Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Windows 10


Hafity

Recommended Posts

Stejné dva HP notebooky jeden w7 druhý w10, ve stejnou chvilku zapnuté, w10 vítězí o 2 sec. Z režimu spánku je to ještě markantnějsi.

Ale jasné mohou tam být další věci, které to ovlivňují, stav HDD, jeho zaplnění.

Já bych jen rád slyšel ty konkrétní negativa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To MotoMoto

Dobrá tedy - např.:

1. Celá řada informací o Tvém PC (profilu, konfiguraci atd.) se ukládají někde v horoucích peklech na Cloudu. Vedle toho, že jsou pak dostupné ať už legálně správcem nebo nelegálně hackerům, stačí výpadek sítě a je zle. OS sice naběhne - to je ošetřeno - ale k některým datům se nedostaneš.

2. Kolaps HW, ať už jen HDD nebo celého PC nebo jen prostě upg HW. Docela problém, pokud si někam nepoznamenáš autorizační klíč. Kolik uživatelů to ví a kolik ví kde ho najít.

3. Nemožnost spuštění starších verzí SW, který plně vyhovuje mým potřebám. Jediné řešení je zakoupení upd za nemalý peníz. 

4. Nefunkční některé HW komponenty (SB, LAN, TV...) upd (podpora od výrobce neexistuje a OS nepodporuje) = kup si nový HW.

To je jen ukázka.

A co se týká zrychlení - sám píšeš, že je to hodně ovlivněno např. zaplněním HDD a doplnil bych třeba i fragmentací - takže výhoda je více než sporná. Pokud opravdu stojím o zrychlení Boot PC a také spouštění programů a obecně odezvy, tak zvolím pro instalaci OS SSD disk. Je to poněkud jiná technologie a má svoje úskalí při instalaci, ale ve výsledku zvedne rychlost PC o 30 - 50%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda taky moc nechápu ty odpůrce W10, ale na druhou stranu je od M$ velmi nešťastný způsob, jakým násilně systém tlačí na naše počítače. To by rozhodně nemělo být! Taky mi trochu vadí, že M$ vnucuje uživatelům, že všechno je jednoduché a jde to samo. Pak tady máme šest půlek specialistů, kteří nikdy nepřiznají chybu a svádí svoji nepozornost na operační systém. Přeci nebudou někomu platit za službu, kterou "umí" líp. Divím se jim, že třeba chodí k zubaři, když potřebují spravit zuby, přeci to sami umí líp.

 

To, že starý SW a HW nefunguje je logické. Přeci nemůžeme chtít 100% zpětnou kompatibilitu, to by se systém nikdy neposunul dopředu. Jestli někdo brečí, že mu nefunguje ukradená disgnostika, tak ať jde do ... ;) Když jsem kupoval nového Peugeota, taky jsem nepředpokládal, že použiji všechno ze starého. Zpětnou kompatibilitu jsem si zajistil montáží tažného zařízení ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Franto

Do cloudu ukládám vše, protože v případě ztráty o nic nepřijdu.

Kolaps HW s následnou instalací os bez problémů bez jakéhokoliv klíče, přes aktivační linku.

Mě na w10 bez problémů jede program z roku 93 vytvořený pro MS DOS a v pátek jsem dával w10 na pc kde je 12 let starý Autocad a také funguje, co tedy máš konkrétně na mysli?

Ano skutečně 20 let starý HW má problémy.

Ale mě zajímají ty skutečná negativa os w10. Jak píšeš že je horší.

PEŤO souhlasím s tím že tlak na převod na w10 hraničí s ne slušným chováním, ale víc si povíme 29.cervence až budou všichni řvát, že server pro instalaci je nedostupný.

Jinak souhlasím s tím, že kde instalační program oznámí, že instalace není možná z důvodů nějaké komponenty, je nesmysl tam w10 cpát. Také máme jeden takový NB pro některé technické periferie.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar, mne ted w10 prekvapily, odesla mi zakladni deska a tak jsem inovoval cely pc. deska, procesor, pameti, jen hdd zustal. pripravoval jsem se na hodiny instalaci a ejhle, system nabootoval, po 20ti minutach chroupani vyskocil login, pak jesste ovladace a restart a pc bylo funkcni. nevim jestli to bylo tim, ze to byly w10, ale na w7 se mo to nikdy nestalo. jinak to urputne vnucovani se mi taky nelibi, ale kde jsem aktualizoval, tam to slape pekne. nasel jsem na netu script, ktery toho hodne povypina a odinstaluje a jsem spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od pátku (já vím že někteří řeknou že to je už dřív) se skutečně mohou w10 nainstalovat nezávisle na uživateli. Celkem průser, protože to prý může být i u verze Pro, kde je velký problém s profily.

