Přejít na obsah

Leo

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 275
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dnů

    1

Aktivity popularity

  1. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu ozzy56 v Auto nenastartuje, startér točí   
    U 406 pomohlo u odcházejícího čerpadla kopnout zespoda do nádrže. Ale to byla nafta, třeba to bude u benzínu podobné.
  2. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu pavelu96 v Přídavné topení 807   
    Tady je k tomu celé vlákno: https://www.peugeot-club.com/topic/31843-ovladani-nezavisleho-topeni/
    - Je tam popis jak ručního vypínače (u tohoto auta to jde docela jednoduše a lelegantně) tak dálkového ovládání.
    - Pro zapnutí se tenký drát z Webasta připojí na kostru.
    - Lehké kouření při rozběhu a doběhu je normální. Taky jsem to kvůli garáži začal vypínat.
  3. Líbí
    Leo zvýšil/snížil popularitu uživatele Ferry v Ovládání nezávislého topení   
    Jen doplnim, ze origo webasto v 807/c8 umi spinat rele kabinoveho ventilatoru, jen to z nejakeho duvodu neni uvedeno ani v ofiko prestavbove dokumentaci od webasta a resi to v ni nejakou silenou kombinaci tri rele. Pritom, kdyz se doplni na pin 4 kontakt a na nej se pripoji civka rele ( druhy konec civky na 12V) tak pri dosahnuti teploty vody 30°C sepne. Taktez neni uplne znamo, ze zatimco na pinu 5 je spinani webasta uzemnenim ( je tam priveden drat od ECU motoru, ktera ho tim zapina do rezimu zavisleho prihrevu) tak na pinu 1 je spinani pomoci pripojeni na +12V do rezimu nezavisleho topeni. Takze tam staci vyvest vystup nejakeho toho dalkoveho ovladace a nemusi se nijak zasahovat do originalniho zapojeni. Mam takhle zapojeny webasto z C8 ve fordu focus
  4. Líbí
    Leo zvýšil/snížil popularitu uživatele Dawe8 v Problém s ADBlue   
    Nic jiného než výměna nádrže Ti nepomůže
  5. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu ozzy56 v Nárazový spínač   
    Pokud já vím, tak ten vypínač vypíná akorát palivové čerpadlo a všechno jiného by mělo jít (včetně okének). Takže problém bude asi jinde.
  6. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu ozzy56 v ESP   
    Pokud to začalo dělat až po výměně ramene, tak bych tipoval, že při té výměně se něco poškodilo a teď to hlásí
  7. Líbí
    Leo zvýšil/snížil popularitu uživatele Markusenka v Automatická převodovka EAT6 - dlouhá dvojka   
    Ahoj.
    Je to sice už dlouho na odpověď, ale přece.
    Na videu je vidět jak na 2⁰ dojde k mírnému snížení otáček, což je normální.
    Jedná se o to, že v převodovce je hydrodynamický měnič, který ale není v činnosti stále. Využívá se ho k plynulému rozjezdu, násobení kroutícího momentu, zde by mě zajímalo na jaké výsledné hodnoty to konkrétně kroutící moment motoru zvedne, ale to je vedlejší.
    Činností měniče se přenáší moment do mechanické části převodovky, a dál na kola. V měniči dochází ke ztrátám, které se přeměňují v teplo a ohřívají hydraulický olej, který je nutné chladit. V určité fázi přenosu momentu však měnič obrazně narazí na takzvaný spojkový bod, kdy už moment pouze se ztrátou přenáší jako spojka a nezvyšujeho. To se negativně projevuje na větší spotřebě aut s měničovým automatem dříve. V moderní převodovce však dojde k tomu, že se činnost měniče zablokuje, jeho čerpadlové kole se mechanicky spojí s kolem turbínovým a tím dojde k eliminaci ztrátovosti již neefektivního hydrodynamického měniče. Vlastně se v ten moment z toho stane převodovka mechanická, s planetovými převody. 
    Ve výsledku to znamená že přestože vidíš na ukazateli zařazení jeden stupeň - 2,  tak ve skutečnosti se pod ním skrývají dva podstupně, jeden, kdy je ještě v činnosti hydrodynamický měnič, který podle zatížení motoru, polohy plynového pedálu, reálné akcelerace a předprogramovaného algoritmu přejde na stupeň se zablokovaným měničem. 
    Má, za to, že podle podmínek lze takto přistihnout převodovku i na 3⁰.
    Výsledkem je, že auto s tímto automatem (principem jako má EAT 6, 😎 má téměř stejnou spotřebu paliva jako s manuálem, což můžu osobně potvrdit.
    V zimě je tento jev poznat víc, převodovka se snaží režimem jízdy na měnič ohřát co nejdříve olej na provozní teplotu, protože s ním nejen pracuje v měniči, ale maže veskerá jehlová ložiska, jsou jím spínány jednotlivé spojky, proudí v řídících šoupátkách ... .
     
