Přejít na obsah

kemo

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    551
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Aktivity popularity

  1. Líbí
    Uživateli kemo zvýšil/snížil popularitu pavelu96 v Vymena oleja v automatickej prevodovke   
    Čau jelikož je olejový filt integrován v převodovce tak je lepší vyměna oleje s pruplachem , a je lepší dát olej podle specifikace výrobce aby se nepposkodila převodovka , při výměně oleje je potřeba dostat taky starý olej z měnice , proto bývá lepší pruplach , ale když to budeš dělat sám spotřebuješ stejné množství oleje abys docilil požadovaný efekt .
  2. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Draslar v 308 GT   
    Sraz někdy dát určitě můžeme. 
    Já mám s autem najeto teprve cca 500 km se spotřebou 6,8
     
  3. Líbí
    Uživateli kemo zvýšil/snížil popularitu Draslar v 308 GT   
    Čau hezký kousek  , tak to budu ve Zruči na Sázavou  potkávat stejné auto když budu v praci . 
  4. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Zabak22 v 308 black Pearl Zabudnuté tesnenie vo fabrike   
    Dnes prezuté na letné a rovno som si aj namaľoval brzdy 



  5. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Draslar v 308 GT   
    Ahoj, rád bych zde ukázal svého nového Peugeota.
    Jedná se o 308 GT, 2.0 Blue HDI 133KW, r.v. 9/2014, EAT 6, dovezené z Německa, nájezd 88tkm, barva modrá magnetic. 
    Auto má full led světla, full black interiér, masážní kožené sedačky, kola R18.
     

     
    Postupem času přidám lepší fotografie a různé úpravy, které budu dělat.
    Určitě budu rád za nějaké rady či zkušenosti na co si mám dát pozor. 
  6. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award 2024   
    Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award 2024
     
     
    Značka Peugeot má další ocenění Red Dot Award za vynikající design. Získal ho nový Peugeot 3008 v kategorii „Produktový design“. Mezinárodní odbornou porotu složenou z 39 členů přesvědčil zejména svou dynamickou siluetou fastbacku, novou přední částí a bohatou výbavou. Také předchůdce modelu Peugeot 3008 byl oceněn stejnou trofejí, a to v roce 2017. Red Dot Award 2024 modelu 3008 je už devátým oceněním značky v historii této ankety.
    Matthias Hossann, šéfdesignér značky Peugeot: „Těší mě, že nový design vozu Peugeot 3008 získal ocenění Red Dot Award. Peugeot 3008 v sobě spojuje kreativitu a odvahu značky Peugeot a ztělesňuje veškeré její hodnoty. Přepracovat model Peugeot 3008 znamenalo modernizovat jeho image a sladit dynamický design a optimální efektivitu díky siluetě fastback. Toto ocenění dokazuje, že se kreativita našeho týmu vyplatila.“
    Peugeot 3008 nabízí nový, moderní a efektivní design exteriéru. Chromované prvky byly odstraněny, místo nich se používají lakované díky v odstínu Šedá Meteor na předním a zadním nárazníku a Černá Orbital na krytech zrcátek a spodní linii oken.
    Přední část vozu zahrnuje kompletně přepracované světlomety a masku chladiče koncipovanou kolem znaku Peugeot. Díky postupně odstíněné barvě splývají tyto prvky s karoserií. Kompaktní světlomety s novou technologií Pixel LED jsou zabudovány do tenkého pásu obepínajícího celou přední část a automaticky přizpůsobují světelný paprsek podmínkám na silnici, čímž zajišťují optimální viditelnost.
    Dokonale vyvážené proporce dodávají vozu Peugeot 3008 ladný tvar. Vůz v elektrické verzi je jedním z nejkompaktnějších v kategorii 100% elektrických SUV segmentu C, a přitom nabízí dostatek prostoru pro cestující i zavazadla.
    Nový Peugeot 3008 ustoupil od typicky SUV charakteru svého předchůdce a představil se jako SUV fastback. Silueta vozu byla zmodernizována pomocí „plovoucího“ spoileru, který zvýrazňuje křivku karoserie a zároveň optimalizuje aerodynamiku. Velkorysá zadní část nabízí dynamický styl, podtržený světelným podpisem ve tvaru tří drápů. Nový Peugeot 3008 je k dispozici v odstínech Modrá Obsession, Modrá Ingaro, Bílá Okenite, Černá Perle, Šedá Artense a Šedá Titane.
    Nový Peugeot 3008 je prvním modelem značky, který je vybaven novým systémem Peugeot Panoramic i-Cockpit®. Plovoucí 21palcová panoramatická obrazovka s vysokým rozlišením vytváří na palubě vzrušující a sofistikovaný vizuální efekt. Je do ní zabudován digitální přístrojový panel a velký centrální dotykový displej. LED ambientní osvětlení lze přizpůsobit v osmi různých barvách. Odráží se v elegantním dekorativním obložení z hliníku, které sahá po celé šířce palubní desky a výplní dveří.

  7. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele pavelu96 v Pavelu96 308 II GT Line   
    Využil jsem krásného počasí a došlo na očistu interiéru a z venčí taky trocha péče 
     


