Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrola tlaku v pneumatikach


kamzik1

Recommended Posts

Po dvoch tyzdnoch od kupi P301 (1.6HDI, plna vybava) prisla manzelka domov s tym, ze sa jej rozsvietilo na palubovke "zlte" svetielko. Piktogram mi nic nehovoril, podla manualu tam taka kontrolka vobec nemala byt. Az potom som si po nastartovani vsimol napis na displeji palubneho pocitaca  - skontrolujte tlak v pneumatikach - tak mi to doslo, obisiel som auto a "mel ho tam" (defekt - nastastie nebolo to uplne sfuknute). Defekt sa poriesil, koleso som nasadil, ale na displeji sa vzdy po nastartovani objavi hlaska - "Skontrolujte tlak v pneumatikach a reiinicializujte". Tlak vo vsetkych OK, ako mam vsak reiinicializovat? Dnes som bol v predajni/servise pre doplnky a pytal som sa na to servisaka. Kedze som bol inym autom, nemohol mi to ukazat na nom, ale otvoril tam vystavene (ten isty model) - na strane spolujazdca v odkladacej skrinke pri prepinaci na vypinanie predneho airbacku ma byt tlacidlo, ktore treba stlacit. Na tom vystavenom aute nebolo, ale vraj ho tam mam. Tak som prisiel domov a "nemel ho tam". Vie mi niekto poradit, ako to reiinicializovat? Hadam na to nie je potrebne napojenie na diagnostiku? (OBDII na to mozem pripojit, ale mne sa s tym babrat nechce...) Tak neviem, ci som ja blby, alebo niekto iny. Podla toho chlapika v servise sa taka reiinicializacia ma robit vzdy po prezuti (nesnima to priamo tlak v pneumatikach - nema ako - len sleduje otacky jednotlivych kolies)

   Este par poznamok k P301 - osobne som k nemu doveru velku nemal (nevyberal som auto ja) a pravdupovediac sa obavy potvrdili. Po mesacnom jazdeni a cca 1500km sa prejavilo uz niekolko problemov aj tu popisanych. Zapach z motora od spaleneho oleja (nastastie zatial iba raz, ale poriadne), blbnutie ESP (kontrolka sa rozsvecuje pri beznom brzdeni na suchej ceste), niekolko krat vypisovana hlaska na displeji o totalnom zlyhani ESP - nutnost navstevy servisu (dnes v servise povedali, ze treba priviest na diagnostiku), po otvoreni motora prekvapenie v podobe "velkej diery" (kryt motora objednany) a pod. Prislusenstva za sialene ceny (clonka na zadne okna za 33 EUR, smiesna vanicka do kufra za 25 Eur a to vsetko este v akcii...) Hadam, ale ide len o detske choroby (motor zatial taha dobre). Pri uplne novom aute to ale zamrzi a otrasie doverou. Ale ako som tu presiel diskusnymi prispevkami, tak "zatim je to dobry"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja neviem, mam to auto pomaly 2 roky, sice 1,2. ale zatial vsetko v pohode.

Ak tam to tlacidlo na restart nemas, sup na diagnostiku :-)

Ak ti nejde ESP, sup na diagnostiku,

Ked mas dieru pod motorom, musis ratat ze to auto je lacne a pre strednu a vychodnu europu, tak kadeco tam "nebude".

Ten kryt pod motor stoji 90 €, uz to riesili.

Druha vec, co je dnes lacné? Nech si kupis ake kolvek auto, vzdy pojde o peniaze a tie budu z teba tahat ako sa bude dat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, bedakanie nad cenami beriem - len som sa trochu vyventiloval :-) Jasne, ze lacne nie je nic a aj to najlacnejsie je v skutocnosti najdrahsie... A k tomu krytu motora - pri aute "v plnej vybave" je jeho absencia prinajlepsom usmevna. Viac ma srdi spolahlivost...

Ja sa zivym vyvojom elektroniky cely zivot a mam jej dost - auto chcem pouzivat na presun z bodu A do B a nemat s nim starosti (samozrejme okrem beznych veci). Aj ked mam OBDII->Bluetooth prevodnik, nemam chut sa s tym hrat a urobit si z toho zabavku na volne chvile. Alebo zakazdym behat do servisu...

Ale spat k mojej otazke - ak by som v manuali nasiel, ako reinicializovat kontrolu tlaku v pneumatikach (zrejme nova vec, ale mohli k manualu pribalit jeden harok s vysvetlenim), nebudem sa tu registrovat. Aj keby mi servisak jasne povedal, ako to urobit, vsetko by bolo OK. Mozno sa s tymto "problemom" uz niekto stretol a snad tu zverejnena odpoved niekomu pomoze v buducnosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caw Kamzik,

 

neviem či tam tlačítko máš alebo nie, ale malo by tam byť. Nie je to výmysel Peugeotu ale EU. Tá do všetkého drbe samé zbytočnosti ako aj ten zbytočný asistent radenia či ako sa to volá. Totálna zbytočnosť. Inak môžeš byť rád že 301 má nepriame meranie teda nepotrebuješ špeciálny ventil. To by si musel mať na zimné aj letné kolesá snímač a to je 8x dosť veľa eur. Manuál str. 92-93 dávam aj fotky pre istotu.

post-48785-0-14702500-1441305561_thumb.ppost-48785-0-40091700-1441305561_thumb.p

Inak ja mám auto od februára a zatial 100% spokojnosť. Musel som dokúpiť plech pod motor aj slnečné clony a mnoho iného ale to by som kupoval aj do iného auta takže ma to stále vyšlo v pohode. Teraz skúšam jazdiť na spotrebu a mal som 3,56 takže paráda. S klímou a s tažkou nohou do 5 takže čo to tomu auto dokážem odpustiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velka vdaka za konstruktivnu odpoved - uviedla ma este do vacsieho chaosu. V mojom manuali mam na strane 92-93 nieco uplne ine (ovladac osvetlenia) a v celom manuali o danej kontrolke ani zmienka - ani v uvode v popise kontroliek (strana 22-23). Podotykam, ze auto je kupene v juli 2015, rok vyroby 2015, najazdene 30 km. A v skrinke na strane spolujazdca nad prepinacom deaktivacie airbagu je len plastova zaslepka a ziadne tlacidlo. Tak neviem, kde udelali soudruzi z Francie chybu...

