Přejít na obsah

Charlie 1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9 672
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    5

Aktivity popularity

  1. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele ozzy56 v Rozvody 1.5 blueHDi - zkušenost!   
    tento link je pro mě šílené čtení, možná by se měl vysílat denně jako reklama v televizi na střídačku s rozv. řemenem u benz. motoru , zmetek a ještě k němu nejsou ND okamžitě k dispozici, opravdu smutné  😧
  2. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele jbily v Stavba domu bez firmy   
    Alfa a omega u stavby je pozemek. Postavit dům za několik milionů v satelitu (nebo budoucím satelitu), ve městě, u dálnice apod. jsou podle mne vyhozené peníze oknem. Krásný příklad průměrné nicméně maximálně funkční stavby na špičkovém pozemku.
    Taky teď stavím, resp. jsem dostavěl a do konce roku se budeme stěhovat. Pozemek jsem hledal téměř dva roky, ale teď jsem maximálně spokojený, dobré soukromí - sousedé daleko, krásný výhled, ale blízko do města, v obci veškerá občanská vybavenost (školka, škola, obchod, pošta). Dům se mi třeba za 10 let přestane líbit, třeba vydělám dost na to, abych ho mohl upravit, ale pozemek nepřestěhuju ani nezrekonstruju, že...
  3. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele ozzy56 v Stavba domu bez firmy   
    postavíš to sám s pomocníkem, jsou to dnes samé stavebnice, jakéhokoli materiálu je hafo...,stačí si koupit v knihách příručku--vím co píšu, mám to za sebou
    na druhé straně stavět při zaměstnání néé, dnes se většinou v práci vyšťavíš a musíš počítat se všema víkendama, dovolené atd.,kdysi se párkrát sešla parta z práce a byla hrubá stavba, dnes si to neumím představit...
    ale jednu výhodu to má--stavíš kvalitně (pro sebe) a o domu víš vše
  4. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele Ajdamek v Stavba domu bez firmy   
    Koukala jsi na firmy co nabizeji hotove projekty? Napr. https://www.gservis.cz
    je to o dost levnejsi varianta nez kompletni projekt na zakazku, ten se vetsinou pocita 5% z tabulkove ceny domu.
  5. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu regius v Co jste dnes udelali...   
    hrad Pecka,moc pekny!



  6. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu Péťa v Co jste dnes udelali...   
    hrad Pecka,moc pekny!



  7. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu pavelu96 v Co jste dnes udelali...   
    hrad Pecka,moc pekny!



  8. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu Lihous v Co jste dnes udelali...   
    hrad Pecka,moc pekny!



  9. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele JVT v Jirkovo 406 coupé   
    Ahoj Pežoťáci 
    před cca čtrnácti dny jsem probudil coupé ze zimního spánku. Chtěl jsem najet pár km před zítřejší technickou kontrolou. Počasí mi přálo až do dnešního podvečera. Bohužel začalo pršet a jízda nešla odložit. Asi se Peugeot dost divil, co to na něj z nebe padá. Už spoustu měsíců ho to nepotkalo. Na druhou stranu alespoň spatřil duhu.  
      