  8. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v Peugeot 9X8 představuje novou verzi pro sezónu WEC 2024, závodní premiéra vozu bude v Imole   
    Peugeot 9X8 představuje novou verzi pro sezónu WEC 2024, závodní premiéra vozu bude v Imole
    Tým Peugeot TotalEnergies představuje nový Peugeot 9X8 ve verzi 2024. Tento závodní vůz má za sebou už několik tisíc testovacích kilometrů. Oficiální závodní premiéru bude mít 21. dubna na závodě 6 hodin v Imole, druhém podniku mistrovství světa vytrvalostních závodů FIA World Endurance Championship 2024.
    Aby bylo možné plně využít změn předpisů, které povolují použití účinnějšího nastavení pneumatik různých rozměrů vpředu (29 cm) a vzadu (34 cm), upravil tým Peugeot Sport aerodynamiku vozu a přepracoval 90 % karoserie, která je nyní vybavena zadním křídlem.
    Týmy Peugeot Design a Peugeot Sport opět spolupracovaly na návrhu velmi speciálního grafického designu. V něm hraje významnou roli logo značky a evokuje rychlost, pružnost a sílu.
    První kompletní sezóna ve vytrvalostním šampionátu FIA přinesla povzbudivé výkony v Le Mans a první umístění na stupních vítězů v Monze. Pro letošní sezónu prošel vůz Peugeot 9X8 výraznými změnami, aby mohl v roce 2024 sehrát zásadní roli v mimořádně konkurenční kategorii Hypercar, v níž se představí devět výrobců a devatenáct prototypů.
    Ve své první verzi byl Peugeot 9X8 navržen tak, aby splňoval technické předpisy stanovené pro sezónu 2020/2021. Mezi fází návrhu a závodní premiérou v létě 2022 se však předpisy změnily, což otevřelo možnosti zlepšení výkonu v některých oblastech. Některé konstrukční parametry byly revidovány s cílem maximalizovat jejich potenciál a dosáhnout ambiciózních cílů týmu Peugeot TotalEnergies.
    „Učinili jsme rozhodnutí, která se nakonec ukázala jako nesprávná, a tento rozdíl ve výkonnosti nebyl v roce 2023 dostatečně kompenzován prostřednictvím BOP (Balance of Performance),“ vysvětlil Olivier Jansonnie, technický ředitel Peugeot Sport. „Šlo nám tedy o to vrátit se ke konstrukci vozu, která se mnohem více blíží našim soupeřům, a zajistit si tak rovné podmínky ze strany BOP. Proto jsme se rozhodli upustit od použití jednotných pneumatik o šířce 31 cm a zvolili jsme pneumatiky o šířce 29 cm vpředu a 34 cm vzadu. Přísně vzato se nejedná o nový vůz, protože celý podvozek zůstal zachován, ale došlo k mnoha změnám. Aby pneumatiky fungovaly efektivně, museli jsme upravit těžiště vozu Peugeot 9X8, což znamenalo přesunout některé komponenty a zapracovat na odlehčení jiných. A abychom dosáhli lepší aerodynamické rovnováhy, přezkoumali jsme také rozložení aerodynamických sil, což nás vedlo k přepracování asi 90 % prvků karoserie, zejména k přidání zadního křídla. Kromě toho jsme se rozhodli využít nové homologace k přidání některých vylepšení spolehlivosti a výkonu, abychom měli v šampionátu co největší šance na úspěch.“
    Rozhodnutí o provedení radikálních změn pro sezónu 2024 padlo již na konci března 2023. Od té doby celý tým Peugeot Sport usilovně pracoval na přepracování vozu a zároveň se věnoval účasti ve FIA 2023. „Byl to projekt v projektu, který výrazně zvýšil naše pracovní vytížení,“ dodal Olivier Jansonnie. „Mohli jsme se však spolehnout na celkové nasazení týmu Peugeot TotalEnergies. Těšíme se, až se budeme moci výsledky tohoto úsilí pochlubit. Jednoznačným cílem je získat zpět přední pozice a pravidelně bojovat o stupně vítězů, nebo dokonce o vítězství.“
    Tento vývoj poskytl příležitost pokračovat ve spolupráci designových a závodních specialistů značky Peugeot, která započala před 4 lety, jak vysvětluje šéfdesignér značky Peugeot, Matthias Hossann: „Po elegantním, uhlazeném designu oslavujícím návrat značky Peugeot do vytrvalostních závodů v roce 2022, po němž následoval vzhled pro rok 2023 vytvořený výtvarníkem Demskym speciálně pro sté výročí závodu 24 hodin Le Mans a zároveň pro připomenutí 30. výročí obrovského úspěchu značky Peugeot v Le Mans, která tehdy obsadila všechna tři pódiová místa, jsme přišli s návrhem založeným na motivu využívajícím „lví hlavu“ v různých měřítkách. Tato grafika symbolizující „lví smečku“ ztělesňuje smysl pro týmovou spolupráci, která dokonale reprezentuje hodnoty vytrvalostních závodů. Chtěli jsme zdůraznit tohoto týmového ducha a sílu našich talentovaných lidí. Design je k dispozici v různých měřítkách a barvách převzatých z barevného vzorníku Peugeot Sport, jejichž základem je černá, šedá, bílá a kryptonitová. Motiv je použit také na řadě lifestylových produktů, které vyvinul tým grafického designu Peugeot.“
    Poté, co se verze Peugeot 9X8 pro rok 2023 naposledy představila v závodě 1812 km v Kataru, úvodním podniku FIA WEC 2024, uvolňuje nyní místo verzi pro rok 2024 v závodě 6 hodin v Imole, druhém závodě letošní sezony FIA WEC. Ten se pojede 21. dubna na legendárním Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Imole, tedy na místě, kde Peugeot v roce 2011 slavil úspěchy získáním prvního i druhého místa.
    CITACE:
    Linda Jackson, generální ředitelka Peugeot
    „Rok 2023, což byl první kompletní rok týmu Peugeot TotalEnergies v mistrovství světa FIA ve vytrvalostních závodech, byl pro všechny zúčastněné obohacující zkušeností. Tým se formoval a prokázal své odhodlání a nadšení i v těžkých chvílích. Pro rok 2024 zůstává cíl nezměněn: vyhrávat závody! Víme, že konkurence bude letos ještě větší, ale náš tým tvrdě pracoval na vývoji vozu Peugeot 9X8 2024, který dokonale odráží hodnoty značky. Energie a úsilí, které tým Peugeot TotalEnergies vynaložil, jsou neocenitelné. Jsme hrdí na to, že jsme součástí této nové éry vytrvalostních závodů, a chceme v tomto sportu zanechat svou stopu.“
    Jean-Marc Finot, Stellantis Motorsport Senior VP
    „V prvé řadě bych chtěl pogratulovat a poděkovat celému týmu Peugeot Sport za vynikající práci. Je opravdu nemalým úspěchem, že se nám podařilo v rekordním čase přepracovat část vozu a zároveň zvládnout účast v sezóně 2023. Peugeot 9X8 byl navržen podle předpisů pro sezónu 2020/2021, kdy byly vozy LMH povinně vybaveny stejně velkými pneumatikami vpředu i vzadu. Poté se předpisy změnily a umožnily některým soupeřům namontovat vzadu větší pneumatiky. Mysleli jsme si, že BOP bude na kompenzaci našeho konstrukčního handicapu stačit, ale nebylo tomu tak. Proto bylo nutné část vozu přepracovat, aby se přizpůsobil novým rozměrům pneumatik. Museli jsme posunout těžiště vozu, změnit rozložení aerodynamických sil, přidat zadní křídlo, vyrobit lehčí komponenty atd. Simulace a první testovací jízdy ukázaly, že má vůz vyšší výkon. Doufáme tedy, že se udržíme mezi špičkou, aniž bychom se však s minimální hmotností a maximálním výkonem přiblížili k limitu BOP.“





  9. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v NOVÝ PEUGEOT 5008 Sedmimístné SUV pro cestování první třídou   
    NOVÝ PEUGEOT 5008
    Sedmimístné SUV pro cestování první třídou
     
    Nový Peugeot 5008 již za pár měsíců dorazí na evropské trhy. Jedná se o inovativní vůz nastavující v segmentu C-SUV nová měřítka. Nový Peugeot E-5008 se stane jediným 100% elektrickým SUV, které nabízí výjimečný prostor v kabině až pro sedm cestujících a elektrický dojezd až 660 km. Vůz využívá platformu STLA Medium a baterii „made in France“. Splňuje požadavky zákazníků, kteří hledají velké SUV s výrazným designem, kvalitním  modulárním interiérem a efektivním elektrickým výkonem.
    Peugeot se zavázal k tomu, že se stane 100% elektrickou značkou. Pokračuje tak v rozšiřování své bezemisní produktové nabídky, aby splnil potřeby všech zákazníků. Nový model E-5008 je jediným modelem ve svém segmentu, který nabízí 100% elektrickou mobilitu pro 7 cestujících a poskytuje mimořádně velkorysý a přívětivý prostor pro cestující.
    Nový Peugeot 5008 je ukázkou flexibility platformy Stellantis STLA Medium, kterou jako první model využívá v delší konfiguraci. Díky mimořádně velkorysému rozvoru 289 cm a celkové délce 479 cm je velmi prostorný.
    Inovativní platforma STLA Medium byla navržena tak, aby nabízela nejlepší výkon ve své kategorii z hlediska kritérií, která jsou pro zákazníky nejdůležitější: dojezd (až 660 km), doba dobíjení (80 % za 30 minut), potěšení z jízdy, výkon, efektivita a služby konektivity (Trip planner, Smart charging, Vehicle to load a aktualizace „Over The Air“)[1].
    Nový Peugeot 5008 se bude vyrábět výhradně v závodě ve francouzském Sochaux. Elektrické verze budou vybaveny bateriemi ACC vyráběnými v gigafactory ve francouzském Douvrinu. Značka Peugeot poskytne ve vybraných zemích na model E-5008 nadstandardní osmiletou záruku (160 000 km), neboli program Allure Care[2]. Tato záruka je v rámci evropských značek nejdelší.
    Nový Peugeot 5008 se začne prodávat na podzim 2024. Základem nabídky budou dva stupně výbavy, Allure a GT, se třemi volitelnými pakety příplatkové výbavy. Z hlediska pohonů budou k dispozici tři plně elektrické: (210 k, 230 k s dlouhým dojezdem a 320 k se dvěma elektromotory a pohonem všech kol) a dva hybridní (plug-in hybrid a mild-hybrid).
     
    Rafinovaný design
    Nový Peugeot 5008 nabízí aerodynamickou siluetu a elegantní kabinu, současně zajišťuje optimální účinnost.
     
    ·        Silný a dynamický postoj
    Nový model 5008 má zřetelný SUV charakter, který vzbuzuje dojem síly a bezpečnosti, v kombinaci s mimořádně dynamickou siluetou.
    Díky poměrně vysoké linii bočních oken, výrazným tvarům i velkorysým rozměrům (délka: 479 cm, šířka: 189 cm, výška: 169 cm) je vůz 5008 na silnici nepřehlédnutelný.
    Design modelu 5008 naznačuje pohyb, a to od zadního okna, jehož sklon je zdůrazněn efektními bočními designovými prvky, až po přední masku s novým světelným podpisem a inovativní maskou chladiče, která splývá s barvou karoserie.
     
    ·        High-tech vzhled
    Sofistikovanost masky chladiče podtrhuje štíhlý elegantní černý pás, který obepíná celou přední část vozu, a u všech verzí jsou do něj zabudovány ultrakompaktní LED světlomety.
    Model 5008 GT je standardně vybaven novou technologií Peugeot Pixel LED, která automaticky přizpůsobuje paprsek světlometů podmínkám provozu a udržuje optimální osvětlení, aniž by rušila ostatní účastníky silničního provozu.
    Nový model 5008 je po vzoru modelů 408 a 3008 vybaven koly s originálním vzorem, která mu dodávají moderní styl a zlepšují jeho aerodynamické vlastnosti. Kola o velikosti 19" a 20" s technickým a geometrickým designem mají ve svém středu nový znak Peugeot.
    V interiéru se cestující díky velkolepé 21" plovoucí panoramatické obrazovce nového systému Peugeot Panoramic i-Cockpit® ocitnou v prostředí, které je jak technicky vyspělé, tak uživatelsky přátelské.
     
