Přejít na obsah

Scratch

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    16 554
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dnů

    21

Příspěvky od uživatele Scratch

  1. jen k tomu downsizingu a dlasim peachovinam, co si na nas vymysleji..... kvuli spotrebe....... auto moje ma aktulane 321 hp a v mobilu mam fotky, ale sem to vypisu, predpokladam, ze si budeme verit.... proste jsem tento tyden dal s dodzankem economy mod.

    Praha - Litomysl cesta po d11 spotreba byla brana v potaz pouze na dalnici - rychlost 150 kmh, spotreba 8,8 na 100

    Litomysl - Praha cesta po d11 spotreba byla brana v potaz pouze na dalnici - rychlost 135 kmh, spotreba 8,5 na 100

    Praha Mlada Boleslav po d10 - rychlost 125 kmh, spotreba 7,2 na 100

    Suma sumarum, kdyz si pohlidam trosku nohu, tak na dalnici ve 150 se da jet v klidu do 9 litru, pri 130 v klidu kolem 8, a ve 120 i za 7. To jsou hodnoty naprosto totozne, mozna nepatrne nizsi nez s Mazdou 3 ve 4 valci a jinou vahou a taky tedy jinym komfortem. Nevim, jestli ten downsizing je k necemu, ale me ty spotreby prijdou adekvatni.... moderni trihrnek s turbem ve 150 asi taky pojede za tech 9 ne?

    No a konec economy mode, dneska jsem se byl trosku svezt i s protocenim gum a jsem tam za hezkych 12,5 :D 

    Nechci se tu s nikym dohadovat, jen mi ty spotreby proste na 6 valec se 2 tunama a 5 metrama, prijdou vcelku fajn :D

  2. ja jeste doplnim, dle clanku od buzen z usa, tam jsou vcelku radi, kdyz najdou funkcni stojan a dobijou :D neni asi vic k nasrani nez dojet vymacknutej jak citron k nefunkcni nabijecce :D 

    https://www.auto.cz/studie-rika-ze-tisice-nabijecich-stanic-elektromobilu-v-usa-jsou-nespolehlive-148002

    hlavne nezapomente, jsou to lzi, vymyslene famy a pomluvy. Elektrika je cista, baterie jsou eko, a vsechno je ruzove a bozi

  3. tak ja mam obe auta a motorku s objemem 2 hysterickych fobii z roku 2011, takze jim bude letos shodne 13 let :D 

    Dodzik resi doufam problemy s elektrobuznama na dlouhou dobu, ten je 2016 tusim... takze 8 letka :D 

  4. V 3. 3. 2024 at 16:42, Charlie 1 napsal:

    jedná se o tento most: https://mapy.cz/s/fafetulara

    V 3. 3. 2024 at 17:59, Akoc napsal:

    Je to most na výpadovke z centra Záhrebu k diaľnici A1, ktorá vedie smerom na Split, Omiš. Kto nenavštívi širšie centrum Záhrebu, tak sa ho ten most netýka.

    zase vytvareji paniku tam, kde neni. Ten most pro hlavni tranzit z mariboru dolu neni vubec dulezity :)

  5. Ahoj zdejsi borci znaly techto metodik..... jiz drive jsem se k tomu zde vyjadril, ze tomu moc neverim..... ale, doba jde dal a ja bych rad investoval nejaky penizky pro deti, a objevil jsem tuto nabidku.... co me ale dostalo, jsou ty tokeny.... umel by mi nekdo popsat jak to v realu s temi tokeny funguje, co muim k tomu poridit, apod.? Jsem v tom opravdu amater, a trosku me laka, ze zhodnoceni 8% je realne a neni to prehnany extrem, je to startup, ktery ma silneho partnera apod. tak jsem zavetril, ze by to nemusel byt podvod.... dekuji mnohokrat, a klidne vysvetleni jak pro amatera :)

    https://www.investbay.com/jak-to-funguje

  6. tvl Dave, na cem jedes? Ty neslysis co z te EU lita? dneska nekoupis vysavac s poradnym vykonem, protoze to je omezene, neustale se omezujici spotreba aut, ktera se uz dela i tak zoufale, ze alternatory nedobiji dostatecne a tim se *neumím psát slušně*i baterie, ale je nizsi spotreba.... *neumím psát slušně* na to, ze vyroba nove baterie uz zase zanechava nejakou stopu.... a takto bych mohl pokracovat dal a dal..... za chvili zakazi prodej plynovych kotlu a budeme kupovat jen ty debilni tepelna cerpadla.... a dal a dal..... myslim si, ze jeden clovek tady na foru toho moc sam nezmuze, ale protoze je v tlupe podobnych fanatiku, tak ty uz pak neco zmohou...... dost podobnch idiotu nepremyslicich bohuzel sedi v evropskem parlamentu.....

  7. ja jsem se rozhodl jit jinym smerem, zadny EV, zadny vypinani valcu :D, nicmene ja bych rekl, ze je nejlepsi na ty zvasty o lobby a lzich, ktere se dle Radovanka na EV kydaj a vsechno je sluncem a fotovoltaikou zalite, tak to proste ignorovat. A zasmat se tomu. At si ten pan tady mele nesmysly jako elektrina s certifikatem, bezemisni EV a dalsi.... ja koneckoncu delam ruzny veci pro ruzne velko-prodejce aut, a taky nejsou zcela happy se soucasnym protezovanim EV. 

    Jednim ze zakladnich problemu planety je pocet obyvatel, 8 mld je uz proste moc a ono to poroste a zase budou hladomory a eko elektrina to proste nespasi.

    No a muj nazor? Vsadit vsechno na jednu kartu, je hloupost. Evropa tady zachranuje celosvetove klima, vse se akorat zdrazuje, cely svet na teto evropske debilite pouze vydelava a nic moc neresi......

  8. Černínové patří k rozrodu Drslaviců, k nimž patří rodiny Švihovských z Rýzmberka, pánů ze Žinkov nebo Zádubských ze Schönthalu. Prvním doloženým předkem je Drslav, v letech 1160–1165 kastelán plzeňského hradu. Sledovatelný rodokmen Černínů začíná až v polovině 14.století.............................. posledni nejaka historie u nas v rodine saha do vlastnictvi zamku vychovatelna, alias pro mnohe interna v nemocnici bulovka........

  9. V 10. 2. 2024 at 19:37, MotoMoto napsal:

    To asi ani zkoušet nebudu. Je to taková mosazná tyčka se zakulaceným koncem který je právě ulomený. To mi asi za to nestojí. Asi spíš bude časem problém ty díly sehnat.

    Jinak Buderus prý sdělil svým technikům, že díly nejsou a nemají to ani nabízet.

    tak to neopravuj sam a nech opravit za par kacek.... casem to mozna ocenis..... jinak kdybys potreboval nekdy kominiky, mam skvely kluky, sice z prahy, ale jezdi mi celou cr :)

  10. nepoznal jsem jen tu čínu, 2x jsem tipl, u X7 a toho Zeekera, ale jo, dobry. Svuj volant jsem poznal perfektne :D 

×
×
  • Vytvořit...