Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nestartuje 2.2HDi 98kw


AVP

Recommended Posts

Kluci mám tu docela problém... Před 14dni jsem dal auto do servisu aby mi udělali rozvody. A když jsem si byl auto vyzvednout tak mi mechanik řek,že občas auto nastartuje a občas ne... Prý to zkoumal a zjistil,že nesepíná čerpadlo v nádrži. Šťoural se v pojiskách atd.. a prostě při sednutí do auta jde slyšet ze zadních sedaček jak čerpadlo vždycky sepne když teda sepne... (To by mělo dělat vždycky) . Na pár dní se auto dalo k autoelektrikáři a ten nic nezjistil prý udajně nastartoval kdykoli otočil klíčkem, po 3dnech nic nezjistil. Tak jsem si včéra pro auto zajel ,že teda funguje.Odjel jsem na benzínku cca 3km a vypnul jsem motor. Při dalšim startu jsem už nenastartoval až nakonec chytlo,chtěl jsem se rozjet a hned chcíplo... Tak teď čekám jestli něco najde... Už jste se s tím někdo setkal???? Prý když čerpadlo zkoušel tak funguje normálně... tak teda nevím. Díky za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v momentě kdy nepůjde nastartovat, nechej zapnutý klíček ve druhé poloze a kopni (bouchni) zespodu do nádrže v místě, kde je el. čerpadlo (pod sedadlem vzadu vpravo)--pokud se začne točit a nastartuješ, kup si nové čerpadlo, protože mu končí životnost a projevuje se to právě tak, že jednou jede a vzápětí nejede

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, výměna je jednoduchá--demontuješ zadní sedadlo a vyšroubuješ převlečnou matici, která čerpadlo drží v nádrži (nejlépe při skoro prázdné nádrži) a vyměníš ho za nové, je tu někde na foru i popis s fotkama, je to stejné u všech naftových pežotů, které mají el. čerpadlo, jinak nic se neseřizuje atd., jen musíš mít přesně čerpadlo, které tam patří (je jich hodně druhů)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a je to velkej problém když je tam půl nádrže? Jsem právě docela dost nasranej ,protože si měl dneska ten elektrikář vyzvednout auto na tý benzínce a vysral se na to... že možná o víkend nebo v pondělí... a přímo naproti je velký autokelly takže tam hned skočim a zjistim jaký tam má být a udělám si to sám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem s autem na první nastartování ujel 20km a po jízdě jsem zkoušel čerpadlo a vždycky se ozvalo tak já nevim :( asi pro jistotu ho opravdu vyměním :) protože když nikdo nenašel žádnou chybu (žádný porušení drátů,oxidaci kebelů atd... tak to musí být opravdu to čerpadlo :) nebo se mýlím? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

postup, jak zjistit, že je to čerpadlem, jsem ti napsal nahoře, neměnil bych čerpadlo jen tak z plezíru (tímto stylem vyměníš půlku auta)

 

na druhé straně-- čerpadlo mi začalo odcházet v noci na dálnici v HR a to není zrovna radost..., naštěstí to s přerušováním dojelo do ČR ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně no :) jinak už mám to čerpadlo venku a včéra jsem koupil tohle čerpadlo údajně by mělo sedět hlastně je úplně stejný až vlastně na plovék viz. foto? Je to opravdu velkej rozdíl ,že by nemohlo to nové fungovat? je to vlastně jenom jinak vyhlej kus drátu...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.imgup.cz/images/2015/10/25/12177552_10203682089771554_32444361_o.jpg

 

http://www.imgup.cz/images/2015/10/25/12171763_10203682088171514_835868132_o9dd87.jpg

 

A podle toho co je na starym čerpadle tak datum výroby je 2007 takže už ho někdo měnil :)

Upraveno uživatelem AVP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...