    ·        Vysoká elegance
    Není nic sofistikovanějšího než jednoduchost. Právě tuto filozofii vyznává nový Peugeot 5008. Má velmi hladké, čisté vertikální boky, jejichž eleganci podtrhuje skrytí těsnění bočních oken ve dveřích. Počet ozdobných prvků na karoserii byl snížen a místo chromovaných dílů se využívají některé lakované díly v odstínu Šedá Meteor na předním a zadním nárazníku, Černá Orbital na krytech zrcátek a spodní linii oken.
    Nový 5008 je k dispozici v šesti barevných odstínech: Modrá Obsession, Modrá Ingaro, Bílá Okenite, Černá Perle, Šedá Artense a Šedá Titane. U verze GT je standardem černá střecha v lesklém provedení.
    Propracovaná elegance interiéru nového modelu 5008 si užívají všichni cestující. Příkladem je elegantní obložení z hliníku, které sahá přes celou palubní desku a přední dveře až po zadní dveře. Odráží se v něm ambientní LED osvětlení, u kterého lze volit z palety osmi různých barev. Atmosféra v interiéru vozu je díky tomu velmi působivá a příjemná.
     
    Požitek z jízdy i pobytu na palubě
    Velkolepý Panoramic i-Cockpit® přináší nové emoce a zážitky z jízdy, a to jak řidiči, tak i ostatním členům posádky.
     
    ·        Panoramic i-Cockpit®
    Týmy Peugeotu se rozhodly spojit dva ze tří základních prvků systému i-Cockpit®, vyvýšený přístrojový panel a velký centrální dotykový displej. Ty jsou nyní zabudovány do zakřivené panoramatické obrazovky tvořené jediným 21" panelem, který sahá od levého konce palubní desky až ke středové konzole. Tato panoramatická obrazovka vypadá, jako by se vznášela nad palubní deskou. Plovoucí efekt podtrhuje speciální LED ambientní osvětlení pod displejem.
    21palcová panoramatická obrazovka, jejíž umístění zaručuje optimální ergonomii, je mírně zakřivená směrem k řidiči a zároveň zůstává dokonale přístupná spolujezdci na předním sedadle. Digitální obrazovka výjimečných rozměrů a kvality v sobě spojuje dvě klíčové funkce systému Peugeot i-Cockpit:
    -         Na levé straně se na přístrojovém panelu zobrazují všechny informace týkající se jízdy (rychlost, měřič výkonu, asistenční systémy řízení, tok energie atd.).
    -         Na pravé straně panoramatické obrazovky uprostřed přístrojové desky se nachází dotyková část, která je přístupná řidiči i spolujezdci. Lze ji používat k ovládání topení/klimatizace, navigace, multimediálních systémů/konektivity atd.
    Ve voze 5008 ve verzi Allure je nový Peugeot i-Cockpit® standardně tvořen dvěma 10" digitálními panely umístěnými na jednom držáku, které vytvářejí stejný plovoucí efekt jako 21" panel.
     
    ·        Kompaktní volant s novými ovládacími prvky
    Volant, který je od samého počátku základním prvkem systému Peugeot i-Cockpit®, prošel rozsáhlým přepracováním, aby poskytoval ještě lepší pocit z jízdy a větší komfort řízení. Zachoval si samozřejmě svou kompaktnost, ale má modernější design. Přepracovaná středová část je menší a je izolovaná od ramen volantu, aby působila levitujícím dojmem podobně jako panoramatická obrazovka nad palubní deskou.
    Nové jsou i ovládací prvky umístěné na volantu. Pro optimální ergonomii automaticky rozpoznají prsty řidiče, ale aktivují se až po stisknutí, aby se zabránilo chybným pohybům. Nový volant je u verze GT standardně vyhřívaný.
    Peugeot Panoramic i-Cockpit® má za volantem nově umístěny dva štíhlé a elegantní ovladače a rovněž dvě páčky pro rekuperační brzdění.
     
    ·        Deset přizpůsobitelných ovladačů i-Toggles®
    Ve střední části palubní desky jsou umístěny ovladače i-Toggles® neboli plně přizpůsobitelné dotykové ovladače, které lze nakonfigurovat tak, aby poskytovaly rychlý přístup k 10 oblíbeným funkcím uživatele, ať už jde o volání oblíbenému telefonnímu kontaktu, spuštění navigace do často používaného cíle, naladění rádia na oblíbenou stanici, nastavení ideální teploty klimatizace atd.
     
    ·        Nejnovější generace online systémů Peugeot
    Výbava Allure standardně zahrnuje systém Peugeot i-Connect®, který nabízí plnou konektivitu díky funkci bezdrátového zrcadlení (Apple CarPlay/Android Auto).
    Technologický zážitek doplňuje systém Peugeot i-Connect® Advanced, který je součástí standardní výbavy verze GT. Tento systém je vybaven online navigací TomTom s funkcí Trip planner.
    Povel „OK Peugeot“, který využívá funkci rozpoznávání hlasu, zajišťuje přístup k funkcím infotainmentu, topení/klimatizace a také k telefonu. Toto rozpoznávání hlasu je nyní schopno rozlišovat mezi příkazy řidiče a spolujezdce.
    V modelu 5008 bude k dispozici také umělá inteligence ChatGPT, která zajistí interakci mezi cestujícími a vozidlem. Pro pomoc uživatelům a zodpovězení jejich případných dotazů je součástí systému palubní dokumentace a odkaz na výukové materiály přístupné pomocí QR kódu. Aktualizace systému probíhají „over the air“.
     
    ·        Překvapivá hbitost a lehkost
    Díky dynamickému nastavení podvozku je nový Peugeot 5008 hbitý a výkonný, a to jak ve městě, tak i mimo něj. Pro usnadnění manévrování je vůz standardně vybaven zadní kamerou, která řidiči nabízí dva úhly pohledu: pohled zezadu nebo z ptačí perspektivy. Tato kamera je vybavena čisticí tryskou pro zachování dokonalého obrazu za všech podmínek.
    Za příplatek může být nový 5008 vybaven systémem Peugeot VisioPark 360°, který díky čtyřem kamerám umístěným co nejblíže předním a zadním kolům a dvanácti senzorům rozmístěným po celém voze poskytuje 360° pohled na okolí.
     
    ·        Více než 40 jízdních asistenčních systémů
    Systém Drive Assist Plus 2.0 u modelu 5008 pomáhá řidiči s využitím všech senzorů vozu a informací z online navigace. Asistenční systémy jsou navrženy tak, aby usnadnily řidiči jízdu na víceproudých silnicích, jako jsou dálnice nebo rychlostní silnice:
    -         Adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go a systém udržování vozu v jízdním pruhu: Nastavuje řízení a rychlost tak, aby se vůz udržel v jízdním pruhu a jel rychlostí, kterou řidič nastaví.
    -         Poloautomatická změna jízdního pruhu: Pokud si to řidič přeje, provede za něj systém změnu jízdního pruhu. Stačí aktivovat funkci a stisknout tlačítko „OK“ na volantu. Poté systém navede vůz do nového jízdního pruhu.
    -         Včasné doporučení rychlosti: Systém na základě snímání dopravních značek a shromažďování informací z online navigačního systému rozpozná jakoukoli změnu rychlostního limitu a navrhne řidiči úpravu nastavení adaptivního tempomatu. Pokud je detekován déšť, systém okamžitě navrhne snížení rychlosti v souladu s rychlostními limity, například ze 130 na 110 km/h na dálnici.
    Tyto vlastnosti poloautonomního řízení vyžadují potvrzení řidičem. Senzory zajišťují, aby měl řidič po celou dobu ruce na volantu.
     
    ·        Výjimečný prostor pro sedm cestujících
    Nový model 5008 nabízí díky svému rozvoru štědrý prostor pro cestující ve druhé řadě i ve třetí řadě sedadel. Z tohoto hlediska nastavuje v segmentu C-SUV nové měřítko.
    Druhá řada nového modelu 5008 je vybavena pohodlnými sedadly, která tvoří posuvnou lavici dělenou v poměru 60/40 s opěradly v poměru 40/20/40, což představuje dokonalou kombinaci modularity a pohodlí.
    Opěradla sedadel ve druhé řadě se nezávisle sklápějí v 5 polohách, což cestujícím zajišťuje pohodlí na dlouhých cestách. Zvláštní pozornost byla věnována povrchové úpravě, kdy bylo u všech sedadel druhé řady použito vysoce kvalitní čalounění.
    Přístup ke třetí řadě sedadel je bezkonkurenční díky systému Easy Access. Ten umožňuje sedadla ve druhé řadě zcela sklopit a zároveň posunout dopředu. Tento systém, který nemá v daném segmentu obdoby, výrazně zlepšuje přístup do třetí řady. Ovládání usnadňuje páčka umístěná v horní části opěradla sedadla. V kombinaci s širokým otevřením velkých zadních dveří umožňuje tento systém pohodlné usazení ve třetí řadě pro všechny cestující bez ohledu na jejich výšku.
    Do vozu 5008 se pohodlně usadí až sedm cestujících. Třetí řadu tvoří lavice se dvěma samostatnými opěradly vybavenými nastavitelnými opěrkami hlavy. Tato sedadla nabízejí obdivuhodný komfort díky vysokým měkkým sedákům, vyšším opěradlům a optimalizovanému prostoru nad hlavou.
     
