Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jj, u máti to je taky špatný. Naštěstí ji dneska něco do nádrží napršelo, ale i tak je na pětinovém stavu oproti normálu. Naštěstí těch kubíků má dost, otec se tomu věnoval a zakopal ohromné nádrže pod pergolu.

Odesláno

Havlicek.Lukas: málem jsem zapomněla na ty sušený rajčátka :mad:

Já je nakrájím (čtvrtinky, osminky prostě podle velikosti rajčat), dám na plech vyložený pečícím papírem, pokapu olivovým olejem a okořením ( mám vyzkoušený bylinky s bazalkou, oregánem, sůl, pepř, česnek - prostě podle chuti), promíchám a dám tak na 100-120°C sušit do trouby, pak záleží, jak moc chceš, aby byly sušený, ale kolem 3h. to zabere minimálně. Počítej s tím, že se hodně scvrknou, takže ti z plechu rajčat zůstane minimum. Pak ty rajčata dávám do malých skleniček a ještě pro jistotu sterilizuju, ale v receptech lidi píšou, že to jde i bez toho, pokud je třeba do pár měsíců spotřebuješ. Já je mám sterilovaný ve sklepě víc jak rok a sou v pohodě, nekazí se :papa

Odesláno

Byl jsem se podívat na ostružiny. Zatím nezrají, ale budou jich z pár prutů snad dvě kolečka :D Zalévám je poctivě ;)

Tak po dnešní zalévací obhlídce měním množství ostružin na maximálně mističku, protože zbytek sežerou vosy jako polozralé. Už se mi to nechce ani zalévat :(

Odesláno

Tak to je škoda. Vosy tu taky máme, ale na ostružiny mi nejdou. 

Dneska jsem byl zalévat, je to fakt děs, rajčata a spol jsou na automatice s kapkovačema, ale to co na nich není by nevydrželo ani týden...

Už mi jedou rajčata, ale žena je prej všechny sežere, jak se na ně těší.

Odesláno

Já budu ostružiny ještě stěhovat jinam, tak je zatím (už několik let) zalévám ručně, zatím nejsou v dosahu žádného postřikovače. Máme je moc exkluzivní, proto mě ty vosy docela hodně štvou!

Odesláno

Rozestav tam pasti - PET flaška, uřízneš vršek, otočíš hrdlem dovnitř, a naleješ do toho něco sladkého, co hodně láká. Jakmile vlezou dovnitř, ven už se nedostanou. 

Odesláno (upraveno)

Aus Osterreich.... :myslim  :D

Aber máš tam i "rebramboru", tu já mohu velmi! Teda pokud ty klacky nejsou něco jiného....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

To zelené listí je mangold. To je v podstatě to samé jako špenát. Špenát ale jako opravdový špenát, ne zmražená rozblemcanina.

Ty klacky je opravdu reveň, to mi trvalo docela dlouho, než jsem ji přesvědčil, že tam poroste.

Odesláno

čoveče rebarboru mám jako plevel, trvalo mi docela dlouho, než jsem jí přesvědčil, aby rostla jen na místě určeném.... Teď přemlouvám maliny a ostružiny (ty mě štvou více

co jiného jde dělat z rebarbory krom koláče?

Odesláno (upraveno)

Josta, meruňky a luxusní ostružiny zpracovány do marmelád. Josta s ostružinama byly dativní (resp. kolegialita/pomoc s autem), meruňky vlastní. Bylo mi sděleno, že příští rok nebudeme meruňky sbírat, ale trhat.... Obratem jsem sdělil já, že pokud budeme příští rok trhat, tak letos budeme ještě řezat....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno (upraveno)

Oddie - mangold jako špenát tak tomu jsem zatím na chut nepřišel a to ho na farmě pěstuju už cca 15 let..ale pokud máš od něj i řapíky tak pokud nejsou dřevnatý tak v žádným případě nevyhazuj ---udělat jako chřest a myslím nebudeš zklamán...

Upraveno uživatelem rgot
Odesláno

Pomalu, ale jistě začíná dozrávat 60 druhů chilli papriček takže už se blíží můj čas  -  na to jsem vážně jetej --takže domácí barbecue majda tu navíc ochucuju tekutým kouřem - ůžasná záležitost,Thajská sladká chilli omáčka tu  mám občas i na prodej..hruškovo mangová čili omáčka tu od dětský varianty +5000 SHU po no letos to bude Trinidat Scorpion -- jo pro znalce Moruga má pouze 1 plod a s tím se vážně čarovat nedá...

Odesláno

Aktuální stav rostlinstva a domečku - zatímco rostlinstvo se s vypětím sil snažím udržovat zalité, domku zatím bez střechy spíše vyhovuje to sucho...

post-16-0-07413300-1439205400_thumb.jpg

post-16-0-38825900-1439205434_thumb.jpg

Odesláno

jj, ale půda se nebude příští rok ptát, proč nebyl čas. Dej půdě živiny co potřebuje a věř mi, že to z ní mnohonásobně dostaneš zpět. To je jako péče o auto a pod. .

Je pravda, že přírodní hnojení je vynikající (znášli původ), ale malinko chemie neuškodí. Ale opravdu málo. Dobrý hnůj je kraličí se slepičincem. Ale i koňský není špatný. Oba hnoje jsou ,,teplé". Nedávat vepřovou kejdu, která je ,,studená", navíc se musí ředit.

Odesláno

Na malý pozemky v městě dávat hnůj ..no i na vesnicích už je problém ho sehnat..my hnojíme 2 hektary kde je zelenina a to pouze jíchou z kopřiv..je to jen za práci --  sehnat pár barelů natrhat a nasekat někde kopřivy a zalít vodou... -- jo ještě varianta dát do teho nějakej ten slepičinec..chemie na pozemky vůbec nesmí --ta může jen na dlažbu :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...