Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 NFU LPG ?


Machy_CZ

Recommended Posts

Ahoj, chci koupit ojetého Peugeota s 1.6 16V NFU a LPG, na co si dát pozor, co motor snáší LPG dobře ? Má hydroštely nebo se musí vymezovat vůle?

 

Nějaké přimazávání ventilů je nutné? Kolik km  najedu na benzín než se auto přepne na plyn ? Pryý je tam nejaky problém, ze i když jede na plyn, ukazatel benzinu klesá dolů?

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cauko

mam presne tento motor na lpg v 307. Sisrem BRC a max spokojenost. Zadna kontrolka nesvieti a nemam ziadny problem. Najazdene na lpg cca 50000 km. Primazavanie nie je treba. Tento motor ho nepotrebuje. Vravel to technik priamo z BRC a aj som niekedy davno nasiel tabulku kde bolo napisane ktore auta to potrebuju a ktore nie. Peugeot 307 ho nepotrebuje !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto se ale řídí typem motoru, ne systémem LPG. U některých  motorů je to prostě nutné. "Přívstřik" benzínu musí mít přímovstřikové TSI, TFSI u Škodovky, myslím že kvůli chlazení vstřikovačů (na LPG se používají benzínové). Jinak se na mazání sedel benzínu používá Flashlube, které se pouští do sání. Je dobré si ověřit zda je vůbec nutné ho použít pro daný typ motoru.

Upraveno uživatelem Driver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto se ale řídí typem motoru, ne systémem LPG. U některých motorů je to prostě nutné. "Přívstřik" benzínu musí mít přímovstřikové TSI, TFSI u Škodovky, myslím že kvůli chlazení vstřikovačů (na LPG se používají benzínové). Jinak se na mazání sedel benzínu používá Flashlube, které se pouští do sání. Je dobré si ověřit zda je vůbec nutné ho použít pro daný typ motoru.

Presne tak Ako pise Driver. Pri 1,6 16v NFU netreba primazavanie ventil. sediel. Pri tsi sa pridava privstrek benzinu na ocladenie vstrekov lebo lpg ide cez povodne vstreky. U motoru NFU 1,6 16V su domontovavane dalsie vstreky len na lpg. Su navrtane do sania. Takto nejak.

post-37762-0-09927600-1431888461_thumb.j

post-37762-0-55550200-1431888486_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...