  10. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele sitler v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    @Radek Hurvajz , @pavelu96 a dalsi moderatori: doprdele fakt se tady trpi opakovane posty za sebou?  Vsude jinde jste aktivni az hanba, ale tadyto jelito neustale ignorujete. Plus ty jeho neustaly nadavky a politicky vylevy. Budte tak laskavi, a merte vsude stejne aspon.
  11. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele Radovanek v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    Novinky k případné výměně trakční baterie u trojčat Mitsubishi iMiev / Peugeot Ion / Citroen C-Zero k 03.04.2024.
    Baterie na konci února, 28.02.2024, po 3 měsících od objednání, dorazily kolem Afriky z Číny do ČR. Kvůli muslimákům, co střílejí na obchodní lodě v Adenském zálivu. Jinak by tu byly na konci prosince 2023.
    Od března 2024 probíhá v Brně jejich kontrola. Tj. nabíjení (případně i vybíjení a znovu nabíjení). Článků je 80 ks, mají 100A, nabíječkou 10A trvá jejich nabití s průběžným měřením 10 hodin = 800 h = skoro 34 dní. Za předpokladu, že vše běží OK a přesně trefíte okamžik, kdy se článek nabil a může se dát nabíjet další.
    Současně bylo zjištěno, že článkům se musí mírně upravit dno, pro vložení do bateriového lože. A také vyrobit na konektory nástavce, články mají jiné konektory než původní BMS. Předpokladem je, že se to povede v průběhu dubna 2024. Také se vybere materiál mezi články, protože jsou o cca 5 mm menší.
    V květnu 2024 by mohla proběhnout kompletace do bateriového lože. Máme 2 osoby s příslušnou vyhláškou. Při manipulaci s články o napětí skoro 400V hrozí úraz elektrickým proudem, i smrt. Současně zničení článku, případně více článků, pokud už byly propojeny do série.
    Máme osobu znalou CAN a programování, pokud bude potřeba změnit něco v SW vozu. Nebo bude stačit ponechat to času a učení, kdy bude jednotce vozidla „hloupé“ vyjíždět se do mínusu. Podle zkušeností s výměnou celé baterie z havarovaných trojčat se postupně počítadlo předpokládaného dojezdu po pár vybitích a nabitích posunovalo a zobrazovalo předpokládaný dojezd podle skutečných ujetých kilometrů od nabití do vybití vozidla.
    Pokud nebude při ježděných testech a měření problém (město, meziměsto, dálnice, ponechání nabitého auta a úbytek při stání atp.) - ale bude to léto, takže budeme testovat jen vysoké okolní teploty – začneme Vás oslovovat, zda do toho chcete jít.
    V podstatě bez záruky a na amatérské bázi. Občanská výpomoc. Podle zkušeností kluků s upgrade baterií BMW i3 a jejich podnikatelského modelu to možná bude i s nějakou formou záruky a hlavičkou. To musíme zjistit od nich. Možný je model s.r.o. s lidmi, co na tom teď dělají, a běžné podnikání. I model pobočného spolku s vedlejší hospodářskou činností. Cílem je dělat to co nejjednodušeji, nejlevněji, ale nepůjde to zadarmo.
    Bavíme se o nákupu v zahraničí v poměrně velkém objemu financí i počtu baterií. Nyní je přihlášeno 17 vozidel, což by při ceně baterií 77.000,- Kč v listopadu 2023 znamenalo objednat jednorázově kontejner za min. 1,3 milionu Kč s 1.360 články. Plus skladovací prostory, prostory pro nabíjení a měření a montážní prostory pro výměnu ve vozidle s automobilovým zvedákem na 1,5 tuny (auto má 1.185 kg) a paletovým vozíkem pro manipulaci s bateriovým setem, kdy původní má vážit min. 230 kg.
    Představa je nyní zakoupit bouračku trojčete a na ní si vyzkoušet postupy demontáže / montáže a metodiku. Máme ji sehnánu, probíhá nákup a převoz do Ostravy.
    Pokud vše bude OK a ověříme funkčnost výměny na bouračce plus na funkčním autě jednoho z organizátorů, nabídneme to všem na klíč.
    S tím budeme muset vyřešit i otázku, co s původními 80 články. Když bateriové lože s kabeláží a BMS by se měly znovu použít v autě. Jak je překontrolovat, proměřit a co a jak z nich sestavit. Asi nebude dobré nechávat to na majiteli vozidla (už máme několik zkušeností, že mu to pak bez užitku leží v dílně/garáži), když bude možné replikovat nějaké řešení (statické úložiště k domácímu OZE, statické úložiště k nabíjecímu přístřešku, malé sety po pár článcích pro skútry a motorky atp.) a prodat ho k dalšímu používání, druhému životu.
    Shrnuto chce to trpělivost. Bohužel.



