Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ztráta výkonu, nefunkční tempomat a omezovač, chyba P0299, 2.2HDi


skorpion

Recommended Posts

Zdravím, mám P407 2.2HDi 2008, VIN vf36d4hth21770546

 

Bohužel už asi 3 roky je moje auto bez výkonu a ačkoliv jsem byl už v několika servisech, nikdo si s tím nevěděl rady. Po nastartování studeného motoru je vše v pořádku a auto nejspíš jede jak má (těžko soudit když už jsem si i zvyknul). Ale po ujetí cca 30km auto umře. Pak je průběh motoru asi takový, že do 2500 otáček jede auto bez turba, potom lehce turba sepnou a ve 3100 otáčkách najednou auto dostane plný výkon. K tomu se přidá i to že od té chvíle nejde tempomat ani omezovač, který ze začátku vždy jde. Nejdříve to na diagnostice vypisovalo chybu elmag ventilu tlaku turba, oba ventily jsem nedávno vyměnil, ale stále to výkon nemá. Nechal jsem kvůli tomu i odstranit FAP, ale také nepomohlo. Dnes jsem se narychlo připojil u známého na DIA, protože už mě to vyčkávání nebaví a v servisu mi vždy řeknou, že až na něco přijdou, tak mi dají vědět, jenže takhle už čekám ty tři roky. Vyhodilo to chybu P0299 a tyto závady, co jsou na fotce:

11349003_1009639759047707_1181262222_n.j

 

Bohužel nebyl čas projet se s připojenou DIA, takže se zkontrolovalo jen to se skoro studeným nastartovaným motorem. Samotné auto nic nehlásí, žádná kontrolka nesvítí, jedinou jeho reakcí je deaktivace toho tempomatu nebo limiteru.

 

Jinak auto jezdí bez problémů, ale ten krásný zátah, co to mívalo, mi už pěkně chybí  :(  :( . Napadá někoho čím by to mohlo být nebo co by to mohlo způsobovat? Nechce se mi moc vyměňovat díl po dílu a doufat, že zrovna tenhle díl to vyřeší. To už jsem si zažil u 406, stálo mě to hodně a nakonec to způsobovala hadička za asi 700 korun. V servisech už jsem si vyslechl, že bych měl zkusit vyměnit turba nebo že může být vadná jednotka motoru, ale to jsou velký cenový položky, do kterých se mi bez jistoty, že to je ta chyba, opravdu jít nechce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce. S tou váhou vzduchu, pokud se jedná o čidlo na airboxu, tak po odpojení se motor chová stejně, jen po vypnutí nejde bez něj nastartovat. Taky to tipuju na ten podtlakový okruh. Je to na servis náročné?? Protože mi nějak nejde do hlavy, proč by to už dávno nezkusili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Som vlastnikom 407 2.0hdi RHR 2004 a skoro 2roky som sa trapil s podobnou zavadou.Rano do prace kym nebolo zohriate krasne tahalo ako sa riadne zohrialo auto prestalo tahat ako bez turba.Iba raz som mal na diagnostike chybovy kod P0299 ktory poukazuje   aj na rozbite turbo /recked turbo/ ale aj tak som dal novy podtlakovy ventil na ovladanie turba a vahu vzduchu a nepomohlo.Nakoniec som natrafil na dobreho mechanika ktory sa s tym vozil asi hodinu s napojenou diagnostikou a jednoznacne      urcil ze je vadne turbo.Vymenil turbo taky lepsi repas a auto sa krasne rozbieha a taha jak ma.Stovku urobi pod 10s.Cele ma to stalo 630eur.Takze dobreho mechanika ktory tomu rozumie.Tolko moja skusenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

hadičky jsem procházel nic jsem nenašel. (a asi by to dělalo pořád) 

regulační ventil zkusím koupit a vyměním.  myslíš tento a jestli jsem dobře hledal jsou tam 2

https://www.autodily-pema.cz/menic-tlaku-turbodmychadlo-pierburg-701633040

zaseknutý regulátor asi by to taky dělalo stále ne? 

 

jezdím denně 2x30km po dálnici a stane se to většinou cestou domů odpoledne cca 2x do týdne. A příjde mi, že hlavně když je teplo, v zimě jsem s tím problém neměl a ráno taky ne.  

 

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...