Jirous Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 Zdravím Měl jsem otázku od spolu jezdce: Co by se asi tak stalo, kdyby mi někdo nebo já sám nechtěně při jízdě na automat dal řadičku na R. Nedokázal jsem mu odpovědět a ani jsem nenašel odvahu to vyzkoušet. Nevíte co by se mohlo stát jestli je na to auto nějak blbuvzdorné? Citovat
elton Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 Za jízdy bez zmáčknutí brzdy určite nedáš zpátečku. Citovat
Jirous Odesláno 24. říjen 2015 Autor Odesláno 24. říjen 2015 A zkoušel jsi to mě se zda že by to šlo. Citovat
Agrafik Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 Při prudkém brždění mi spolujezdec hodil páku rukou až do N, a se sešlápnutým pedálem to mohl posunout až na R , bylo to pořád za jízdy +- 90km/h. Citovat
Jirous Odesláno 24. říjen 2015 Autor Odesláno 24. říjen 2015 (upraveno) A nevíš co by se mohlo stát ? Asi by praskl rozvodový řemen ? Já jsem to zkusil ale jel jsem jen tak 10-15KM/h a myslím že na brzdu jsem nešlápl jen to pak couvalo, ale není to nic co bych zopakoval. Pěkně v tom luplo! Upraveno 24. říjen 2015 uživatelem Jirous Citovat
ozzy56 Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 automatická převodovka při jízdě dopředu zpátečku nezařadí--má proti tomu blokování, proto nemá rychlostní páku ale volič (předvolič)--na polohu voliče nejdříve reaguje řídící jednotka, která vyhodnotí jízdu dopředu a nedá pokyn k přeřazení, takže je blbuvzdorná..., při jízdě dopředu se při posunutí voliče do polohy R nestane vůbec nic Citovat
ozzy56 Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 Jirous teď si všímám, že vlastně nemáš plnohodnotnou automatickou převodovku, ale robotickou (u 1.6 HDi se automat nemontuje), což je mechanická převodovka s normální spojkou, ovládadaná elektromagneticky, ale jsem si 100% jist, že ani u této převodovky nemůže nastat situace, že by při jízdě dopředu zařadila zpátečku--to by určitě některý díl motoru nebo převodů nepřežil , o velmi kritické situaci v dopravě nemluvě... Citovat
Jirous Odesláno 24. říjen 2015 Autor Odesláno 24. říjen 2015 Ozzy56 No tak to mě je taky jasný, že by něco šlo do šrotu, ale nejsem si jistý že by tam nešla ta spátečka zařadit. To je to o co mi jde aby nenastala ta situace že by třeba spolujezdec ji tam dal. Nikde v manualu jsem to nenašel. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 volic prevodovky by mel byt mechanicky blokovany do doby nez to jde bezpecne zaradit ne ? Citovat
P607Olda Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 U této robotické převodovky páka ovládá jen mikrospínače. Což je paradox, páka je mohutná a spínače miniaturní. Nakoukni do C4GP, tam je docela malá páka nad volantem. A signály z mikrospínačů zpracuje procesor. Jsem si 100% jist, že nepřipustí chybu (i když jsem to nezkoušel). Ale můžeš si páku dát do manuálu (doleva) a pak zkoušet některé choulostivé situace: ve 60 dej dvojku, ve 30 dej pětku. Já to zkoušel jen letmo, motor dovolil hodně, ale ke zničení nedošlo. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 se 107 s tim robotem sem manualne navolil 3 kvalt a snazil se rozjet Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 24. říjen 2015 Odesláno 24. říjen 2015 no automat by to dal ale vykon motoru to nepobral - prece jenom litr v benzinu Citovat
ozzy1 Odesláno 25. říjen 2015 Odesláno 25. říjen 2015 U klasického automatu se nic nestane. Je to jištěno elmg. ventilem tak,aby tam nespadla zpátečka. Normálně dostaneš za jízdy páku až do P. Počítej s tím,že auto přískoky zastaví. Citovat
obiwanken Odesláno 25. říjen 2015 Odesláno 25. říjen 2015 Mam robota tiez, uz sa mi podarilo za jazdy presunut paku do spiatocky pri jazde do predu. A nic sa nestalo, RJ to jednoducho ignorovala. Citovat
František 22 Odesláno 16. prosinec 2015 Odesláno 16. prosinec 2015 Zdravím Měl jsem otázku od spolu jezdce: Co by se asi tak stalo, kdyby mi někdo nebo já sám nechtěně při jízdě na automat dal řadičku na R. Nedokázal jsem mu odpovědět a ani jsem nenašel odvahu to vyzkoušet. Nevíte co by se mohlo stát jestli je na to auto nějak blbuvzdorné? v pohode spatečku tam dostaneš, vyskušane pri 80 km rychlosti . nieje ziadna ,poiska ,ochrana nic, 1.6 robotizovana prevodovka , zablokuje to predne kolesa, hrozi poskodenie diferencialu , poskodenie prevodovky Citovat
František 22 Odesláno 16. prosinec 2015 Odesláno 16. prosinec 2015 (upraveno) Za jízdy bez zmáčknutí brzdy určite nedáš zpátečku. dostaneš bez problemov, vyskusane pri 80 km rychlosti, robot 1.6 HDI u automatu je problem dostat tam R Upraveno 16. prosinec 2015 uživatelem František 22 Citovat
elton Odesláno 16. prosinec 2015 Odesláno 16. prosinec 2015 U robota třeba jo, ale automatu asi ne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.