Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě P5008 nebo Citroen C4 Grand Picasso

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci,

ač nerad, tak zvažuju výměnu mé 807my za 5008 nebo C4 GP. S 807mou jsem nadmíru spokojenej, ale důvod výměny je prostý, potřebuju automat. Ne kvůli sobě (ikdyž pohodlíčko je pohodlíčko) ale kvůli manželce, která si s manuálem moc nerozumí.

Výběr se mi zůžil na tyhle dva modely, jsou si myslim dost podobný, jak motorově, tak prostorově atd. Volba bude určitě HDi, ale ... Rád bych znal vaše názory jaký motor zvolit a jakému se vyvrovat a to samý i jaký model, jestli C4 GP (je malinko levnější) nebo 5008.

Díky moc za vaše názory a rady

Odesláno

pokud jsi zvyklý na současných 100kw, tak jdi zas do dvoulitru HDi :myslim

1.6 HDi mám, 115 koní, nedám na něj zatím dopustit, jede to fakt dobře, ale šel jsem ze slabšího na silnější, takže jsem opravdu spokojen...,v tvém případě by to bylo opačně...,takže nebrat :bojim:myslim 

zbytek musíš vybrat sám 

Odesláno

Zase 807ma je o dost těžší, což by úbytek výkonu mohlo kompenzovat. Navíc nevyužívám výkon naplno, jsem spíše pohodovej řidič, o tom svědčí i moje spotřeba dlouhodobě okolo 6,5l s tímhle autobusem

1,6 bych se výkonově nebál, spíš nevim jak jsou na tom se spolehlivostí. Na moje RHR se pějou jen a jen chvály

Odesláno

pokud jsi pohodář, tak směle do 1.6 jdi, je to srovnatelné přibližně jako 406ka se 110 koníky, na berlingu mám spotřebu přesně 5 litrů podle PP, takže 5.3 podle tankování

Odesláno

ty ,,slabé'' od 75kw do 90kw mají jednoduchou spojku atd., ale motory od 80kw jsou stejné--jen rok co rok jim přidávali tu koníka, tu dva, jinak konstrukčně je to na jedno brdo...,že by byly nějak extrémně poruchové,tak to néé

Odesláno

Musíš robota vyzkoušet. Mému sousedovy robot seděl (auto mu rozšmelcoval nákladák) , zato kámoš na něj nadával a po roce auto prodal. Sto lidí, sto chutí, půjčit a a vyzkoušet.

Odesláno

Zkušenosti osobní:

Menší o proti 807, ale praktičtější manipulace se sedačkami ve 3 řadě.

Mě nevyhovuje 5008 protože je tam šílený a vysoký středový panel. Oproti tomu u C4 GP je v případě robota nebo automatu v prostředku úplně volno a je tam veliká lednice kam se v pohodě vejde 2l PET Coca Coly

Motor, pokud chceš automat tak se snad s jiným než 2,0 HDi nedělá.

A robota fakt důrazně nedoporučuji. Spokojí se s tím ten kdo neměl možnost poznat co to je automat. Tomu to pak přijde OK, ale kdo už jednou poznal automat, ten nechce už nic jiného.

Jinak pokud potřebuješ občas vozejk tak robot není dobrý přítel a slabší motor také ne. Já chtěl benzín, ale s automatem se to nedělá, bohužel.

Automat od robota poznáš podle levé pozice na voliči s písmenkem P, robot to tam nemá. Bazaristi přesto uvádí že se jedná o automat. Pokud budeš hledat ojeté auto tak doporučuji bez vzduchových měchů vzadu, dost často zdroj problémů.

Jinak já si nemohu stěžovat, naprostá spokojenost.

Odesláno (upraveno)

Jak píše Elton, robota si musíš zkusit. I manželka.

Jak píše MotoMoto, na vozík je dobré vybrat 7místnou verzi, má možnost tahat těžší vozík, má vzadu jiné pružiny a robot není vhodný.

C4GP bych uvožoval jen novou. 5008 není taková loď a tolik neplave. Vevnitř je spíš jako kombík, to je pravda, není to vždy praktické. Ale mezi předními sedadly je též chlazený box, kam dáš ty dvoulitrová kokakoly klidně dvě, možná i tři, není, primárně není osvětlen, takže jsme si užívali "zábavy" shledáním odložených věcí. Lahev koly ale nepřehlídneš. Podvozek 5008 je naladěn daleko lépe, dostatek komfortu ale slušná odezva na řízení, minimální náklon. C4GP je daleko víc "gumová". 5008 je nižší (mě to vyhovuje, mám nízkou garáž a když otevřu zadní dveře, mám to akorák. Ten prostor nahoru mi nechybí, někomu může. V C4GP byla tuším výbava, která se do 5008 nedělala (elektrické zadní dveře) a fungují tam některé věci, které v 5008 nejdou (sklápění zrcátek při couvání).

Jo ještě 5008 1.6HDI před FL bude vždy robot, až po FL se začal s tímto motorem dávat automat. U C4GP nevím.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Sklápění zrcátek při couvání? :myslim  A podle čeho bych (já) couval...?   :bojim

Odesláno (upraveno)

Aluška: Třeba ví, proč to dělá... :)

Minimaxa: Sklápění, ne přiklápění. Sklopí ti je níž, když zařadíš zpátečku, takže vidíš i zadní kola. Když vyřadíš, vrátí se zpět. 308 to umí, 5008 (která má stejnou elektroniku) to neumí. Pro mne by to bylo příjemné.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Ohledně 1.6 robota tu je někde příspěvek od P607Olda. Nebo se ho zeptej. On na robota nedá dopustit.

Upraveno uživatelem Laďa
Odesláno

Aha, tak pak OK, no ja jsem z zvyklej na delene zrcatko z Multiply, tam toto nebylo potreba, protoze tohle uzasne auto melo placacky jak Tatra 815 a ve spodni casti jsem videl vse, co jsem potreboval ;)

Odesláno

Autoskola asi ne, na to hlavne uz neni cas a navic je tam trosku i psychyckej blok

Sklapeni zrcatek pri couvani apod je pro me dost zbytecna vec, podle toho auto vybirat nebudu. c4 se mi zda malinko praktictejsi a celkem o dost levnejsi a interier je hodne podobnej 807, coz je taky celkem velky plus. 5008 je zase na pohled novejsi a i jizdni vlastnosti ma lepsi. Budu muset nekam zajit a porovnat si je

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...