Přejít na obsah

EnzoS

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

Příspěvky od uživatele EnzoS

  1. Zdravíčko,

    nemáte náhodou někdo k prodeji právě tyto kryty 7013LL a 7013LN? 

    Jel sem v břečce a pod autem sem vezl ledovec, který mi urval a poničil ty plasty, ted mám všude led pod autem.

    Dotaz: Myslíte, že můžu jezdit s poničenýma krytama v tom sněhu nebo radši ne?

    Děkuji za pomoc👍

  2. Někdo ochotný z okolí Jižních Čech na pomoc s instalací lexia, diagbox? Klidně za úplatu z mé strany!

    Já to po 2 měsících nemohu stále rozchodit, už to zkouším na 3 ntb s W10 a vždy to krachne na tom, že mi to nevezme heslo: scar01, vypíše chybu (0), všelijaké rady jsem zkoušel a furt nic.

     

    banque-d-images-gratuites-libres-de-droits299-1560x1560.jpg

  3. No nic, dneska sem to mel opet zvedli u baraku a jak to stalo u stěny bylo lepe slyšet. Paradoxně je teď slyšet druhe ložisko, ale ještě k tomu mi vyskocila chyba abs, stabilizace, sporadicky posilovač nefunkční, nouzový režim-motor do dílny. Zkoušel jsem diag PSACOM a nic moc (mám i full činu, ale ta mi nechce vzít aktivační klic scary01 nebo tak), posilovač chybu smaže, ale chyby, jako nouze a asistenti přetrvávají. No a autorizák ma čas až 9.9. prekérie 😔

  4. No tak sem to ložisko vyměnil a zvuk to vydává furt ten samej. Tak mám podezření na homo kloub nebo poloosu. Par dní před geometrií a výměnou pneu jsem taky prelitl hrbol na našich krásných silnicích, bylo cítit doraz az auto zapraskalo, jako starej favorit, ale do geometrie žádný hluk ani problém. Asi to spustila právě ona.

  5. Tak jsem zvedl auto, roztáčel kola a poslouchal, zadek ok, předek těžko identifikovat P nebo L strana, hučí tam samo o sobě poloosy ad..

    Nakonec se to jen po pár desítkách km zhoršilo natolik, že jsem mohl přesně určit s jistotou stranu.

    Zítra mi přijde SKF ložisko, tak to tam šoupnu.

    Zmátlo mě, že to začalo hned od výměny pneu a geometrie, díky za vaše rady a zkušenosti.

  6. Ahoj,

    mam auto po výměně pneu (ta samá značka) a geometrii. Pneu hučí při jízdě rovně a ještě více při jízdě na jednu stranu a na druhou je ticho. Do výměny pneu žádný hluk. 

    Myslíte, že je to špatně udělenou geometrií nebo zničehonic ložisko?

    Z logiky věci to vidím na špatnou geometrii, ale jistý si nejsem. To mi ještě servis odřel hranu lakovaneho alu kola, nedivím se už ničemu.

    Díky, když se podělíte o rady a nápady.

  7. Regulator tlaku 1933.45 a i kdyby k tomu tesneni bylo, nedokážu si predstavit jak to davam po slepu dohromady. Pošli mi oem cislo těsnění, ja dnes jedu do pezota a dam jim čočku za jejich znalosti a ochotu. Když sem to telefonicky ověřoval, hledal to podle 8 poslednich cisel VIN.

    P_20181127_172625.jpg

  8. Multiplex406 mam 2.0 Hdi 103kw, tesneni sem nikde nenasel, podle me to uz mel nekdo v parade, ja to auto mam 3-4 roky nebo spíš manželka. Každopádně sem to vyřešil nepatrnou vrstvou silikonoveho utesnovace ke vnejsi ploše regulatoru, tak aby to neslo dovnitř. Auto šlape jako hodinky, nikde zadna netesnost. Regulátor zvlášť je, ale asi ne pro autorizak 😀 s nima je to těžký.

