Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

peugeot 306, nefungující blinkry


gandik

Recommended Posts

Ahoj pánové,

 

koupil jsem si pežotka 306 R.V 1999 5 dveř. po chvilce provozu mi přestaly fungovat všechny blinkry. Popsal bych to asi takhle .. V prvním stádiu jsem si všíml že když někdy použiju blinkry a pak je vypnu tak mi začne ten šedý cyklovač nebo co to je rychle cvakat a přitom nespíná ale blinkry fungovaly včetně výstražných. poté jsem v servise měnil lanovod ruční brzdy a jak jsem z tama vyjel tak přestaly fungovat. vypojil jsem to šedé relátko a po rozcvaknutí jsem zjistil že je přepálený takový ten odporový drátek tak sem tam hodil jiný a problém byl stále. Koupil jsem tedy nové relátko nicméně problém přetrvává. Zkoušel jsem tam dát i nový vypínač výstražných ale nepomohlo mi to. Vyhodilo mi to 15A pojistku č. 30 když jsem ukázal směrovku. Mám ještě v plánu rozebrat tu páčku co spíná blinkry jestli není spečená. Kdyby to nebylo ono máte nějaký další tip kde by to mohlo zkratovat obvod? Za každou radu moc děkuji :) ještě bych dodal že mi po výměně pojistky a opraveného relátka začal fungovat pravý blinkr ale cvakal moc rychle. Nyní už ani to :( Jo a přestala mi na palubovce svítit kontrolka potkávacích světel jak jsem jel z toho servisu.. kontrolka dálkových ale funguje v pohodě vč. mlhovek.

 

A ještě jeden dotaz. Všiml jsem si že mi nesvítí to světlo na stropě jak malé tak velké ale předtím taky fungovalo. Velké světlo svítí jen při otevřených řidičových nebo spolujezdcových dveří. takové to malé světlo nesvítí vůbec :(

 

Ještě jednou děkuji za každou radu.

S pozdravem: Gandik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě jsme zjistili další poznatek po rozebraní spínací páčky a vypínače výstražných světel.. když pustím výstražné tak jakoby žere jak svina a problikává mi i světlo na čtení v kabině.. v přístrojové desce blikají slabě a na světlech blikaj rychle.. když teď pustím blinkr do prava tak funguje moc rychle a když do leva tak mi vyhodí pojistku.. zadní levé blinkrové světlo nesvití a vypadalo v pohodě když sem ho vytahoval. Nemáte někdo dokumentaci jak vedou kabely v autě? mám tušení že kabeláž od levého blinkru půjde někam na kostru.

Díky za odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...