    Nový Peugeot 5008 se tak dokáže přizpůsobit všem potřebám rodin, kterým poskytuje 2 až 7 pohodlných sedadel a velkou nosnost.
    ·        Velký a přizpůsobitelný zavazadlový prostor
    Zavazadlový prostor nového modelu 5008 má v pětimístné konfiguraci objem 748 litrů, v sedmimístné konfiguraci 259 litrů a v dvoumístné konfiguraci až 1 815 litrů. Vyniká výjimečnou modularitou, kterou nabízí propracovaná architektura sedadel, jež umožňuje širokou škálu kombinací uspořádání. Při sklopení všech zadních sedadel nabízí nový model 5008 obrovskou rovnou podlahovou plochu.
    -         Charakteristiky druhé řady: lavice 60/40, opěradla 40/20/40
    -         Charakteristiky třetí řady: opěradla 50/50.
    Podlahové krytí zavazadlového prostoru za třetí řadou sedadel lze zvednout a vertikálně uložit za sedadla, čímž vznikne místo pro nejméně dvě kabinová zavazadla. Další rozsáhlé úložiště se nachází pod sedadly ve třetí řadě. Tento prostor o objemu přibližně 80 litrů lze využít k umístění různých předmětů, například sportovního vybavení, které pak není při pohledu zvenčí vidět.
    Horní kryt zavazadelníku lze odložit za sedadla ve druhé řadě či do vyhrazeného úložného boxu pod podlahou.
    A konečně, pro usnadnění nakládání je 5008 vybaven elektrickým ovládáním výklopné zádi, které je standardní součástí verze GT.
     
    ·        Kabina poskytující pocit pohody
    Na cestující čeká kromě velkorysých rozměrů kabiny nového modelu 5008 i mimořádně útulné a příjemné prostředí. Spojení ambientního osvětlení, hliníku a látkového obložení v prvních dvou řadách dokonale ladí a vytváří jedinečný pocit elegance a pohody.
    Velké panoramatické střešní okno poskytuje dostatek světla. Jeho přední část je otevíratelná, a to i elektrických verzí, u kterých bývá tato možnost poměrně vzácná. Kabina je maximálně prosvětlená až do třetí řady, která je rovněž obklopena velkými prosklenými plochami.
    Pro zajištění zdravé atmosféry v interiéru je nový Peugeot 5008 vybaven systémem AQS (Air Quality System), který neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujícího do prostoru pro cestující a v případě potřeby automaticky aktivuje recyklaci vzduchu. U verze GT je za příplatek navíc k dispozici systém úpravy vzduchu Clean Cabin, který filtruje znečišťující plyny a částice. Údaje o kvalitě vzduchu se zobrazují na pravé straně panoramatické obrazovky.
     
    ·        Nadstandardní péče
    Interiér modelu 5008 nabízí cestujícím vysoce komfortní prostředí i díky vynikající úrovni odhlučnění. Zvukovou izolaci lze navíc ještě vylepšit vrstvenými předními okny, která jsou k dispozici za příplatek.
    Nová přední sedadla jsou pokryta čalouněním kombinujícím TEP a látku u verze Allure a TEP a Alcantaru u GT. Sedadla jsou ergonomicky vytvarovaná a jejich výplň tvoří pěna s vysokou hustotou. Přední sedadla byla oceněna certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken = Akce pro zdravá záda). U verze GT jsou sedadla navíc odvětrávaná a opatřená masážní funkcí. Vyhřívání je rozšířeno i na zadní řadu sedadel. V tomto případě jsou přední sedadla vybavena také adaptivními bočními opěrkami v opěradlech, které se elektricky nafukují nebo vyfukují, aby se dokonale přizpůsobily tvaru těla cestujícího.
    Sedadla druhé a třetí řady byla navržena tak, aby zajistila pohodlí všem pasažérům. Sedadla ve druhé řadě lze posouvat a sklápět, a nabízí tak obrovskou modularitu. Ovládací panel v zadní části středové konzoly umožňuje cestujícím ve druhé řadě nastavovat teplotu a ventilaci třízónové klimatizace a vyhřívání sedadel. Na konzole se nachází také 12V zásuvka, kterou v závislosti na verzi doplňují dvě zásuvky USB-C. U verzí GT jsou do středové loketní opěrky zabudovány dva držáky na nápoje a do zadních dveří okenní rolety. Oba cestující ve třetí řadě mají k dispozici držák nápojů, lampičku na čtení a loketní opěrku. Třetí řada je rovněž vybavena 12V zásuvkou.
     
    Elektrické výkony na nejvyšší úrovni
    Nový model 5008 nabízí řadu elektrických a hybridních pohonných jednotek, které jsou na nejvyšší úrovni tohoto segmentu, a to jak z hlediska výkonu, zejména pokud jde o dojezd, tak z hlediska možností, které zákazníkům nabízí.
     
    ·        Široká nabídka elektromotorů
    Nový model 5008 byl od počátku koncipován jako elektrický, nabízí proto celou řadu pohonů s nulovými emisemi a s dojezdem od 500 do 660 km[3], včetně čtyřkolky se dvěma elektromotory a verze s dlouhým dojezdem.
    Tato řada synchronních elektromotorů s permanentními magnety nabízí vyšší výkon a vyšší účinnost.  Verze s pohonem dvou kol mají výkon 157 kW (345 Nm) nebo 170 kW (345 Nm). Varianta se dvěma elektromotory a pohonem všech kol poskytuje celkový výkon 237 kW (157 kW vpředu a 80 kW vzadu). Přední motor zajišťuje točivý moment 345 Nm a zadní motor 170 Nm.
    Vysokonapěťová lithium-iontová baterie 400 V s chemickým složením NMC (nikl, mangan a kobalt) je umístěna pod podlahou a napájí trakční elektromotor. Ostatním elektrickým spotřebičům (světla, infotainment atd.) dodává nadále energii 12V baterie, která je sama napájena z vysokonapěťové baterie prostřednictvím měniče.
    Tepelný management baterie využívá cirkulující chladicí kapalinu, která zajišťuje velmi rychlé nabíjení, optimalizovaný dojezd a delší životnost. 
    Tepelné čerpadlo samozřejmě přispívá také k tepelnému komfortu cestujících a zároveň šetří energii baterie.
    Na baterii je poskytována záruka na 8 let (nebo 160 000 km) s garancí minimální nabíjecí kapacity 70 %.
    Značka Peugeot poskytuje ve vybraných zemích zákazníkům nového vozu 5008 prodlouženou záruku „Peugeot Allure Care“, a to po dobu 8 let nebo 160 000 km[4]. Garance kryje elektromotor, nabíječku, hnací ústrojí a hlavní elektrické a mechanické vybavení. Krytí Peugeot Allure Care se u nového modelu 5008 automaticky aktivuje na dobu 2 let nebo 25 000 km po každé servisní prohlídce provedené v autorizované síti Peugeot.
     
    ·        Mimořádně účinná elektrická platforma
    Peugeot E-5008 využívá novou platformu STLA Medium skupiny Stellantis, která je oproti platformě vozu E-3008 prodloužená. Je určena pro elektromobily skupiny a představuje v rámci současného automobilového průmyslu vysoce vyspělé technické řešení.
    Platforma STLA Medium „BEV-by-design“ poskytuje rekordní energii v poměru k vzdálenosti mezi koly s kapacitou až 98 kWh. Díky její výkonné koncepci, která zajišťuje i účinnou aerodynamiku (SCx 0,79), nabízí E-5008 nejlepší dojezd ve svém segmentu (až 660 km).
    Nabíjecí zásuvka na levém zadním blatníku nabízí připojení typu Mode 2/3 (střídavý proud) a Mode 4 (stejnosměrný proud).
    Pro nabíjení střídavým proudem jsou k dispozici dva typy palubních nabíječek, které vyhovují všem způsobům použití a řešení nabíjení u zákazníků. Standardně se dodává třífázová nabíječka o výkonu 11 kW a za příplatek třífázová nabíječka o výkonu 22 kW.
    Při dobíjení stejnosměrným proudem prostřednictvím rychlonabíjecích stanic lze zásuvku typu Mode 4 u modelu E-5008 použít pro výkon až 160 kW, což umožňuje doplnění energie pro dojezd 100 km za pouhých 10 minut a dobití baterii z 20 % na 80 % za 30 minut.
    ·        Online služby[5]
    Díky systému Peugeot i-Connect® Advanced a optimalizovanému hlasovému ovládání mohou klienti vyžít umělou inteligenci. Komunikací s chatbotem ChatGPT tak lze v reálném čase získávat různé informace, například o zajímavých místech v okolí, o jejich historii apod.
     
