Vena garážmistr Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 ja stromum nechavam volny prubeh , bo sem byl debil a kdyz deda jeste zil sem ho neposlouchal co a jak JJ mám to úplně stejně jeden dědek byl na Kladensku vyhlášený zahrádkář stromkař měl i jakousi mini ovocnou školku(stromkovou) ale dokud žil tak jsem měl spousty zájmů okolo a na dědkovo umění jsem koukal trochu jako důchodskovskou zábavu a to mě nebavilo. Dnes si to občas i vyčítám protože za těch deset let co mám postavený domek už jsem tady mohl mít celkem vzrostlé stromky. Když jsem začal stavět tak jsem vyškubal všechny stromy až na dva nebo tři kousky z nich mi tady zůstal poslední mohykán který je jediným výrobcem stínu a ač jeho jablka jsou spíše k vzteku nejsou ani moc dobrý tak maximálně do štrůdlu a spousta jich spadne tak se ho snažím ač je dost dlouho za svým zenitem ho udržet při životě dokud nevyrostou ty dva ořešáky které jsem si přivezl od druhého dědy ze zahrady když zemřel abych tady měl aspoň trochu toho stínu a nebylo to jak na sahaře. Citovat
OK406 Odesláno 23. leden 2016 Odesláno 23. leden 2016 Bohužel, tak už to v živodě chodí. Pokud má člověk možnost se něco přiučit od starších lidí, tak nemá čas a nebo nemá zájem. Postupek času a věku si uvědomí, že nic netrvá věcně a když už by měl zájem a chuť se přiužit, je již pozdě. Ale takové už je mládí. V knihách vše taky není. Citovat
oddie Odesláno 5. březen 2016 Autor Odesláno 5. březen 2016 Tak, na druhé (nové) zahrádce jsme dokopali úpravy terénu a zaseli trávu. Doufám, že pěkně poroste, je to ta do sucha, ta roste pomalu... Ještě předtím jsem udělal nový plot z krajinek, aby tam nebylo vidět, využívám totiž otrocké práce dětí, tak aby na mě nepřišla sociálka Citovat
Ajdamek Odesláno 5. březen 2016 Odesláno 5. březen 2016 Mate nekdo zkusenost se sklenikem od tyhle firmy http://skleniky.heureka.cz/lanitplast-plugin-new-6x12-basic/ nebo popripade doporucite nejakej jinej v podobny cene a velikosti Citovat
punkac Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Tak, na druhé (nové) zahrádce jsme dokopali úpravy terénu a zaseli trávu. Doufám, že pěkně poroste, je to ta do sucha, ta roste pomalu... Ještě předtím jsem udělal nový plot z krajinek, aby tam nebylo vidět, využívám totiž otrocké práce dětí, tak aby na mě nepřišla sociálka Tato zahrádka obsahuje jen 30% dětské práce, sociálka chodí až od 50% :D Citovat
dusan2 Odesláno 18. březen 2016 Odesláno 18. březen 2016 (upraveno) Adelu s jej show mam veľmi rád a včera som natrafil na tento zaujímavý rozhovor zo zaujímavým záhradkárom Od 40:40 min Upraveno 18. březen 2016 uživatelem dusan2 Citovat
oddie Odesláno 3. květen 2016 Autor Odesláno 3. květen 2016 Tak první letošní úroda, stejně jako loni - mangold, právě si na něm pochutnávám Citovat
Weri 605 Odesláno 4. květen 2016 Odesláno 4. květen 2016 Sem to vynesla ze zimní zahrady ven - bylo přeci tak hezky - ale dala sem to idiot tak blbě (a odjela sem), že mi to skoro celý spálilo sluníčko... Takže sbohem předpěstovaný rajčata a hlavně okurky.. Úplně bílý listy.., zkroucený chudinky... Včera sem do půlnoci zachraňovala zbytky.., ale asi to půjde celý... Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2016 Autor Odesláno 4. květen 2016 Včera jsem tahal hadice hlavního rozvodu kapkové závlahy, při kopání v zimě jsem tam naházel chráničky. Teď už "jenom" zapojit, ke každé rostlině tenkou hadičku s kapkovačem, zapojit ovládání přes mobil a bude zas zalejvání na dálku... Loni už 1/4" přívod nestíhal, tak teď je tam páteř 1/2". Citovat
Weri 605 Odesláno 4. květen 2016 Odesláno 4. květen 2016 Já jak si záhony každý ráno a večer nezaleju sama.., tak mě to nebaví.. To ti je takovej relax oddie.. Koukáš jak teče ta voda..., dělá duhu...., jak se zabarvuje hlína..., zpívaj do toho ptáci... Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2016 Autor Odesláno 4. květen 2016 Jo, to sice je, jenže já mám ty záhony poněkud daleko, natož pak o dovolených... Citovat
punkac Odesláno 5. květen 2016 Odesláno 5. květen 2016 včera jsem nakoupil výsuvná stříkadla, jaké jsem viděl u Péti, k tomu pár gardena téček a koncovek (na cenu se raději neptejte) Ještě mi schází kapková závlaha s tím omezovačem kapání, to až příští měsíc a bude taky samozalévání Citovat
Péťa Odesláno 5. květen 2016 Odesláno 5. květen 2016 Jsem musel 5 minut přemýšlet, kdy jsi to u mě mohl vidět. Pak jsem si na skalní výlety vzpomněl Na cenu se neptám, já je kupoval nové na Aukru. Ale už tam ten prodejce nějak neprodává, měl od Gardeny věci za slušnější ceny. Asi ten ukradený kamion už rozprodal Citovat
punkac Odesláno 5. květen 2016 Odesláno 5. květen 2016 jj, první várka byla taky z aukra za půlku oproti obi, teď jsem nějak nedohledal, tak jsem šel do obi a hle stříkadla byla v akci, ale furt darda Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2016 Autor Odesláno 5. květen 2016 Já používám Claber, ale jen tu kapkovou, stříkátka nemám. Jinak dneska zasazeno 30 rajčat, tak jsem zvědav Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Dneska jsem se věnoval zahrádkám no věnoval. Dovezl jsem vlek mulčovací kůry a společně s tatíkem a synovcem jsme to rozmístili k růžím a tújím. Zabralo nám to skoro celý dopoledne. Citovat
oddie Odesláno 22. květen 2016 Autor Odesláno 22. květen 2016 (upraveno) Tak nataháno kapkování ke všem těm rajčatům, cuketám apod., a včera jsem konečně vyzkoušel, zda mi na druhé zahrádce vůbec vybaví elektroventil na 12V, když je na 100m dlouhém kabelu. A úplně v klidu Takže dneska tam doplním ovládání s mobilem, a zas budem zalejvat prozvoněním... Upraveno 22. květen 2016 uživatelem oddie Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.