oddie Odesláno 11. srpen 2015 Autor Odesláno 11. srpen 2015 Asi kilometr je zahrada, mívali tam dva koně, a měli naopak problém ten hnůj udat - pro velké odběratele to bylo málo a obyvatelé okolo o to nestáli. Uvidím na podzim, jak jsou na tom. Citovat
rgot Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Ono je to hlavně o kvalitě a složení půdy máme ty 2 ha na ploše asi 10 ha a jsou místa kde se celej rok nezalívá nehnojí jen zasadí a sklízí..naproti tomu třebas tu kvalitu co máme za domem - tak tam i kdybych zalíval několikrát za den hnojil jak o život tak prostě ta zemina je na tak akorát tůje a jinej sajrajt... Citovat
OK406 Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Oddie, tak to byli obyb´vatelé ,,hloupý"! Pokud byl ze stájového ustájení, tak bych neváhal (sláma=provzdušnění půdy). Věřím, že sis odtud přivezl káru koňského hnoje!!! Citovat
oddie Odesláno 11. srpen 2015 Autor Odesláno 11. srpen 2015 Nemá tam stáj, prostě jen dva koně "na důchodě" na větší zahradě. Obyvatelé okolo jsou pražáci v rodinných domech, ti většinou nic nepěstují, maximálně sypou granule na trávu a se*ou se vzájemně o víkendu sekačkama. Citovat
OK406 Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Rozumím. To je škoda. Tak zkusit někde jinde sehnat chlévskou mrvu. Věř mi, že to poznáš na výnosech! Citovat
Vvitty Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Nemá tam stáj, prostě jen dva koně "na důchodě" na větší zahradě. Obyvatelé okolo jsou pražáci v rodinných domech, ti většinou nic nepěstují, maximálně sypou granule na trávu a se*ou se vzájemně o víkendu sekačkama. Zlata kosa Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Rozumím. To je škoda. Tak zkusit někde jinde sehnat chlévskou mrvu. Věř mi, že to poznáš na výnosech! a v zahradkarstvi nemaj nejake pytle?? i kdyz chemicke asi ?? Citovat
Péťa Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Koňský hnůj z ustájených koní není problém sehnat. Sám si jednou za pár let káru za autem přivezu, ale do skleníku víc nepotřebuji. Ale pro oddieho trochu z ruky Citovat
oddie Odesláno 11. srpen 2015 Autor Odesláno 11. srpen 2015 V zahradnictvích maj, sušený granulovaný, taky se dá, akorát je to zbytečně drahý. Citovat
Jeny Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Už léta u nád doma používáme kravskej hnuj a pohoda, stačí ho dávat akorát každej rok . I když letos celkově ta úroda stojí za prd, holt toho suga s chilli moc letos nezavařim Citovat
OK406 Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Nejlepší je vždy přírodní hnůj a né sušení. Takže používáš klasiku a to ,,zelené hnojení". Citovat
oddie Odesláno 11. srpen 2015 Autor Odesláno 11. srpen 2015 Tak rajčata něco chytly, začínaj nahnívat. Zkrabatí se šlupka, a pak se objeví hnijící flek - pod šlupkou. Zatím jen pár, tak doufám, že z úrody většina přežije. Citovat
OK406 Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Nezalejváš rajčata na slunci? Jinak strupovitost může být známkou sucha. Ale plíseň je známkou vlhka (z 75%). A co listy? Nežloutnou? Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Mám to samy co Oddie,rajčata zalevam ráno a večer kdy nesvítí,jinak od poledne jsou na přímém slunci... Listy nezloutnou...? Citovat
oddie Odesláno 12. srpen 2015 Autor Odesláno 12. srpen 2015 U některých rostlin žloutnou, ne u všech. Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Pomalu, ale jistě začíná dozrávat 60 druhů chilli papriček takže už se blíží můj čas - na to jsem vážně jetej --takže domácí barbecue majda tu navíc ochucuju tekutým kouřem - ůžasná záležitost,Thajská sladká chilli omáčka tu mám občas i na prodej..hruškovo mangová čili omáčka tu od dětský varianty +5000 SHU po no letos to bude Trinidat Scorpion -- jo pro znalce Moruga má pouze 1 plod a s tím se vážně čarovat nedá... Ale da. Ja mam 3 rostlinky a 12 plodu, a to jsem zbytek odstipal. Mam ted i tu aktualne nejpalovejsi ale jen jednu rostlinu a cca 12 plodu. Pak nejaky jalapena habamero nagu...... ale 60 druhu je docela dost? Budou nejaky seminka zajimavych odrud? Citovat
rgot Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Seminka budou navic jen za poštovný..myslel jsem to tak - že jeden plod na moruze neudělá pálivost ve větším množství..když dáš do cca 1kilo zeleniny 1 morugu..nebo co jsem měl v plánu do 5 kil tak pálivost bude v pérdeli ..jo možná i druhej den ,ale nebude to ono.. Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Tak nevim jaky palivosti mas ty.... ale moje jedno habanero odrovnalo 5 litru gulase na nepozivatelnou smes delam obycejne 1/10 kg kdyz delam nejake palive smesi a uplne to staci. Pak se to neda zrat Citovat
oddie Odesláno 17. srpen 2015 Autor Odesláno 17. srpen 2015 Tak po týdnu pryč jsem se zase dostal na zahrádku, trochu s obavami, co mě tam bude čekat, akorát přestávalo pršet. No sklidit se muselo, i když mokré, takže se to bude muset hned zpracovat. Rajčata naprosto v pohodě, po předchozích problémech ani památky, celkem jsem tak vyhodil možná 10 kusů rajčat, paráda. Už jedou další, musel jsem vyvazovat ty, ke kterým nemám kroucené tyče, jen rovné. Pár cuket, lilky... A ostružiny. Na slunečné straně dost utrpěly, ale co bylo trochu zastíněné plodí jak vzteklé. Budu tam muset brzy zas. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.