Přejít na obsah

MasterBlaster

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

Vše od uživatele MasterBlaster

  1. MasterBlaster

    Hlášení na displeji

    Díky za odpověď, jezdím denně 2 x 30 km. A vzhledem k tomu, že mám najeto 60 000 km, tak mám ještě "chvilku" čas.
  2. MasterBlaster

    Hlášení na displeji

    Při jakém nájezdu km (+-) lze tuto hlášku očekávat?
  3. Vzhledem k nízkým venkovním teplotám to zase začalo cukat, tak jsem tomu musel trochu "vytnout". Teď už to vypadá OK.
  4. Normální to není, já bych to vrátil. Když jsem to kupoval já, tak jsem nic ředit nemusel. Podle mě Ti prodali už nějakou použitou sadu.
  5. Ahoj, auto mi od loňské zimy už necuká, ale zda je to způsobeno tím, že čerpám pouze Vervu nebo výměnou elektromagnetického ventilu turba nebo "živější jízdou" nemohu přesně říct. Je pravda, že po výměně toho ventilu to bylo zcela jiné auto - žádné rozmýšlení po přidání plynu a zátah je taky někde jinde. Každopádně cukání se mi projevovalo pouze v zimě a při teplotě chladící kapaliny kolem 72st. a v délce v řádu sekund (max 5) a pokud jsem šlápl pořádně na plyn, tak to přestalo. Jinak při projíždění s technikem mi doporučoval držet vyšší otáčky motoru, proto teď po městě jezdím převážně na 3 s otáčkama kolem 1700. Bohužel jsi nenapsal, zda jsi to už reklamoval a co tím případně dělali. Já jsem to s Peugeotem řešil hned od toho jak se to poprvé objevilo.
  6. Taky mi to minulou zimu dělalo, letošní se to zatím naštěstí neobjevilo. Ale je pravda, že v létě mi po 2 x opakující se závadě na turbu vyměnili nějaký elekromagnetický ventil, který ho ovládá.
  7. A co zauvažovat nad možností natáhnout napájení pro kameru z osvětlení nad zrcátkem.
  8. MasterBlaster

    Třetí reklamace

    Takže se vracím z Peugeotu, závada byla stejná jako minule - problém s turbem a zítra mi budou měnit nějaký elektromagnetický ventil, který ovládá turbo. Pokud to nepomůže, přijde na řadu turbo. Jinak, co se týká reklamačního protokolu z minulého měsíce, tak ten nemají. V diagnostice je o ní záznam, ale technik zřejmě nezapsal reklamaci. Takže se změnil název témata z Třetí reklamace na Druhou reklamaci a zřejmě mi nezbude nic jiného, než si do půl roku pro jistotu dokoupit prodloužení záruky.
  9. MasterBlaster

    Třetí reklamace

    Marcel00: Jak píše Maco82, mi to taky nesedí, že by to bylo tou regenerací FAP, protože to bylo jen v chladném počasí a dělalo to ráno i odpoledne, třeba 3 dny za sebou a to myslím, že regenerace takto neprobíhá. Maco82: Reklamační protokol mám zatím pouze 1 a to z doby, kdy se řešilo to cukání. Jak jsem byl minulý měsíc s tou chybou motoru, tak jsem žádný nedostal, ale technik mě ubezpečoval, že se nemusím bát, že všechny závady se ukládají na centrále, tak teď nevím. Uvidím co bude dnes.
  10. MasterBlaster

    Třetí reklamace

    Tak to vezmu popořadě: P607Olda: Koupeno to bylo v Olomouci, na nic si jinak nemohu stěžovat, všechno probíhalo k naprosté spokojenosti (přístup, ochota, ...). Jinak jsem se díval, že prodloužení záruky o rok vyjde cca na 4500 a o dva na 8300, což za ten klid není tak mnoho. Jak jsem již psal, mám na rozhodnutí ještě půl roku. LovisML308: JJ, díval jsem se do OZ a počkám co mi řekne technik. koblih69: Taky jsem našel na stránkách DTESTu, cituji: \"Při opakovaných vadách (3 stejné nebo 4 různé) nebo větším množství vad najednou během záruky na jedné věci, je možné požadovat výměnu součásti, výměnu věci nebo odstoupit od smlouvy.\" Ale pokud zjistíš nějaké novinky od manželky budu jenom rád. Marcel00: Cukání jsme s Maco82 řešili v tomto vlákně: Jinak, já dojíždím do práce 25km po dálnici, každý den tam a zpět, sice nevím, jak dlouho trvá regenerace, ale myslím si, že během těch 10-15 minut by měla proběhnout. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že to s regenerací nemá nic společného, hned vysvětlím: Pokud vím, tak regenerace probíhá při vysoké teplotě ve FAP, a tak mě zaráží, proč začíná, když teplota je těsně nad 70°? Nevím, možná se mýlím, ale pokud si vzpomínám, tak technik říkal, že v té době co mi to dělalo existoval nějaký nový SW, který řešil právě cukání při ustálené rychlosti. Nevím, budu muset počkat na zimu, snad i teploty budou pod nulou a pak uvidím.
  11. MasterBlaster

