Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

funkuje to do určité teploty, prostě nastavíš nejvyšší teplotu (červený nadoraz) a ofuk třeba na čelní sklo (je jedno kam) a požadovanou rychlost ventilátoru, pak nastartuješ a automaticky se zapne ten elektr. příhřev, pokud funguje, tak po pár vteřinách cítíš ve výdechu teplejší vzduch--v té době je chlad. kapal. ještě studená, takže nemůže ohřívat radiátor topení..., po dosažení určité teploty chlad. kapaliny se ten ohřev vypne--možná je tam jen časovač :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

A ještě do toho, pokud si vzpomínám kecá BSI podle úrovně nabití aku...

Obvzlášť v zimě. Stačí si to spočítat. Kolik žere žhavení, zadní sklo,ventilátor,zrcátka, světla,  řj, čerpadlo, rádio, sedačky... a priorita je nabíjet akumulátor. 

Odesláno (upraveno)

ten pridavny vyhrev uz davali do starej 406 hdi ja to mam takze nic extra moderne to neni takze v neskorsich modeloch to bude urcite standart davaju to hlavne do dizelovych aut ktore same o sebe moc netopia  spiraly spina RJ motora aspon umna  podla nastavenej teploty topenia na displeji  ,prietoku vzduchu  kabinoveho ventilatora a teploty vody motora

prpipadne sem napis vin kod auta pozrem ti ci ten pridavny vyhrev mas

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Mám to v 307 taky (1.6Hdi 66kW 2008 - spíš nižší výbava) a funguje to dobře. Stačí dát teplotu na max a zaponout vent. a po chvilce to už začíná hřát. 

Odesláno

Dost casto tomu odchadzaju spinacie relatka, su to 3 obycajne,ale pristup je k nim ako k peniazom. Su v plastovej krabicke vedla poistkovej skrinky v motore, blizsie k blatniku

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem to dneska zkoušel žárovkou a na konektoru u el. Topení a ani se nerozsvitila. Nemuzete mi někdo vytáhnout schema zapojení i s relatkama, abych to nějak vylučovací metodou zkusil zprovoznit. Popř. Jaké číslo pojistek je k tomu. Relatka na blatníku v samostatné krabičce jsem promeroval a šlapou, pojistky jsou taky Ok. Rád bych aby to slapalo, kvůli malý, aby nemrzla, než se ohřeje motor.

Vin: VF33H9HZC84866719

Note 2 N7100

Odesláno (upraveno)

moc si od toho neslibuj, topí to sice hned jak nastartuješ, to jo, ale není to zas nic moc...,já jen, abys nebyl zklamaný, až to zprovozníš :myslim

Odesláno

Ozzy56: počítám že to bude foukat vlaznej az mírně teplej vzduch. Pořád lepší než ted ledově. A když to tam už je, tak at to funguje. Asi diag na vyzkoušení to nejde pustit?

Note 2 N7100

Odesláno

Tak dneska jsem to rozfachal

Funguje to když v ECD nastavim přídavné topení: viz obr.

Tak se po nastartování zapne všechny 3 dráty v topným panelu. Ale když stahnu teplotu topení až na studeno, tak se stále natapi naplno přídavný topení až začne skoro smrdet. Na čem je závislý vypnutí přídavného topení? Aby se to nespalilo. Nebo neco v diag špatně nastaveno?

Note 2 N7100

Odesláno (upraveno)

když máš zapnutý ventilátor topení v kabině, tak by nemělo nic smrdět--  proud vzduchu tu spirálu spolehlivě ochladí..., a opačně--když není zapnutý ventilátor aspon na 1, tak se nezapne spirála (něco jako manual. klima--když je ventilátor v poloze 0, klima se nezapne)

spirála se automaticky vypíná buď po určitém čase, nebo po dosažení určité teploty chladící kapaliny, přesně to nevím

Odesláno

Tak jsem se posunul dál. Po nastartování se po 45sek zapne přídavný topení,ale už se nevypne. V diag v EDC píše "ovládání přídavného topení stav : 1.Vypnuti, 2. Aktivace (zapne se) a pak se tam hodí :??? (asi neznámý stav) a vyhodí chybu v BSi f020 - nekomunikuje počítač 68f15d706b4510420ffd6d17123707b2.jpg klimatizace. Kde hledat chybu. V ovládání - panelu?

Note 2 N7100

• O 2 týdny později...
Odesláno

Poznatky : přídavné topení je opravdu super. Po 1, 5 min jde krásné horký vzduch. Mám 1000w topení, je rozdělené na 3 topná tělíska, 1 a 2+3.

Popis funkce: po nastartování motoru tak po 30sek spíná 1 tělísko, po chvíli vypne 1 a zapne 2+3,po chvíli zapne 1+2+3 (topí naplno) motor se normálně ohřívá až do 70C vypne 1 běží 2+3, 756 vypne 2+3 běží 1, 80C vypne topení úplně. Jediné co mi nefunguje je, že se tělísko nevypne při vypnutí ventilátoru nebo snížení teploty. Může to někdo změřit jak vam to funguje?

Note 2 N7100

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...