    Efektivní navigace díky řešením pro plánování a optimalizaci cest:
    -         Funkce EV Trip Planner je k dispozici prostřednictvím aplikace MyPeugeot s online navigací TomTom. Tato funkce, která se díky funkci Send2Nav v aplikaci MyPeugeot snadno používá, vypočítá ideální trasu a nabídne užitečné informace, jako je vzdálenost, kterou je nutno urazit, úroveň nabití baterie na začátku cesty, požadovaná úroveň nabití baterie při příjezdu, spotřeba energie, provoz, typ silnice a samozřejmě nabíjecí stanice dostupné po cestě.
    -         Funkce E-Routes pracuje s funkcemi telefonu připojeného v režimu zrcadlení k systému Peugeot i-Connect®. Aplikace e-Routes optimalizuje všechny jízdy elektromobilu díky tomu, že vypočítá nejlepší trasu podle požadavků na dojezd vozidla, umístění nabíjecích stanic, provozu, vzdálenosti, kterou je třeba ujet atd.
     
    Aplikace MyPeugeot pro chytré telefony umožňuje uživatelům vozu 5008 zůstat v neustálém spojení se svým vozem a získat vzdálený přístup k celé řadě funkcí:
    - Dálkové ovládání zavírání a otevírání dveří, aktivace světel nebo klaksonu pro rychlou lokalizaci vozu;
    - Kontrola stavu nabití baterie, naprogramování, spouštění nebo odložení nabíjení baterie. Kromě značné úspory času je to také způsob, jak ušetřit na výdajích za dobíjení.
    - Spouštění a naprogramování přednastavení teploty. Tato funkce, využívaná při zapojení vozidla do elektrické sítě, zajišťuje vysokou úroveň komfortu. Zároveň také optimalizuje dojezd díky tomu, že baterii předem zahřeje na požadovanou teplotu.
    - Zjištění zeměpisné polohy vozu a upozornění na případné požadavky na servis.
     
    ·        Kompletní nabídka elektromotorů
    Aby Peugeot svým zákazníkům usnadnil přechod na vozy s plně elektrickým pohonem, nabízí nový model 5008 také s hybridním motorem.
    Model 5008 Hybrid 136 e-DCS6 je vybaven systémem Peugeot Hybrid 48V, který tvoří benzínový motor nové generace o výkonu 136 k spojený se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou, jejíž součástí je elektromotor. Díky baterii, která se dobíjí za jízdy, nabízí tato technologie vyšší točivý moment při nízkých otáčkách motoru a snižuje spotřebu paliva až o 15 % na výsledných 5,7 l/100 km[6]. Při jízdě ve městě může nový 5008 Hybrid 136 e-DCS6 až 50 % času fungovat ve 100% elektrickém režimu s nulovými emisemi.
     
    ·        Udržitelná koncepce
    V případě nového Peugeotu 5008 bylo v celém voze použito více než 500 kg ekologických materiálů (kovy + polymery):
    - „Zelená“ ocel a hliník tvoří 60 % celkové hmotnosti „zelených“ materiálů,
    - Více než 30 polymerových dílů je vyrobeno ze „zelených“ materiálů,
    - U nárazníků, spoilerů, odkládacích přihrádek a koberečků se používá recyklovaný plast.
    Udržitelný přístup k designu je patrný i ze snížení počtu ozdobných lišt na karoserii a odstranění všech chromovaných dílů z exteriéru nového modelu 5008.
     
    ·        Integrovaný výrobní ekosystém
    Peugeot v rámci svého udržitelného přístupu navrhuje a vyrábí nový vůz 5008 ve Francii.
    Elektromotor vozu 5008 vyrábí a uvádí na trh společný podnik Stellantis–Nidec v Trémery (Francie). Redukční převodovky vyrábí a uvádí na trh Stellantis ve Valenciennes (Francie).
    Nový model 5008 používá baterie ACC vyráběné v gigafactory v Douvrin Billy–Berclau (Francie). ACC je společný podnik skupiny Stellantis, Mercedes a Saft, který se zabývá konstrukcí a výrobou vysokonapěťových automobilových baterií. Model E-5008 využívá také baterie dodávané jinými dodavateli.
     
    ·        Jednoduchá a srozumitelná nabídka
    Model 5008 je k dispozici ve dvou výbavových stupních: Allure a GT, přičemž obě verze poskytují až 7 míst.
    Verze 5008 Allure jsou v jednobarevném provedení, čalounění v kombinaci TEP/látka s reliéfními motivy. Mezi hlavní prvky standardní výbavy patří bezklíčové odemykání a startování, zadní HD kamera, zadní parkovací senzory, LED světlomety a světla, 19palcová litá kola, Peugeot i-Cockpit® se dvěma 10palcovými digitálními panely, online informační systém Peugeot i-Connect® atd.
    Verze 5008 GT se dodává ve dvoubarevném provedení s černou střechou a čalouněním Alcantara. Hlavní standardní výbava zahrnuje navíc k verzi Allure: 20palcová litá kola, LED světlomety Pixel, přední parkovací senzory, elektrické otevírání víka zavazadlového prostoru, vyhřívaná přední sedadla a volant, indukční nabíječku telefonů, přizpůsobitelné ambientní osvětlení, Peugeot Panoramic i-Cockpit® se zakřivenou 21palcovou obrazovkou, přizpůsobitelné dotykové ovladače i-Toggles, online informační systém Peugeot i-Connect® Advanced atd.
     
    Pozn: Nabídka verzí, doplňků výbavy, pohonů i služeb se může lišit dle zemí určení.
     
    [1] Některé služby nejsou v ČR k dispozici.
    [2] Program Allure Care zatím není v ČR nabízen.
    [3] Dle WLTP, ve fázi homologace
    [4] V ČR zatím není poskytováno.
    [5] Některé služby nejsou v ČR k dispozici.
    [6] Kombinovaný cyklus WLTP




    CT - PEUGEOT E-5008.pdf
  10. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Zabak22 v 308 gray shadow r18 302mm brzdy   
    Prišli mi dalšie diely a už boli aj schvalené kontrolórom


  11. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele radim.1008 v Nový Peugeot 508 už jezdí   
    🤩
     
  12. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v NOVÝ E-5008 EXKLUZIVNÍ PŘEDPREMIÉRA   
    NOVÝ E-5008 - EXKLUZIVNÍ PŘEDPREMIÉRA
     
    Značka Peugeot již brzy odhalí své nové elektrické SUV Peugeot 5008 s velkorysým interiérem, sedmimístným provedením a snadným přístupen do třetí řady sedadel.
    Krátké video, které dnes Peugeot zveřejňuje, je letmým nahlédnutím do interiéru nového vozu. I tento několikavteřinový pohled zřetelně demonstruje, že nejnovější elektrické SUV učinilo další posun značky směrem k luxusnějším kategoriím produktů. Již brzy se tento nový vůz zákazníkům odhalí zákazníkům v celé své kráse.
    Nový Peugeot E-5008 je vybaven novým systémem Peugeot i-Cockpit® Panoramic, který posouvá požitek z jízdy na novou úroveň. Plovoucí zakřivená 21palcová panoramatická obrazovka HD kombinuje vyvýšený přístrojový panel s centrálním dotykovým displejem. Plovoucí efekt podtrhuje ambientní LED osvětlení, jehož zdroj je umístěn pod displejem. Tato panoramatická obrazovka je umístěna tak, aby byla zajištěna optimální ergonomie. Je mírně zakřivená směrem k řidiči a zároveň zůstává dokonale přístupná spolujezdci na předním sedadle.
    Nový Peugeot E-5008 nabízí také elegantní interiér připomínající obývací pokoj se 7 sedadly a snadným přístupem do pohodlné třetí řady.
    Veškeré podrobnosti o interiéru a exteriéru nového modelu Peugeot E-5008 budou odhaleny v březnu.
    Odkaz na video