    Třetí reklamace

    Ahoj, zrovna se na to taky dívám, ale mám ještě půl roku čas: http://sluzby.peugeot.cz/media/deliacms/media/62/6267-586fb7.pdf
  12. MasterBlaster

    Třetí reklamace

    Taky nad tím přemýšlím, i když prodejce mě od toho při prodeji odrazoval, s tím, že se to nevztahuje na všechno. Takže aby to pak neskončilo tak, že sice přikoupenou záruku budu mít, ale při opravě mi řeknou, že bohužel.
  13. MasterBlaster

    Třetí reklamace

    Děkuji za bleskovou odpověď, já to taky tak vidím. Chtěl jsem si to jenom ověřit.
  14. Dobrý den všem, omlouvám se za dlouhý článek, ale rád bych se s vámi poradil jak postupovat při již třetí reklamaci P308SW. Jedná se o 1.6HDi 68kW. Auto jsem zakoupil dne 9.9.2013 a po najetí cirka 4000km se při chladném počasí a s teplotami motoru 70-90° projevovalo jakoby zakuckávání, které trvalo chvíli cca 2-3s a po zahřátí na 90° se už neobjevilo, stejně jak měl tady na fóru problémy Maco. Toto bylo řešeno reklamací dne 27.1.2014, kdy se to stalo i technikovi při zkušební jízdě, přehráním nového SW a nějakým překalibrováním. Technik mi říkal, abych auto trochu víc proháněl a od té doby se tato závada již nevyskytla - je pravda, že venkovní teplota už nebyla taková, jak v době, kdy se tato závada vyskytovala. Bohužel, aby toho nebylo málo, minulý měsíc 31.7.2014 a cca 15000km se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru s nápisem Engine fault: Repair needed, tak jsem opět navštívil servis Peugeotu. Auto bylo připojeno na diagnostiku a technik mi říkal, že byl nějaký problém s turbem, cituji \"že tam byl jiný tlak než byl předpokládán a že se jedná o přechodnou závadu, takže vymaže záznam, s tím, že se vše ukládá a nahraje nový SW (ten nakonec nahrán nebyl, protože mám nejnovější) a vzhledem k tomu, že za měsíc mám mít roční prohlídku, tak mám jezdit a v případě opakování závady, bude při garančce provedena výměna turba\". Co čert nechtěl 15.8.2014 se mi při cestě z práce závada objevila znovu, opět svítí oranžová kontrolka motoru s nápisem Engine fault: Repair needed. Zítra pojedu do Peugeotu a tak bych se s vás zeptal na radu, co byste mi doporučili, jak postupovat při třetí reklamaci. Protože jsem auto kupoval loni, vztahuje se na mě starý Občanský zákoník, a při 3 reklamaci stejného problému je možno odstoupit od smlouvy, ale dle mého mínění se o stejný problém nejedná, ačkoli se všechny závady týkali motoru. Auto mi vyhovuje, jsme s ním kromě výše uvedených závad naprosto spokojeni, ale nerad bych něco propásl a kdyby nebylo zbytí, asi bych se snažil od smlouvy odstoupit. Ještě jsem přemýšlel o případném doplacení prodloužení záruční doby na 3 roky. Můžete mi napovědět, co byste na mém místě dělali vy? Děkuji všem, co to dočetli až sem a případně něco poradí.
  15. Tak poté, co jsem na Vervu ujel 400km se zatím žádné cukání neobjevilo. Ale je pravda, že mě se to objevovalo, když bylo výrazněji pod 0 a to teď není. Takže ještě uvidím.
  16. Ahoj, stejně jak u Tebe se u mě závada projevuje ráno, když jedu do práce a odpoledne, když jedu z práce a jenom tehdy, když je venkovní teplota pod 0 a teplota motoru stoupá a je těsně nad 70°C. Pak už se neprojeví. V servisu jsem měl to štěstí, že když se se mnou jel projet mechanik, abych mu tu závadu ukázal, tak auto nezklamalo a zakuckalo se, jak už jsem psal. Regeneraci jsme neřešili, ale myslím, že kdyby bylo něco špatně, tak by mi dal vědět. Dneska ještě zkusím natankovat Vervu a uvidím, jestli se něco změní. Doposud jsem tankoval u Euroilu a přidával aditiva VIF. Je pravda, že můj jízdní styl je spíše defenzivní a i technik mi říkal, že by bylo lepší motor trochu více vytáčet. Tak teď autu dávám o trochu více. Uvidím, jak se to celé vyvrbí.
  17. Mám stejný problém jako Ty. Závada se u mě poprvé objevila přibližně kolem 4000km, kdy při cca 70°C jelo auto chvilku jako by na 3 válce. Protože se poslední dobou četnost závady zvyšovala, zajel jsem do servisu Peugeot, kde jsem technikovi předvedl co to dělá. Technik nahrál nový SW řešící cukání při ustálené jízdě, ale když jsme to jeli znovu projet, auto pořád cukalo. Ještě podotýkám, že diagnostika žádnou závadu neukazovala. Poté mi řekl, že nechal znovu inicializovat vstřikovače a po projetí se mu už závada nevyskytla. Bohužel nyní, 2 dny po servisu je cukání zase tady. Ještě zkusím koupit nějakou lepší naftu a když nepomůže povalím znovu do servisu.
×
×
  • Vytvořit...