Weri 605 Odesláno 22. květen 2016 Odesláno 22. květen 2016 Včera pletí plantáže celej den a dneska až navečír instaluju skleníček - bude hotovo.. Se na tom sluníčku nedá bejt.. Teď přesazování všeho možnýho pěkně ve stínu.. a dodělání dvou kohoutků na zalejvání - už sem si konečně koupila instalatérský konopí, tak snad to konečně poteče kudy má.. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. květen 2016 Odesláno 22. květen 2016 Teflonová páska, lepší, rychlejší Citovat
oddie Odesláno 23. květen 2016 Autor Odesláno 23. květen 2016 Tak koukám na radar, jestli se ty kroupy na poslední chvíli vyhnou... Citovat
Hafity Odesláno 6. červenec 2016 Odesláno 6. červenec 2016 Tak už máme sklizen téměř všechen červený rybíz.... A roste mi jeden resuscitovaný brambor ve spešl inkubátoru.... Jedna jabloň je zcela bez plodů, ale minulý rok jí odumřela jedna z dvou hlavních větví, tak to možná bude nějaký důsledek.... Listoví ale obrazilo jako blázen.... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2016 Odesláno 6. červenec 2016 nas cervenej je bud v buchtach nebo v marmelade v kompostu mi rostou slunecnice a obili z podestylky od ptactva + brambory ze slupek kedlubny pernametne protrhavam a pojidam mrkev leze jak svin a petrzel mi slehla rajcatka zacinaj cervenat Citovat
oddie Odesláno 6. červenec 2016 Autor Odesláno 6. červenec 2016 Hm, já vím houby, co se mi teď děje na zahrádce, jsem dva týdny pryč... Před odjezdem mi tam stihly přejít kroupy, ale vypadalo to, že toho naštěstí moc nepomlátily, tak uvidíme, co tam najdu v neděli za džungli. Citovat
Hafity Odesláno 6. červenec 2016 Odesláno 6. červenec 2016 Dnes jsem čučel, co dokáže voda.... Přijedu ze šichty a dcery cukety měly listy totál k zemi. Tak jsem je prolil a zhruba za čtvrt hodiny jsem nevěřil.... skoro jak v krtečkovi.... Citovat
oddie Odesláno 6. červenec 2016 Autor Odesláno 6. červenec 2016 Kapkovou závlahu jsem párkrát pustil přes mobil, takže rajčata, cukety, dýně apod. by měly být v klidu, o zbytek se snad postarali sousedi a známí. Jsem docela zvědavý. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. červenec 2016 Odesláno 7. červenec 2016 Můj červený a černý rybíz ještě zraje a čeká, než ho nacpu do demijónu Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 7. červenec 2016 Odesláno 7. červenec 2016 před 19 hodinami, oddie napsal: o zbytek se snad postarali sousedi a známí. Jsem docela zvědavý. jo ocesali ti to jak v Bobulich - dedkovi celou urodu hroznu Citovat
Weri 605 Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 po tejdení dovolený tak trochu spoušť... to si člověk nevšimne, když je u toho každej den, jak to rychle roste.... se mi o tý džungli bude i zdát... 3 kolečka plevele a protrhání dneska ... a jedny spálený záda.. Citovat
oddie Odesláno 11. červenec 2016 Autor Odesláno 11. červenec 2016 Já jsem byl pryč dva týdny, takže jsem měl docela obavy, ale nakonec v pohodě, něco jsem zaléval na dálku, něco opečovali příbuzní, kamarádi a sousedi, takže na mě včera zbývalo posekat, trochu něco vyplejt, vyvázat pár (desítek) rajčat, pár jich vyštípnout, práce na celej den byla, spálený záda taky ale dobrý, lepší než jsem čekal. Citovat
Vvitty Odesláno 11. červenec 2016 Odesláno 11. červenec 2016 Tak to mas dobry, "pod kopcem" minuly tyden padaly kroupy jak o zivot a kdyz jsem se ted vratil z chalupy tak i par zlamanych stromu lezelo porezanych v ulici... Citovat
