Přejít na obsah

Jarda5

Uživatel
  • Počet příspěvků

    117
  • Registrace

Vše od uživatele Jarda5

  1. Jarda5

    ESP

    Měl jsem ten samý problém. Zadní brzdový třmen propouštěl brzdovou kapalinu. Jakmile klesla kapalina v nádržce na nějaké minimum, tak také hlásilo nefunkční ASR/ESP. Zrepasoval jsem zadní třmen, dolil DOT4 a byl klid.
  2. Jarda5

    Axiální tyčka řízení

    Ahoj ve spolek, měnil prosím někdo axiální táhla hřebenového řízení na 807 2.2 94kw 2005? Potřeboval by vědět, jestli ty originál axiály mají vybranou tu kulatinu na nasazení montážního klíče a nebo jestli mám nejdřív sehnat přípravek než se do toho pustím. Nové už vybrání na nasazení klíče mají, ale u těch originálů nevím Díky za info...
  3. Jarda5

    pružina

    Já ráno sednu do auta a hned po dosednutí pink a bylo. Pravá přední, poslední závit dole. Stahováky mám. Výměnu pružin jsem zvládl na zahradě. Demontáž starých pohoda. Aby byla nová pružina dostatečně stlačena, bylo třeba dostat stahovák u nové pružiny přes 4 zavity. K tomu chybělo cca 3 cm. Lehce jsem stáhl kurtnou, pak bez problémů nasadil stahováky, kurtnu sundal a dále už nebyl žádný problém. Hned jsem vyměnil všechny 4 pružiny. A hned i kosti, když už byli na půl venku. Vzadu pohodka relax práce. A důležité je celou dobu při manipulaci myslet jen a jen na to, ať nemám tělo, hlavu nad pružinou. Kdykoliv se cokoliv může podělat. No a po výměně všech pružin (nové tlumiče už mám vyměněny také) se velmi zlepšilo řízení, je přesnější, předtím auto lehce plavalo , auto je v zatáčkách jistější, nenaklání se tolik a je to krása. Měl jsem ty pružiny vyměnit hned, když jsem měnil tlumiče.
  4. Jarda5

    Vymena ramena

    Ramena jsem už měnil dvakrát. Poprvé neskutečný zápas. Podruhé už jsem věděl jak na to. Až přijde další výměna, jsem už v klidu, zvládnu pěkně v létě u pivečka na pohodu. Na zahradě jsem vyměnil i všechny tlumiče s uložením, zrepasoval všechny třmeny+desky a kotouče, kosti, lanovody ručky, vyměnil altik, startér, silentbloky motoru. Na podzim nový olej a když je nuda, vytáhnu lexii a honím duchy v airbag systému - tam je pořád něco
  5. Napadlo mě, že bych další baterii po Varta Silver a exide premium mohl zkusit Vartu EFB. Jsou to baterie do start stop aut, tedy jsou stavěné na vyšší zátěž a více startů. V klasickém autě by mohla mít baterie o dost delší životnost, snese lépe opakované hluboké vybití a rychleji se dobíjí. Mohl by to být ideal. Prodejce baterek tvrdí, že pokud není v autě rekuperace, je možné EFB baterii místo AGM bez problémů dát. Nezkoušel jste někdo, nemá někdo zkušenosti, nenapadá někoho, v čem by mohl být případný problém, třeba s dobíjením a podobně? VARTA EFB
  6. Já kupoval hned novou baterku, co jsem přivezl auto domů. Koupil jsem Varta Silver. Přes zimu každé ráno Webasto tak 20-30 minut. Časté dobíjení, zabudoval jsem si do auta nabíječku, nabíjím přes zásuvku 12V kufru. Baterka začala být po cca 3,5 roce slabá, ale stále použitelná. Nikdy se nenechala vybít. A to i když jsem zapomněl vypnout webasto a jelo v práci od 7:30 do 16h. Nastartoval jsem. Baterka byla spolehlivá a nikdy mě nedostavila. Pak jsem koupil EXIDE. Po 2,5 roce je slaboučká jak čaj. Dovolím si i tvrdit, že je Varta nyní v lepším stavu, než EXIDE. EXIDE mě už 4x nedokázala nastartovat, když běželo 3 hodiny Webasto. Teď s sebou vozím i tu starou Vartu jako zálohu. A EXIDE každý den dobíjím, abych mohl ráno pustit Webasto a abych poté bez problémů nastartoval. Příští baterka bude určitě VARTA SILVER, Exide mě velmi překvapil, myslel jsem, že bude mnohem lepší, než Varta.
  7. Jarda5

