Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nesvítí potkávací světla - Peugeot 307 - VYŘEŠENO


NutT

Recommended Posts

Zdravím všechny,

mám takový problém se kterým se již chvíli peru. Začali mi blbnout potkávací světla samovolně zhasínala za jízdy, došlo to až do stádia kdy mi světla zůstali svítit i po vypnutí motoru a vytažení motoru, zhasínali mi samovolně i mlhovky a dálkové světla tak jsem si řekl že je na čase vyměnit blok páček pod volantem. Po tom co jsem se vzpamatoval z ceny nových páček jsem sehnal totožné na vrakovišti, jelikož nikdo z mých mechaniků neměl čas a já na to chvátal tak jsem se objednal v autorizovaném servisu Peugeot, dnes odpoledne mi volali s tím že páčky vyměnili ale světla stále nesvítí, že i tenhle blok páček je špatný, že mi objednají nové :bacha . To jsem odmítl a auto jsem si dovezl domů s tím že "pánům ""opravářům"" " v servisu nevěřím.

Nyní se má věc takto, páčky fungují dokonale, mlhovky ani dálková nezhasínají ale potkávací nejdou. Na palubce se vše ukazuje správně ale prostě ve předu se nic nerozsvítí ani neblikne. Když otočím páčkou na světla tak u pojistek v motoru něco cvakne (relé ? :myslim ) tím jsem dospěl k názoru že chyba v páčkách nebude. Ale kde ji hledat ? Setkal se s tím už někdo z Vás ?

Mockrát děkuji za odpovědi a rady :papa

Upraveno uživatelem NutT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Isiel by som po vodicoch od ziarovky az k zvazku a postupne meral merakom, resp malu ziarovku a kusok kabla na to aby si to mohol prilozit na kontakt a kostru.

Asi budes potrebovat pomocnika, co ti bude zapinat a vypinat svetla, aby si nevybil baterku.

Ale mam dojem, ze svetla idu cez rele, a mozu byt tam zle kontakty.

Tazko povedat jednoznacne. Ale myslim ze niekde to tu uz riesili.

Konektory nemas opalene? ziarovky nepraskaju?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ideální by bylo, kdyby jsi měl někde v okolí někoho s origo diagnoatikou. Díky ní se nechá vyzkoušet zapnutí světel bez zapnutí páčkami a zase se nechají otestovat páčky, zda spínají. Tímto způsobem by se nechalo zjistit kde je příčina problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Zavada je v pojiskovym boxu v motoru nad baterkou pod pojiskama jsou rale pro podkavaci svetla ale rele jsou zalita musi se vymenit cely box.mnel jsem stejny problem ani diagnostic nic neukaze.tak preji dobre po rizeni

Zdravim a děkuji všem za rady. Omlouvám se že píši až teď ale není úbec čas. Poprosil bych ještě o radu ten box pojistek v motoru je ve všech 307 stejný nebo musím taky dle nějakých čísel a výbavy vozu? Ať nekupuju něco zase zbytečně.

.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš docela kliku. Dělají se pro starý model 307 tři typy BM34 (BSM). Dva od Siemense a jeden od Delphi. Ten od Delphi tam máš, obj. č. 6500Y1. Pozor ale nesmí být z faceliftového modelu 307, tam jsou úplně jiné. Musí být pro CAN-VAN sběrnice.

Honzo velké díky, ještě dotaz v čem mám kliku ? Jdu obvolat vrakárny. :) Jen tak ještě bokem vyměnit to zvládnu sám ne ? Většinu věcí ke kterým není třeba dia si dělám sám tak by neměl být problém. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kliku máš, že je od Delphi je jenom jedna. Vyměnit by jsi to měl sám a dia není potřeba.

Ok, sehnal jsem za 600 Kč nevím tedy co stojí nový, o víkendu to vyměním a dám vědět zda se problém vyřešil, ale už v to doufám. 

Zatím díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zdravim,

přes víkend jsem se konečně dostal na výměnu BSM jednotky a musím ještě jednou poděkovat Honzovi za radu, protože světla fungují jak mají! Díky bohu že jsem neobjednal v autorizáku nové páčky za 20k, jen se mi potvrdilo jací jsou tam lemplové.

Pro rekapitulaci kdyby někdo někdy řešil stejný problém tak závada je popsána nahoře a řešení :

BSM jednotka z vrakarny - 600 kč

Výměna cca půl hodiny

Pro výměnu se musí vyndat baterka, odpojit vše z BSM, odcvakat držáky kabelu co jdou k BSM, potom vytáhnout plast na levé straně boxu kde je BSM. Celá jednotka je v boxu zacvaklá na několika místech, bližším pohledem lze vidět. Pak už jen vyměnit jednotky a vše zpět.

Hezký den všem NutT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...