Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servo brnění 2.0 HDI 2009


Fremen

Recommended Posts

Zdravím, mám problém na své 407 sw 2.0 HDI 103 kW 2009. Při otáčení volantem na místě nebo v malých rychlostech cítím znatelné brnění a nepříjemný zvuk od serva. Hladina kapaliny v servu v normě, nepění, nevytéká, problémy s řízením žádné. Odvzdušnění nepomohlo. Něco jsem tu pročetl a pochopil jsem, že to byl spíš problém starších modelů ??! 2004-2006 ??! Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Ahoj,už dva mesiace som majitelom mojej černošky. Je super, akurát ma otravuje to servo čo sa tu píše. Je to čoraz horšie a horšie. Včera som dočítal všetkých 134 strán pekne čítanie.uf. Je možné keď kvapalina nepení,že je zavzdušnené? Či má zmysel isť kúpiť olej a skúsiť odvzdušniť. Vopred ďakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Chozeluizskuner

Určitě zkus odvzudšnit. A musíš pořádně. Kup olej, dojeď na nějakou prašnou cestu ať zbytečně nekroutíš kolama na asfaltu, Otevři nádobku na kapalinu serva, dolej 2-3cm nad MAX a při nastartovanym motoru dojížděj volantem až na konce a tam chvíli drž. Udělej párkrát a zkontroluj hladinu. Pokud ubyla tak dolej a opakuj. Pokud neubyla tak stejně opakuj. Udělej každou stranu tak 15-20x s tim že budeš držet max vytočené kola cca 5 vteřin. Mě to pomohlo a bez problému jezdím už cca rok. Občas kouknu a doleju, ale od té doby jsem ani nedoléval.

 

Hladinu v servu drž aspoň ty 2cm nad MAX pořád. Pokud tak neuděláš, t ak při vytočení kol do plného rejdu hladina klesne,nasaje vzduch a si tam zas

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, problém s brněním pří parkování a pomalé jízdě mám taky, občas i menší loupnutí, olej 2cm nad rysku, nepění, vše ok. Přestane to vždy když jedu v dešti a namočí se to. Kde se co může dotýkat? Napadl mě pomocný rám, jenže nikde jsem nenašel obrázky v jakém místě se dávají ty podložky, nebo se to prostříkává. 

Děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Chozeluizskuner

Jde o šrouby číslo 15. Na každej straně jsou dva. Pokud bdueš jen prostříkávat (jako já) tak Konkor a stříknout z venku jak matku tak šroub a pak to hezky mezírkou nastříkat dovnitř :) Nejlépe pak na nějakou hodně nerovnou cestu aby se auto hezky zavlnilo. 

Poprvé když jsem to prostříkal tak to křupalo dál. Po výjezdu z hodně nerovné cesty už bylo po problému

post-21906-0-31577700-1443373288_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...