Přejít na obsah

chip 62

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 207
  • Rok výroby
    2008

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Ústí nad Labem
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

chip 62's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. O.K. o tomhle testu jsem nevěděl. Díky. Porovnal a výsledek? Všimli jste si ceny? 1/2010 - 493400Kč// 6/2011 - 374900Kč// Když jsem koukal do tabulek z doby, kdy pořizovali to, s kterým jezdím ( z prospektu 2008 ) bylo tam něco kolem 540000Kč. Jasně že záleží na výbavě, ale nemám nic nadstandartního. Teda všechno kromě firemní navigace ( nemám ). Taky mě zaujala udávaná spotřeba/ výkon o 6k silnější o 0,1 sec. rychlejší do 100km/hod, ale spotřeba o 0,2 l menší?? Udávaných 6,8?? Ani náhodou. Když to šimrám bez zastávky na delší trase - pod 6,6 se nedostanu a kombinovaná? Když trošku přišlápnete a pojedete aspoň povolených 130km na dálnici, tak pod 9 ani náhodou.
  2. Auto v záběhu není - mám najeto 50 000 km a po 30 000 naštěstí ještě v záruce provedená oprava přeskočení rozvodů - jak jsem dříve uváděl ( konec roku 2010) - těch 237km/hod jen pro zajímavost - protože uváděli v autosalonu, že je tachometr jen do 210km/hod ( + 2 dílky ) a mám jen 150k - ne 156k. Jen mě zajímala reakce na testování v autosalonu
  3. Nechci zakládat nové vlákno. Jen tak mimo mísu - víte co si myslí o P 207 156k odborníci z autosalonu na Tv Prima? http://prima.stream.cz/autosalon/592334-autosalon-2011-24 Shlédněte od 39:40 min ( cca 8 min ) - docela jsem se pobavil - hlavně přirovnání zmrzliny z kapra. Jinak k postřehům - spotřeba opravdu strašná!! Mám normu 8.2 a jsem rád, že se vejdu do 8.8 - najedu tak 2000 - 3000 kombinovaně měsíčně. Tachometr - dle navigace max 237 km/hod. CO VY NA TO??
  4. Asi si přečetli tuhle diskuzi a já moc smutně koukal - sice řekli, že uvidí,co jim řekne Praha či SRN ale udělali co udělali - pan technik byl rozumný ( aspoň že tak.)
  5. Jen uzavřu diskuzi o pootočených rozvodech a nápisu Depollution system faulty - rekapitulace stavu : Tak jsem si vyzvedl po třech týdnech auto z opravy - přikládám fakturu ( seznam opravených - resp. vyměněných dílech ) bohužel neuspokojím zájemce o cenu, neboť bylo provedeno ještě v záruce, jen po rozhovoru s technikem jsme se shodli na dříve uváděných ( pro mě ) výrobních vadách s konstatováním, že se budu modlit, aby se závada neobjevila znovu ( o tom ale pochybuji že ne ) Záruka na díly je klasická a na práci půl roku. Software nebyl na naši žádost přehrán, takže auto šlape hezky odspodu (od 1400 ot. zátah turba), ale bojím se, že to přijde zase. Nijak se s ním nemazlím, dostává docela do těla - motor má kromě kol na vačce a klice nový řemen a napínák na rozvodech a na dotaz jak vyřešit pootáčení kol na vačkách prý mechanik z KD řekl, že nejlépe přivařit ????? ke hřídeli. To nějak soudruzi z BMW nedomysleli.Když tak čtu ještě pokračující diskuzi o oleji a benzínu tak pro mě potěš koště - v rámci úspor půjde asi motor brzy do kopru. [upravil dne 1/1/11 21:44 chip 62] [upravil dne 1/1/11 21:46 chip 62]
  6. Také u mne žádné novinky, jen mi telefonoval kolega, co se nám stará o auta, že volali z Peugeota, že díly budou až 10.12, že budou měnit komplet rozvody snad i s ventily a v záruce vymění i čidlo tlaku pneu, které odešlo po roce a v TP se jim na záruku vysmáli a chtěli 4,500 Kč - tudíž se řešilo výměnou za obyčejný ventilek, ale každé otočení klíčku mi počítač vesele a otravně psal, že nelze detekovat tlaky v pneu. Až bude hotovo mám přislíbeno, že buď pojedu pro auto, nebo dovalí komplet dokumentaci o opravě a ceně. Pak se ozvu.
  7. Tak jme zas o něco chytřejší - počítač detekoval chybu s kódem P 2191 , což mi př. technik ukázal - pod kolonkou nedostatečný výkon - rozsvícení kontrolky diagnostiky s tímto kódem ( porušení nastavení rozvodu motoru ) Toto se řešilo již na stránkách dříve, tak jsem jim odeslal info odtud.Další kódy detekované jsou P1385, P 2339, P2603 - ale tyto jsou rázu přechodného, takže asi vyhodnocení dalších souvisejících závad vyplývajících z rozhození rozvodů. Docela jsme si s p. technikem pokecali, kdy jsem alespoň něco díky tomuto fóru o problému věděl a mohl je navést. O tomto prý něco už ví, ale ještě se s tím nesetkali, takže uvidíme. Každopádně zatím přístup k problému - pochvala. Ale no je to něco jiného, než když tam člověk přijede jako ovce.
