Přejít na obsah

charlie1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

Vše od uživatele charlie1

  1. Ahoj, řešil jste někdo nákup bočních okeních lišt? Mám je pěkně ošklivé a asi budu muset koupit nové - nevíte, kolik stojí?
  2. to hribe: to, co popisuješ po brždění motorem je prakticky vlastnost stříkačky - pokud brzdíš motorem, nevstřikuje, když mu přidáš, začne a může to škubnout (malinko). Pokud škubne víc, je chyba na přístupu směsi do motoru (protože jiskra jde, pokud se nepletu, do motoru stále). Začal bych standardním: vzduchový filtr, těsnost sání - nepozorovat, měřit. TO OSTATNÍ: Co se týká nepravidelného volnoběhu - obvykle se kouše krokový motorek > ELIT - krokový motorek Siemens za cca 1500,-. Pokud nepomůže, řekněme si, co mu může bránit ve funkci? Diagnózou bude zřejmě klapka, zadrhávající se v určité poloze (a jen někdy, aby to nešlo odhalit jednoduše) a znesnadňující funkci motorku. Takže vyčistit klapku, ověřit bezchybný chod. Do třetice - pak už asi opravdu kecá potenciometr od kladky (A NEBO JE SIGNÁL Z NĚJ NEKOREKTNĚ PŘENÁŠEN DO ŘJ. > propískat kabely, vypucovat konektory. Pokud chyba zůstane, bude to ten potenciometr - ideální je vizuální kontrola odporové dráhy, při měření toho tolik nenaměříte - syndrom auta v servisu - když měřím, je vše OK. No a pokud nic z toho nezabralo, tak to je asi rozbitý. Potom přichází čas na hledání falešného vzduchu odněkud (kuřákům se hledá lépe...), těm co měří ještě líp - natlakovat... Následují bezradné výměny zdánlivě nesouvisejících součástek, jako jsou čidla polohy a tlaku, zapalovací kabely. No a na konci máte auto s novým motorem, jen ty otáčky pořád houpou :-) ps: to někdo o pár příspěvků výše - někde jsem na netu viděl jednoduché zapojení LN39XX jako indikátoru lambdy - FORD, OPEL, mám to i někde v šuplíku hotové. Lambda dává před zahřátím sinusovku 0-1,25(cca)V, potom U dle sejmuté hodnoty ve zmíněném rozmezí - prakticky se dá kontrolovat zalevno jen osciloskopem (Velleman, cca 3,5k CZK, ale bude se Ti hodit i na další věci), nebo udělátkem viz. výše, díly tak za 100CZK. link na indikátor lambda - http://www.fordfans.cz/technics/ls-indikator.htm [upravil dne 30.7.2008 charlie1] [upravil dne 30.7.2008 charlie1]
  3. charlie1

    evasion

    Ahoj, to není moc obvyklé - ne že by ramena neodcházela... přemýšlel si o změně značky ramen? Mně tam teď dali něco, o čem tvrdili, že je to OEM Peugeot, a vypadají slušně... Prachovka čepu z heboučké gumy a ne ten hnusný plast, co se dává na levnou druhovýrobu - první poznávací znamení ramena, které brzo umře.
  4. Prakticky v každém obchodě s autodíly - já to kupoval v Mototechně na Bělohorské (Pha).
  5. charlie1

    Víčko nádrže

    Nemáte někdo volnou tu uzamykací jednotku (motorek) - moje umřela?
  6. charlie1

    montáž DO

    Odpovím si sám, zamyká kontakt č.6 a odemyká kontakt číslo 8. Myslím že ukostřením, ale ještě musím prověřit.
  7. Ahoj, při promazávání ložiska ventilátoru na mne vypadl milý dárek - řídící jednotka DO. Má porty označené 1-9. Už jsem na tuto jednotku DO i připojoval, jen nemohu nikde najít zapojení. Tenkráte zapojení metodou pokus omyl černá skřínka přežila, tentokráte bych raději připojoval najisto :-)) Máte někdo ponětí, který port je který?
  8. Ahoj, nedávno jsme koupili P 806 přebrandovaný na FIATA :-)). Super spokojenost, jen docela otravuje kontrolka airbagu. Při koupi se chovala jak má :-) Poté tak v polovině jízd taky dobré, ve druhé polovině zoufale blikala. Nyní už bliká pořád a občas i svítí. Nějaké nápady?
×
×
  • Vytvořit...