Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

voda v naftě?


bretamach

Recommended Posts

Zdravím,chlapi potřebuji poradit,nad 70 supňů teploty motoru mi jde nastartovat motor,ale nereaguje plynový pedál,a rozsvítí se kontrolka vody v naftě(aspoň doufám v pravo nahoře) cca na 1 sekundu. Někdy musím vytáhnout klíč ze zapalování i 4krát a plyn funguje.Palivový filtr měněn loni a včera jsem ho i odkalil a dělá to stále.Ale za studena to jde normálně.Může někdo poradit? Má můj filtr čidlo? Děkuji za názory.

MOV_0052.mp4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdar pánové, tak diagnostika nic nepíše,nad 70 stupňů to dělá stále,i při odpojení vyhřívání palivového filtru,a i odpojení čidla detekce vody v palivovém filtru. Při nastartovaném motoru nereaguje plyn.Mohlo by to být čidlo teploty chladící kapaliny,když funguje a ukazuje normálně? A občas se stane,že nastartuji a z volnoběžných otáček 750 se otáčky sami zvednou na cca 850,a klesnou a plyn funguje.Opravdu nikdo netuší? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Zdravím pežoťáci,prosím pouvažujte semnou.Byl jsem na diag. u Peugeot Tichý a nepíše žádnou závadu. Technik vzal 1000,- a řekl že neví co s tím je.Prostě nad 70 stupňů nereaguje plynový pedál.Až po vypnutí motoru a znovu nastartování (i 4 krát za sebou) zase funguje.Kolega mi poradil vyměnit plynový pedál (že může být špatný potenciometr),pedál vyměněn a nic.Neslyšeli jste někdo o této závadě? Vyměnit všechny čidla? To vyjde na majland. Najeto 206000 km.Díky za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takým štýlom by som nešiel zachvíľu vymeníš pol auta... neviem čo s tým je ale ak tak môžeš odpojiť batt. Na hodinku a potom pripoj naspäť daj kľúč do druhej polohy a čakaj cca 10min potom štart uvidíš či reset pomôže (skôr nie hoci chyba je podľa toho čo píšeš v elektronike)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkus vyměnit spínač nad pedálem spojky (pokud ho máš)--je to spínač pro tempomat, někdo tu psal, že mu to vyřešilo nějakou úplně nelogickou poruchu na motoru, mohlo by to být ono, protože při startování pravděpodobně sešlapuješ spojku...

 

napiš pak, co a jak ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím kolegové,Ozzy tak spínač jsem nevyměnil ale odpojil (rozpojil) a dělá to stále.Dnes se mi zase stalo,že po nastartování plyn nešel,ale po 30 vteřinách se sami zvedli otáčky motoru ze 750 na 800,hned to šlo zase zpět a už fungoval.Tak už nevím.....asi budu muset povyměňovat pomalu všechny čidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím kolegové,měl jsem napsat co a jak.Tak vyměněné čidlo teploty nasávaného vzduchu a dělalo to stále,před týdnem jsem vyměnil čidlo teploty chladící kapaliny a zatím plyn.pedál funguje stále i když jde teplota k 90sátce.Ale zase se ukázal jiný problém,při provozní teplotě jdou otáčky motoru při přeřazování strašně pomalu dolů na volnoběžné.Něco se vzduchem? EGR?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...