Hafity Odesláno 6. červenec 2015 Odesláno 6. červenec 2015 By mne zajímalo, co ta třešňovišeň, co nám na zahradě roste, je vůbec zač. Má to kůru zhruba jako třešeň, málo plodů (cca 20), které jsou k dnešnímu datu ještě stále zelené.... Kdoule? Špendlíky? Napínáčky? Citovat
punkac Odesláno 7. červenec 2015 Odesláno 7. červenec 2015 Třešňovišeň jsme měli, mělo to plody větších mírně nahořklých ale vodnatých světlých třešní. Když to bylo přezrálé, tak plody byly růžové. Mě osobně to nechutnalo přes tu vodnavou blátivou konzistenci, dříví šlo na uzení Citovat
oddie Odesláno 7. červenec 2015 Autor Odesláno 7. červenec 2015 Tak jsem dodělal tu plošinu - podlahu do cílové velikosti, a natřel nějakým zbytkem venkovní lazury, co jsem tu našel. Na druhém foto je detail uchycení - do jedné vidlice jsou dva trámky proti sobě posazené na větvi či "bouli" a stažené k sobě tyčemi M10, druhá strana zatím není uchycena a je "ve vzduchu". Do stromu není ani nebude nic našroubováno ani natlučeno, jeden konec protilehlé strany bude zřejmě pověšen za podélný trámek (co tam ještě není) za větev nad ním (zase přes protikus a dvojici závitových tyčí), druhý konec bude mít "nohu" zespod opřenou o vidlici. Tohle ještě dodělám sám, klidně pak nafotím detaily, jinak pak se stavbou stěn a střechy počkám na děťátka, aby mohla "pomáhat" - ten starší se na to vždycky těší nejvíc, jak to bude stavět "sám". Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. červenec 2015 Odesláno 8. červenec 2015 (upraveno) oddie, čekáš velkou vodu? Včera jsme očesali černý rybíz. Kdy ho mohu ošmikat? Hned, na podzim, na jaře? Poraďte... Upraveno 8. červenec 2015 uživatelem minimaxa Citovat
oddie Odesláno 2. srpen 2015 Autor Odesláno 2. srpen 2015 Jen tak, co jsem si právě sklidil a dovezl... Citovat
Aluška Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 Není na to hokaido brzo? My je necháváme až do podzimu min. do září na rostlině. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 my cukety zbirame pernamentne jak dorustajikdyz sou starsi jsou hnusne a plne semineku patizonu to bude asi stejnyostruziny tech par asi prvni vlastovicky - ale na poradnou urodu to nevypadaa rajcata dozravaj taky postupne ne ??zalezi i na prostredi kde to roste treba to dozrava rychleji a ta yne to njebude podle me klasicka odruda nebo jo ?? Citovat
Aluška Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 Podle mě je to klasický hokaido. Samozřejmě, že rajčata, cukety, papriky a já nevím, co ještě, se sbíraj podle toho, jak dozrávaj, ale zrovna dýně necháváme na záhonku až do prvních mrazíků nebo když začne očividně odcházet rostlina. Citovat
oddie Odesláno 2. srpen 2015 Autor Odesláno 2. srpen 2015 Jo, je to hokaido. Brzy nebrzy, už jsou, jedna rostlina už mi zašla. Doufám, že ještě nějaké budou. Cukety mi dvě trochu přerostly, přes týden jsem tam nebyl. Ještě tam mám lilky, ty jsem tam zatím nechal. Rajčata jsou zatím první, jen pár kousků na chuť, jinak je tam asi 40 rostlin, to bude hukot, až to dozraje. No a ostružiny, tyhle jsou první, hlavně z té druhé zahrádky, kde je přerostlý keř trnitých, ten půjde na podzim zlikvidovat. Jinak z mých keřů beztrných bude odhadem těch ostružin tak 50 kg... Citovat
oddie Odesláno 2. srpen 2015 Autor Odesláno 2. srpen 2015 Tím vládne žena, tipuju, že je na to pořadník. Ve směnném obchodě je to docela hodnotné platidlo Citovat
Péťa Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 Ostružiny? Vždyť to je plevel. Nám ještě nezrají, ale zalévám je poctivě. Citovat
oddie Odesláno 2. srpen 2015 Autor Odesláno 2. srpen 2015 Jo jo, vděčná rostlina, člověk se o to nemusí starat a jak to panečku nese I když letos je taky hodně zalévám, jinak by v těch pařácích měly jen scvrklé mrchy. Citovat
Aluška Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 Taky bych brala, ostružinová je famózní Rajčat taky asi letos bude plnej kotel, tak si je zas usuším, na to jich padne pár kilo a pak je z toho pár skleniček. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 (upraveno) susene rajcata ??recept ?? jinac ostruziny mame taky jak trnite tak beztrne ale jestli budou dozravat postupne bude to tak max na zmrzku nebo do buchtynezbyde nez sehnat merunky a snad i ta nase broskvicka ale ta ma ty male tvrde plody z tech to asi pujde blbe jeste me napadla marmelada ze spendliku - vim o par stromkach v sadu a ze jsou obsypane az to hezke neni Upraveno 2. srpen 2015 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
oddie Odesláno 2. srpen 2015 Autor Odesláno 2. srpen 2015 Rajčata u nás prý půjdou hlavně na sugo (když pominu, kolik se jich sežere rovnou za čerstva, to platí prakticky o všem, hlavně mladší dítko je velmi zdatný likvidátor). I část cuket jde na rozvaření, pak je z nich něco podobného. Ve volné chvilce jsme trochu pokračovali na domečku, už se to rýsuje. Ještě dvě stěny a střecha. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. srpen 2015 Odesláno 2. srpen 2015 u nas rajcata krade pudlik - dedekna to ze je slepej a hluchej pozna zrale rajce a krade je rovnou z keriku Citovat
Péťa Odesláno 5. srpen 2015 Odesláno 5. srpen 2015 Byl jsem se podívat na ostružiny. Zatím nezrají, ale budou jich z pár prutů snad dvě kolečka Zalévám je poctivě Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. srpen 2015 Odesláno 5. srpen 2015 to se to peto zalejva,když tam máš potok... u nás je sucho,co mám nádrže na vodu skoro 4m3 jsou skoro prázdny.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.