Přejít na obsah

508swvgj

Uživatel
  • Počet příspěvků

    50
  • Registrace

Vše od uživatele 508swvgj

  1. Ja som si našiel na aute toto 2 dni dozadu. Foto pre inšpiráciu
  2. 508swvgj

    Chladiaca kvapalina

    No asi to tak urobím ja vozim 5l nariedenú zmes a 3 litre oleja bez toho ani nenaštartujem
  3. 508swvgj

    Chladiaca kvapalina

    No od poslednej výmeny som urobil asi 4000 km takze hádam by to už mohlo byť odvzdušnené ? mám vo zvyku robiť paniku pokial sa mi niečo nepozdáva
  4. 508swvgj

    Chladiaca kvapalina

    A kde sa to odvzdušňuje ? Pripadne nemôže to byt thermostat ?
  5. 508swvgj

    Chladiaca kvapalina

    Hej tomu rozumiem ale nemalo by sa to po zohriati stláčať smerom dolu ale skôr nahor nie ?
  6. 508swvgj

    Chladiaca kvapalina

    Nazdar dnes po jazde som si všimol že mi hladina kvapaliny klesla pod min. Výborne hlavne keď pred 3 mesiacmi sme našli únik na hadici k chladiču ale pod odskrutkovani viečka nádobky to nazad vystúpalo medzi min a max. To asi tak nemá byt čo ? Stačí vymeniť viecko nádržky alebo niečo iné ? Motor 2.0HDI 103kw 2013
  7. 508swvgj

    Vysoká spotřeba

    No takže najnovší poznatok. Vyleziem na diaľnicu pri rozbehu spotreba cca 12 litrov. Po chvíľke sa to ustáli asi tak na 8 a už to nechce ísť nižšie ani dole kopcom. Ak však prešľapnem plyn tak spotreba padne na 4-5 a už tam ostane. Fakt divné. Skúšal som čumieť aj na dáta za jazdy ale prakticky nič nezvyčajné sa tam nedeje. Akurát EGR Exchanger Bypass position reference je 0 a repeat 100 a ešte korekcie vstrekovačov na voľnobehu sú nejaké divné. 1,3 skáče plus mínus 40 a 4,2 max do 10 ale počas jazdy je to OK aspoň sa to tak tvári.
  8. No takže krátky update. Svetlo stále nesvieti. V originál servise zobrali 63 libier za to aby mi povedali že nesvieti a vraj keď zaplatím ďalších 240 tak skontroluju káble, neviem načo keď staré svetlo funguje. Asi aby mi mohli povedať že treba vymeniť ideálne celé auto Takže je niekto kto by s tým vedel pomôcť aj na dialku? (Nechcem to zadarmo) Diagbox v7.83 dúfam že to stačí. //update Už netreba. Opravené
  9. 508swvgj

    Vysoká spotřeba

    To mi je úplne jasne akurát neni úplne jednoduché počas covidu jazdiť sem a tam (hlavne ak to nechcem doniesť domov lebo tu je toho jak keby to rozdávali zadarmo)
  10. 508swvgj

    Vysoká spotřeba

    Emisie OK, ale žijem v UK a tu to nikto moc nerieši. Celkovo začínam byť zúfaly z toho auta. Odišlo predné LED svetlo, na prevodovke som menil to relátko dnes sa chystám na sedačky lebo nefunguje vyhrievanie, chvalabohu tam je roztopený konektor ktorý som videl tu na fóre tak to vyskúšam obísť fastonom a o spotrebe jak ruský tank ani nehovorim. Budem asi musieť priniesť zo SK diagnostiku...
  11. 508swvgj

    Vysoká spotřeba

    Je to podľa PP auto má nabehane 120 tisíc km tak hádam je FAP ešte Ok. Nikto nič neprestavoval aspoň dúfam.
  12. 508swvgj

    Vysoká spotřeba

    Nazdar, ja mám problém že dlhodobú spotrebu je problém dostať pod 9 litrov. Pri diaľnici a tempomate dole kopcom to ukazuje 8 to nemôže byt normálne predsa. Je to 2.0 HDI automat 160k. Pri druhom s manuálom 140k mám problém sa dostať cez 6 litrov. Má niekto aspoň tušenie kde by mohol byt problém ? Liter a pól by som ešte prisudzoval automatu ale 3-4 litre mi už príde trochu moc.
  13. Bude veľký problém ak to moje bolo povodne červene a vymenil som ho za žlté ktoré má o jeden pin viac ? na konektore k nemu ale nejde žiaden kábel a všetko zatiaľ funguje ako má. Čo má trápi viac že po výmene mi prestali fungovať parkovacie senzory. Je to normálne alebo som niečo pokazil keď som vyberal poistnú skrinku aby som sa k tomu relatku dostal ?
  14. No vymenené, zatiaľ to funguje akurát že na mojom to povodne nebolo žlté ale červené. Hádam to ničomu vadiť nebude časom.
  15. Diky moc, vyskúšam to. Nie momentálne žijem v UK takže...
  16. Díky moc. Našiel som to relátko ne ebay tak som ho objednal z číny. Uvidíme či to pomôže.
  17. Mne sa to stalo a bol to valček, vytiekla kvapalina.
  18. Nazdar borci, odišiel mi jeden segment stretávacieho full LED svetla tak som objednal nový kus na výmenu. Po zapojení nové svetlo ani len nebliklo, vnútri pri naštartovaní je vidieť že sa hýbe ale nesvieti. Palubná doska napísala DIRECTIONAL HEADLAMPS FAULT, tak sme odpojili batériu na 10 minút. Potom sa to zmenilo iba n CHECK DIPPED HEADLAMPS. Pripojili sme naspať staré svetlo a to funguje. Mohol som niekde urobiť chybu prípadne to potrebuje ešte niečo dodatočne ?
  19. Skôr by som to videl na tu poistku, lebo to robí len keď držím páku. Dá sa to vymeniť alebo sa musí meniť celá kulisa. Nie je na to niekde návod?
  20. Hej to bol môj prvý odhad. Ale teoreticky by to potom ani nemalo naštartovať ked nestojim na brzde nie?
  21. Nazdar chlapi, občas mi nedovoli vyradiť z režimu P, nejakým zázrakom sa podarilo zistiť že to robí ak sa pri naštartovaní držím páky. Vtedy trvá niekedy aj minútu kým cvakne bezpečnostná západka a dovolí zaradiť niečo iné. Ak však najprv naštartujem a potom sa chytím páky a snažím zaradiť tak všetko ide ako má (zatiaľ). Diag nič neukázala. Je to normálne? Auto je 508 SW 2015 facelift 2.0 HDI 160k, ma bezkľúčový vstup pre doplnenie, neviem či to súvisí (aj keď ten viac nefunguje než funguje)
  22. Práveže to má zobák a na predfl to sedí až moc v predu aspoň tie moje ja mám originál
  23. Na vysokotlakovom cerpadle 320 euro s robotou ale v UK
  24. Praveze nie, zavada regulatoru spociva v tom ze to robi len niekedy, ale s takouto zavadou skusenost nemam, vacsinou mi takto auto zvykne blbnut pri nedokoncenej regeneracii vtedy pri jazde v meste s autom hadze ako keby som pustal spojku na hulvata. Mozno skus prebehnut niekde po dialnici na pol hod aby spravilo regeneraciu nechaj vychladnut a uvidis ci to urobi aj po tom.
×
×
  • Vytvořit...