jede Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 Tak jsem žádný nález 'klima p107' nenalezl, tudíž se ptám jednoduše a polopatě: Je těžké si sám zabudovat do P107 klima, které koupím na šroťáku? S mojím P107 jsem maximálně spokojen, ale bez klima je to někdy boj s infarktem........ Předem díky za případné info a postřehy! Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 z členů klubu to udělal myslím jediný a to na pežotu 406, je to hodně práce, včetně rozebrání palubky atd., podlě mě to nemá smysl Citovat
ChouLu Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 chladič, výparník, vysoušeč, trubky, panel klímy, čidla, držák kompresoru, kompresor... vyndat palubku a motor a můžeš začít Citovat
jede Odesláno 12. červenec 2015 Autor Odesláno 12. červenec 2015 chladič, výparník, vysoušeč, trubky, panel klímy, čidla, držák kompresoru, kompresor... vyndat palubku a motor a můžeš začít Je mi jasné, že to lehké nebude, ale cože vyndat motor? Takže nejschůdnější bude cesta zakoupení celé klimatizace a předání servisákům, co dělají peugeoty...... Citovat
ChouLu Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 Po pravdě prodej 107 bez klímy a kup s klímou... vyjde tě to levněji a bez nervů zda to vůbec půjde Citovat
jede Odesláno 12. červenec 2015 Autor Odesláno 12. červenec 2015 z členů klubu to udělal myslím jediný a to na pežotu 406, je to hodně práce, včetně rozebrání palubky atd., podlě mě to nemá smysl Díky Ostrawaku! Proto ho ten původní majitel asi tak levně prodával. A já to měl za terno 85 tisíc KČ s 18 tisíci km :-( ..... nebo s tím budu jezdit delší štreky jen brzo ráno resp. později večer......... Citovat
jede Odesláno 12. červenec 2015 Autor Odesláno 12. červenec 2015 Po pravdě prodej 107 bez klímy a kup s klímou... vyjde tě to levněji a bez nervů zda to vůbec půjde ANO - tuto variantu jsem také již zvažoval (avšak nechtěl zde ovlivňovat mínění), ale ten můj je TIP-TOP v cajku! Jj...mám dilema Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 nejdulezotejsi je jestli mas v motorove prepazce nachystanou diru na klimubez toho se do prestavby nepoustejna motoru pokud to neni uplna socka jsou kabely na kompresor nachystanea zbytek ti kluci uz napsali Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 Je mi jasné, že to lehké nebude, ale cože vyndat motor? Takže nejschůdnější bude cesta zakoupení celé klimatizace a předání servisákům, co dělají peugeoty...... to tě vyjde levněji fungl nový pežot i s klímou Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 12. červenec 2015 Odesláno 12. červenec 2015 motor se nemusi vyndavat to jsou kecy !!! Citovat
P607Olda Odesláno 13. červenec 2015 Odesláno 13. červenec 2015 (upraveno) Dát to do servisu - to nezaplatíš. Počítej s cenou jen za práci tak 15000 Kč minimálně. A seriozní servis do toho nepůjde, je tam hodně neznámých. Řešení: kup si vrak přesně stejného auta, tedy ročník a motor. Krom toho si sežeň auto kterým budeš tak měsíc jezdit, když se nebude dařit (případně kterým budeš jezdit trvale, když se nepodaří). A pak se do toho pusť. Technické detaily já neznám (otvor v přepážce). Upraveno 13. červenec 2015 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 13. červenec 2015 Odesláno 13. červenec 2015 Anebo - jakmile to na svém nacvičíš, tak druhý a třetí (pro cizí nakšeft) už budeš dělat hravě - náklady se ti vrátí. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. červenec 2015 Odesláno 13. červenec 2015 (upraveno) osobně si myslím, že 107 je určená do města, takže na popojížďky..., k čemu klima v autě do města, když ji opravdu využiju tak max.30 dní v roce?? do takových mini aut je HDi a klima zbytečná , však už novou řadu aut z Kolína s dieselem 1.4 nekoupíte... v dnešním rodinném autě samozřejmě klimu--bez diskuze, i když jsme toho kdysi s dětma objeli hodně..., a bez klimy Upraveno 13. červenec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
OK406 Odesláno 13. červenec 2015 Odesláno 13. červenec 2015 Jak píše Olda607, sežeň si stejný vrak s klimatizací (nebo samotnou klimu) a zde je příspěvek, kde člen ferry si do své 406 montoval manuální klimatizaci. Přečti si jej celý, ať víš, co tě asi čeká. Citovat
Medvěd Odesláno 13. červenec 2015 Odesláno 13. červenec 2015 Osobně bych měl strach, aby 107a s klimou vůbec jela, přeci jen je to pro malý motor (ve 107ě asi nebude 2,0 )celkem slušná zátěž .... Jinak co se nápadu týče - do přestavby svépomocí bych Ti nedoporučoval se pouštět a solidní servis Ti to na dílnu taky nevezme. Takže za mně - pokud má to auto fakt 18 tkm a jsi s ním jinak spokojenej, otevírej okna. Lepší těžko koupíš a z bastlení bys mohl pak opravdu mít i ten výše zmiňovaný infarkt. Citovat
ferinko2 Odesláno 13. červenec 2015 Odesláno 13. červenec 2015 107 s klímou fachčí v pohode............. Citovat
jede Odesláno 13. červenec 2015 Autor Odesláno 13. červenec 2015 TAK VÁŽENÍ ! Děkuji všem za diverzní stanoviska pohledu na téma dodatečné instalace klimatizace do P107. Celá ta kauza se nese na přání mejch holek - vystoupit z auta za každého "počasí" friš. Opravdu se jeví toto přání, jako lehce mimo. Ono se dá ledacos organizovat sofistikovaně - jezdit brzo ráno, později večer, jde-li to, tak se staženými okny, parkovat pokud možno ve stínu a pod. - tak to praktikujeme se synem. Mno holky byly zmlsaný smartem - cabriem a když se podělala střecha, tak tam byla docela i výkonná klimatizace. Náš rodinný koráb XC90 to má luxusně vyřešeno - klima extra vlevo / vpravo, proud vzduchu na nohy, tělo nebo hlavu. Toto nebyl u P107 můj cíl, mně šlo jen o trochu akceptovatelné klima. P107 jsme si s klukem oblíbili, neboť má skvělé ekonomické parametry, měli jsme dobrý úmysl, který je trochu maskovaný neochotou půjčovat holkám ten zmíněný koráb. Nevím, zda se do toho pustíme, v každém případě se to jeví coby neekonomické. Dáme-li se do toho, vše zdokumentujeme a zde zveřejníme. Všem klubákům díky! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.