Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spálení pojistek po připojení antény autorádia


habross

Recommended Posts

Ahoj chlapi mám Peugeot 307 2002 1.6 16V,

 

potřebuji radu. Koupil jsem si levné autorádio viz odkaz:

http://www.ebay.com/itm/391172990486?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Dokoupil jsem k němu adaptér na připojení antény (byla pouze díra) a adaptér na propojení iso konektoru s rádiem viz. odkaz:

http://www.vpcentrum.eu/konektor-iso-pro-autoradio-pioneer-12-pin

Nyní když připojím iso kabel z auta do adaptéru a poté připojím k rádiu tak vše v pořádku, ale poté když připojím jako poslední anténu, tak shoří obě 15 pojistky v kabině. Zkoušel jsem 2x a pokaždý obě shořely. Prosím je to nějak řešitelný nebo prostě je rádio šunt a můžu ho zahodit?

Upraveno uživatelem habross
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadá mě, jestli nebude chyba v tom adaptéru ISO. Zeptal bych se: když zasunes adaptér do auta a do rádia, drzis rádio v ruce, nedotýkás se rádiem kostry, třeba šuplíku? Jestli je to tak, potom anténou ukostris rádio, které do té doby nebylo možná ukostrene. Proč se ptam? Na spálení 20 A pojistek musí být tvrdý zkrat. Musí být chyba v připojení. Ta redukce je originál přesně na daný typ rádia a auta? Anténní kabel a konektor je orig neupravovany? Rádio bez připojené antény jde zapnout, šumi, svítí? Vím, je to moc otázek, ale mě se ty tvé odkazy nezobrazují. Myslím, že kdyby to bylo rádiem, první by odešla(odešly) pojistky v radiu. Pokud rádio bez antény ani neblikne, zkus merakem nebo zarovickou, jedním koncem na kostru auta a druhým vývodem na kostru rádia, jest!i není mezi oběma kostrami napětí 12 V. Napis, pak napisu,co dal.

Upraveno uživatelem Syroň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ještě jedna věc. Já osobně nepovažují anténní zesilovač za potřebnou věc. Prošlo mi rukama možná desítky autorádii a vsechny hrály bez zesilovače. Dokonce i ty nejhorší sunty za pár stovek. Dokonce ještě u S-120 mi někdo "urval" takovou tu šroubovací anténu a několik let jsem hrál jen na asi 5 cm pahýl. Některé stanice občas sumely. Nemělo to RDS. Takže myslím,že by se možná dalo použít anténu bez zesilovače, pokud by to byl jediný důvod.

Upraveno uživatelem Syroň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi je pravda že bude chyba v tom adaptéru, protože jsem šel jen podle konektoru k rádiu. A je to určeno pro rádio pioneer ale myslel jsem, jako lajk, že iso konektor je standardizovaný a všude stejný, takže to není odladěný ani na typ auta ani tento typ rádia. Asi v tom bude ten problém, protože po připojení iso konektoru do adapteru a adapteru do radia radio vubec nekomunikuje jen je slyšet lupnutí a šumění ale display a nic a nesvítí. Potom když připojím anténu tak to spálí zase dvě 15a mini pojistky. Asi nejjednodussi je prepojit dratky z isa na kabel ktery byl dodan k autoradiu, ale nejdřív jsem chtěl zkusit tohle abych zbytečně neničil iso.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na fotkách na ebay není vidět, žeby ten konektor do rádia byl osazen ISO konektory.

K rádiu by stejně mělo bý schéma zapojení onoho konektoru (napájení, kostra repra), kor když je tam vše v jednom, pro ověření, že to je stejné jako v autě, aby jsi si nezničil ještě něco v autě.

Když rádio po připojení jen na napájecí ISO ani neblikne, tak je to znamení, že je něco špatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono k tomu schéma zapojeni je. I ten kabel co je na odkazu na ebay u radia. Jen jsem myslel ze koupím nástavec na iso a nebudu.muset ručně napojovat dratky. Ale asi to jinak nepůjde. Ono ten adaptér muze mit jiny usporadani vzhledem k isu protoze je na pioneer. A tohle je neznačkový šunt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš poslat zapojení toho kabelu, co je k rádiu? A ještě jeden dotaz. To sumeni je z repráků? Nenapsals, jestli ten kabel od antény jsi nějak neupravoval-neprepojoval. Myslím, že problém je řešitelný. Ani ten nejhorší sunt nemůže způsobovat ten zkrat. Radši to zatím nezapínat.

Upraveno uživatelem Syroň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...