  8. Tak jsme dle servisní knihy zjistili, že záruka končí 12.12.2010 - což je asi za tři neděle, takže zítra šupky hupky do servisu a uplatňovat reklamaci - jsem zvědav, kam soudruzi pokročili s diagnostikou tohohle problému. Pro jistotu jedu s nimi a s dovolením použiju výcuc tohoto fóra snad k objasnění možné příčiny a odvrácení systému pokus omyl. Jestli budou a budu chytřejší - dám vědět.
  9. Podobnou reakci jsem čekal - bohužel mi nepřísluší se k ní vyjadřovat - jezdím s tím, co mi dají. Doma mám už II generaci Forda. Začínal Escortem, teď Focus. V práci najezdil 260 000 Opel Astra. Teď 37 000 s tímhle střepem a nadávám, kudy chodím ( a nejen tahle závada - Třeba SUPER ECO provoz, kdy po půl hodině nejde nic!! ) Pokud trávíte v autě 8 - 12 hodin denně a někdy stojíte i pár hodin na místě a po půl hodině nejde stěrač, ventilátor, okna a musíte nastartovat kvůli každé hovadině - je to ekonomické? Ale o tomhle moje nářky nebyly - chtěl jsem jen přispět s problémem depollution system faulty, jak jste řešili, vyřešili, abychom byli chytřejší a netahali z nás v servise zbytečně peníze. Znáte to - většinou se hojí na firmách a dělají z nás blbce.
  10. zdravím Pežoťáky. Na tohle fórum jsem se dostal PROTO: v r 2009 jsem dostal 207 GT jako služební a ač mi tvrdili opak, přijímal ji s obavami, že motor nadupaný, výkonný atd... Začal jsem jezdit zhruba od května ( už teplo ) a kromě spousty věcí, které bych nemusel to docela ušlo - zvykl si, protože motor proti předešlému služ. vozu Opel Astra 2.0 120 k fakt makal. ALE!! První zimní měsíce - ( třičtvrtě roku jízdy, zhruba asi 10 000 km najeto ) po půlhodinové jízdě ( šimrání dle předpisů ) jemné cuknutí, jakoby noha z pedálu a ejhle - sešlápnutí a turbo nic - 1 ZPUSOB NEJDŘÍVE fungovalo podřazení a přidání plynu a následně raději tankování kvalitnějšího benzínu ( firmou nucen šetřit a jezdit k nejlevnějším benzínkám ) První zimu přečkal jakžtakž s tím, že při této občasné závadě ( asi 1x měsíčně ) fungoval 1 způsob. Kolegové s ostatními auty se mi posmívali, že mi zamrzá turbo ať občas sešlápnu plyn. Mám normu spočítanou průměrem na 8,2 a občas musím dost sešlápnout pedál, ale zezačátku pomalu pod 9 nešel. Letos od jara moc problémů nebylo - občasné výpadky už mě nevzrušovaly a na garančních prohlídkách 15 000 a 30 000 nic nezjistili. Podotýkám, že ani počítač v autě nic nepsal. ALE Nástupem října a klesajícími teplotami výpadky turba větší, první způsob už nefungoval - fakt je super, když předjíždíte kamion na okresce a najednou propady, že jste rádi, že mu zase zalezete za zadek a čekáte, až si to motor po 15 - 30 minutách rozmyslí a zase maká, jak má.ALE dnes - opět čekal na nástup turba a NIC!! místo toho rozsvícení elektroniky a vámi na prvních stranách veselá detekce počítače DEPOLLUTION SYSTEM FAULTY. Protože jsem byl nedaleko servisu Peugeot v LT ( mimochodem od místa bydliště asi 30 km, a i když blíže ještě v UL a TP - tento vyhrál výběrové řízení na servisování v rámci záruky - asi nejlevnější ) dojel jsem tam a konzultoval tuto závadu. Bohužel jsem ještě nebyl nabit informacemi o tomto skvělém voze z vašeho fóra, ale představa, že můj zaměstnavatel toto odveze SEM!!! s touto závadou - vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě. Nevím, jestli raději dělali hloupé, ale řekli mi, že napíchnou na počítač, že víc zjistí až potom, protože tohle HLÁŠENÍ asi v překladu nečisté prostředí vypadá na ucpaný vzduchový filtr, nebo co ???? Fakt se těším, až povyměňují kde co - nevím, jak je dlouhá záruka na tenhle STŘEP!! jsem jen řidič, ale myslím, že se nechytají a až zjistí kolik to bude stát, jestli vůbec něco zjistí bude tohle auto jako pěkný dekorativní květináč na zahradě čech. - Co si o tom myslíte??? Ještě doplním, že ode dneška opět začlo mrznout a mám najeto 37000 km, takže motor si sedl a spotřeba kolem 8,3 . [upravil dne 25/11/10 09:16 chip 62]
×
×
  • Vytvořit...