    Alternator

    Řemenice je z alternátoru demontovatelná, takže je třeba zjistit, zda je nyní namontovaný správný alternátor. Pokud ano, pravděpodobně je namontovaná pouze obyč řemenice a bude stačit ji vyměnit za volnoběžku. K tomu potřebuješ spešl nářadí-bez něj to nejde. Pokud tam je alternátor nesprávný, a ani neumožňuje namontovat na hřídel rotoru volnoběžku, budeš muset prostě koupit jiný alternátor. Všelijaké dopasovávání je špatně, protože jak nebudou všechnyřemenice přesně v jedné ose, bude ti to otřepávat řemen. Výměna není žádná věda, nejsem automechanik, dělal jsem to poprvé a s kladkama a napínákem jsem to měl jako amatér za cca 3 hodiny hotové. A pozor, těch řemenic s volnoběžkou je více druhů, já se fyzicky na rozměry s originálem dostal až na potřetí.
  8. Jarda5

    Alternator

    Toto bych vůbec neřešil. Alternátor bez volnoběžky o hodně víc namáhá řemen a napínák . Celé se to uvolňuje, třepe a vydává pazvuky. Jezdil jsem dlouhou dobu se zadřenou volnoběžkou, než jsem na to přišel. Mezitím jsem musel vyměnit napínák jak byl vyrajtovaný. Pak odhalena zadřená volnoběžka, tak repas altíku a nová volnoběžka. Dále nové kladky, nový napínák, nový řemen a vše se zklidnilo a je klid. Kup nový altík s volnoběžkou (není to taková raketa), vyměň aspoň napínák a máš klid.
  9. Jarda5

    Gumy na nase autobusy

    Já 3 roky jezdil na celoročních Nexen N'Priz 4S 215/60 R16 95H a nebyl žádný problém. Hlučné byli méně než zimní, ale více jak letní-prostě levný průměr. Za ty prachy odvedli dobrou službu - koupě jsem nelitoval. Dálky nejezdím, tak to bohatě stačilo. Od loňska jsem přešel na letní/zimní riken - už ty gumy tolik nestojí a je fakt, že zimní je prostě zimní. Ale s celoročníma je to pohoda, člověk vůbec neřeší přezouvání - jsem si liboval, že se mě to netýká
  10. Jarda5

    Gumy na nase autobusy

    Mejla: Tyto gumy neznám, ale pokud hledáš gumy za nějakou příznivější cenu, mám dobré zkušenosti s 215/60 R 16 99H SNOW XL RIKEN, vyrábí to Michelin, jezdím na letních i zimních a nemůžu si stěžovat. V patnáctkách určitě taky budou.
  11. Jarda5

    Parkovaci senzory

    Mě park asistent vydával dlouhý tón od začátku, co jsem auto koupil. Jednou jsem se hecnul, že to musím zprovoznit. Sehnal jsou nový senzory, vyměnil - nepomohlo. Výměna jednotky park. asistenta - nepomohlo - stále stejné - dlouhý tón. Nakonec jsem sundal zadní nárazník, vypreparoval kabel od senzorů a každý vodič otestoval. Kabelový svazek byl na 3 místech úplně prohnilý. Vodiče jsem sletoval, zaizoloval, otestoval funkčnost. Namontoval a už 2 roky funkční bez problémů.
  12. Zkus prolézt, kdysi jsem našel na čínském serveru toto: ODKAZ ZDE
  13. Jarda5

    Bluetooth z Ali

    No nevím, jestli máš správný modul k tvému rádiu. Píšeš, že máš RT4, ale u bluetooth modulu je uvedeno pro Blaupunkt/VDO/for RD4. Asi v tom bude rozdíl. Ten konektor modulu je pravděpodobně do zdířky pro připojení CD changeru. Na rádiu je třeba zvolit cd changer, nikoliv usb, ale to je nejspíš stejně bezpředmětné.
  14. Vloni jsem také řešil zmatkující central, souviselo to s jednotkou airbagu. Popisuji to ZDE
  15. Jarda5

