Přejít na obsah

nedrobil

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2014

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Valašská Polanka
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

nedrobil's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. nedrobil

    Rozvody 308 SW 1.6 HDi 68 kW

    Díky za rychlé reakce. Takže ukazatel dynamické napínací kladky musí být ve středu mezer. A který osvědčený výrobce sady.
  2. Zdravím. Prošel jsem celé vlákno a chtěl bych se vrátit k tématu rozvodů, konkrétně k mému motoru. Ke kterému výrobci rozvodové sady a pumpy se přikláníte? A jestli máte zkušenosti s napnutím rozvodového řemene. Napínáte řemen tak, že napínací kladku nastavíte do té výseče nebo používáte přípravek na kontrolu napnutí řemene. V Peugeotu možná používají měřák SEEM CZG 105.M a jednotky SEEM , pak se dá asi použít přípravek, který měří v Newtonech a taky jsem viděl video, kde brnkali na řemen a měřili frekvenci v Hertzech na mobilu. Mě by tedy zajímalo kolik SEEMů, Newtonů nebo Hertzů jste naměřili na řemenu u motoru 308 SW 1.6 HDi 68 kW. Nejvíce bych ocenil informaci v těch Hertzech na řemenu od konkrétního výrobce. Děkuji za případné odpovědi.
  3. Ahoj.Mně tehdy neodešlo nic.Závadu jsem měl takovou, jak jsem popsal na začátku.a pomohlo to co jsem napsal v posledním příspěvku.
  4. nedrobil

    Nejde nastartovat

    Zamykání a odemykání už funguje normálně Ani hláška už se neobjevuje a hodiny s datem fungují taky.Byla to má nepozornost ,když jsem se díval na pojistky pod volantem. Je tam pojistka HS a já jsem ji dal místo doprava doleva.Podle obrázku v manuálu.Je to nějaká parkovací poloha, když je auto vystavené.Jestli jsem to správně pochopil.Teď mě už straší jen ta baterka.Buď je závada v baterce nebo v elektronice.
  5. nedrobil

    Nejde nastartovat

    Tak zas tak všechno nefunguje.Když zamknu auto ,tak po chvíli už ho dálkovým neotevřu.Jen klíčem přímo do zámku.Otevřou se jen dveře u řidiče.Když dám klíček do zapalování a otočím , odemknou se i ostatní dveře a na displeji se objeví hláška "electronic anti theft faulty".a někdy něco o světlech ,ale to jsem zatím nedešifroval a hodiny s datem jsou vynulované .Zamknout jde i dálkovým.A ta původní baterka má opravdu kolem 14 V. Dobíjení při nastartovaném motoru kolem 14,4 V na té vyměněné baterce. Na fóru o Citroenu psali o podobných problémech a prý pomohla výměna BSI , což asi nebude nejlevnější.A co baterka v klíči, kdy tu jste měnili?
  6. nedrobil

    Nejde nastartovat

    Děkuji za reakce.Půjčil jsem si jinou baterku a zatím všechno funguje.Ještě jednou děkuji za rady. Původní baterka byla origo 4 a půl roku stará. Zdá se mi ,že vydržela nějak málo .Doufám ,že to bylo tou baterkou.
  7. nedrobil

    Nejde nastartovat

    Zelené světýlko tam vidím.Tak by baterka mohla být dobrá.
  8. Dobrý den,zdravím Vás a prosím o radu. Auto nestartuje.Bliká kontrolka zámku na palubní desce a sem tam to cvakne v pojistkové skříňce pod volantem.Tohle dělá když není klíček v zapalování.Když strčím klíček do zapalování a pootočím nerozsvítí se žádná kontrolka ani displej.Akorát pod volantem to cvaká rychleji.Nejde vůbec nic a startér taky nic.Máte s tím někdo zkušenost? Na baterce jsem naměřil okolo 14 V. Dá se změřit elektrolyt na origo baterii ? K čemu slouží na baterii ten plastový průzor? Děkuji za všechny reakce.
  9. Závadu se mi podařilo odstranit.Diagnostika zahlásila chybu na snímači pravého kola.Sundal jsem kolo , natočil ,abych se dostal ke snímači.Odšrouboval jsem jeden šroubek co drží snímač. Nastříkal jsem tam wdéčko a točil s nábojem a čistil .Udělal jsem výmaz v diagnostice.Kontrolky přestaly svítit , ABS i tempomat funguje. Doufám ,že teď bude chvíli zase klid.
  10. nedrobil

    El. schéma

    Dobrý den .Mohl bych poprosit o el. schéma ABS a ESP. Děkuji.308 SW 1.6 hdi 68 kw rok 2014 starší typ
  11. Dnes jsem odzkoušel ten spínač.Dva kontakty spínaly a dva rozpínaly,Vypadá v pořádku. Závada bude asi jinde.
  12. Dá se zkontrolovat i po vyjmutí? Třeba pípátkem.
  13. Dobrý den. Po nastartování se rozsvítí kontrolky ABS a ESP a objeví se nápis power steering system faulty, ABS/ESP system faulty ,braking system faulty. Po rozjezdu ABS zhasne ,ale vzápětí se rozsvítí a autko trochu samo od sebe přidá na rychlosti.Na pojistku ABS/ESP jsem se díval je v pořádku. Nevíte náhodou kde je závada?A co diagnostika napíše přesně ,kde je závada?Moc děkuji za případné rady.
  14. nedrobil

    Potkávací světlo pravé

    Děkuji za odpověď.Zavada odstraněna.Přikoupil jsem pojistky.Dal jsem opět novou žárovku a pojistku a už to svítí.Asi nějaká souhra náhod.Ještě jednou díky.
  15. Dobrý den .Stává se ,že spálená žárovka H7 spálí i pojistku 15A. Vyměnil jsem pojistku i žárovku. Pojistka i žárovka při první zkoušce ani nezasvítila a obě se přepálili.Kde může být problém.Máte s tím někdo zkušenost.Děkuji za odpověď.
×
×
  • Vytvořit...