Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi kilometr je zahrada, mívali tam dva koně, a měli naopak problém ten hnůj udat - pro velké odběratele to bylo málo a obyvatelé okolo o to nestáli. Uvidím na podzim, jak jsou na tom.

Odesláno

Ono je to hlavně o kvalitě a složení půdy máme ty 2 ha  na ploše asi 10 ha a jsou místa kde se celej rok nezalívá nehnojí jen zasadí a sklízí..naproti tomu třebas tu kvalitu co máme za domem - tak tam i kdybych zalíval několikrát za den hnojil jak o život tak prostě ta zemina je na tak akorát tůje a jinej sajrajt...

Odesláno

Oddie, tak to byli obyb´vatelé ,,hloupý"! Pokud byl ze stájového ustájení, tak bych neváhal (sláma=provzdušnění půdy). Věřím, že sis odtud přivezl káru koňského hnoje!!!

Odesláno

Nemá tam stáj, prostě jen dva koně "na důchodě" na větší zahradě. Obyvatelé okolo jsou pražáci v rodinných domech, ti většinou nic nepěstují, maximálně sypou granule na trávu a se*ou se vzájemně o víkendu sekačkama.

Odesláno

Nemá tam stáj, prostě jen dva koně "na důchodě" na větší zahradě. Obyvatelé okolo jsou pražáci v rodinných domech, ti většinou nic nepěstují, maximálně sypou granule na trávu a se*ou se vzájemně o víkendu sekačkama.

Zlata kosa :D

Odesláno

Koňský hnůj z ustájených koní není problém sehnat. Sám si jednou za pár let káru za autem přivezu, ale do skleníku víc nepotřebuji. Ale pro oddieho trochu z ruky ;)

Odesláno

Už léta u nád doma používáme kravskej hnuj a pohoda, stačí ho dávat akorát každej rok :) . I když letos celkově ta úroda stojí za prd, holt toho suga s chilli moc letos nezavařim

Odesláno

Tak rajčata něco chytly, začínaj nahnívat. Zkrabatí se šlupka, a pak se objeví hnijící flek - pod šlupkou. Zatím jen pár, tak doufám, že z úrody většina přežije.

Odesláno

Nezalejváš rajčata na slunci? Jinak strupovitost může být známkou sucha. Ale plíseň je známkou vlhka (z 75%). A co listy? Nežloutnou?

Guest Scratch
Odesláno

Pomalu, ale jistě začíná dozrávat 60 druhů chilli papriček takže už se blíží můj čas - na to jsem vážně jetej --takže domácí barbecue majda tu navíc ochucuju tekutým kouřem - ůžasná záležitost,Thajská sladká chilli omáčka tu mám občas i na prodej..hruškovo mangová čili omáčka tu od dětský varianty +5000 SHU po no letos to bude Trinidat Scorpion -- jo pro znalce Moruga má pouze 1 plod a s tím se vážně čarovat nedá...

Ale da. Ja mam 3 rostlinky a 12 plodu, a to jsem zbytek odstipal. Mam ted i tu aktualne nejpalovejsi ale jen jednu rostlinu a cca 12 plodu. Pak nejaky jalapena habamero nagu...... ale 60 druhu je docela dost? Budou nejaky seminka zajimavych odrud?

Odesláno

Seminka budou navic jen za poštovný..myslel jsem  to tak - že jeden plod na moruze neudělá pálivost ve větším množství..když dáš do cca 1kilo zeleniny 1 morugu..nebo co jsem měl v plánu do 5 kil  tak pálivost bude v pérdeli ..jo možná i druhej den ,ale nebude to ono..

Guest Scratch
Odesláno

Tak nevim jaky palivosti mas ty.... ale moje jedno habanero odrovnalo 5 litru gulase na nepozivatelnou smes :) delam obycejne 1/10 kg kdyz delam nejake palive smesi a uplne to staci. Pak se to neda zrat :)

Odesláno

Tak po týdnu pryč jsem se zase dostal na zahrádku, trochu s obavami, co mě tam bude čekat, akorát přestávalo pršet. No sklidit se muselo, i když mokré, takže se to bude muset hned zpracovat.

Rajčata naprosto v pohodě, po předchozích problémech ani památky, celkem jsem tak vyhodil možná 10 kusů rajčat, paráda. Už jedou další, musel jsem vyvazovat ty, ke kterým nemám kroucené tyče, jen rovné. Pár cuket, lilky... A ostružiny. Na slunečné straně dost utrpěly, ale co bylo trochu zastíněné plodí jak vzteklé. Budu tam muset brzy zas.

post-16-0-21143200-1439831943_thumb.jpg

post-16-0-55491600-1439831962_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...