Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem žádný nález 'klima p107' nenalezl, tudíž se ptám jednoduše a polopatě: Je těžké si sám zabudovat do P107 klima, které koupím na šroťáku? S mojím P107 jsem maximálně spokojen, ale bez klima je to někdy boj s infarktem........   Předem díky za případné info a postřehy!

Odesláno

chladič, výparník, vysoušeč, trubky, panel klímy, čidla, držák kompresoru, kompresor... vyndat palubku a motor a můžeš začít :) 

Odesláno

chladič, výparník, vysoušeč, trubky, panel klímy, čidla, držák kompresoru, kompresor... vyndat palubku a motor a můžeš začít :)

Je mi jasné, že to lehké nebude, ale cože vyndat motor? Takže nejschůdnější bude cesta zakoupení celé klimatizace a předání servisákům, co dělají peugeoty...... 

Odesláno

z členů klubu to udělal myslím jediný a to na pežotu 406, je to hodně práce, včetně rozebrání palubky atd., podlě mě to nemá smysl

Díky Ostrawaku! Proto ho ten původní majitel asi tak levně prodával. A já to měl za terno 85 tisíc KČ s 18 tisíci km    :-(    .....  nebo s tím budu jezdit delší štreky jen brzo ráno resp. později večer.........   

Odesláno

Po pravdě prodej 107 bez klímy a kup s klímou... vyjde tě to levněji a bez nervů zda to vůbec půjde ;)

ANO - tuto variantu jsem také již zvažoval (avšak nechtěl zde ovlivňovat mínění), ale ten můj je TIP-TOP v cajku! Jj...mám dilema

Odesláno

Je mi jasné, že to lehké nebude, ale cože vyndat motor? Takže nejschůdnější bude cesta zakoupení celé klimatizace a předání servisákům, co dělají peugeoty...... 

to tě vyjde levněji fungl nový pežot i s klímou :D

Odesláno (upraveno)

Dát to do servisu - to nezaplatíš. Počítej s cenou jen za práci tak 15000 Kč minimálně. A seriozní servis do toho nepůjde, je tam hodně neznámých.

Řešení: kup si vrak přesně stejného auta, tedy ročník a motor. Krom toho si sežeň auto kterým budeš tak měsíc jezdit, když se nebude dařit (případně kterým budeš jezdit trvale, když se nepodaří). A pak se do toho pusť. Technické detaily já neznám (otvor v přepážce).

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

osobně si myslím, že 107 je určená do města, takže na popojížďky..., k čemu klima v autě do města, když ji opravdu využiju tak max.30 dní v roce?? do takových mini aut je HDi a klima zbytečná :myslim , však už novou řadu aut z Kolína s dieselem 1.4 nekoupíte...

v dnešním rodinném autě samozřejmě klimu--bez diskuze, i když jsme toho kdysi s dětma objeli hodně..., a bez klimy ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Osobně bych měl strach, aby 107a s klimou vůbec jela, přeci jen je to pro malý motor (ve 107ě asi nebude 2,0 :D )celkem slušná zátěž ....

Jinak co se nápadu týče - do přestavby svépomocí bych Ti nedoporučoval se pouštět a solidní servis Ti to na dílnu taky nevezme. Takže za mně - pokud má to auto fakt 18 tkm a jsi s ním jinak spokojenej, otevírej okna. Lepší těžko koupíš a z bastlení bys mohl pak opravdu mít i ten výše zmiňovaný infarkt.

Odesláno

TAK VÁŽENÍ !  Děkuji všem za diverzní stanoviska pohledu na téma dodatečné instalace klimatizace do P107. Celá ta kauza se nese na přání mejch holek - vystoupit z auta za každého "počasí" friš. Opravdu se jeví toto přání, jako lehce mimo. Ono se dá ledacos organizovat sofistikovaně - jezdit brzo ráno, později večer, jde-li to, tak se staženými okny, parkovat pokud možno ve stínu a pod. - tak to praktikujeme se synem. Mno holky byly zmlsaný smartem - cabriem a když se podělala střecha, tak tam byla docela i výkonná klimatizace. Náš rodinný koráb XC90 to má luxusně vyřešeno - klima extra vlevo / vpravo, proud vzduchu na nohy, tělo nebo hlavu. Toto nebyl u P107 můj cíl, mně šlo jen o trochu akceptovatelné klima. P107 jsme si s klukem oblíbili, neboť má skvělé ekonomické parametry, měli jsme dobrý úmysl, který je trochu maskovaný neochotou půjčovat holkám ten zmíněný koráb. Nevím, zda se do toho pustíme, v každém případě se to jeví coby neekonomické. Dáme-li se do toho, vše zdokumentujeme a zde zveřejníme. Všem klubákům díky!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...