Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lanko spojky P106 - samostav


JimBeem

Recommended Posts

Tak sem se dnes ve sváteční den rozhodl vyměnit zadní tlumiče a lanko od spojky. Staré lanko sem zdemontoval, namontoval nové od TRW koupeno u Badisáka. A držel sem se návodu. Montáž a pak na somostavu roztříhání zajištovacího plastu. Už samotná montáž k pedálům bylo peklo, protože tam nešla zaboha dostat ta koncovka do otvoru - po proměření šuplérou starého a nového lanka sem našel 2mm rozdíl u zobáčku, kde pomohl pilník a lanko sem dopasoval na místo. Zapojil na páku spojky, roztříhal zajišťovací plast na samoštělu a hurá do kabiny mačkat spojku. Bohužel v pedálu škube -z lanka se ozývá praskání a křupání, ale s pákou spojky to nehne.

Někdo nějaký nápad co sem mohl podělat, nebo je to na reklamaci a mám fakt smůlu na materiál? Na 98% sem si jistý, že je to vada matrošu, ale radši se zeptám zkušenějších. A to sem si říkal, že TRW bude ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene nemzal ho, bylo nové. Po roztříhaní toho plastu co ho držel stažený se vymezila vůle - lanko se zkrátilo a už nešlo vytáhnout z páky spojky. Šlapal sem asi 100x a furt stejný křupání jakoby to prostě neudrželo ten samosvor co am je schovaný. hodím sem fotku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja kupovasl origo z citroena.to zajisteni nemelo.

Proto jsem s tim mel trochu problemy.

Pokud jsi to koupil dle OEM tak by nemel byt problem.ja jsem to nasadil takto:

1.provlect z motoru do kabiny k pedalu spojky.

2.konec bovdenu v motoru zahaknout na prevodovce

3.zahaknout lanko na pedal v kabine.

4.ted jsem to mel krkolomne - musel jsem chytnout za uplny konec lanka, ktery vede do vidlice na vypinaci lozisko, za to jsem tahal smerem od auta a hledal polohu v samostavu.jakmile se samostav "odepnul" tak jsem se dostal do faze co jsi mel ty pred tim roztrizenim.nasunul jsem na vidlici proslapal a bylo hotovo.

Krupani se nesmi ozyvat bude tam neco zle.

Delka je stejna??? Opravdu bylo dle vin?? OEM??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ je to podle Vin a délka je ta stejná tak jak bylo uvedeno v SB. Jiné tam badisák neměl se stejnou délkou. Takže volba byla jasná. No popravdě mě to křupání zarazilo, ale řek sem si našlapu cca 20x a asi si to sedne - omyl, šlapal sem jak nemocnej a výsledek stejný. Vidím to na reklamaci. Snad bude ještě použitelné to staré, jinak stojím doma :fnuk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem vrátil původní lanko, bez jakýchkoliv problémů sem ho tam dostal a funguje (místy prodřený bovden), otázka cca 20minut. Bohužel TRW sem tam dostával několik hodin - vůbec tam rozměrově ten domeček u pedálů nešel dostat (a to se chlubí prvovýrobou) a navíc nefunguje ten samostav. Dnes sem na to koukal co to vlastně dělá (žena šlapala na pedál) a defacto se to celé zkracovalo - jako když je to zafixované do přepravní podoby tím plastem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...