    Sice je to v angličtině, ale názorně:
     
  8. Líbí
    Leo zvýšil/snížil popularitu uživatele Markusenka v Automatická převodovka EAT6 - dlouhá dvojka   
    Ahoj.
    Já bych do toho něco jako skluz, řízený skluz globálně netahal. Využívá se víc režim jízdních stupňů s aktivním hydrodynamickým měničem. Ten sám o sobě v době činnosti pracuje s pojmem skluzu = rozdílu otáček čerpadlového kola a kola turbínového. Jsou moderní hydrodynamické měniče, které dokonce umí rotaci reaktoru proti směru otáčení čerpadlového kola.
    Máma tak vlastně v autech ne automat o šesti stupních, ale defakto o devíti stupních. Jen je otázka z jakého úhlu pohledu se na to hledí. Protože v mechanické části převodovky je skutečně stupňú šest, ale další stupně se odlišují v zařazení, či vyřazení činnosti hydrodynamického měniče blokovací spojkou, přičemž rozdíl mezi pouze mechanickou dvoujkou a dvojkou s hydrodynamickým měničem je ve svých parametrech a hodnotách veliký.
    Jelikož auto se při aktivaci zimního režimu - vločka, v pohodě rozjíždí na třetí stupeň, je aktivní při rozjezdu opět hydrodynamický měnič, který je následně opět zablokován. Aktivace a použití hydrodynamického měniče je tak pouze na inteligenci řídícího systému vozidla, naladění ŘJ motoru a převodovky, kde jelikož je tlak na spotřebu paliva, bude měnič využíván jenom v nezbytným situacích, tak aby splnil požadavky na komfort jízdy, ale zároveň nezvyšoval spotřebu paliva.
    Mára
  9. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu ozzy56 v Co je nad termostatem (motor 2.0 HDI)?   
    Při třetím sešlápnutí je pedál trochu tvrdší (tak do poloviny), ale úplně tvrdý není. Řeknu v servisu, ať to zkontrolují. Děkuji.
  10. Líbí
    Leo zvýšil/snížil popularitu uživatele jarokare v Nízká teplota vody, málo topí - nejspíše vadný termostat motoru   
    Ahoj , s LPG přestavbou to nemá nic společnýho , původně byl v těch autech montovanej řízenej termostat  , na kterej dával odkaz @Ferry (ten žlutej konektor není čidlo , ale topný tělísko , kterým počítač termostat řídí) , ale výrobce od něj časem upustil a zrušil ho bez náhrady a jako náhradní díl nabízí právě termostat 1338.A0 , hadici 1343.KA a doplňkovej svazek , kterej se připojí na původní patici termostatu a eliminuje chybový hlášky v počítači motoru 9678362080 .
  11. Líbí
    Leo zvýšil/snížil popularitu uživatele Loshon v Reset counteru aditivace   
    VYŘEŠENO: Našel jsem v menu Diagbox > Oprava > Počítač řízení motoru > Oprava > Sada Oprava > NAPLNĚNÍ NÁDRŽKY ADITIVA
    Při zapnutém motoru mi tato položka hlásila "Neuspokojivé podmínky realizace", při vypnutém (se zapnutým klíčkem) se to povedlo. Hláška "Diesel particle filter additive level low" je fuč.
    Snad má dnešní anabáze někomu pomůže.
  12. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Péťa v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Konečně jsem se k těm fotkám dostal 😀.