    Vymena ramena

    Vena garážmistr: Když tak pěkně prosíš, nebudu to tedy tvrdit. Ano, prachovka byla poškozena při montáži. Nic velkého, asi 2 mm, ale mazivo bude unikat. Proto bych raději prachovku novou. Prachovku už jsem našel stejnou, dokonce kvalitnější z vysokozdvižného vozíku. A ano máš pravdu, vše co je na mém autě vadné si zaslouží výměnu, nejlépe bezodkladně. A ano, dle všeho se prachovka jako samostatný díl nedodává, na tom není nic k nepochopení - nicméně není přeci nic špatného se tu na fóru zeptat, jestli nemá někdo nějaké jiné info. Pokud to někomu vadilo, omlouvám se. Čep jsem nesháněl, a i kdyby ano, je mi jedno koho má kdo za blázna. A nejsem blázen, abych kupoval čep kvůli prachovce Děkuji za info Jinak pokud by také někdo sháněl, tak naprosto stejná manžeta na čep ramene je z felicie katalogové číslo 115492800. Je i silnější materiál. Ta se dá koupit bez problémů.
  16. Jednou jsem měl v 2.2 4HW podobný problém, dokonce mi to zdechlo na křižovatce a musel mě kámoš odtáhnout. Na dia bez chyby. Měl jsem podezření na špatnou naftu. Naštěstí jí tam už bylo jen cca 10 litrů. Dolil jsem kvalitní naftu do plna, 1/3 plechovky VIF, vyměnil naftový filtr, napojil baterku na startovací vozík. Asi po 4-5 minutách točení motor chytl a valil, jak kdyby se nic nestalo... Netankuješ nějaký šmejd?
  17. Jarda5

    Vymena ramena

    Měl by prosím někdo tip, kde sehnat náhradní prachovku na kulový čep ramene? Všichni prodejci mě velmi hbitě upozorní, že je prachovka součástí ramene, ale kde sehnat náhradní neví nikdo. Díky
  18. No měl jsem před výměnou tlumičů volant velmi málo o chlup natočený doleva při rovné jízdě. Po výměně tlumičů se natočení volantu přesunulo na opačnou stranu. Po výměně ložisek tlumičů jde volant lehčeji, ale nevypadalo to, že by na tom ta stará ložiska byla nějak špatně. A to táhnutí kamkoliv občas taky registruji, ale může být, že například na jedné straně není dofoukané pneu, boční vítr, náklon silnice apod. Už nám z toho začíná šibat, slyšíme i vidíme trávu růst Před 2 rokama auto plavalo strašně moc. V servisu mi řekl týpek, že to může být i gumama, což jsem považoval za naprostou kravinu. měl jsem tam na polovinu sjeté letní Goodyeray. A čuměl jsem jak puk, když jsem pak přezul na zimní a situace se rapidně zlepšila. Už jsem je zpět nedával a letěli na likvidaci. Nicméně já bych nejradši pro svůj klid viděl hřeben řízení na repasi. Myslím si, že není v pořádku. Ale do toho se pustím až po výměně zadních silentbloků, už jsem to jednou zkoušel, ale nešlo to. Na jaře zkusím ověřený postup.
  19. No já vyměnil kompletní ramena včetně silentbloků, všechny 4 tlumiče včetně uložení a ložisek, čepy řízení, kosti, fungl nové pneu, poté laserová geometrie po kalibraci a také mám stále pocit, že to plave. Občas, když jsou kola mírně natočená doleva, tak vpravo vepředu něco i klepne. Už mě napadají pouze silentbloky zadní nápravy a hřeben řízení, možná uložení stabilizátoru. Koupil jsem i ty řídící tyčky, co jsou mezi hřebenem řízení a čepem řízení, ale ta výměna bude trochu složitější-špatný přístup - asi bude muset hřeben ven. Tlumiče už byli totálně unavený. Tak taky nad tím špekuluji a nic.
  20. Tak jsem to zkoušel prolézt, ale našel jsem pouze toto viz foto. Pokud by někdo věděl, kde přesně v PP2000 hledat, kouknu. 1.bmp
  21. Pokud v pp2000 najdu, kouknu se ti. Jak na to spěcháš? Stačí zítra odpoledne?
  22. Jarda5

    webasto - hadice

    danthe, prosím tě, když jste vyndali webasto, jak jste pořešili palivovou hadičku. Je tam nějaká spojka. Teče po rozpojení, nebo se uzavře?
  23. Jarda5

    nezávislé topení Bufík

    Lihous, to mi teď začalo dělat webasto taky. Zapnu ho, normálně nabíhá, teď po výměně chladící kapaliny s fridexem krásně hladce, ale cca za minutu se začnou snižovat otáčky, až se úplně zastaví. Při dotáčení začne něco i chrastit. Pak cca za minutu začne opět startovat a to už fičí bez problémů až k 70°C. Co s tím může být?
  24. Tak když chyba emisního systému, tak jak je na to FAP-je tam? Asi jo, když jsi doléval aditiva... A není už zanesený? Chtělo by to asi napojit na diagnostiku...
  25. Že by nedostatek dodávaného paliva při požadavku na vyšší výkon - otáčky? Možná palivové čerpadlo, naftový flitr vyměněn? Já měl podobný problém s těmito příznaky, jak jsem nabral u Alberta nějakou špatnou naftu. Do nádrže jsem nalil dost VIFu, dotankoval nádrž kvalitní naftou bez řepky, vyměnil filtr a po cca 50km bylo zase vše OK.
×
×
  • Vytvořit...