Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě navigace


HonzaRez

Recommended Posts

Zdar, mám prastaré Mio s navigací iGo Primo (nepřlíliš legálně) a přemýšlím, že bych koupil nějakou skutečně funkční a podporovanou navigaci, protože se letos chystám zase po čase do Vizovic...

Máte někdo dobrou zkušenost s podporou a pravidelným vydáváním nových map? iGo Primo se mi líbí, ale úplně na něm netrvám, rád bych opravdu hlavně výrobek, který bude výrobcem podporovnán.

Díky moc.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

TomTom má snad aktualizace map zdarma.

Co se ovládání týče, je TomTom na vrcholu žebříčku, jednoduché a intuitivní ovládání.

Ovšem nepatří k nejlevnějším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teď pořídil Sygic do mobilu za 20 EUR a zatím spokojenost. Rozhodl jsem se ze zkušenosti jiných. Držák do auta + napájení dalších 700 Kč a hotovo. Zatím testují a OK. Chtělo by to ovšem větší display... A dopravní informace jsou taky za příplatek (tuším roční předplatné), ty zatím nepoužívám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslím, že dneska v době smartphonů je další fyzické specializované zařízení v autě zbytečnost. Koupit / stáhnout navigaci do mobilu a plesknout držák na okno. Za mě taktéž sygic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, ale mobil manželce nepučíš když potřebuje někam dojet, stejně tak často potřebuji v autě telefonovat a zároveň být naváděný, problémy s nabíjením, kdy potřebuji kapacitu baterie v mobilu maximálně ponechat a během krátkých jízd třeba po Praze se nenabije.

Když se pokazí mobil jsi bez navigace, když se pokazí GPS jsi bez mobilu.

Já upřednostňuji dvě samostatné věci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám obojí, Garmina pevného, v mobilu Navigon a Here. Jezdím hodně po Evropě a musím říct, že Garmina jsem nepoužil už nejméně rok. Přesto Garmina vozím a pravidelně aktualizuji (verze lifetime má doživotní aktualizaci map), taková jistota. Obvykle ho ale používám až při "donavigování" do místa určení, ale hlavní směr si určím sám, navigaci pouštím na posledních 50-100km, případně pokud jedu přes noc nepřehledným značením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MotoMoto má pravdu, chlapec  :)

 

Shrnul bych to tak, že je rozhodně dobré mít v mobilu navigaci, ale taky je dobrý mít i navigaci extra. Navigaci extra mám (Evolve), ale zvykl jsem si na jinou variantu:

 

Jako (a jen a pouze) navigaci v autě používám "starší" dotykáč s androidem. Hodil jsem ho do továrního nastavení, není v něm SIMka (to ale znamená, že si záchranku nebo benga zavolat můžu) a nainstaloval sem tam "be-on-road" a mapy, co potřebuju. Takže navigace za pár korun, protože tyhle telefony firma vždycky po x letech vymění za nový, a starý ruší. Výdrž dobrá. Jako držák strašně vychvaluju tenhle

Grip´nGo (narouboval sem ho na "Brodit")

 

20131229193238.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych preferoval mít navigaci extra (a mám starou, neaktualizovatelnou), takže než vyberu a koupím novou, používám Sygic v mobilu. Jinak jsem na dvou mobilech (služební+soukromý). Takže v zásadě souhlas s MotoMoto ;)

Držák jsem koupil Celly, tuším typ 14, zatím drží fest.

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já také samozřejmě používám občas navigaci v mobilu, ale když jedu někam dál tak mám raději tu externí. Cestu z Liberce do Brna či Ostravy trefím, ale pak hledat konkrétní adresu je na navigaci. a na to je ten mobil OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já do držáku na telefon namontoval tohle http://www.microsoft.com/cs-cz/mobily/prislusenstvi/dt-601/ a taky nemám problém s nabíjením. Krásně to tam zapadlo. Je to zapojeno trvale a telefon stačí jen zastrčit, nic nepřipojuji.

jo, tak to vypadá dost pohodlně, tojo :super

Je jasný, že pokud to potřebuješ furt, tak není prostor pro kompromisy. Já navigaci používám zřídka a taky na posledních 20 km a konkrétní adresu. Na nabíjení mi v tu chvíli stačí usb kabel napojenej do zapalovače - tam používám tuhle rozdvojku

661bf030d1a1f3dcb8e5186d46020551--mmf100

takže ani neruší, že by něco čumělo. Mobil stejně vydrží pár hodin navigovat bez problému (myslim na baterku)

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám do stojánku zabudovanej ten bezdrát. Jak píšu nahoře, navigaci používám "občas", pokud jezdím do míst pravidelně, tak ji využiji pouze v případě nějakých nepředložeností (omezení, uzávěry a tak.). Ve službákách máme držáky s Qi, já si to dodělal i do Pažouta, abych na to nemusel myslet :-). Ale navi vozím dvě, telefon mám ve stojánku trvale a v podstatě každý se ve stojánku dá bezdrátově nabít. Pro Garmina musím držák :-). Tebou uvedený převodník mají v zadní zásuvce děti, na mobil/tablet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, ale mobil manželce nepučíš když potřebuje někam dojeti.

Tak manželka má mobil vlastní, že. ;)

V něm nainstalovanou bezplatnou navigační aplikaci Waze, která narozdíl od těch jednoúčelovek dokáže třeba hlásit aktuální kolony na cestě. O tom, že se při navigaci s telefonem dá i telefonovat se snad bavit nemusíme. :)

Ad jednoúčelovka s podporou - jsem letitým uživatelem TomTomu a problémy s podporou nikdy nebyly i u "pár" let starých zařízení (zase tam po letech ty aktualizace map nejsou zdarma).

Upraveno uživatelem Kurt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem. Když píšete navigaci v mobilu, myslíte tím ve skutečnosti matlafon, což je zařízení, které mi nic neříká... Důvody, které uvádí Motomoto, jsou logické, přiklonil bych se k tomu...

Do Vizovic nejedu kvůli zápachu různých jedů (alkohol, methanol), ale za rachotem, ten až do Zlína slyšet nebude...

Odkaz na Majkrosoft s Noukia nebude to pravé ořechové...

Uvítal bych přesně typ navigace, který se osvědčil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...