  13. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v Loňskou sezónu ecoRally zakončilo slavnostní vyhlášení v Autoklubu   
    Loňskou sezónu ecoRally zakončilo slavnostní vyhlášení v Autoklubu, Peugeot byl oceněn ve dvou kategoriích
     
    21. února 2024 se v budově Autoklubu v Praze odehrálo slavnostní vyhlášení šampionátu PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally 2023. Značka Peugeot převzala ocenění za druhé místo v Poháru značek, v nejvýše hodnocené kategorii, Rallye pravidelnosti, pak Kryštof a Nikola Hájkovi s vozem Peugeot e-208 obsadili bronzovou příčku.
    Ceremoniál vyhlášení vítězů byl tečkou za loňským ročníkem PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally. V tomto šampionátu byly posádky s vozy Peugeot velmi aktivní a v jednotlivých závodech podávaly dobré výkony. Celkové ocenění, které za loňský rok získaly, tak korunovalo jejich úsilí.
    Závodní sezóna 2023 byla pro soutěžící s vozy Peugeot úspěšná, ale současně velmi náročná, a to zejména z hlediska silné konkurence. Ta v české ecoRally rapidně roste, stejně jako úroveň samotného šampionátu, který je hodnocen jako jeden z nejlepších v Evropě. Jezdci s vozy Peugeot nevynechali ani jednu z celkových pěti uskutečněných soutěží a z každé z nich přivezli minimálně jeden pohár, ať už v rámci hodnocení jezdců či značek.
    Nejlepší z posádek Peugeot, Kryštof a Nikola Hájkovi, zakončili loňský ročník PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally celkovou bronzovou příčkou v nejvyšší kategorii Rallye pravidelnosti. Celkový počet zúčastněných jezdců dosáhl v loňském roce počtu 22. Druhá nejlepší posádka s vozem Peugeot, Petr a Martina Vomáčkovi, skončila na celkovém šestém místě.
    „Loňské umístění považujeme za velký úspěch. Podařilo se nám vystoupat na stupně vítězů, což je pro nás odměnou za úsilí, které jsem ecoRally věnovali. Uspět v nejvyšší kategorii je samozřejmě hlavním cílem, nicméně v příští sezóně bychom se chtěli prosadit také z hlediska spotřeby a bodovat i v této kategorii. Dostali jsme nový Peugeot e-2008, který vykazuje z tohoto pohledu velmi dobré hodnoty, ovšem nejen z tohoto pohledu. Jedná se o po všech stránkách skvělý elektromobil, takže věříme, že nás opět čeká zajímavá sezóna,“ říká Kryštof Hájek.
    Další úspěch si připsala značka Peugeot, pro kterou posádky s jejími vozy společnými silami vybojovaly v konkurenci 12 zúčastněných značek stříbro v poháru výrobců.
    „I nás čeká zajímavý rok, a to z produktového hlediska, říká ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini, a dodává: „Naše současná nabídka elektromobilů tvořená šesti osobními a třemi užitkovými modely se letos rozroste o další elektrické vozy, zejména pak o nový Peugeot E-3008 s dojezdem až 525 km. V budoucnu uvedeme také verzi s dojezdem až 700 km, což už je argument, který má moc změnit celkové vnímání elektromobilů. EcoRally je pro nás příležitostí tyto novinky ukázat veřejnosti a samozřejmě také zvýšit obecné povědomí, což elektromobilita v Česku určitě potřebuje."
    Sezóna 2024, která začne už 15. března v Českém Krumlově soutěží ČEZ Czech New Energies Rally, se rýsuje velmi slibně. Důvodem je i vstup nového partnera, společnosti ČEZ. Také značka Peugeot vstoupí do dalšího ročníku šampionátu v ecoRally s novými partnery. I v letošním roce bude Peugeot podporovat společnost TotalEnergies, která v pozici generálního partnera provázela značku po celý uplynulý rok.
    „TotalEnergies je hrdým partnerem EcoRally. Toto partnerství odráží naše silné závazky k podpoře elektromobility a usnadnění přechodu na udržitelnější dopravu pro všechny, a proto navrhujeme integrovaná a kompletní řešení nabíjení, která jsou přizpůsobena potřebám všech našich zákazníků, profesionálů i jednotlivců. Naším posláním je zpřístupnit elektromobilitu všem - od výroby a dodávek energie z obnovitelných zdrojů až po provoz nabíjecích služeb,“ říká Josef Paumer, Mobility and New Energies Manager.



  14. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v Návrat akčních cen i oblíbených verzí: Peugeot v ČR chystá prodejní ofenzívu   
    Návrat akčních cen i oblíbených verzí:
    Peugeot v ČR chystá prodejní ofenzívu
     
    Značka Peugeot v České republice uvádí výhodné akční ceny a současně vrací na trh oblíbený model Peugeot Rifter s homologací M1 a s dieselovým motorem, a to jak ve standardní, tak i v prodloužené verzi LONG. Těmito kroky značka hodlá dát svým prodejům nový impuls.
     
    „Opět máme dostatečné výrobní kapacity a naše dealerské sklady se plní. To je ten pravý čas pro akční ceny, a ty máme pro naše klienty opravdu atraktivní. Týká se to zejména modelů Peugeot 308 SW, 408 a 5008. Další dobrou zprávou je to, že jsme do nabídky opět vrátili populární model Peugeot Rifter v osobní verzi a s dieselovým motorem. Věřím, že nám tyto iniciativy výrazně pomohou zlepšit naši pozici na trhu,“ říká Filip Lapka, prodejní ředitel značky Peugeot v ČR.
     
    Nový Peugeot Rifter: připraven na prodejní růst
    Model Peugeot Rifter prošel ve svém produktovém životě několika zvraty. Na český trh byl uveden v září 2018 a přinesl do světa osobních dodávek Peugeot mnoho změn. Zavedl například i-Cockpit, stylovou verzi GT Line či nové asistenční systémy jako Advanced Grip Control. Popularita modelu Rifter rychle rostla a už v roce 2020 se stal třetí nejprodávanější osobní dodávkou segmentu C v ČR. Poté ovšem čipová krize a zrušení některých verzí v roce 2021 zahájily pokles, který se v následujících dvou letech ještě prohloubil. Dnes po velmi úspěšném faceliftu a s návratem osobních verzí s homologací M1 dostává Peugeot Rifter příležitost k restartovaní prodejního růstu. Zákazníci mohou nyní objednávat nadstandardně vybavené verze modernizovaného modelu Rifter za akční ceny:
    ·        RIFTER ALLURE BlueHDi 100 S&S MAN6 za 595 000 Kč
    ·        RIFTER GT BlueHDi 130 S&S EAT8 za 725 000 Kč
    ·        RIFTER LONG ALLURE BlueHDi 130 S&S MAN6 za 650 000 Kč
    ·        RIFTER LONG GT BlueHDi 130 S&S EAT8 za 750 000 Kč
     
    Také modely s homologací N1 jsou nabízeny za zvýhodněné ceny, a to od 525 000 Kč v případě verze RIFTER ACTIVE PureTech 110 S&S MAN6. Za prodlouženou délku si klient připlatí 25 000 Kč.
    100% elektromobil e-RIFTER ALLURE 100 kW s baterií o kapacitě 50 kWh má akční cenovku 875 000 Kč, což představuje oproti stálému ceníku zvýhodnění o 170 000 Kč, u úrovně výbavy GT se dokonce jedná o více než 200 000 Kč!
     
    Radikální zvýhodnění osobní řady
    Osobní modelová řada Peugeot může nabídnout atraktivní ceny, které se značce Peugeot v ČR nyní podařilo dostat na nejvýhodnější úroveň za poslední dva roky. Například kombi Peugeot 308 SW ACTIVE PACK PureTech 130 S&S MAN6 lze pořídit za 529 000 Kč, přičemž před rokem to bylo o 121 000 Kč více.
    Podobná situace je i u sedmimístného SUV Peugeot 5008, jehož cena klesla oproti loňsku o takřka 200 000 Kč na 699 000 Kč (5008 ACTIVE PACK PureTech 130 S&S MAN6).
    Nároční klienti ocení i zvýhodnění modelu 408 ALLURE PureTech 130 S&S EAT8, který lze nyní pořídit za 659 000 Kč. Ke všem nových osobním vozům Peugeot poskytujte značka pětiletou záruku.
    Zákazníci, kteří před nákupem vozu upřednostňují bezstarostný komfort operativního leasingu, mohou zvolit městské SUV Peugeot 2008 za 6990 Kč měsíčně nebo malý hatchback Peugeot 208 za 5990 Kč měsíčně (včetně povinného ručení a havarijního pojištění).



