Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 - Silentblok ramena, kde kupit?


KapriQ

Recommended Posts

samostatně myslím nekoupíš, jen komplet s tím ramenem

 

s pomocí soustružníka tam určitě půjde nalisovat jiný silentblok, ale ten si musíš najít sám, prostě takový, aby šel nasunout těsně na šroub a venkovní průměr přizpůsobit otvoru v ramenu :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když jsem měnil u své 406 silentbloky na zadní nápravě, tak jsem starý rozřezal plátkem pilky na kov a pak jej vyndal. Nový silentblok jsem dal do mrazáku, pak jen potřel olejem a ,,nalisoval". Lze použít velký šroub (nebo šroubovici) nalisovat. Lze i použít kladivo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdysi tu nekdo sliboval, ze da objednaci cislo silentbloku, ktery se mu tam podarilo sehnat a nalisovat, ale nestalo se tak. To rameno je jen v origu, druhovyroba se nedela, takze jedine sehnat nahradni z bouraneho auta a na tom pak delat pokusy s lisovanim.

 

jinak vzhledem k materialu a profilu toho ramena (vcelku mekka zelezna trubka, ktera je navic duta a splacnuta) se to bude lisovat trosku obtizneji, aby nedoslo k nezadouci deformaci celeho ramene, rozhodne predstava lisovani kladivem je vcelku usmevna, na tohle fakt stacit nebude, aby to k necemu vypadalo a taky fungovalo (nebot je to zrovna jedna ze soucasti, ovlivnujici geometrii zadni napravy)

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak je tá trubka fakt dutá, tak to je docela sila. Nestačilo by tam v tom prípade dať niečo "mäkšieho", myslím, že všetko bude lepšie ako to "nič", čo sa tam teraz nachádza, resp nenachádza...

Nechcem to rameno vyťahovať von, keď tam nemám čo dať, ale asi sa nato pozriem ako to vyzerá, ale verím, že dá niekto ešte vedieť čo by sa tam dalo "nalisovať"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rameno mozes dat von neposkodis tym nic tak si mozes potom pomerat rozmery silentbloku a pripadne daco dopasovat,pochybujem ze ti tu niekto povie nieco akoze pasuje tam silent z 306-ky a podobne lebo uz davno by tu nieco o tom bolo proste na nieco musis prist aj sam

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jasné, len nie som predajca autodielov, že by som tušil čo za silentblok tam môže ísť, a určite sú tu ľudia, ktorí to už skúšali :).

 

/inak nový model má také iste to rameno? Alebo treba len z 96tky? Díky

Upraveno uživatelem KapriQ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ramena su tie iste combi,sedan,new ,old

popripade zhod rameno pomeraj rozmery silentbloku hod ich do vlakna a moze sa hladat na nete co by tam teoreticky mohlo zapasovat alebo nejaky silent poupravit na sustruhu

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že ten kto videl nápravu 406tky nemá problém s tým ktorý je to silentblok, tak ešte prikladám obrázok z service boxu : Je to rameno č. 1. silentblok ktorý spája tehlicu s ramenom (Čísla 13,12,78-to je na fotke detailne)

HyfSthx.png

Upraveno uživatelem KapriQ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do ramena cisla jeden sa nedaju kupit silenbloky a uz vobec nie lisovat....zohnas len orig nahradny diel cele rameno v peugeote 150e kus

to cos napsal všichni víme, KapriQ chce nahradit silentbloky v ramenu číslo 1 jinými silentbloky (nechce kupovat celé rameno za 150 Euro), chápeš to?

 

jednou jsem to dělal s pomocí soustružníka, jak píšu nahoře...,měl jsem ale situaci ulehčenou tím, že jsem si našel na tabuli v práci silentblok, který šel přizpůsobit do otvoru v rameni, otvor pro šroub byl OK, venkovní průměr se stočil o nějakou desetinu a nalisoval jsem ho do ramena, nevím ale, z jakého stroje byl ten silentblok--máme jich na tabuli cca 200 různých kusů...,stejně to máme s guferama a O kroužkama--pokud nevím přesný rozměr, vyberu si na tabuli ve skladě co potřebuju ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...