Inac u mna spotreba po mesiaci a 1600km cca 5.2l - ale klima nonstop a priemerna rychlost 37km/h. Pri sucasnom stave ciest v Kosiciach sa ani niet comu divit...

Este raz vdaka - budem riesit u predajcu. Tesim sa na dalsie prekvapenia :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som si pozrel online prirucky na http://public.servicebox.peugeot.com/ a vsetko je jasne - dali mi prirucku k starsiemu modelu (do 10/2014). Ale aj k tomu starsiemu manualu su tam prilohy na stiahnutie (aj pre kotrolu tlaku v pneumatikach). Na papieri mi to ale nedali. Este vyriesit zahadu strateneho tlacidla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediné čo mi napadá, že máš skladové vozidlo vyrobené pred 10/2014 kedy meranie nebolo povinné a keď ti auto predávali tak dodatočne nahodili to meranie iba cez soft. To je ale iba myšlienka neviem či by takáto situácia vôbec mohla vzniknúť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by si kupoval nové vozidlo, tak (alespoň já) bych chtěl nový model a né skladové vozidlo.

Ale asi budeš mít cofy1 pravdu( lze se domnívat, že jej ,,ošidili" ) a dali mu skladový model, vyrobené před 10/2014, čemuž odpovídá i manuál. Ale možná, že se mýlím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem či by to v realite bolo možné ale je to jediné, čo mi napadlo a čo by vysvetlovalo všetky veci ktoré kamzík popísal. Na druhej strane to by asi vedel, že kupuje skladové vozidlo lebo tie sú inak evidované a otázka je či by vôbec mali takú starú skladovku na sklade. Mne by skladovka nevadila skôr by som sa viac bál predvádzacieho vozidla. Predsa len, keď ide niekto na skúšobnú jazdu nerieši, čo bude s autom keď dojazdí a hlavne je zvedavý čo v tom aute je, takže asi nejde ako v zábehu. A to nehovorím o autách čo testujú redakcie :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by si kupoval nové vozidlo, tak (alespoň já) bych chtěl nový model a né skladové vozidlo.

Ale asi budeš mít cofy1 pravdu( lze se domnívat, že jej ,,ošidili" ) a dali mu skladový model, vyrobené před 10/2014, čemuž odpovídá i manuál. Ale možná, že se mýlím.

OŠIDILI????  :bojim  :bojim  :bojim

Možná je dobré, když se sám představíš jako, že jsi pracovník koncese Peugeot. Po změně modelového roku ty staré vozy zahodíš jako tvrdé rohlíky v marketech? Určitě ne. Jak si určitě někteří pamatují, udával se v TP rok výroby. Dnes se, po vzoru západu, uvádí v TP datum uvedení do provozu. Občas s tím bojujeme. Klienti chtějí, jako ty, nové vozy. Dle tohoto přístupu by výrobce mohl v říjnu zastavit výrobu a v lednu zase začít vyrábět. :) Změna modelového roku je různá, většinou je to po prázdninové odstávce. Hodně staré skladové vozy se řeší cenou.

Ještě k tomu hlídání pneu. Pokud je "nový" vůz Peugeot vybaven tímto hlídáním je na voze nálepka, která na toto upozorňuje. Kalibrace se provádí tlačítkem nebo pomocí rádia přístupem do osobního nastavení. K vozu se také dodává návod k obsluze. Ten ale klienti nečtou. (osobní zkušenost s klienty)  Ano občas se stane, že návod ještě nezaznamenal všechny výrobní změny pak je třeba se informovat u prodejce případně technického poradce kterého má každý koncesionář.   :super   

Upraveno uživatelem JVT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

301 sa vyraba 3 rok, takze nejaka evidentna zmena urcite este nebola. Viac to zalezi od vybavy a trhu kam auto smeruje. 301 v Nemecku vobec nepredavaju.

Nedavno mi znamy vravel ze 407, model okolo 2005 roku ma myslim 2,0 hdi 3 vykonove vezrie blizko 100 kW a to len z dovodu smerovania auta pre rozne thny a vyhovujuci legislativu.

Podobne to bolo napr vo Fiate Tipo, ci uno neviem presne, konkretne zhaviace rele. Behom 1 roka bolo 5 typov, a pritom ziadna zmena nebola.

Preto je VIN cislo potrebne na ND,podla toho hladaju konkretny diel na konkretne auto a nie len podla druhu ze 301, ci 406.

Zena ma VW polo 2002. 1,4 i, EGR ventil ma iba v tomto type, a ziadnom inom benzinovom nebol. Ked som sa pytal nan, nikto ho v aute nemal aj ked mali rv 2002 a podobny rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

reinicializacia kontroly tlaku v pneumatikach sa robi pomocou radia. niekde v menu je car configuration a tam je aj polozka reinicializacie. skus sa v tom pohrabat, ak to nenajdes, vecer sem dam fotku. fyzicke tlacidlo vedla vypinania airbagu spolujazdca uz v novsich modeloch nie je (zrejme od EURO6, tam sa zopar drobnosti menilo).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...