oddie Odesláno 7. září 2015 Autor Odesláno 7. září 2015 Ostružiny už ani nefotím, už je vidím všude, posledně jsem sklidil asi 15kg broskví, takových těch kožnatých, žlutozelených, už je z nich marmeláda, do toho jedou cukety, rajčata, dýně... ale v mezičase se mi podařilo aspoň prsknout střechu na domeček. Je na tom trochu vidět, že to bylo prostě nejjednodušší řešení, no. Citovat
Hafity Odesláno 9. září 2015 Odesláno 9. září 2015 Polykarbonát byl asi po ruce.... Občas to u mne také tak dopadá, s předsevzetím, že "na jaře to předělám".... Na fotce to skoro vypadá, jako by střecha levitovala.... Citovat
oddie Odesláno 9. září 2015 Autor Odesláno 9. září 2015 Jednotka dočasnosti - jeden furt Stydím se, ale na lepší střechu nebyl čas, invence, prostředky a vůbec... Citovat
Hafity Odesláno 9. září 2015 Odesláno 9. září 2015 Se nestyď, řemeslně to vypadá v poho a přesně ty samý důvody jsem občas uváděl, uvádím a dozajista i dále uvádět budu.... Citovat
oddie Odesláno 9. září 2015 Autor Odesláno 9. září 2015 Omladina s ženou v čele by tam ještě chtěli okýnka, a nejen čtyři tyče v rozích. Budu muset ještě posbírat zbytky prkýnek a seřezat je (ta prkýnka, nebo možná i tu omladinu ) Citovat
Vvitty Odesláno 11. září 2015 Odesláno 11. září 2015 Tomu se nerika okynka. Tomu se rika strilny Citovat
punkac Odesláno 11. září 2015 Odesláno 11. září 2015 No jo uděláš střílny ehm okénka a pak už jen dodáš na přání ženy ehm omladiny nějaký rychlopalný zbraně.... třeba prak na jabka, švestky..... Citovat
Hafity Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 Už aby byla první letošní.... Bohužel dvanáctero měsíčků je neúplatné.... Citovat
oddie Odesláno 22. leden 2016 Autor Odesláno 22. leden 2016 To věru, to si ještě min. 4 měsíce počkáme. Resp., pokud mi přezimuje mangold, první by mohl být o něco dřív, ale jinak prd... Z té poslední, povedl se kadeřávek, příště ho před zimou nasázím aspoň 50 kousků. Citovat
Hafity Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 Jsem zvědav, jak přežijí mou "péči" stromy, kterým jsem dopřál řádný řez.... Sice jsem byl za provedený řez pochválen známým, který se stará o "X" stromů na svých dvou zahradách, ale dokud nebude zeleno a květmo, tak budu stejně žít s nejistotou za krkem.... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 ja stromum nechavam volny prubeh , bo sem byl debil a kdyz deda jeste zil sem ho neposlouchal co a jak Citovat
Hafity Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 Několikaletý volný průběh těm stromům (a vlastně celé zahradě) dopřával původní majitel.... A to období "debila" snad prožila (a prožije) většina.... Málokdo je Mirek Dušín.... Citovat
oddie Odesláno 22. leden 2016 Autor Odesláno 22. leden 2016 Já prořez nechávám na předjaří, nechtěl jsem řezat před zimou. Jednu jabloň na nové zahrádce budu muset seřezat opravdu hodně, druhou (s domečkem) jen malinko, a nic jiného na mučení nebude. Jsem zvědav, jestli na staré zahrádce přežije meruňka, už hodně odchází, naštěstí na nové je taky jedna. No, a jinak se chystám tam napíchat pořádné množství malin a rybízu. Citovat
Péťa Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 Stromy jsem na zahrádce prořezal jednou, celkem radikálně. Pařezy pak vytahal bagr. Teď nemáme stín. Citovat
Hafity Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 O meruňku mám také obavy, nevypadá moc dobře, ale loni měla neskutečnou úrodu.... A ořech jsem řezal jen to nejnutnější, po domluvě se sousedem (větve mu při větru mydlily do garáže), ale nakonec to ani nechtěl tak, jak jsem mu to navrhnul, zasáhla sousedka.... Citovat
oddie Odesláno 22. leden 2016 Autor Odesláno 22. leden 2016 Mě hlavně zjara čeká nejdřív zasejt novej trávník. Po minulém majiteli jsem to tam překopal a srovnal do roviny, on tam něl zahloubené cestičky, na prd. Takže třičtvrtě plochy je přeoraných a dosypaných, takže to půjde na kompletně nové osetí, to zas bude, než to pořádně vyroste. Jinak stromy jsou asi 8 metrů od sebe, tak mezi ně přijde natáhnout lajna, zase bude další atrakce Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. leden 2016 Odesláno 22. leden 2016 kdyz to tak ctu takze:1/ travnik by potreboval srovnat, prerejt a znova zasadit (pes mu dava zabrat, bazen vloni udelal pekny kolecko, navic ass patny typ pudy travni osivo bv tom nechce drzet a púes to behanim vytrhava)2/ broskvicka co tu je par let roste na 2 kminky takze se pod urodou lame3/ 3 nove stromky vloni zasazene vydrzely jen 2 - myslim ze to neustala tresen4/ asi nam tu roste tak nejak plane z pecky nova broskvicka - posledni radikalni zasah bylo ostrihat vyhovy bay udelal aspon nejaky kminek5/ orech je sice orezanej dost radikalne ale stejne zabira celou zahradu6/ ovocne kere rybizu jsou prestarle - vloni sem zasadil 3 proutky a ony se chytly - bohuzel asi 50cm od te nove plane broskvicky - premyslim co bude vhodnejsi presadit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.