Přejít na obsah

Šalda

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    12 051
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    6

Příspěvky od uživatele Šalda

  1. Tak origo gufera koupený, vyměněny a stále to teče, jen teda ta delší, vnitřní poloosa, koupil jsem tedy novou poloosu, i zase to jedno vnitřní gufero, a snad už to bude dobrý, jinak už fakt nevím kde by to mohlo téct. 

  2. Díky kluci, jen jsem si to ověřit, mám objednaný origo gufera, a snad už budou v pohodě. I právě Čakom mě říkal že kluci z dílny nechtějí dávat neorigo gufera, že rádi tečou, takže zkusíme dát origo, a snad bude klid 👍

  3. Tak gufera obě dvě vyměněny, a teď po dvou dnech to teče pořád, ale jen na vnitřní poloose, vnější, krátká, je suchá. 

    Otázka je zda může být špatný nový gufero, nebo může převodovka téct třeba někde tělem, špatný utěsnění nebo tak? 

    IMG_20240123_213130.jpg

    IMG_20240123_213139.jpg

  4. Tak jsem dal naši 308 na výměnu gufer, protože olej chcal ve velkým, a kamarád který to mění, mě teď psal že vypustil cca 3,5L oleje. To se někdo před námi asi posr.l když tam dal tolik, ne? Má být tedy cca 1,8 až 1,9L? 

  5. Tu lampičku jsem chtěl koupit taky, ale nakonec právě kvůli ceně cca 1200 jsem do toho nešel, a zvolil klasickou cestu broušení a leštění, cena cca 400 a za 150 korun vodičku od K2 která je na tohle dělaná, a píšou že to vydrží 1 rok, ale klidně to jednou za půl roku vezmu tou vodičkou. 

  6. Myslím že ten 1 litr tam klidně můžu nalít, celej spodek je totiž od oleje. A pod autem jak venku tak i doma je celkem kaluž. Auto je doma 2 měsíce, tak zatím zjišťuji stav atd. 

    Každopádně teče čistý olej bez zabarvení, takže motor to není, a v servu je olej po max. A brzdovky je taky plno, takže jsem usoudil že to musí být převodový olej. 

  7. Tohle řeším taky. Momentálně mám takovou tu klasiku z Lidlu, Ultimate speed, stál před cca 8roky 500. Ale už vidím a cítím že už to není ono. 

    Díval jsem se na YATO, pohybuje se kolem 1400, třeba na Motora. cz, poznal bych že je "lepší", nebo fakt všechny hever do 2 tisíc jsou stejný? Oproti těm co stáli kdysi 500 a byli to vlastně ty nejlevnější hevery na kolečkách?

  8. Jsem tady někdy od 2007, a i když sem teď pár let moc nechodím, nepomáhám ohledně poruch atd, tak jsem rád že jsem stále členem, a byl bych rád kdyby klub fungoval i dál. 

    A myslím že to jak se klub vyvíjí je vidět všude, i na jiných fórech, na jiných webech a podobně, prostě doba kolem nás se mění, a ano, kdysi se tady hodně řešili auta, protože to byli starý auta který šli opravit doma v garáži, dnešní auta už takový nejsou. A možná i proto asi klub postupně "zaniká" ( lépe napsáno" mění se"). 

    Hodně členů využívá více FB stránky, kde rychle dostanou odpověď, i když bohužel mnohdy ne úplně správnou, protože to hlavní jádro klubu, ty, kteří autům rozumí, jsou hlavně tady. Navíc je to tu i o jiné atmosféře než na FB. Tady je to totiž o RODINĚ. A i proto jsem stále tady, a chci být tady, a jestli můžu nějak pomoct, rád to udělám, ale určitě nejsem ten typ který by něco organizoval, řešil, domlouval atd, na to už nemám čas, a ani náladu, sám mám hlavní práci, potom fušky po stavbách jako řemeslník, potom práce doma na baráku, rodina atd, což má ale většina z nás, takže je jasný že jen málokdo si najde čas a chuť něco pro klub dělat. 

    Už se taky trochu považuji za inventář klubu, a některých srazech jsme byl taky, ať už vánoční nebo Černá Hora či na Slovensku. Ale za posledních pár let jsme už na sraz nebyl, a ani nevím jestli někdy v nejbližší době pojedu. A to si myslím že je hlavní, srazy, a návštěvnost srazů, protože to tu komunitu sbližuje a pomáhá udržet klub fungující. 

    Jenže taky jsem si už za posledních pár let všiml že ta stará garda klubu sem už moc nechodí, těch který jsem znal i osobně, a je tu spoustu nových tváří, což není na škodu, ba naopak, jen já jsem taková konzerva že mě trvá dlouho se otevřít někomu novému, a asi i proto sem moc už nechodím. 

    Každopádně jak jsem psal, pokud bude potřeba, rád nějakým způsobem klubu pomůžu. 

    @Zodiaka klobouk dolů před Tvým darem, to se jen tak nevidí 👍

×
×
  • Vytvořit...