Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Airbag (auto po ťukanci stareho majitele)


Guest Miky32

Recommended Posts

Zdravičko, Tak sem včera měnil žarovku v pristrojovce a zjistil sem ze tam je kupa dalsich bez zarovek tak sem nasel airbag a ejhle zarovička byla vyndana tak sem ji tam dal a ted stále svití oranžove AIR BAG.

Myslíte ze tam airbag neni ze je volant prazdný ?

Rád bych si to sprovoznil ale je divné že ve VIN pišou

 

PŘEDNÍ BOČNÍ AIRBAG BEZ PŘED BOČNÍHO NAFUKOVACÍHO VAKU
AIRBAG SPOLUJEZDCE NAFUKOVACÍ VAK NA STRANĚ SPOLUJEZDCE
 
Ale ja mam Airbag pouze ve volantu. Takže mě napadlo ze tukanec byl vetsi nez mi tvrdily a vymenily palubni desku. Vytahli zarovku kontrolky Airbagu a ted otazka zda airbag je ubec aktivni a jestli tam ubec je.
ted by me zajimalo zda mi nekdo pomuže to dat dokupy. A hlavně jestli když vyměnim ve volantu airbag jestli mi to nebude furt hazet chybu kvuly spolujezdcovi.
 
Předem diky... 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jinak detail: při koupi tvrdil majitel ze auto bylo tukle na svetlo rikal sem ook no problem ze mi to řekl, ale po čase sem našel ze auto bylo tukle nejspis na celej predek ale dily vyměněny... otazka ? Kde je Airbag :x

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no neviem co za predstavu mas tukle na svetlo ale toto mi airbeg nevystrelilo aibeg bol ok http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMG_3202.jpg

 

erbag je cely ten stredok volantu keby tam neni tak to vidis nie tiez keby bol streleny to uz nazamaskujes nijak a ten spolujazdcov moze byt zakamuflovany pod pristrojovkov bez erbegu niekde tam musi byt (visiet) konektor hladaj

 

ked mas solujazdcov erbeg vo vybave a ty ho uz nemas porucha tam bude vzdy

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyndej kastlik u spolujezdce a mrkni jestli tam visí konektor od airbagu , vem třeba celoskleněnou žárovku co se dava do obrysovek, narovnej si ty drátky-konektory na řarovce tak aby sis z toho udelal vidličku a zapichni to do toho konektoru airbagu , zamotej to do izolačky a pokud je vše další ok tak kontrolka zhasne.

 

pokud by nezhasla, tak jsou ještě možnosti :

 

volné konektory po sedačkou řidiče nebo spolujezdce, jsou to konektory od pyropasu-předepínačů pásu. opravuje se to tak že se konektory ustřihnou a spoji se to naprudko .

 

je otázka zda-li nemas vystrelene ty pyropasy, nemas ty spony kam se zacvakavá pas moc utopene v sedačce? jinak od tech spon vede silne lanko v cerne bužírce, pokud je bužírka hladká tak je to ok , pokud je shrnutá tak jsou vystřelene a tedy ko.

 

další možnost je že po narazu nereaktivovali rj airbagu, ta je v tunelu u rucni brzdy, kdekdo na netu to aktualizuje za 500,- nebo vrakače to budou mit v ok stavu - když´tak zkus napsat členu Devil-Night nebo hugo boss , ti ji maj stopro.

 

poslední možnost je že místo airbagu ve volantu máš krytku , to zjistíš jednoduše tak že ten střed volantu vyndáš, vemeš plochý šroubovák tak at ma ason 1cm plochu, zespod volantu je dira, šroubovak das hranou napříč volantu a zasuneš do diry tak pet cm, ucitiš tam jako tvrdý pružný drát , do toho je potřeba dvakrát pořadně zamáčknout , jednou pořadně vyskoci jedna strana bagu a podruhe vyskoci druha strana, pak uvidíš jestli je tam bag nebo jen krytka. i tady můžeš aplikovat to s tou žárovkou. auto si bude myslet že je tam funkční bag a kontrolku zhasne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do volantu sem vlezl a vypada to zhe airbag tam je ve volantu porotože po oddelaní tam byl zapojeny konektor a plechova krabička v ni nejspis je ten airbag nasel sem tam i nejake carový kod a u toho bylo 

22.03.1997

22.03.2007

konektor vypadal ok vedl od nej oranzový pasek nekam do volantu hloubjěji.

nema nekdo navod jak na ten kastlik??? nerad bych ho ulamal nekde jako se mi to povedlo u druhe už neexistujici 406tky

 

Pyropasy zkontroluju a uvidim. jinak jsou v urovni sedačky.

 

Zhasnou zarovku to muzu v pristrojovce vyndat tu zarovku to me problem nedela do ted tam nebyla... ja ji tam chel dat a kdyz sem ji tam dal, proto sem si uvedomil ze mi asi nejdou airbagy jak by měli...

post-39947-0-41200400-1436457297_thumb.j

post-39947-0-48566800-1436457395_thumb.j

Upraveno uživatelem Miky32
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pyropasy vystrelene nebo ne? pripadne jak teda poznam? 

 

Co vše by mělo svitit a pak zhasnout? po otočeni kličkem. (airbag zarovka vyndana ta jinak sviti furt neblika nic). viz foto: 

 

Airbag spolujezdce nejspis nezvestný. kdyz odkryju krytku zprave strane palubovky kdyz jsou otevřene dveře. tak dovnitř je videt a je videt kastlik a nad nim nejake vzpěry apod. ale zadne airbag nebo tak nic takoveho.

 

post-39947-0-07677300-1436456681_thumb.j

post-39947-0-17652800-1436456734_thumb.j

post-39947-0-41818300-1436456887_thumb.j

post-39947-0-46906400-1436456942_thumb.j

post-39947-0-81413900-1436457690_thumb.j

Upraveno uživatelem Miky32
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.peugeot-club.com/uploads/monthly_07_2015/post-39947-0-48566800-1436457395_thumb.jpg a toto je foto dirky kde uvnitř airbagu byla videt nejaka bílá tkana textilie neco jako pytel co tak je to airbag ? ma hrubou strukturu ? hrube neco jako džíny? nebo alespon podobne to drhlo kdyz sem tam smatral tenkym Torxem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pyropas po aktivacii vtiahne akoby dole do sedacky  cize to  do coho strkak bezpecnostny pas (zaistujes) bude vtiahnute do sedacky 

najlepsie je vybrat sedacku zhodit bocny plastovy kryt a tam uvidis valcek (patrona) a ked je streleny ocelove lanko bude vtiahnute do valceka

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
  • O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

vymeneno, pytel spolujezdce nepotrebuji pac tamnekdo dal paliubovku bez airbagu spolejdce.

ted ukol č2. zprovoznit airbag ridice a ošálit airbag u spolujezdce

a neco udelat s tou ridici jednotkou

Upraveno uživatelem Miky32
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...