Přejít na obsah

Gooorila

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

Profilové informace

  • Město
    Ostrava
  • Stát
    Česká republika

Gooorila's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Gooorila

    Koupit 307 z roku 2002/2003?

    no to jsi ale složil dvě věci do jedné ). Buď koupím auto za 150 000 a 40 000 si nechám na opravy, nebo koupím auto za 190 000 a na opravy mi nezbyde nic. Kde nic není, ani kuře nebere a problém je, že mě nějaké investice očekávají i v případě, že bych si nechal to co mám, no. Takže raši ty prachy nacpu už do nového, než do staršího.
  2. Gooorila

    Koupit 307 z roku 2002/2003?

    V tuto chvíli mám na přemýšlení 3 alternativy: - Koupím starší 307 SW s cenou do 150 000,- a ušetřené peníze investuji do oprav. Výhoda je, že všechny části, které opravím, budou OK. Nevýhoda, že netuším zda mi bude stačit dejme tomu 40 000,- na ony opravy. V tuto chvíli nejméně pravděpodobná verze. - 40 000,-, které bych měl odloženy na opravy přihodím k pořizovací ceně a koupil bych verzi po faceliftu z roku 2006. Výhoda je, že by nemělo trpět na problémy, kterými mě někteří lidi strašili a je to novější vůz. Nevýhoda je, že jestli se tam pak něco posere, jdu se střelit do hlavy, protože na opravy mít nebudu. - Bohužel, v obou předchozích případech musím uvažovat o úvěru (ukončím leasing o dva roky dříve za svou fabii, takže bych si vzal úvěr, kde budu stejnou částku platil dál, ale třeba o 12 měsíců dýl). Bohužel, úroky mi zvednou onu částku podstatně, takže jsem koukal i na nové vozy (Peugeot má 308 SW za 330000, což je sice hodně, ale zato počítám s leasingem s nulovým navýšením). Pak už je jen otázka, zda se vyplatí zaplatit 250000 za 3 roky staré auto s nejasnou historií, nebo přihodit v leasingu 80 000,- a mít funglofku se zárukou. Vypadá to hezky, ale v konečném důsledku je to o dva roky splátek více a mé uvažování o výměně auta začalo po vystavené 307 SW za plotem bazaru s cenou 145 000,-, takže malinko mimo, no... Napadá ještě někoho další možnost kromě ponechání si fabky, protože čím víc na to koukám, tím víc nevýhod v tom autě pro mne vidím. Přesto je to pro mne čtvrtá alternativa, kterou samozřejmě promýšlím také.
  3. Zdar Uvažuji o výměně své Fábie za něco většího. Do oka mi padl Ford Mondeo, Renault Megane, Citroen Xara Picasso a Peugeot 307 SW. Bohužel, nekupuju auto rozumem, ale srdcem a Peugeot to vyhrává na plné čáře, protože je prostě nejhezčí. Je to zvláštní, protože 9 z 10ti lidí mi jej nedoporučuje díky častým závadám, čehož se samozřejmě bojím, protože tomu vůbec nerozumím a natáhne mě každý servis, takže jsem přestal uvažovat o starší verzi, ale o verzi po Faceliftu. Nenašel by se zde člověk z autorizovaného servisu, se kterým bych se mohl domluvit a za úplatu by mi pomohl s nákupem? Předpokládám, že takový člověk bude při prohlídce v bazaru schopen zjistit, v jaké kondici auto je, zda se neprojevujou nejběžnější závady a podobně. Radši dám litr na ruku člověku, který se na auto v bazaru koukne a řekne nebrat, než to koupit a pak zjistit, že je potřeba nainvestovat 50k do oprav.
  4. Gooorila

    Koupit 307 z roku 2002/2003?

    Díky za info. Jsem bohužel pesimista a dopředu předpokládám, že když si 307 koupím, tak budu v háji. Bohužel, auto si kupuji srdcem a ne rozumem, takže si tu 307 koupím, protože je to nejhezčí auto v této cenové relaci, ale koupím hned nějakou faceliftovanou verzi, která by neměla být tolik závadná.
  5. Gooorila

    Koupit 307 z roku 2002/2003?

    Jak poznám v nabídce autobazaru auto po faceliftu? Je to tak, že rok výroby 05 je automaticky verze po FL, nebo to není možné takto určit?
  6. Zdar Rozhodl jsem se využít hlouposti lidí, kteří nesmyslně přeplácejí česká auta a tak chci prodat svou 4 roky starou Fabii a koupit si něco většího. Prodej a rozdíl leasingu mi vynese cca 160 000,- a tak jsem se koukal na nabídku v této kategorii a nejvíce se mi líbil Peugeot 307 SW, kterých je například v AAA v této ceně několik. Koukal jsem na 307 až do chvíle, než jsem narazil na tohle fórum, kde mi připadá, že 95% threadů řeší problémy s tímto autem (a zvlášť rok výroby o který mám zájem, protože facelift přišel tuším až v roce 2005). Jsem zastáncem toho, že se takové fóra musí brát s rezervou, protože když něco nefunguje, řeší se to pořád, ale když vše šlape, není nikdy moc potřeba o tom psát. Přesto mi ale ten počet negativ připadá, jako že je auto s prominutím šrot, který není ani sázka do loterie, ale jistota, že si mám někde sehnat dalších 50 000 na opravy a doufat, že to bude stačit. Stejně mě pekvapila spotřeba, kterou zde někteří vypisují. U stejných motorů se liší v řádech 25% a podobně.
×
×
  • Vytvořit...