Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Čím odstranit olej ze zámkové dlažby


rgot

Recommended Posts

Tak dnes jsem najel traktorem na dlažbu..páč jsem byl línej to hodit za barák  a z taktůlku vyteklo pár kapek oleje skvrna cca 15 krát 15 cm a jelikož dlažba je nová tak bylo zase kartágo..než pojedu koupit něco co někde v letáku vychvalují a skutek utek..máte něco na toto fakt učinnýho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dokud je to čerstvé tak čistič na brzdy víckrát a utírat hodně savým hadrem. Taky záleží jestli to byl převoďák nebo motorák. Motorák jde tím čističem na brzdy, převoďák jde taky ale o dost hůř. A hlavně ten převoďák se časem nevyprší ani neošlape. Taky mám na dvoře flek když mi tekla na bingu manžeta od převoďáku a už víc jak rok je bingo z baráku a manžeta tekla asi rok a půl před prodejem a stál jsem s tím na dvoře párkrát. Od tý doby mám vždycky někde po ruce kus koberce na gumovém podkladu a když dávám na dvůr cizí auto tak pod motor házím ten koberec aby to chytlo případné úkapy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás byl traktor a tekl hydraulický olej, obrovské fleky. Ale je fakt, že to byl asi ekologicky rozložitelný, bo to byl lesák s dřevem. Tak ten zmizel sám.

Anebo, jak píšu, předláždit. Anebo kostky vyndej a dva dny per v benzínu - a na to místo zatím strč jiné, např. z kouta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co prevence? Dá se zámkovka něčím (penetrace, či kýho šlaka?) natřít/postříkat, aby se olej nevsáknul a šel lépe opláchnout? Zatím jsem zámkový uvažovatel, takže mne toto téma zajímá....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jar nezabral ani po vícenásobném čištění...ještě jdu vyzkoušet jakýsi Mellerud dostal jsem od kámoše, ale prej nic moc záleží jak moc se to vsáklo.Takže jediná varianta do který se mě nechce bude ty 3 dlaždice vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorbent nasypeš přiměřene na olej a nohou jakoby přišlápneš (jako by si chtěl něco zatlačit do země=rozmačkáváš). Po chvíli zameteš a zbyde světlá skvrna, která zmizí po čase. Záleží, jak moc je to vsáknuté. Osobně to mám odzkoušené i v garáži.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...