Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.0 33kw(95) diagnosticka zasuvka- vyblikani


pavel-liberec

Recommended Posts

Pokud je ten 8pin obvod v pocitaci seriovy eeprom tak ho umim precist ale chce to schema ,pak neni problem ho vyndat nacist a i treba uplne vypnout,me jeden zdejsi kolega uz poslal pocitac bez kodu,takze si stim budu  hrat a dam vedet jestli to jde. Jestli mate schema ridici jednotky hodne me to pomuze,dikes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Ahoj mám sice jiný motor KFX a rok 98 novější model, ale problém nejspíš totožný. Auto jelo 30 kilometrů na STK. Tam už ale znovu nenastartovalo a jen naprázdno točí. Měl jsem to v nějakém servisu poblíž.

Teď popis:

Benzín tam prý jde, ale nedává to jiskru. Po zapnutí zapalování je slyšet čerpadlo, to správně tlakuje. Dnes jsme to zkusili připojit na diagnostiku, ale ŘJ motoru se nehlásila (ostatní ano). Jeden mechanik to odhaduje na imobilizér, druhý zase na mrtvou ŘJ.

Dokážete z toho prosím něco vyčíst? Nejsem bohužel ani mechanik ani elektrikář. Ale zase nejsem úplně technicky zdatnej.

 

Když jsem to tady tak četl....Opravdu při nefunkčním imobilizéru jde benzín a nejde jiskra? A hlásila by se ŘJ na Dia? Jinak jsem měl venku i snímač otáček. vizuálně vypadal ok, ale víc jsem ho nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyřešeno. Ale pro ostatní, pokud se to někomu stane.

Projev: motor točí ale nechytne, žádná kontrolka navíc nebo bzučák nejsou. Při kontrole jde do motoru benzin, ale nedává jiskru. 

Moje příčina: pojistka F8 v kabině u řidiče. A teď to nepochopitelné- ta pojistka je na osvětlení ve voze (stropní světlo), osvětlení v kufru, rádio a diagnostická zásuvka.

 

Fakt by mě nikdy nenapadlo, že pojistka pro světýlko ve stropnici zapříčiní, že auto nejde nastartovat 🤔 🤯

A příčinou vypálené pojistky nejspíš bylo, že přes anténu do světla natekla voda, což je zrovna u 106 zcela normální....a tahle hovadina zastaví auto 🤯 a samozřejmě je to teda i důvod, proč nešla napojit diagnostika

 

Takže až vám bude 106 jen suše točit, koukněte se, jestli vám nad hlavou svítí světýlko nebo hraje rádio 😄 a případně vyměňte pojistku F8 pod volantem, je to ta pravo úplně dole, 20A.

V tý Francii mají někdy fakt divný nápady, zrovna tahle pojistka přece musí praskat docela často...jenže já to světýlko mám vypnutý, rádio nemám vůbec a do kufru nechodím 😄 takže pak mi to docvaklo až s tou diagnostikou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...