  12. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele sitler v Co jste dnes udelali...   
    beztak je to proste jesterka a hotovo  , a jesterka ve vsechno, co ma vidle na palety a motor  
  13. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele VojtouNerCZ v Co jste dnes udelali...   
    Už pár dní si odpoledne hraju na zahradě... Nový skleník, 3x4m (obloukovej už nikdy, postavit to a nařezat ten polykarbonát, to je fakt opruz), a zapuštěná cestička. Už se to konečně blíží do konce. Pak mi tam nic nevyroste jako loni, a rozšlapu to

  14. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele Lihous v Co jste dnes udelali...   
    Odpoledne jsem jse jel projet a nasledne projit po lese ale co se deje na cestach ....
    Asi dnes vedou od konce motorkari - trosku nechapu a nikdy asi chapat nebudu on jede polozeny v zatacce s kolem na sve pulce u delici cary ale vse ostatni je uz v protismeru ....
    Jako me se asi az tak moc nestane ale jemu ....??
    Nasleduji "koliste" boze to je taky takova otravna hmyz  
    Jednoho jsem dnes mozna poucil ze jezdit se ma u kraje kdyz me v protismeru vyjelo auto brzdil jsem tak trosku vic "nouzove-panicky" a pral bych vam videt jak byl v mziku u kraje ....

    No a vecer pro pohodu ze jsem prezil "Ostravske chipsy pivo a chleb od nas ... Tak ze zase pohoda a klid
    Proste jsem prezil

  15. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu radim.1008 v Peugeot 406 BREAK 1.8 16V 85kW by Charlie 1   
    tak technická hotova rozdíl na predni  nápravě 2% dal jsem novy kotouce a desky a byli zarezly vodítka mechanik rozebral,vyčistí a složil….no jo 3 roky na to nikdo nesahnul pokud by to člověk 1x rok rozebral bylo by to v cajku…. takze na 2 roky pokoj😂😂
    cena u mechanika 2800kc komplet
  16. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele petrinza v Nízké splátky zvyšují zájem o operativní leasing, Peugeot 408 nyní za 8600 Kč měsíčně   
    Měl jsem kdysi na operák P308SW 2015 a P2008 2016 - akontace tam není žádná, výše splátek se odvíjela od počtu měsíců leasingu, domluveného ročního nájezdu km, spoluúčasti u havarijního pojištění, úrovně servisu (garančky buď v ceně nebo si platit sám), dálniční známky (buď v ceně nebo si kupovat zvlášť) a hlavně samozřejmě od konfigurace požadovaného auta. Celková cena nakonfigurovaného auta je pro leasingovku samozřejmě nižší, než by byla pro mě jako běžného smrtelníka. U těch aut, co jsem pořizoval, vyšla sleva kolem 100 tis.
    Na konci operáku se auto buď vrátí, nebo se leasing prodlouží, nebo je možné ho odkoupit.
    P308SW jsem vrátil - při vrácení se dopočítávají/odpočítávají přejeté/nedojeté kilometry a doplácí se všechna zjištěná poškození. Při odkupu je cena o něco nižší, než kdybych si šel do bazaru koupit stejné auto ve stejné konfiguraci, stejně staré, se stejným nájezdem.
     