Pry to může být i tam kde je neexistující ovladač k HW, prostě začal trochu blázinec a je to ve vlnách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MotoMoto - máme na to a si každý svůj názor což je věc zcela normální. Ukládat si svoje dat někam na Cloud ( pronajaté úložiště ) a dát je prakticky k dispozici, je věc každého. Já bych to neudělal. K tomu mám ext. HDD a šifrovaný. Co se týká W10 jejich plus a mínus, tak opět věc názoru. Těch Tvých x-počet bezproblémových instalací a dále i povozu? Otázka zní o jaká PC jde a jaké programy se na nich provozují. Moje zkušenost je je pouze  z mého PC a NTB  - v obou případech  po cca 3 měsících provozu (od srpna 2015), kdy tu přestala fungovat zvukovta, po upd sice začala fungovat, ale zase nešla tiskárna, až to skončilo kolapsem systému, se už k nim nevrátím. Tedy alespoň ne v dohledné době.

 

Jedna rada pro ty, které neustále otravuje nabídka na upd na W10 a evidentně o něj nestojí stejně jako já.

1. V ovládacích panelech vyberte možnost "odinstalovat programy" a tam vyberte volbu "instalované aktualizace"

2. Vyhledejte aktualizaci "KB3035583" označte jí a smažte - odinstalujte.

3. V adresáři "Windows" vyhledejte podadresář "Migration" a komplet ho smažte ( patrně bude vyžadovat admin práva )

4. Restratujte PC

5. Přes praporek vlevo dole nebo z ovládacích panelů zvolte vyhledat aktualizace - Možná ne hned na poprvé, ale zcela určitě se opět nabídne "KB3035583" jako kritická. Klik pravým tlačítkem myši a zvolit jako "skrýt" nebo dále nenabízet záleží na verzi provozovaného OS (W7/W8...).

Nabídka na upd na W10 už se zobrazovat nebude a vzhledem k tomu, že i adresář "Migration" na PC není, nehrozí, že by se upd spustil samovolně.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Instalace bude podle mých informací instalována mimo aktualizace. Pokud s tím máte problém tak bych vás chtěl poprosit o reakci na mail michal@unico.cz abychom mohli na MS tlačit, že se to lidem nelíbí, protože nám tvrdí že to lidé chtějí a bojí se že to sami nestihnou do 29.cervence. Takže pokud vám to vadí, tak prosím o reakci, ale mailem, děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tady některý z vás čtu, byl by pro vás nejlepší downgrade na Xp. :D Tohle odmítání něčeho jen proto, že je to nový, mi přijde strašně dětinský.

 

Windows 10 na PC mám, aktualizoval jsem na ně, když je ještě BFU neměli. Svižnější a stabilnější systém, VŠECHNY aplikace co jsem měl ve Windows 7 běží na Windows 10. Nehájim mikrosoft, některé jejich věci jsou fakt naprd, třeba windows 10 mobile. Ale "velký" desítky se jim fakt povedli, obzvlaště teď, když je v tom i linuxová konzole z Ubuntu, vylepšený start. A že se to nahrává někam do Cloudu? Kamarád ke mě s nima přišel, že mu odešel disk, měsíc před tím jsem mu zapínal zálohování na onedrive, kterej má díky Office365 o rozměru 1 TB. Tak jsme vyměnili disk a po 7 hodinách downloadu Windows naběhli v původní podobě. Včetně všech nastavení.

 

Pokud nepracujete na vrcholných pozicích vojenského zpravodajství, nebuďte tak paranoidní, Jo a btw: je v nich kvalitní antivir zdarma. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprostý souhlas. Ale takhle to je vždycky, stačí oznámit že bude nový vzhled fóra a už jsou tu připomínky. Také občas si zanadávám když něco není tak jak jsem byl zvyklý ale za chvíli se to člověk naučí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...