  15. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Dix1 v E-LION DAY 2024   
    E-Lion Day 2024:
     
    https://www.media.stellantis.com/cz-cs/peugeot/press/e-lion-day-2024-peugeot-oznamuje-8letou-zaruku-peugeot-allure-care-k-novemu-modelu-e-3008-chatgpt-u-kompletni-modelove-rady-a-partnerstvi-s-born-free
     
     
  16. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Raven v Raven 508 2.O HDI GT PACK   
    Ahoj všem
    dávám do placu pár fotek svého splněného snu. Snu, který jsem si ještě utvrdil projíždkou v rámci Peugeot emotion days v létě 2022. A na jaře roku následujícího jsem obstaral tohohle zajetého červeného krasavce 2.0 HDI 130 KW GT. Takže po zimě už spolu budeme fungovat rok a musím zatím zaklepat, spokojenost. Tak snad nám to vydrží a po téměř 19 letech jen s vozy Peugeot (já vlastně ani žádná jiná auta v praxi neznám  ) bude spokojenost trvat ještě dalších x let.
     




  17. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele jarokare v Zjištění výbavy podle VIN   
    kemo.pdf
  18. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Charlie 1 v New 3008 Ultimate   
    Tak konečně udělán podvozek,prahy,dutiny,dveře,
    nejdriv auto umyte , vysušeno ve stříkačka boxu 1 den a dnes nastrik a zitra strojeni, je to vosk







  19. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele MJSytic v WRC 2023 CZ   
    Chystáte se někdo v říjnu? Původně jsem plánoval, že bych jako základnu využil naší chalupu, kterou máme u Blatné, ale teď, když vidím ty ceny, a jak už uvádějí problémy s parkováním apod., bojím se, aby z toho nebylo "podnikání po česku"  Nějaké bližší info ohledně čtvrteční RZ v Praze jsem zatím nevypátral. Jestli se tam půjde dostat zdarma, případně koupit lupeny. Všude jsou lístky jen na RZ v Klatovech  
    https://motor-max.cz/2023/07/06/stredoevropska-rallye-se-i-v-cesku-jede-za-zhruba-tri-mesice-vstupenky-jsou-v-prodeji/
    https://centraleuropeanrally.eu/

  20. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele MilanF1 v Jaguar XJ - zapsaná alternativní kola   
    Jaguar XJ6, generace X300. Rok výroby 1996. 
    Motor 3.2 litru, 161 kw, 315 nm, automat. Najeto 162 000 km. 
    Parník to je, 502 cm na délku. 



  21. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v NOVÝ PEUGEOT 208: NEODOLATELNÝ VZHLED A JÍZDA, KTERÁ BAVÍ   
    NOVÝ PEUGEOT 208:
    NEODOLATELNÝ VZHLED A JÍZDA, KTERÁ BAVÍ
    Peugeot 208, ikonický model řady Peugeot a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, nyní dostává nový rozměr. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která získává dojezd 400 kilometrů. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a potěšení z jízdy, které je umocněno novými motory.
     
    ·        Allure: neodolatelný sportovní vzhled, postoj šelmy a modernější světelný podpis Peugeot,
    ·        Emotion: digitální a technologický Peugeot i-Cockpit® pro potěšení z jízdy,
    ·        Excellence: E-208 s dojezdem 400 km[1], motory Hybrid 100 a Hybrid 136 a nejnovější generace systémů infotainmentu Peugeot.
     
    Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských vozů Peugeot, se od svého uvedení na trh na konci roku 2019 stále těší obrovskému úspěchu. Za tři roky se ho celosvětově vyrobilo téměř milion kusů. V letech 2021 a 2022 byl Peugeot 208 nejprodávanějším vozem v rámci všech segmentů v Evropě, i na největším trhu značky, ve Francii.
    Nový Peugeot 208 bude uveden na evropský trh v listopadu 2023. Nabídka bude zahrnovat tři úrovně výbavy – Allure, Active a GT – a pět pohonných jednotek, včetně nového plně elektrického motoru o výkonu 115 kW/156 k s dojezdem 400 kilometrů1 a nových mild-hybridních pohonů Hybrid 100 a Hybrid 136.
    JEROME MICHERON, PRODUKTOVÝ ŘEDITEL PEUGEOT: „Práce na tak kultovním a úspěšném modelu, jako je 208, je vždy náročná. Naším cílem bylo posunout design a výkony modelu 208 na vyšší úroveň, a přitom zachovat jeho duši, aby se udržel na vrcholu prodejních příček segmentu B v Evropě. Nová 208 je typická 208 více než kdy dříve: svůdnější, zábavnější na řízení, technologičtější... zkrátka neodolatelnější! A ještě navíc elektrifikovanější díky novému elektromotoru s dojezdem 400 kilometrů a dvěma novým pohonům Hybrid 100 a Hybrid 136.“
     
    ALLURE: poutavý atletický design
    Ikony je vždy těžké dále vylepšovat. Otázka, kterou si designéři značky Peugeot kladli, byla, jak dodat modelu 208 ještě větší modernost, nový náboj a zároveň zachovat jeho osobitý a neodolatelný půvab, díky němuž je tak úspěšný.
    MATTHIAS HOSSANN, ŠÉFDESIGNÉR PEUGEOT: "Tým designérů Peugeot se s nadšením postavil výzvě, kterou před něj nový model 208 postavil. Chtěli jsme ještě více posílit jeho již tak výraznou osobnost, aniž by se ztratil celkový duch jeho designu. Nová přední část s novým světelným podpisem Peugeot a nově pojatá zadní světla se třemi drápy nám umožnily dodat vozu svěží moderní vzhled, ještě o něco výraznější postoj šelmy a zároveň zachovat propracovanou sportovní siluetu, kterou zákazníci milují.“
    ·        Nový světelný podpis vpředu
    Nový světelný podpis Peugeot, který se poprvé představil u modelů 508 a 508 SW a nedávno i u 2008, se nyní objevuje i u vozu 208. Charakteristickým rysem tohoto podpisu jsou tři dlouhé vertikální světelné drápy zabudované do leskle černých lišt na nárazníku. Jsou posunuty směrem k vnějšímu okraji vozu a vůz působí díky nim stabilněji a vypadá opticky širší. Tento nový přední podpis se objevuje u všech verzí 208. U GT je toto efektní osvětlení ještě umocněno. Nápadný efekt tří světelných drápů je použitý i u full LED světlometů využívajících tři samostatné světelné moduly.
    ·        Přední část získala nový rozměr
    Všechny verze mají zcela přepracovaný design přední části, který posouvá model 208 do nové designové éry, symbolizované aktuálním znakem značky umístěným uprostřed čelní masky. V designu se odráží stále výraznější elektrifikace modelové řady. Mřížka chladiče má postupně se rozvíjející vzor v barvě karoserie, který se plynule prolíná s celkovým objemem nárazníku. Mřížka chladiče a karoserie již nejsou oddělené, ale tvoří jeden celek, což zvyšuje vizuální robustnost, efektivitu a modernost.
    ·        Podpis zadních světel
    Na zadní části vozu se objevuje nová podoba světelného podpisu, který tvoří tři červené drápy. Nový model zůstává tomuto ikonickému symbolu věrný, ale drápy jsou nyní horizontální, umístěné nad sebou. Skládají se ze tří elegantních LED diod, které navazují na černý pás kolem víka zavazadlového prostoru, a dodávají vozu působivější vzhled a dojem větší šířky. U úrovně výbavy GT jsou zpětná a směrová světla rovněž opatřena LED diodami.
    ·        Výrazné barvy
    Nový model se vymyká konvencím. Zavádí extravagantní odstín Žlutá Agueda. Tato barva bude použita jako klíčová při uvedení na trh. Další nový odstín, Šedá Selenium, je elegantní a decentní a zdůrazňuje modernost vozu. Nový Peugeot 208 je k dispozici celkem v sedmi odstínech karoserie: Žlutá Agueda, Šedá Selenium, Šedá Artense, Černá Perla Nera, Bílá Banquise, Červená Elixir a Modrá Vertigo. Všechny verze mají bez ohledu na zvolený odstín karoserie leskle černá zpětná zrcátka. GT je navíc standardně vybavena leskle černými podběhy kol a za příplatek i černou střechou.
    ·        Inovativní design kol
    Kola jsou jedním ze základních prvků nového designu Peugeot. Tento přístup, jehož příkladem jsou zcela nová kola použitá u modelu 408, pokračuje i u všech uváděných modelů značky, tedy i u vozu 208, který je dodáván s několika typy litých kol. Všechna jsou zcela nová, v rozměrech 16 palců (dvoubarevná kola s diamantovým výbrusem NOMA) nebo 17 palců (dvoubarevná kola s diamantovým výbrusem YANAKA ozdobnými prvky). Kola mají čtyřpaprskový střed s vyraženým logem Peugeot, za kterým se skrývají matice.
    ·        Identita značky Peugeot
    Nápisy PEUGEOT vozu mají novou typografii a jsou vyvedeny v odstínu Šedá Basalte. Vzadu se nyní podpis Peugeot táhne přes celou šířku lišty víka zavazadlového prostoru. Model E-208 je opatřen dvoubarevným znakem „E“ v odstínu nazvaném Modrá Dichroïque.
    ·        Nové elegantní látky
    Všechny verze nového modelu 208 jsou opatřeny novou elegantní látkou na sedadlech, u verze GT je za příplatek v nabídce nové černé čalounění Alcantara s prošíváním v odstínu Zelená Adamite. U verze GT byla věnována velká pozornost detailům. Obložení palubní desky a loketní opěrky jsou rovněž zvýrazněny elegantním prošíváním v odstínu Zelená Adamite.
     