  13. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu ozzy56 v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Konečně jsem se k těm fotkám dostal 😀.





  14. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Ještě na to potřebuju sehnat kola podle techničáku, dojezdovku, vyměnit olej v převodovce, opravit drobnosti v elektrice (snad v záruce) ...
  15. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu radim.1008 v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Konečně jsem se k těm fotkám dostal 😀.





  16. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu OK406 v oprava ruční brzda   
    Třmeny dorazily a byly namontovány. Jak psal @ozzy56, tak v krabici TRW přišly třmeny Lucas, takže to stejné co tam bylo .
    Při montáži byl problém akorát s tím, že na brzdovém potrubí byla zarezlá převlečná matice a tím pádem s ní nešlo volně otáčet. Demontáž a montáž jsem tedy musel provést točením třmenu a ne točením matice. Naštěstí pro přesné nastavení pozice potrubí s tím šlo před utažením trochu pohnout. Kdyby se to ještě někdy sundávalo, tak by to asi chtělo koupit i nové koncové části brzdového potrubí.
    Ve třmenech byla napuštěna brzdová kapalina již z výroby, takže po montáži jen vypuštění vzduchu, co se tam dostal při montáži (když už jsem to dělal, tak jsem vyměnil komplet brzdovou kapalinu v brzdovém okruhu - v jednolitrové bandasce mi ještě trochu zbylo).
    Dnes jsem byl na STK vyzkoušet brzdy, vše OK a zadní brzdí dokonce líp než přední (co se souměrnosti týče). Ručka taky v pohodě. Snad už to tedy nebudu muset znovu řešit (doma mi zůstaly dva staré třmeny i s opravnou sadou, kterou jsem k nim před lety koupil, ale nikdy se do repasu nepustil).
     

  17. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu xpetrix v oprava ruční brzda   
    Třmeny dorazily a byly namontovány. Jak psal @ozzy56, tak v krabici TRW přišly třmeny Lucas, takže to stejné co tam bylo .
    Při montáži byl problém akorát s tím, že na brzdovém potrubí byla zarezlá převlečná matice a tím pádem s ní nešlo volně otáčet. Demontáž a montáž jsem tedy musel provést točením třmenu a ne točením matice. Naštěstí pro přesné nastavení pozice potrubí s tím šlo před utažením trochu pohnout. Kdyby se to ještě někdy sundávalo, tak by to asi chtělo koupit i nové koncové části brzdového potrubí.
    Ve třmenech byla napuštěna brzdová kapalina již z výroby, takže po montáži jen vypuštění vzduchu, co se tam dostal při montáži (když už jsem to dělal, tak jsem vyměnil komplet brzdovou kapalinu v brzdovém okruhu - v jednolitrové bandasce mi ještě trochu zbylo).
    Dnes jsem byl na STK vyzkoušet brzdy, vše OK a zadní brzdí dokonce líp než přední (co se souměrnosti týče). Ručka taky v pohodě. Snad už to tedy nebudu muset znovu řešit (doma mi zůstaly dva staré třmeny i s opravnou sadou, kterou jsem k nim před lety koupil, ale nikdy se do repasu nepustil).
     

