Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Bratr chce koupit 306 ale pán tvrdí že je někde uchází klima. Zajímá mě kde to může být a jestli je možnost to opravit doma nebo je nutný servis. Jedná se o 306 kombi 2.0HDi 66kW 1999. Díky za info

Odesláno (upraveno)

klima většinou uchází přes chladič, výparník,potrubí, je možno i přes kompresor

doma to zpravidla neuděláš, resp.--stejně to pak musíš někde nechat naplnit

když např. doma vyměníš chladič a po naplnění bude v systému zase někde unikat chladivo, tak si peníze za naplnění hodil do kanálu ;) , kdežto v servisu platíš vždy jen jedno naplnění, tak si uvaž sám, co je lepší...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Záleží, zda klima aspoň chvilku chladí, anebo vůbec (už několik let).

Pokud aspoň chvilku chladí, pak uteče, počítej s jedním naplněním s barvivem (pokud nebude slyšet syčení) a pak výměna dílu a druhé naplnění. Odhad průměrně 6000.

Pokud nechladí už několik let, tak tam může jeden nebo více dílů úplně chybět. Odhad 6 až 10 t.

Pokud prodávající sleví, tak to klidně vezměte.

Takže pokud je v pěkném stavu za 25 t. tak ano.

A krom toho bude nejspíše nutný repas zadní nápravy (7000), pokud nebyla prokazatelně dělaná nedávno.

Na druhé straně, 306 kombi 2,0 HDi s klimou je celkem dobré auto, takže ano.

A pokud je to dovoz, tak si buď jistý, že kilometry jsou stočené.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Zdravím. Auto je hodně pěkné a kilometry stočené nejsou. Současný majitel pro něj jel přímo do Francie a dovezl sem. Jde vidět pravidelný servis a že bylo garážované. Osobně jsem na něj koukl a protože už nějakou dobu mám P406 tak +- vím na co kouknout. Ta klima je jediná věc co říkal že je asi špatná(netěsní???) ale ve čtvrtek jedeme na odzkoušení tak se uvidí. A cena 27tis. při poctivých 220tis.km  

Odesláno

Tak děkuji za info ale už se tím nemusím zabývat- prý dnes auto prodal někomu jinému i přes to že jsme byli domluvení na zítřek. Ale jedeme pro jiného pažouta tak snad se podaří

Odesláno

Jakmile je u 306 nebo xsaryb špatná klima, tak celou klimatizaci vyrvat a čudlík zaslepit.  :)  Já do toho normálně fouknu vzduch a hledám díru. Trubky si pak nechám zavařit. Posledně jsem opravil trubku, pak vyměnil chladič, pak opravil další trubku a pak zjistil že mám přidřený kompresor.

Jo a pak jsem do toho myslím párkrát kopnul. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...