Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Optiway servis - co je třeba měnit za 80 tis km


mapa84

Recommended Posts

Zdravím, 

potřeboval bych poradit s rozhodováním zda si mám zakoupit optiway servis nebo ne. Uvažuji o variantě 4 roky 80 tis km za 31 tis. Kč na vůz 2008. Když vezmu v úvahu, že garanční prohlídka bude stát cca 2*4500 Kč + 1x 6000 Kč + 1x 8000 Kč tak jsem na 23 tis Kč. Přeplatím tedy pouze cca 8 tis. Zajímá mě, zda budu za těch 80 tis km respektive 4 roky měnit ještě něco, když vynechám stěrače případně kapalinu do ostřikovačů? Samozřejmě, že cca 8 tis. za 4 roky za jistotu není úplně špatná cena, ale jen ze zajímavosti by mě to zajímalo.

Děkuji za příspěvky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau 

počítej, že budeš měnit minimálně přední destičky a možná i kotouče. Já klientů říkám: Máte ZDARMA všechny předepsané prohlídky (práci i materiál) i všechny nenadálé, nutné opravy. Třeba i tu blbou výměnu žárovky. To vše v EU a přilehlých zemích. Konečné rozhodnutí je na tobě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se vlastně o sázku.

Peugeot vypisuje sázku, zná obvyklý počet a cenu závad a prací, stanovuje sázkový kurs. Ty přijmeš, nebo nepřijmeš. Ty neznáš statistické údaje, znáš jen své domněnky a svoje obavy. Kurs je samozřejmě stanoven tak, aby Peugeot většinou neprodělal, ale vydělal. A peníze obdrží ihned.

Krom toho je tam ta skutečnost, že 4 roky nebudeš jezdit do jiného servisu, než do značkového. Které věci pak rámci záruky budeš muset doplatit, to se předem neví s jistotou. Mně se na 607, při 80 t. km, v čase dvouleté záruky, zadřela napínací kladka řemene příslušenství, takže kladka + řemen,asi 4000. Záruku neuznali, prý je to normální opotřebení - kladka na konci životnosti.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky ta tipy. Já poprvé kupuji nové auto a když mi říkal člověk v Peugeotu, že destičky a kotouče vydrží 80 tis., tak se mi tomu nechtělo nějak věřit. Kdyby to byla pravda, pak těch 8 tis. co by vydělal Peugeot vlastně vrazím jako pojistku na to, že se něco podělá. Kdyby se měnili už jen ty destičky a kotouče, tak jsem vydělal určitě já. Jinak mě nic nenapadá co by se mohlo opotřebit během 80 tis. km.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...