oddie Odesláno 11. červenec 2016 Autor Odesláno 11. červenec 2016 Nahoře trochu přešly kroupy než jsem odjel, ale naštěstí skoro nic nezničily. A ten minulý týden možná prošly taky, angrešt byl hodně opadanej, přičítal jsem to tomu, že jsem jej už dva roky neostříhal a že to prostě neuživí, ale mohlo se to setřepat právě kroupama... Každopádně jej po sklizni už ostříhat musím. Citovat
Fruktis Odesláno 11. červenec 2016 Odesláno 11. červenec 2016 Nám u šváry a švagrovi kroupy očesaly dvě třešně...sakumprdum komplet...a co zbylo sežrali spaćci... :-( Citovat
Guest minimaxa Odesláno 11. červenec 2016 Odesláno 11. červenec 2016 Já jsem dneska ze stejného důvodu preventivně očesal rybíz... Citovat
oddie Odesláno 15. únor 2017 Autor Odesláno 15. únor 2017 Tak sezóna se nám pomalu blíží, a jelikož se tak nějak nedopatřením stalo, že se nám plochy opět rozšířily, pomalu zvažuju nákup další mechanizace. Teď konkrétně drtič větví, a rotavátor. Na drcení větví nám tam sice na jaře jezdí traktor, stačí odtahat větve na hromadu 300m daleko, oni to rozdrtí a pak si člověk může dojet s kolečkem nabrat štěpku na mulčování, ale podrtí všechno, co tam lidí naháží a já bych rád svoje čisté pouze z ovocných stromů, a navíc když člověk ořeže něco po termínu, může si to tak akorát strčit za klobouk... Takže zvažuju toto: https://zahradni-drtice.heureka.cz/hecht-626-silent/specifikace/#section Zadání: levné protože hrozí, že to někdo ukradne, pokud možno tiché, takže ne s noži, ale s válcem, na elektriku, a co možná nejskladnější, místa je málo. Máte někdo zkušenost, jestli tenhle vybraný zázrak nějak rozumně funguje? Na slabší větve, ty udávané 4cm od toho ani moc nečekám... No a protože se nám rozšířila i pěstební plocha, uvažuju i o rotavátoru. Předběžně toto: https://kultivatory.heureka.cz/fieldmann-fzk-2005-e/specifikace/#section Zase zadání jako předtím... Zryté plochy je celkem asi 100m2, to by tohle snad mělo dát celkem v klidu. Citovat
machulda Odesláno 15. únor 2017 Odesláno 15. únor 2017 Nevím jestli je to přímo on, ale s dost podobným drtičem jsem na podzim dělal. Nadrtil bezproblémů celkem velkou hromadu větví a zvládal i ty 4 cm. Citovat
RichVa Odesláno 15. únor 2017 Odesláno 15. únor 2017 oddieo mám přímo toho Hechta, jak jsi na něj poslal odkaz. Už spolu štěpkujeme minimálně 4tou sezónu, na chalupě cca 10 keřů, 5 kroucených vrb, 6 ovocných čtvrtkmenů a nějaký další bordel k tomu. Jednou za rok výlet k paneláku kde je asi 10 okrasných keřů - tak na káru štěpky Zatím stále vše původní i přítlačná deska. Co se mi líbí: vejde se do kufru 308SW bez skládání sedaček a rozebírání jeden chlap ho unese nedělá moc velkej rambajz s větvemi 4cm si poradí bez problémů, v surovém stavu schroupne i silnější když už ho ucpeš zpětný chod pomůže snadno se čistí (přinejhorším snadné sundání krytu) snadno se nastavuje přítlačná deska (je u toho obyčejný imbus, dáš do kapsy a pokud se Ti zdá, že už nestříhá lístky tak lehce přitáhneš) dobrý přístup to co z něho padá po usušení můžeš házet lopatkou do kotle nebo ve vlhkém stavu nasypat do kompostu kdy se to časem i rozpadne, vejde se pod něj velký kyblík od primalexu (na štěpku) Co se mi nelíbí musíš mít 16A jistič. Na 10A se občas rozjede většinou ne a když tak stejně vypadává. dost blbě se tam cpou větve z kroucené vrby pozor na suché dřevo ... to jsou 4cm maximem dodávaná taška na štěpku je na nic - zkusil jsem jednou a od té doby leží v dílně vedle na polici Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.