Přejít na obsah

erv

Uživatel
  • Počet příspěvků

    54
  • Registrace

O uživateli erv

  • Datum narození 17.5.1980

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    1996

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Mám
  • Město
    Nížkov
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    jar.truhlar@seznam.cz

Návštěvy profilu

1 116 zobrazení profilu

erv's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

5

Popularita

  1. erv

    čep zadního kola P106

    Tak vyměněno. Čep bohužel byl o 4mm kratší, takže poslední závit matky je ve vzduchu, ale dotažení predepsanym momentem, zaklenuto a vše jo ok i po cca 300 km. Teda ale naklepat do ramene ten "tisícihran" byl docela boj. Chtělo by to lis přímo na auto, ale nebyl čas nic vymejslet a vyrabet
  2. erv

    čep zadního kola P106

    Však v pohodě. Já jsem teď prostě v situaci, kdy auto odstavit nemůžu. Kdyby se to posralo před měsícem, bylo by to jiné. Každopádně jsem dal slabší podložku, buben utáhla, auto jede, brzdí a nic se nehřeje, čep mam obednanej a jak přijde, tak ho premlatim.
  3. erv

    čep zadního kola P106

    Jo, o Humpolci vím. Ale jak jsem psal, nemůžu si dovolit auto někam odvézt a počkat až to udělají, i kdyby to nakrásně bylo na jeden den - nemuzu si vzít dovolenou. Těhotnou manželku nikam posílat též nebudu a nikoho dalsiho, kdo by to zařídil, nemám.
  4. erv

    čep zadního kola P106

    Tak pojišťování svárem mi přijde zbytečně. Z důvodu aby se čep v tisícihranu neprotocil? Jinej důvod vaření nevidím, vypadnout nemá kam. Ale po výměně to klidně zobnout muzu sám, COckem disponuju. Tady poblíž na Vysočině právě nápravy moc nerepasujou, hlavně jsem měsíc v novém zaměstnání a nemůžu si vzít zatim dovolenou a bez auta taky bejt nemůžu ...
  5. erv

    čep zadního kola P106

    No, v různých eshipech jsem našel délku jen jednu, já mám změřeno orientace 130 mm. Tak uvidíme. Teď jsem to na ten poškozenej závit stáhnul, auto jede, ložisko se nehřeje, tak to snad do dodání čepu vydrží ... Mě se zdá, že kroužek ABS je jen nalisovanej, ale rád bych, kdyby to někdo potvrdil.
  6. erv

    čep zadního kola P106

  7. erv

    čep zadního kola P106

  8. Pánové potřebuju urgentní řadu. Dělám brzdy na 106 a zjistil jsem, že nějaké prase už se v tom vrtalo, je poškozenej závit čepu na kterém se točí kolo - viz foto. Je ten čep samostatně vymenitelnej? Pokud ano, nemá někdo nějakej na prodej? Potřebuju auto aspoň provizorně zpojizdnit, mam obavu že i když na ten poškozenej závit dám novou matku, tak to kolo pak někde ztratím. A v pondělí už zas musím bejt pojizdnej. Má někdo ideu jak to opravit? Druhá vec - patří něco pod ložisko bubnu? Je tam zapíchnutí, v sadě ložiska je prachovka, mistička, podložka, dvě segrovky, matka a krytka ložiska A poslední věc - jak se sundavá kroužek ložiska ABS z bubnu? Je tam jen nalosování? Na novém bubnu není.
  9. erv

    Boban - P106 1.1 1996

    Taková malá bilance - auto mám skoro dva roky, zatím najeto 25000 km s průměrnou spotřebou 6,5 litru cca a nákladama na servis (včetně nových pneu a 2 sad alu kol) cca 25 000 Kč. Takže mi vychází 1 km ma 3,3 kč, včetně přihlášení, ekodaně a povinného ručení. To není marný
  10. erv

    Boban - P106 1.1 1996

    Tak se událo pár servisních zásahů. Takže nové: Těsnění pod hlavou, gufera ventilů, těsnění pod vanou, pod sáním + pod výfukem, zalapované ventily, rozvody + vodní pumpa (SKF), drážkovanej řemen altíku, svíčky NGK V-Line + zapalovací kabely. Novej olej + filtry, nová nemrzka G11. Na podvozku vepředu Strongflexy na rameni - oba SB ramene + uchycení stabíku k rameni. Ještě mám připravené repasované třmeny, kotouče Brambo Max + destičky Brembo, ale nepovedlo se mi povolit hadici od trubičky - halt budu každej den šplíchat penetračním olejem a snad to povolí. Jinak budu muset vymenit aj trubičky a to se mi nechce. Ještě to chce opravit výfuk - přední trubky s katem někdo svařil dohromady a střední díl od katu k tlumiči je jako ementál - nemá smysl to vařit, musim koupit novou trubku.
  11. erv

    hlava valcu z 1.0 na 1.1

    Kucí ještě dvě rychlé otázky - ořech pro hlavové šrouby je Torx E12? Chladící kapalina - je možné po proplachu motoru použít modrou (G11 tušim - lil jsem jí do Favorita). Mám jí doma hojnou zásobu. tak zda je vhodné ji použít. Teď je tam rlžová G12, budu dělat čištění chladicího okruhu čističem. Díky
  12. erv

    hlava valcu z 1.0 na 1.1

    Nu což, mám tu jednu hlavu navíc, takže si na ní nanečisto zkusím demontáž výměnu gufírek a zalapování ventilů a pak se uvidí. A propos - jakýho výrobce těsnění doporučujete? Mám vyhlídnutou komplet sadu těsnění na celej motor Ajusa. Má smysl to dávat?
  13. erv

    hlava valcu z 1.0 na 1.1

    Auto za myho vlastnictví (cca 22 000 km) nikdy nevylezlo do cerveneho ani pred cervene, jak rikam topi a chladi to naprosto normalne. Spis se mi do toho moc nechce z toho důvodu, že mi chybějí zkušenosti, těsnění pod hlavou jsem měnil jen kdysi dávno ve 120tce. A pak se stejně měnil motor, bo byla hlava křivá jak banán.
  14. erv

    hlava valcu z 1.0 na 1.1

    Ještě si dovolim jednu otázečku. Co a jak byste opravovali: Auto normálně jezdí, normálně topí, normálně chladí. Před vánoci mi najednou ubyla voda v chladiči, v expanzce nebylo téměř nic. Dolil jsem a od té doby se hladiny drží pořád stejně. Na víčku od oleje je trochu šlemu, nicméně to trochu přičítám současnému počasí. V expanzce je trochu mastnoty, ale to tam je už od koupě (já mám najeto cca 22 000 km). Olej se ztrácí, né úplně málo, ale auto je tak trochu olejnička a nechávám flíčky na zemi. Teď co s tim? Jen těsnění pod hlavou? Nebo repasovat hlavu? Problém je, že nemůžu bejt bez auta a hlavu na HDZ s číslem co mám v autě se mi nedaří sehnat.
  15. erv

    hlava valcu z 1.0 na 1.1

    Tak jestli to budu dělat, nechám hlavu rovnou srovnat a otlakovat + vyměnit všechny těsnění, když už to bude rozdělané ... Tak teda budu shánět ještě jednu hlavu ...
×
×
  • Vytvořit...