Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dacia Duster


Milan+

Recommended Posts

před 18 hodinami, Pe.Tr napsal:

ikdyz na dustera bude stat komplety treba jen desitku tak ti je dacia zadara neda ;)

Bych chtěl vidět ty komplety za 10k :D

Některý prodejci dávají zimáky jako kompenzaci(nevím jestli komplety) .Když jsem se na to ptal,tak že to není plošná akce všech ale jednotlivých prodejců.

před 1 hodinou, Scratch napsal:

se divim, ze maj klimu i pro spolujezdce bez priplatku :D 

:D Dokonce automatickou ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

@StibTo  vzhedem k emisní normě a homologacím která platí od začátku září tak asi jo-perou se s tím i jiné značky-třeba u nás na letišti je 3 prdele Škodovek,které čekají na kulaté razítko  https://www.garaz.cz/clanek/tisice-skodovek-na-milovickem-letisti-muzou-za-to-emise-21000155?dop-ab-variant=3&seq-no=1&source=hp

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, StibTo napsal:

To je normální čekat na to 7 měsíců???

Podle mě není. Ale když kupuješ ojetinu, taky ji někdy vybíráš několik měsíců a vůbec to není neobvyklé.

Když jsem loni v létě hledal jiné auto, pokukoval jsem i po novém Fiatu Tipo Combi. Ptal jsem se i na čekačku a v té době prý tak 6 týdnů ;) Jenže pak jsem narazil na ojetinu, která se mi líbila víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Veverka

Co jsem slyšel tak každá motorizace a každá výbava musí mít vlastní homologaci.Dokonce je rozdíl jestli máš automatickou nebo manuální klimatizaci,nebo jsi bez klimatizace,jestli máš rezervu,nebo nemáš,nebo máš plecháčé a nebo hliníkové disky, pak velikost kol. . . .automatická převodovka/manuální a další a další věci. Jelikož je automobilek hodně,jednotlivých modelů a motorizaci taky a bylo na to málo času (podle toho co se všude píše)  tak to automobilky nestíhají-nebo spíš nestíhají firmy které dělají tu homologaci.

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to přesně jak píše gabriel, auta jsoucí do prodeje (ne výroby) po 1.10.2018 musí splňovat EURO 6d, homologační kritéria se týkají i výbav. Tedy krom dlouhých čekacích dob (homologační "komise" nestíhají) zmizí i spousta nuancí výbav, protože na každou teď musíš mít homologaci. V podstatě dokráčíme do standardů japonců - 3 úrovně výbavy k jednomu motoru a maximálně ti k tomu dají jiný disky. Důvod je ten, že automobilky ochcávaly limity tím, že měřili emise s ořezanou výbavou (auto o 200kilo lehčí) a třeba na právě pro testy speciálně připravenými disky a pneu nebo třeba tím, že "homologovali" model s třetinovou nádrží a za příplatek 1kč pak model vybavil plnohodnotnou nádrží. Nástup aktuální normy právě by normálně byl pozvolný, vše by se průběžně stihlo, ale kvůli dieselgate došlo právě k rychlému nástupu norem 6c a 6d a to na auto "uváděná do provozu po...", ne "vyrobená po...". Takže za to můžeme poděkovat VW. Nicméně časem by to k tomu stejně dospělo, teď je to masakr a chaos, automobilky nestíhají vymýšlet fígle, aby prošly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mysím,že zatím stačí euro 6c(které 1.6SCe 4x4 splňuje)   https://auto.idnes.cz/emise-mereni-laborator-normy-euro-6-dum-/automoto.aspx?c=A180901_094010_automoto_fdv   . . . 6d přijde hned v krákté dopbě po ní . . . .

Rok 2019 bude ještě horší 

Ještě přísnější bude rok nadcházející, kdy pro všechna nově registrovaná auta vstoupí od září 2019 v platnost norma Euro 6d-TEMP. Ta v zásadě nemění limity platné od roku 2014, ale dále upravuje to, jakým způsobem se mají emise měřit. Všechny automobily totiž budou muset procházet i měřením v reálném provozu označeným jako RDE (Real Driving Emissions).

