Lik0 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Zdravím, mám Peugeot 3008 1.6 HDi, r.v. 2012, auto išlo v pohode no po vybratí a opätovnom vložení batérie mi svietia kontrolky “automatické vypnutie parkovacej brzdy“ a “Závada elektronickej parkovacej brzdy“ doprevádzané neustálim pípaním. Kým držím tlačidlo brzda sa zaťahuje no keď pustím je počuť ako sa hneď odbrzdí. No vozidlo je nejak zablokovane pretože aj keď som na miernom svahu a brzda je vypnutá auto sa nepohne a nedá sa ani naštartovať. V Peugeote mi povedali aby som ho k nim dal odtiahnuť. Nevedeli by ste mi poradiť čo by stým mohlo byť? Ďakujem Quote
P607Olda Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 (edited) - lehni pod auto a dívej se na brzdové páky u zadních kol. Pomocník ať zatahuje a povoluje ruční brzdu. Páky by se měly hýbat, když tak jim pomoz nástrojem, zřejmě zatuhnul jeden lanovod. - zkus odpojit a pak připojit baterku - přečti v návodu, zda neexistuje nějaký reset ruční brzdy. Krom toho je tam popsáno ruční odbrždění (někde u nohy řidiče něčím točit), abys aspoň ušetřil za odtah - příště neodpojuj baterku. Mně i servisák vyměňoval baterku tak, že si napětí podepřel třetí baterkou, prý aby nemusel všechno znovu nastavovat. Fotku té páky jsem nenašel, ale mám tady náhodou aspoň fotku střední části lan ruční brzdy: Edited May 27, 2015 by P607Olda Quote
ozzy56 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 jenom doplním--než si lehneš pod auto, zajisti ho ve svahu klínem, nebo něčím (kvaltem), aby tě pak po odbrždění nepřejelo... Quote
Lik0 Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Ďakujem za rady, brzdu som musel povoliť ručne je pod sedadlom vodiča a auto nechať odtiahnuť do Peugeotu. Bol zhorený brzdový snímač a poškodená BSI jednotka. Quote
Recommended Posts