  9. Mam ted rozdelany auto, vyndal sem tegulator bez tesneni, ale je tam videt jeho obrys. Ma tam byt, ztratil sem ho? Kde sezenu nové? "V pezotu ho zvlášť nemaj, pry je regulator soucasti cerpadli"

  10. Tak mám další defekt s vozidlem,auto už má nalítáno přes 160 tisíc. Včera, když jsem jel v koloně rychlostí 50 km, začala regenerace při které začalo auto z výfuku kouřit po dobu 2-5 minut, vážně trapas, kdy mě museli kvůli tomu předjíždět dva motorkáři, takhle ty chudáky vyudit.

    Jezdíme spíše krátké trasy 8, 25, 32 km a 1-2x do měsíce dálnice 85 km, dovolená 1000 km+ zpáteční cesty

    Objednal sem auto opět do autorizáku, tak uvidíme, hodím sem pak info :)

    Měl jste někdo podobný problém? Nebo budu první :D ?

     

     

     

  11. Teď budu trošku duplikovat abych to nemusel psát celé znovu :)

    Postoupil jsem následovně, byl jsem dnes odvézt auto do autorizáku UNI AUTA PEUGEOT a CITROEN s.r.o. Jindřichův Hradec a za 4 hodiny jsem si pro něj jel zpátky.

    Jmenované závady se bohužel neprojevovali, občas malé škubnutí. Na autě byl proveden tento servis: testovací jízda(i se mnou osobně), diagnostika-software, geometrie, jarní prohlídka, umytí vozu

    Cena: 1.449 Kč

    Cesta ze servisu byla bez problému, bez jakéhokoliv problému s cukáním.

    Nicméně i přesto všechno se pro svůj klid na ten regulační ventil atp. ještě sám podívám.

     

    Říkal sem si, že optimální částku za opravu bych byl ochoten dát 40.000-50.000 Kč a ono tohle :)

    Ve škodovce sem dával letos auto na geometrii za 900 a tady za 600.

     

    Servis i vzhledem k ceně za služby, pružnost a rozsah prací doporučuji všemi deseti.

  12. 508swvgj: taky mě napadl filtr pevných částic nebo ta kapalina či co to p508 má.. dneska sem odvezl auto do autorizáku UNI AUTA PEUGEOT a CITROEN s.r.o. Jindřichův Hradec a za 4 hodiny jsem si pro něj jel zpátky.

    Jmenované závady se bohužel neprojevovali, občas malé škubnutí. Na autě byl proveden tento servis: testovací jízda(i se mnou osobně), diagnostika-software, geometrie, jarní prohlídky, umytí vozu

    Cena: 1.449 Kč

    Cesta ze servisu byla bez problému, bez jakéhokoliv problému s cukáním.

    Nicméně i přesto všechno se pro svůj klid na ten regulační ventil atp. ještě sám podívám.

     

    Říkal sem si, že optimální částku za opravu bych byl ochoten dát 40.000-50.000 Kč a ono tohle :)

    Ve škodovce sem dával letos auto za geometrii za 900 a tady za 600.

     

    Servis i vzhledem k ceně za služby a rozsah prací doporučuji všemi deseti.

  13. HonzaZ:  jedná se o problém na druhém autě! Tohle tady byl zcela zbytečný komentář, který měl být napsaný k tématu, kde sem problém řešil. Dík za radu.

     

    Jen poznámka

    Mohla to být zde zbytečná mystifikace..stačilo se s tímhle vyjádřit v patřičném tématu, kde problém řeším..

     

     

     

  14. Já jsem zjišťoval firmy a nejlepší zodpovězení jsem dostal od www.mh.cz

    Zodpovězeno bylo vše na rovinu, žádný med kolem pusy nemažou. Nesnaží se jít cestou maximální rychlosti, maximálního výkonu, dělají jen jednu úpravu, žádné jiné úpravy podle nich neexistují, nejde udělat chip max. výkon, min.spotřeba a nebo něco mezi tím, je jenom jedna optimální a 100% zaručující životnost úprava.

    Optimálně nastaví motor, žádný přehnaný hodnoty navýšení výkonu, žadný vymyšlený hodnoty zlepšení zrychlení-větší maximálka.

    Na mém voze o 18 kw, posazení výkonu někde jinde,kde trávím 90% času a hodnoty z 0-100 asi o setinky vteřiny a maximálka o 5km více..

