Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Dacia Duster


Milan+

Recommended Posts

Já sem asi ze starý školy, ale bezpečnost chodců dávat jako jedno z kriterií bezpečnosti auta je typickej příklad moderní debility, nebo spíše debility moderní doby. Bezpečnost chodců je primárně dána tím chodcem, pak dejme tomu panem řidičem, ale jestli mi před kapotu skočí ňákej magor a rozmázne se po laku, tak je to smutný, je to tragedie, ale je to jeho věc. A moje rozhodování o koupi auta skutečnost, že magor nedopadne měkce do nějakýho balonu či "deformační zony", fakt neovlivní!

Stejně nahlížím i na asistenci jízdy v pruzích. Tak jednou sem řidič, tak se musím zabývat jízdou a ne se nechat zastupovat takovejhlema nesmyslama. Nehledě k tomu, že to z lidí dělá tupce.

Hlídání vzdálenosti od protijedoucího auta je nemlich to samý, sakra. 

Já si prostě myslím, že musí být v zájmu každýho řidiče, aby dobře ovládal svý auto, byl schopen sledovat provoz, věnoval se řízení, uměl couvat, sjíždět z kopce, parkovat atd atd. To že lidskou nedokonalost nahradí někdo nějakým asistentem, tak ji akorát uchlácholí. Te člověk se rozhodně nenaučí řídit líp. Každý přece musí k řízení přistupovat zodpovědně. K řízení i k sobě samému.

 

Jinak novej duster se mi fakt líbí. Na www.dacia.de už je v nabídce, cenově se to pohybuje podobně jako u "starší" verze. Už je známo i pár věcí, jak třeba definitivně vypnout start-stop systém (kterej považuju za totální ztrátu zdravýho rozumu, nejen z pohledu technika), jaký kryty a kam se dají přidat, když přeci jen člověk jezdí terénem, apod. Pěknej je, už se těšim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale no tak ;) Porovnavam smysluplně, tzn. pouze ochranu posadky a dětí, to je pro mne důležité, i tak si Duster vede hůř než my 10 let starý auto, což mě za prvé udivuje a za druhé dost štve, protože jinak je to slušné pracovní auto, ale bohužel se ušetřilo i na nepravych místech....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, ozzy56 napsal:

ale předsedo :), já neporovnával--ono porovnávat 407 a Dastra se jaksi nedá, přestože je mezi nima těch 10 let :myslim

za cenu 407 HDi bys dostal ty Dastry tři :)

Proč by ne? Ochrana posádky je furt stejná a když nebudu brát zrovna 407, tak i prcek jako 207 či nová 208 je na tom lépe v ochraně posádky, to je pro mě prostě zásadní věc....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 34 minutami, Schreek napsal:

Proč by ne? Ochrana posádky je furt stejná a když nebudu brát zrovna 407, tak i prcek jako 207 či nová 208 je na tom lépe v ochraně posádky, to je pro mě prostě zásadní věc....

když tě nešikovně někdo sejme šíkmo na přední sloupek,tak budeš v prdeli v čemkoliv,auta jsou stavěná na náraz zepředu a zboku,šikmo je ochrana  slabá,,,nebo když tě sejme čelně kamion tak ti nějaký hvězdy nepomůžou...to by člověk vůbec nemohl jezdit,kdyby přemyšlel ,kde ho kdo sejme.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gabriel307 → díky za video

Jako líbí se mi to moc, fakt, myslim, že mám rozhodnuto (1,6 benzin, 4×4). Akorát ty čekací doby, to bude masakr. Jestli s tím český zastoupení vyleze až někdy v lednu/únoru, jak sem někde čet, tak si myslim, že dřív jak na podzim nebude..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, ono by to patřilo spíš do sekce "humor", ale ta moje nejdražší, když sem ji ukazoval novýho dustera povidá:" No to ne, ten je hnusnej".

Řikám:" jak hnusnej, podle mě se jim poved, vypadá fakt dobře." a ona na to:" jenže ne hnědej" :D:D:D

 

edit: dycky ji ríkám, že chlapi barvu neřešej, nejdřív funkčnost a tvary a pak až barvu...marný to je :D

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Péťa → jasně, rád vysvětlim. Kvůli ježdění po hodně špatných lesních a polních cestách (nejen).  Jako příležitostného dělníka do lesa apod. Už tenhle rok jsem zalitoval x-krát, že mám nízkou průjezdnost a "jenom" dvojkolku. Po absolvování letošních martýrií bylo vcelku rychle rozhodnuto.

Být kůl a in, si myslim, není s dacií zas tak jednoduchý :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...