  18. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu ozzy56 v Výměna FAP aktuálně 2020   
    Nemyslím si, že by něco analyzovalo druh motorového oleje a tím řídilo FAP, ale Low SAP motorový olej podporuje menší tvorbu sazí, tím se filtr pomaleji plní, nedochází tak často k regeneraci a tím se prodlužuje jeho životnost (odpočítávání konce životnosti jde pomaleji). Nic jiného v tom nevidím.
  19. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Nová řada je na tom určitě lépe (snažili se to posunout), ale můj osobní pocit byl, když jsem do toho sedl, že to mělo horší odhlučnění a odpružení než 807 a to tam byl propastný rozdíl let. Navíc ty pevná sedadla ve druhé řadě, manuální šoupačky, ...).
  20. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    My už máme sedačky jen dvě a s těmi není problém. Děti říkají, že je to trochu užší, ale na nohy je místa stejně. Až bude jen jedna sedačka, tak bude místa ještě víc.
    Řidič má kolem sebe taky dost místa, na pravou nohu dokonce více. Jen odkládací prostory ve dveřích jsou menší, protože se tam větší nevejdou.
    Kufr je tak o 5 cm kratší a 5 cm nižší (po roletku). Jenže v 807 jsem vozil pořád v kufru velkou tašku s "potřebnými" věcmi, nářadí, kompresor, pracovní oblečení, ... . To teď nemám položené v kufru, ale vše jsem pozastrkával kolem sedadel v kufru a za druhou řadu sedadel, takže plocha v kufru je prázdná. Taky jsem přemýšlel o demontáži jedné sedačky v kufru, tím by přibylo plno místa, ale jednoduše to nejde.
    Místo elektrických šoupaček mám elektrický kufr a děti se učí otvírat a zavírat dveře (nikdy to nedělaly 😀).
    Berlingo je spíše dodávka a nemá pohodlí osobního auta. Tomu se blíží ten Traveller a proto se asi taky prodává.
    Mám AET6 Aisin s hydrodynamickým měničem. Roboti se dávali do slabších verzí (co vím, tak 110kW a 120kW jedině AET6).
  21. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Nastal čas na změnu vozu a svoji 807 prodávám (sloužila nám déle než jsem měl původně v plánu, protože jsem nemohl najít žádnou vhodnou náhradu).
    Nakonec přecházím k Citroënu, což není zas tak daleko.
  22. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    👍 Jo ten menší SpaceTourer. Většinou jsem vozil poloprázdný kufr a tak jsem si řekl, že vyzkouším něco menšího. Uvidíme jak to půjde (plocha kufru je podobná, ale na výšku je po roletku zhruba o 5 cm nižšší). V rámci klidu v rodině s automatickou převodovkou (pro manželku).
    Při parkování u obchodňáku to bylo na jedno couvnutí, což je trochu nezvyk.
  23. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu radim.1008 v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    👍 Jo ten menší SpaceTourer. Většinou jsem vozil poloprázdný kufr a tak jsem si řekl, že vyzkouším něco menšího. Uvidíme jak to půjde (plocha kufru je podobná, ale na výšku je po roletku zhruba o 5 cm nižšší). V rámci klidu v rodině s automatickou převodovkou (pro manželku).
    Při parkování u obchodňáku to bylo na jedno couvnutí, což je trochu nezvyk.
  24. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Tak se s Váma pomalu loučím...   
    Přesně, ale ještě před přejmenováním - Grand C4 Picasso (potřebuji tři sedadla vzadu pro tři děti). Jak bude čas, tak ho dám do podpisu.
    Však já tu ještě zlehka zůstanu, ale částečně se přesunu na jejich fórum. Tam ale podle mne není nak silná základna a podpora. Je fakt, že ten nový motor bych tu pořešil. Slevu v AK již delší dobu neřeším, protože objednávka přes internet mne i s poštovným vyjde levněji jinde i pro díl do 500Kč.
    Jsem zvědav, jak se budete tvářit, až přijedu s Citrónem na sraz 😀.
  25. Líbí
    Uživateli Leo zvýšil/snížil popularitu Pepito v Kamera do auta   
    Už jsem to tu někde psal, že mi kamera ušetřila 15000Kč za rozbité přední sklo od kolem jedoucího auta. Naštěstí to auto mne předjíždělo a tak šlo značku i s horší kamerou přečíst, kdyby jelo naproti, tak by to bylo horší.
×
×
  • Vytvořit...