Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím  :papa 

Měl jsem otázku od spolu jezdce: Co by se asi tak stalo, kdyby mi někdo nebo já sám nechtěně při jízdě na automat dal řadičku na R.

Nedokázal jsem mu odpovědět a ani jsem nenašel odvahu to vyzkoušet. Nevíte co by se mohlo stát jestli je na to auto nějak blbuvzdorné?  :myslim

Odesláno (upraveno)

A nevíš co by se mohlo stát :myslim ? Asi by praskl rozvodový řemen  :myslim ? Já jsem to zkusil ale jel jsem jen tak 10-15KM/h a myslím že na brzdu jsem nešlápl jen to pak couvalo, ale není to nic co bych zopakoval. Pěkně v tom luplo!

Upraveno uživatelem Jirous
Odesláno

automatická převodovka při jízdě dopředu zpátečku nezařadí--má proti tomu blokování, proto nemá rychlostní páku ale volič (předvolič)--na polohu voliče nejdříve reaguje řídící jednotka, která vyhodnotí jízdu dopředu a nedá pokyn k přeřazení, takže je blbuvzdorná...,  při jízdě dopředu se při posunutí voliče do polohy R nestane vůbec nic ;)

Odesláno

Jirous

teď si všímám, že vlastně nemáš plnohodnotnou automatickou převodovku, ale robotickou (u 1.6 HDi se automat nemontuje), což je mechanická převodovka s normální spojkou, ovládadaná elektromagneticky, ale jsem si 100% jist, že ani u této převodovky nemůže nastat situace, že by při jízdě dopředu zařadila zpátečku--to by určitě některý díl motoru nebo převodů nepřežil :) , o velmi kritické situaci v dopravě nemluvě...

Odesláno

Ozzy56

No tak to mě je taky jasný, že by něco šlo do šrotu, ale nejsem si jistý že by tam nešla ta spátečka zařadit. To je to o co mi jde aby nenastala ta situace že by třeba spolujezdec ji tam dal. Nikde v manualu jsem to nenašel. :bojim

Odesláno

U této robotické převodovky páka ovládá jen mikrospínače. Což je paradox, páka je mohutná a spínače miniaturní. Nakoukni do C4GP, tam je docela malá páka nad volantem.

A signály z mikrospínačů zpracuje procesor. Jsem si 100% jist, že nepřipustí chybu (i když jsem to nezkoušel). Ale můžeš si páku dát do manuálu (doleva) a pak zkoušet některé choulostivé situace: ve 60 dej dvojku, ve 30 dej pětku. Já to zkoušel jen letmo, motor dovolil hodně, ale ke zničení nedošlo.

Odesláno

U klasického automatu se nic nestane. Je to jištěno elmg. ventilem tak,aby tam nespadla zpátečka. Normálně dostaneš za jízdy páku až do P. Počítej s tím,že auto přískoky zastaví.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím  :papa 

Měl jsem otázku od spolu jezdce: Co by se asi tak stalo, kdyby mi někdo nebo já sám nechtěně při jízdě na automat dal řadičku na R.

Nedokázal jsem mu odpovědět a ani jsem nenašel odvahu to vyzkoušet. Nevíte co by se mohlo stát jestli je na to auto nějak blbuvzdorné?  :myslim

v pohode spatečku tam dostaneš, vyskušane pri 80 km rychlosti . nieje ziadna ,poiska ,ochrana nic, 1.6  robotizovana prevodovka  ,  zablokuje to predne kolesa,  hrozi poskodenie diferencialu  , poskodenie prevodovky

Odesláno (upraveno)

Za jízdy bez zmáčknutí brzdy určite nedáš zpátečku.

dostaneš bez problemov,  vyskusane pri 80 km rychlosti,  robot 1.6  HDI

u automatu je problem dostat tam R

Upraveno uživatelem František 22

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...