    P2008 jsem po leasingu odkoupil. Měl jsem variantu, že garančky a dálniční známky jsem si platil sám, havarijko s 10% spoluúčastí = min.10000,-. Finančně to vyšlo tak, že to, co jsem za 4 roky zaplatil na splátkách + za odkup auta bylo asi o 20 tis. víc, než bych dal na začátku za to auto, kdybych si ho kupoval jako běžný smrtelník +  pojištění za tu dobu.
    Suma sumárum - po 4 letech bylo auto moje a zaplatil jsem za něj o cca 20 tis. víc, než kdybych si ho na začátku rovnou koupil a zaplatil najednou. Ano, leasingovce jsem za 4 roky přeplatil 120 tis.oproti ceně, za kterou auto pořídila ona.
    Kdybych si to auto koupil rovnou za cenu pro běžného smrtelníka a musel si na to půjčit, vyšlo by mě to dráž. 
    Kdybychom v době konce operáku P308SW neměli o auto víc, než kolik nezbytně nutně potřebujeme, uvažoval bych i o jejím odkupu, takhle ale naspořené prostředky putovaly na mimořádnou splátku hypotéky.
    Je to o prioritách a kalkulaci konkrétních variant.
  17. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele Medvěd v Co jste dnes udelali...   
    Včera se brácha projevil jako hodnej strejda a vyvezl Pavla na lyže do Švýcarska. Pavel se sice o půl noci vrátil ze školního lyžáku v Rakousku, ale proč nevyužit velikonoční prázdniny, když je strejda ochotnej.
    Odpoledne mi Pavel volal, že stojej někde ve Švajcu na dálnici, že se bráchovi na Bavoráku rozsvitila kontrolka ABS, pak se rozsvítilo všechno a když auto chcípli, už nechytlo.
    Naštěstí měl brácha pojistku a tak dostali náhradního Golfa (hybrid), Bavora odtáhli na dílnu a dnes se dozvěděl, že odešel alternátor a že to oni přes velikonoce opravdu neopraví.
    Takže Golfa bude mít brácha až do pondělí, kdy mu doveze odtahovka z ČR jiný auto a jeho Bramboru odveze do Prahy přímo k Trnkošovi.
    Když člověk jede autem někam dál, je dobré mít pojistku s dobrou asistencí 
  18. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu Péťa v Peugeot 406 BREAK 1.8 16V 85kW by Charlie 1   
    Ne jezdím zasadně na Vysokov...
  19. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele ozzy56 v Problém s rozvodovým remeňom a upchávaním sacieho koša   
    @lkomarek
    no jako, že si u auta z roku 2019 a nájezdem 52 tisíc zaplatíš 6-7 tisíc za výměnu rozvoďáku--ber to jako spoluúčast za to, že sis koupil pežota, to de nee ??  🙈 
  20. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu Péťa v Peugeot 406 BREAK 1.8 16V 85kW by Charlie 1   
    Tak STK jen na 30 dni…..
    predni brzdy jsem neprošel rozdíl mezi L a P stranou lítal od 20-40% max rozdíl 30%….levy brzdic moc nechodí …
    zadni brzdy novy kotouce,desky a trmeny rozdíl do 3% , rucka taky paradni👍👍 no to se dělalo…..
     
    otazka jestli bude stacit rozhýbat nebo opravna sada…nebo novy trmen…..


  21. Líbí
    Uživateli Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu radim.1008 v New 3008 Ultimate   
    tak 2 servisní prohlídka za námi….
    prehran software motoru a kontrola listy okna….v cajku…..
    cena cca 6500Kc, první byla 4500Kc….
  22. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele ChouLu v Rozvody 1.5 blueHDi - zkušenost!   
    Sada jo ale k tomu potrebujes hromadu dílu dalších.. a sady nejsou ani pro nás v zaruce natož přes pult 
  23. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele oddie v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    Já už se dlouho zaobírám myšlenkou elektrifikovat jedno dojížděcí kolo, jen tak lehce, na občasné dojíždění do práce. Jen kvůli zkrácení času jízdy, lehkou přípomoc do kopce. Ale už si to říkám dlouho a jezdím místo toho radši MHD 🤣 
  24. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele Scratch v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    neprijde  
  25. Líbí
    Charlie 1 zvýšil/snížil popularitu uživatele radim.1008 v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    3008 končí, už se údajně prodávají jen skladovky. 5008 skončí někdy na podzim. Tak černýho Petra si vytáhla 308. Rifter se vrátil do ceníku se spalovákem. 
    E208 se loni prodalo v Evropě nějakých cca 45000ks. 
    Tak ta doba elektrická asi opravdu přijde. Mě se začíná líbit, kdybych měl jít od nového, mild hybrid 136. Místo řemene má rozvodový řetěz. Ale než budu řešit nové... To radši budu držet při životě současné.
×
×
  • Vytvořit...