 

 

https://autobible.euro.cz/prinesou-nasledujici-roky-pohledu-emisi-mereni-opel-nam-dal-odpoved/

Opel-WLTP-RDE-_1.jpg

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Co by za takový vzestup prodejů dala jiná značka. :D

 

Pohled na letošní registrace Dacie musí v ústředí rumunské automobilky vzbuzovat spoustu radosti. Prakticky každý měsíc je rekordní, v červnu pak bylo prodáno dokonce 56 587 nových vozů. To je prakticky stejné množství, jaké značka dodala zákazníkům za celé roky 2005 a 2006. Je tedy více než jisté, že za celý letošek bude mít jen v Evropě na kontě více než půlmilion „zářezů“, což je laťka dosud nepřekonaná.

 

Viceprezident Renaultu říká, že Dacia Duster je něco jako Ford Mustang.

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě by zajímalo, co ty lidi k tomu křápu tak přitahuje. Měl jsem tu smůlu a absolvoval jsem s tím 2 cesty, byl to duster 1,6 benzín 4x4, jednou cca 1000km s malým vozíkem s plachtičkou, vevnitř cca 1000l akvárko (prázdné) a zpět po prázdnu. Rychlost cca 120km/h. Spotřeba neuvěřitelných 13l, dokonce mi i na dálnici došel benzín, protože jsem rezervu vyjel za cca 40km. Podruhé jsem jel bez vozíku, cca 500km. Opět tak na pohodičku, do 130km/h, ale fakt na klobouka, žádná divočina. Tuto trasu jsem s odřenýma ušima dal na jednu plnou nádrž, takže spotřeba někde kolem 10l.

Pohodlí je mizerné, jízdní vlastnosti nicmoc, převodovka neuvěřitelně krátká, takže s tím člověk musí pořad kvedlat....a ten ovladač na čtyřkolku, tak to je teda směšná parodie :-)

Když si vezmu, kolik to auto stojí, tak za ty stejné prachy jsem koupil ojetou M3 e46. Spotřebu to má při takovém stylu jízdy menší, dá se s tím jet za 8l, při té ustáléné 120-pokud se teda ovládnu. O pohodlí a celkové kultuře jízdy nemá vůbec smysl hovořit, to se nedá srovnávat. A za tu dobu navíc to auto vzrostlo na hodnotě o zhruba 50%. Zatímco ten rumunský mercedes spadl někam na 30% a k tomu už vzadu na blatníčku krásně koroduje (na takovém místě to teda umí zkorodovat i u BMW, abych byl objektivní).

Tak mi zkuste říct, proboha proč? Jako lidi chcou SUV, trvají na novém, ale nemají prachy, tak Dacia? Nebo je v tom něco jiného, všichni jsou lesníci a v terénu to je nepřekonatelné? Nebo je to absolutní držák co přežije apokalypsu?? Nechápu to, fakt ne.

Edit: no tak jsem se díval a stojí to nové někde kolem 250t bez DPH, bez klimy ještě i o dost míň. Ale i za takovou nízkou cenu mi to smysl nedává.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena je ten hlavní tahák a pro spoustu lidí i to, že je to jednoduchý auto bez moderních fičur, které v autě nechtějí. Jedním z příkladů je můj tchán. Měl rok starého Logana MCW, najeto asi 5000km, nedělní auto, a u Jičína nedobrzdil a opřel to o Tranzita. Auto totálka, pytle venku, nosník se otevřel jak kdyby to bylo z papíru. No není se čemu divit, když to váží "jen" cca 1300kg. A výsledek? Pojišťovna vyplatila pojistku Gap a šel pro nového ve stejné barvě. Osobně bych to už nechtěl. Takže ano, hlavní je cena. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toho Logana chápu, to je prostě auto, které si na nic nehraje. Prostě takový pracant za dobrou cenu a proti tomu neřeknu nic a umím to pochopit.

Ale ten Duster? SUV je dneska řekněme móda, něco, čím se machruje a lidi jsou připraveni za tu frajeřinu něčím zaplatit. Platí za to horšíma jízdníma vlastnostma a taky, jak jsem zjistil, i o dost větší spotřebou. Samozřejmě i vyšší kupní cenou, ve srovnání s obyčejným autem s plusminus stejným užitnýma vlastnostma.Prostě se jim SUV líbí, může to sebou nést i nějaký pochybný společenský status, mají na to a tak si to koupí.

Ale když na to nemám? Tak si koupím Dustera za 3kila a myslím si, že jsem frajer?

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...