Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor 405 1.6


Chysek

Recommended Posts

No mkoc hezký, ale tazatel se ptal na něco malinko jiného. Neptá se na situaci, kdy přehazuje motor a elektriku v rámci jednoho a toho samého modelu - kdy jde jen o rutinní přednání kompletního svazku a jeho zacvakání do příslušných konektorů, kde není vůbec co vymýšlet a nad čím dumat, je to prostě jen otravná otročina, ale v zásadě trivka. On se ptá na montáž motoru ze 406 do 405 - tudíž by z toho původního svazku ze 406 musel vystříhat tu část příslušnou motoru, a doslova to dobastlit do té 405. No a to bych vážně chtěl (či spíše nechtěl) vidět, jak to někdo dělá - netvrdím že to nejde, ale tvrdím, že je to pitomost dělat.

Mmch. i výměna kompletu mezi starým a novým modelem 405ky by vám zamotala hlavu, pokud byste tam chtěli nechat původní palubku - páč ani mezi nimi nejsou stejné konektory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky moc, taky sem tomu moc neveril, hlavne co se tyce ty elektriky, ale za zeptani nic nedam :D

Posledni prispevek pomoh, ale i trochu zklamal, primarne sem mel v planu tam dat motor z novejsiho modelu 405 s tim, ze tam pude bez problemu, ale asi ne, sem rad, ze o pripadnych problemech vim driv nez sem nejakej motor koupil.

Kazdopadne diky vsem :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z nejakyho duvodu papa ojel (dolejvam tak odhadem cca. 1l na 1000-1200km), dost kouri a ztratil i vykon. No a kdyz ho postavim na kopec, tak na kvalt cuka dolu, podle toho usuzuju, ze budou maznuty krouzky nebo neco podobnyho. Oprava me taky uz napadla, ale rikam si, ze misto nejakejch 10000 do opravy tohodle staryho motoru by bylo lepsi tam dat o neco novejsi motor, nejlepe uz strikacku.

Vzniklo to tim, ze byl v servisu a blbe zapojili ventilator a pazoutek se uvaril, od ty doby zere ten olej.

Nejradsi bych bral neco novejsiho, ale prave sem mel vydaje s bydlenim, takze to bude muset rok nebo dva pockat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidová tvořivost, starší auto postavený na novější papíry, dovoz z nějaké rozvojové země :) možností, proč je tam karburátor může bejt víc...

Ale asi nejrozumnější varianta by byla vyhodit tenhle motor a dát tam jinej s tím karburátorem - tzn. holej spodek+hlava a navěsit na to původní příslušenství. To se dá udělat za jakž takž přijatelné peníze - pokud ten zbytek auta stojí za to. No a nebo koupit celé auto na přestavbu, a to staré neřešit - pokud už je v p... celé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...