ozzy56 Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 myslí to vážně?? http://www.novinky.cz/domaci/372993-cesky-vynalez-pro-brzdeni-aut-na-ledu-podsyp.html Citovat
oddie Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 Ty HT roury jsou kouzelné, moje děti si s tím taky rády hrají jako se stavebnicí Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 (upraveno) No četl jsem to, nevím jak to chodí na patentovém úřadě jestli uznají každou kokotinu jako patent. Ale něco na tom může být svatá pravda je že na tramvajích i lokomotivách se podsypávání kol používá a účinek to má i když třecí síly železného kola na železné kolejnici jsou úplně jiné než gumové pneumatiky na asfaltu. Tam kde autor počítá s využitím ( zásahová vozidla policie+ záchranka) si to umím představit, na zásahových speciálech u hasičů ( ale u běžných nákladních vozidel)se už drahnou řadu let používají tzv. podmetací řetězy http://www.pozary.cz/clanek/33956-podmetaci-retezy/ a funguje to tak proč by nemohlo fungovat tohle když to je v podstatě okoukané z kolejových vozidel. Jen si nedovedu představit tu spotřebu písku při cestě napříč vysočinou. PS. ten písek do tramvají musí být přesušený a prosátý. A je výborný na vysypávání spár v zámkové dlažbě. edit: úprava a doplnění Upraveno 25. červen 2015 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 (upraveno) To jo stojí raketu ale fungujou fantasticky. Jednou jsem měl možnost se svézt autem které je mělo a špička, nefungujou v hlubokém sněhu ale na ledě nebo uježděném super. Ale hlavně aktivace a deaktivace je otázkou několika vteřin na rozdíl od klasických řetězů. Upraveno 25. červen 2015 uživatelem Vena garážmistr Citovat
MotoMoto Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 S tím posypem, je to dobré, ale auto nejede po stále stejné dráze jako tramvaj, Když jde do smyku tak jede i jiným směrem než je předek auta. Tak nevím. A také kdo bude odklízet nasypaný písek, po něm to také dobře klouže. Citovat
KingSpade Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 A kdyby náhodou přišla řeč na couvání tak nejdříve budeme muset jet dopředu ať si to krásně posypeme a poté můžeme začít s couvacím manévrem. Škoda ale, že jsme zaparkovali předkem ku zdi. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 25. červen 2015 Odesláno 25. červen 2015 budete se mi smat ale kdyz sem byl tak o polovinu mladsi tak sem and tim premyslel na favoritasakra ze sem si to nepatentoval byl bych ted v baliku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.