Přejít na obsah

Andrew88

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

Vše od uživatele Andrew88

  1. V zásadě je za mě jízda v 508 velmi komfortní. Je to asi problém větších kol, což lze očekávat. Podvozek byl na mojí 508 v rámci garančního servisu také bez závad. Ještě jsem si pohrál s tlaky v pneu, kdy jsem snížil tlak na "normální" hodnoty předepsané výrobcem...servis hustil na "eko" hodnoty, 2.6 všechny kola...subjektivně zvládá podvozek příčné nerovnosti nyní lépe.
  2. Chtěl bych poprosit majitele nové 508 o jejich postřehy k adaptivnímu podvozku. Občas se mi na příčné nerovnosti ozve bouchnutí od přední nápravy. Zaznamenali jste také nějaké negativní projevy např. na příčných nerovnostech (bouchnutí, klepání) atd.? Jizdni režim nechávám z 90% na Normal, kola na voze jsou origo r18, tlak na hodnotách dle štítku, nájezd 30tis. Mám možnost srovnat i podvozek na nove 508 bez adapt.tlumicu na origo r17 a tam je vše v pořádku, perfektne žehlí příčné nerovnosti. Připisoval bych to z velké části velikosti disku a pneu, ale čekal jsem, že i na r18 bude adaptivní podvozek nerovnosti lépe tlumit.
  3. Andrew88

    chuckova 508 SW GT- new loga Peugeot

    černý polep střechy je super...dělal jsi to sám? Vypadá to opravdu skvěle.
  4. Obecně mně přijde, že v nové 508 slyším věci, které bych jinde nezaznamenal...je v ní při jízdě moc ticho to ale neberu jako negativum.
  5. Volant mi nevrže...ja teď řeším nějaké pazvuky z pravé zadní strany...tip mám na krajní LED lampu. Docela při dotyku povrzává...takové plastové povrzáníčko a lupání ostatní světla mi to nedělají...ale jak se ochladilo je klid...plasty ztuhly. Mám 1.6 puretech v Gt line.
  6. Děkuju...už jsem to od jara ani neřešil, ale teď mi to udělalo za měsíc asi 2x...není to nic hrozného a přijde mi, že vždy pomůže volantem víc zahýbat...ale to taky vždy nemusí být možné při hustém provozu atd.,...nejlépe aby to vůbec nezlobilo
  7. Ahoj, taky jsem zaznamenal, že volant u mojí 508 občas nejde tak plynule, ale spíš skokově. V daný moment je to docela nepříjemné. Víc to pozoruju v chladnějších dnech. Problém se objeví a po chvilce zase zmizí, vše pak funguje jak má. Děje se tak bez vlivu jizdního režimu nebo používání jízdních asistentů. V servisu jsem to zmínil, ale dál se to neřešilo. Ani si nebyli jistí, jaký je v nové 508 posilovač...a tip že hydraulický, nebyl správný Právě jsem si do teď myslel, než jsi uvedl odkaz na zahraniční forum, že problém je právě v elektromechanickém posilovači.
  8. Díky za reakci. Chystám se na to, že se s tím pohraju.
  9. Ahoj, chtěl jsem poprosit o zkušenosti majitelů nové 508 fastback, jestli se nesetkali s vrzáním zadního světla, resp. části zadního světla upevněného na karoserii. Jedná se o lampy ve verzi LED s grafikou drápů. Jen při letmém vnějším dotyku pravá lampa praská, vrže atd., oproti levé je cítit i trochu vůle v upevnění. Začal jsem řešit, že se mi z kufru ozývají pazvuky jako lupání plastu o kov a myslím, že to je právě od toho světla. V interiéru je ten zvuk více tlumený, ale odhaduju, že to bude tím jak se karoserie mírně kroutí a působí na ni síly, potažmo na lampu a kontaktní plochy v uložení zadní lampy.
  10. Andrew88

    Převodovka Eat 8

    @HanysR Musím zaklepat, vše šlape jak má a snad dlouho bude.
  11. Andrew88

    Převodovka Eat 8

    Ano, pokud je v režimu "plachtění" tak mám otáčky na volnoběhu.
  12. Andrew88

    Převodovka Eat 8

    Ahoj, rád bych přidal nějaké poznatky k EAT8 na mojí 508 v 1.6 puretech. Před časem jsem řešil, že mi z 2 na 3 řadil automat znatelněji, než bych si představoval. Žádné hrozné cukání se nekonalo, jen jsem to trochu pod zadkem poznal Po hezkém vysvětlení práce automatu na první straně tématu, jsem nějak přišel k závěru, že se mi vyplácí mít na plynu v jistý okamžik opravdu pevnou nohu, resp. zbytečně s plynem nepohybovat. Po delším pozorování se mi zdá, že automat opravdu začal řadit z 2 na 3 tak jak bych si představoval. Obecně bych řekl, že změnu rychlostí poznám jen opravdu při prudké akceleraci nebo sportovnější jízdě, což neberu jako negativum, ba naopak je to sympatické. K tématu plachtění jsem zjistil, že mi moje 508 plachtí skutečně jen v režimu ECO. Včera jsem jezdil P5008 v allure s 1.5BlueHDI a ten uměl plachtit i v režimu NORMAL, což mě zprvu překvapilo, ale jak je popsáno výše, každý model to má asi jinak naladěné.
  13. Andrew88

    Olej v 508 Gt 1.6 puretech 2020

    Rád bych měl auto v pořádku, olej byl vyměněný v 11tis km. Určitě to pořeším v servisu. Díky
  14. Andrew88

    Olej v 508 Gt 1.6 puretech 2020

    Tak v tom případě mi nejde do hlavy, proč mám na faktuře ze servisu vykázáno 5l oleje...kde na to ten servis přišel...mám tam i podle měrky toho oleje až moc, resp. za hranicí MAX. Jinak děkuji za pomoc
  15. Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jaké množství oleje je předepsáno do motoru 1,6 puretech v nové 508? Předem děkuji za odpověď.
×
×
  • Vytvořit...