Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ostružiny už ani nefotím, už je vidím všude, posledně jsem sklidil asi 15kg broskví, takových těch kožnatých, žlutozelených, už je z nich marmeláda, do toho jedou cukety, rajčata, dýně... ale v mezičase se mi podařilo aspoň prsknout střechu na domeček. Je na tom trochu vidět, že to bylo prostě nejjednodušší řešení, no.

post-16-0-00270200-1441649159_thumb.jpg

Odesláno

Polykarbonát byl asi po ruce.... Občas to u mne také tak dopadá, s předsevzetím, že "na jaře to předělám".... Na fotce to skoro vypadá, jako by střecha levitovala....

Odesláno

Se nestyď, řemeslně to vypadá v poho a přesně ty samý důvody jsem občas uváděl, uvádím a dozajista i dále uvádět budu.... :aut

Odesláno

Omladina s ženou v čele by tam ještě chtěli okýnka, a nejen čtyři tyče v rozích. Budu muset ještě posbírat zbytky prkýnek a seřezat je (ta prkýnka, nebo možná i tu omladinu :) )

Odesláno

No jo uděláš střílny ehm okénka a pak už jen dodáš na přání ženy ehm omladiny nějaký rychlopalný zbraně.... třeba prak na jabka, švestky..... :D

• O 3 měsíce později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

To věru, to si ještě min. 4 měsíce počkáme. Resp., pokud mi přezimuje mangold, první by mohl být o něco dřív, ale jinak prd...

Z té poslední, povedl se kadeřávek, příště ho před zimou nasázím aspoň 50 kousků.

Odesláno

Jsem zvědav, jak přežijí mou "péči" stromy, kterým jsem dopřál řádný řez.... Sice jsem byl za provedený řez pochválen známým, který se stará o "X" stromů na svých dvou zahradách, ale dokud nebude zeleno a květmo, tak budu stejně žít s nejistotou za krkem.... :nevim

Odesláno

Několikaletý volný průběh těm stromům (a vlastně celé zahradě) dopřával původní majitel.... A to období "debila" snad prožila (a prožije) většina.... Málokdo je Mirek Dušín.... :D

Odesláno

Já prořez nechávám na předjaří, nechtěl jsem řezat před zimou. Jednu jabloň na nové zahrádce budu muset seřezat opravdu hodně, druhou (s domečkem) jen malinko, a nic jiného na mučení nebude. Jsem zvědav, jestli na staré zahrádce přežije meruňka, už hodně odchází, naštěstí na nové je taky jedna. No, a jinak se chystám tam napíchat pořádné množství malin a rybízu. 

Odesláno

O meruňku mám také obavy, nevypadá moc dobře, ale loni měla neskutečnou úrodu.... A ořech jsem řezal jen to nejnutnější, po domluvě se sousedem (větve mu při větru mydlily do garáže), ale nakonec to ani nechtěl tak, jak jsem mu to navrhnul, zasáhla sousedka....

Odesláno

Mě hlavně zjara čeká nejdřív zasejt novej trávník. Po minulém majiteli jsem to tam překopal a srovnal do roviny, on tam něl zahloubené cestičky, na prd. Takže třičtvrtě plochy je přeoraných a dosypaných, takže to půjde na kompletně nové osetí, to zas bude, než to pořádně vyroste.

Jinak stromy jsou asi 8 metrů od sebe, tak mezi ně přijde natáhnout lajna, zase bude další atrakce :)

Odesláno

kdyz to tak ctu takze:

1/ travnik by potreboval srovnat, prerejt a znova zasadit (pes mu dava zabrat, bazen vloni udelal pekny kolecko, navic ass patny typ pudy travni osivo bv tom nechce drzet a púes to behanim vytrhava)
2/ broskvicka co tu je par let roste na 2 kminky takze se pod urodou lame
3/ 3 nove stromky vloni zasazene vydrzely jen 2 - myslim ze to neustala tresen
4/ asi nam tu roste tak nejak plane z pecky nova broskvicka - posledni radikalni zasah bylo ostrihat vyhovy bay udelal aspon nejaky kminek
5/ orech je sice orezanej dost radikalne ale stejne zabira celou zahradu
6/ ovocne kere rybizu jsou prestarle - vloni sem zasadil 3 proutky a ony se chytly - bohuzel asi 50cm od te nove plane broskvicky - premyslim co bude vhodnejsi presadit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...