     

    Jsou možná dražší, ale koukal sem a mají nějaké akce.

  15. Každý má své preference. Vidíš to a já nebo spíše manželka si před 3 lety zase p508sw vybrala ve střední výbavě aby tam bylo o pár kurvítek méně, ze škodovek vím, že stačí vybitá baterie a zrcátko se ti zablokuje, musíš na diag, mráz a voda taky pecka na tyhle věci..u Q7 když máš KO baterie, ale přitom s ní jezdíš v pohodě, tak ti vyhodí chybu vzduch podvozek a dalších milion věcí, zase musíš na diag..

    Někdy je prostě méně více :) prostě bych se na to vykašlal

  16. Mám ty samé problémy, vrcholem před několika dny auto chcípá na volnoběh po pár vteřinách od nastartování. Když se začalo projevovat cukání, nechal sem to v neautorizáku, na diagnostice nic nezjistili, vyměnili paliv.filtr, opraveno, no neopraveno nic..

    Tak sem to chtěl opravit sám, ale přišla nemoc, nakonec sem oslovil autorizovaný servis Peugeot Domanský.cz a zvedlo mě to ze židle, kterou tam ani neměli. Otřesný jednání, otřesný zázemí, otřesná měsíční lhůta na příjem vozu do servisu, místo kompletních požadavků z mé strany jakožto klienta, si příjimací technik zapsal pouze diagnostiku s tím, že uvidíme jak to dopadne,jinak asi nemá cenu dělat jarní prohlídku, vyměnit alu zima 17/léto 19, geometrie, rozvody..

    Odevzdám auto do servisu bez zbytečných starostí a zase si ho chci s pocitem maximální péče vyzvednou.

    Tak mě ten autorizák zklamal, odešel sem z pocitem, že nevím jestli bude o auto dobře postaráno. Zkusím kontaktovat ještě dva autorizáky v mém okolí, doufám, že přístup a termín bude příjemnější.

     

  17. Jestli se můžou dávat odkazy, tak tady mám jeden který může pomoci s otázkami k tomuto problému ohledně cukání, chcípání motoru u P508 i s videem z diagnostiky.

     https://www.honestjohn.co.uk/forum/post/112436/peugeot-508-sw-2-0

    Příští týden bych se do toho sám za pomoci vlastních sil pustil vyměním regulační ventil a pro jistotu vyčistím funkční EGR, pokusím se něco nafotit, tak uvidím jak mi to půjde rychle. Ověřoval sem díl DELPHI Ventil regulace tlaku, Common-Rail-System, číslo produktu9109-936A    v německém eshopu podle VIN a díl je shodný. Ovšem raději ten ventil první demontuju a najisto objednám nový díl. Nebo se toho bát nemusím?

  18. Mám to v létě na 19 a rozhodně by to líp vypadalo být to níž. Kvůli tomu bych to posadil, nic víc.

    Tlumiče bych neměnil podle H&... jsou pružiny 30/30mm funkční v kombinaci se sériovými tlumiči pérování.

    TomasARN: Do lesa, na tahání a do práce mám jiný. Rodinný auto může vypadat hezky, lépe a jinak. I těm dětem by se tam určitě lépe lezlo.

  19. Po 3 letech přemýšlím o snížení P508 SW (sportovní pružiny 30/30 nebo 35/35), snižoval jste už takto někdo?

    P508 je už tak tvrdá vím, jde pak při tom snížení na alu kolech r19 nebo r20 ještě alespoň trošku o komfortní jízdu v rámci tohoto vozu nebo je to motokára?

  20. Díky, já se na to podívám jaký tam je přístup, když bude přístup ok, tak ho vypreparuju sám, prohlídnu a uvidím. Kdybych znal někoho kdo umí číst real data v diagnostice a ne jen číst a mazat chyby tak bych to měl jednoduší. Měl sem to už jednou na diagnostice, týden bez auta a výsledek servisu směšný. 

    Hele ještě se tě zeptám tu tvou diagnostiku máš klasicky kopii z číny nebo origo za desetitisíce a jak jsi spokojen?

×
×
  • Vytvořit...