    EMOTION: propracovanější technologie systému Peugeot i-Cockpit®
    Právě u první generace modelu 208 představil Peugeot svůj legendární i-Cockpit®. Dnes je toto uspořádání interiéru opět modernější a nabízí více konektivity i dokonalejší ergonomii. Díky němu poskytuje nový Peugeot 208 vynikající potěšení z jízdy.
     
    ·        Design digitálního přístrojového panelu
    Přístrojový panel, umístěný v ideální poloze ve výšce očí řidiče, je u verzí Allure a GT digitální. Jeho velkorysý desetipalcový digitální displej má nový design a u verze GT nabízí i 3D zobrazení. Řidič si může přizpůsobit barvu displeje, stejně jako uspořádání a prioritu informací podle svých preferencí. Ve verzi Active si nový model 208 zachovává analogový přístrojový štít s 3,5" barevným displejem.
    ·        Velký desetipalcový centrální dotykový displej
    Všechny verze 208 jsou nyní standardně vybaveny velkým desetipalcovým centrálním dotykovým displejem, přičemž dříve byly první dva výbavové stupně opatřeny sedmipalcovým displejem. Současná dotyková obrazovka umožňuje ovládat nejnovější generaci systémů infotainmentu Peugeot i-Connect® a Peugeot i-Connect® Advanced. U verzí Allure a GT je centrální displej vybaven technologií HD. Pod centrálním displejem jsou klávesy „toggles switches“, které umožňují rychlý přístup k nejdůležitějším funkcím.
    ·        Kompaktní volant
    Kompaktní volant, který je charakteristickým prvkem systému Peugeot i-Cockpit®, zvyšuje díky jedinečné hbitosti a přesnosti pohybu požitek z jízdy. Volant modernizovaného modelu 208 má ve svém středu aktuální logo Peugeot a případně ve spodní části i znak GT. Na volantu jsou umístěny ovládací prvky multimediálního systému (audio zdroje, telefon) a také ovládání hlasitosti a hlasové ovládání.
    ·        Ambientní osvětlení u verzí GT
    Uživatelé nového modelu 208 GT mají k dispozici osm různých odstínů, z nichž některé jsou zcela nové. Jednotlivé odstíny jsou sladěny s odstíny centrálního dotykového displeje a případně zohledňují zvolený jízdní režim.
    ·        Modernizované ovládání manuální převodovky
    Vozy se šestistupňovou manuální převodovkou mají novou ergonomičtější hlavici řadicí páky. Vozy s automatickou převodovkou si zachovávají elegantní, praktický a nenápadný volič představený na jaře 2022.
     
    EXCELLENCE: elektrifikace a konektivita na nové úrovni
    Nový model 208 rozšiřuje své pole působnosti tím, že dělá velký krok vpřed v oblasti elektrifikace a konektivity. Jeho nový 100% elektrický pohon s dojezdem více než 400 kilometrů[2] a nové hybridní pohonné jednotky před ním otevírají nové obzory.
     
    ·        Dojezd 400 kilometrů
    Nový model E-208 nabízí plně elektrický motor o výkonu 115 kW/156 k a baterii o kapacitě 51 kWh. Dojezd dosahuje 400 kilometrů. K dispozici jsou dva typy palubních nabíječek, které vyhovují všem způsobům použití a řešením nabíjení: standardně jednofázová nabíječka o výkonu 7,4 kW a za příplatek třífázová nabíječka o výkonu 11 kW. Odhadovaná doba dobití z 20 % na 80 % je maximálně 30 minut přes veřejnou dobíjecí stanici (100 kW), 4 hodiny 40 minut přes WallBox (7,4 kW) a 11 hodin 10 minut přes zesílenou zásuvku (3,2 kW)
    ·        Nové typy hybridních motorů
    Atraktivním rozšířením nabídky pohonů modelu E-208 je pohonné ústrojí Hybrid 48V, které tvoří benzínový motor PureTech nové generace o výkonu 100 k nebo 136 k. Motor je spojený s šestistupňovou dvouspojkovou elektrifikovanou převodovkou e-DCS6, jejíž součástí je elektromotor.
    Díky baterii, která se dobíjí za jízdy, nabízí tato technologie vyšší točivý moment při nízkých otáčkách motoru a až o 15 % nižší spotřebu paliva. Při jízdě ve městě může nový Peugeot 208 Hybrid 100 a Hybrid 136 více než 50 % času jezdit ve 100% elektrickém režimu s nulovými emisemi.
    ·        Nabídka motorů
    Nová řada 208 nabízí dva mimořádně úsporné a účinné benzínové motory:
    -         PureTech 75: tříválcový benzinový motor o objemu 1,2 litru a výkonu 75 k, vybavený systémem Stop & Start, spojený s pětistupňovou manuální převodovkou;
    -         PureTech 100: tříválcový benzinový motor o objemu 1,2 litru a výkonu 130 k, vybavený systémem Stop & Start, spojený se šestistupňovou manuální převodovkou.
     
    ·        Konektivní informační systémy poslední generace
    Nový Peugeot 208 je standardně vybaven systémem Peugeot i-Connect a všechny verze mohou být za příplatek vybaveny systémem Peugeot i-Connect Advanced. Oba systémy se ovládají prostřednictvím centrálního desetipalcového dotykového displeje s vysokým rozlišením, který je snadno přizpůsobitelný. Lze u něj nastavit více oken s widgety, velmi snadno se používá a reaguje jako chytrý telefon. Jednotlivými nabídkami lze snadno procházet a tažením zleva doprava nebo nahoru a dolů přesouvat různé notifikace, případně klepnutím třemi prsty zobrazit seznam aplikací. Kdykoli se lze přes tlačítko „Home“, umístěné pod displejem, snadno vrátit na hlavní stránku. V horní části obrazovky se na trvalém banneru zobrazují informace o venkovní teplotě a klimatizaci, pozice na stránkách widgetů, údaje o připojení, notifikace a čas.
    Systém Peugeot i-Connect nabízí plnou konektivitu díky bezdrátovému zrcadlení (Apple CarPlay/Android Auto). Se systémem Peugeot i-Connect Advanced, který je vybaven vysoce výkonnou online navigací TomTom, je technologický zážitek dokonalý.  Pro optimální čitelnost se mapa zobrazuje na celém desetipalcovém displeji. Systém se aktualizuje „over the air“. Povel „OK Peugeot“ u systému Peugeot i-Connect Advanced, který využívá funkci rozpoznávání hlasu, zajišťuje přístup ke všem požadavkům souvisejícím s funkcemi infotainmentu. Pro pomoc uživatelům a zodpovězení jejich dotazů zahrnuje systém palubní dokumentaci i výukové programy.
     
    ·        Více zásuvek USB
    Nový Peugeot 208 ve verzích Allure a GT je standardně vybavený třemi zásuvkami USB-C (dvě vepředu, jedna vzadu) a jednou zásuvkou USB-A (vzadu).
    ·        Výkonnější indukční nabíječka pro telefony
    V provedení Allure může být vůz za příplatek vybaven 15 W indukční nabíječkou pro chytré telefony (dříve 5 W), pro GT je tato nabíječka dodávána sériově. Je umístěna za krytem středové konzoly a umožňuje rychlé dobití chytrého telefonu během používání funkce bezdrátového zrcadlení.
    ·        Parkovací kamery s vysokým rozlišením
    Přední i zadní parkovací kamera nyní nabízejí obraz ve vysokém rozlišení. V závislosti na stupni výbavy je za příplatek k dispozici nová přední kamera s vysokým rozlišením. Je spojená se systémem sledování mrtvého úhlu a umožňuje zobrazit 360° obraz bezprostředního okolí vozu, což výrazně usnadňuje parkování.
    ·        Komplexní nabídka asistenčních systémů řízení
    Kromě zmíněných nových parkovacích kamer s vysokým rozlišením nabízí model 208 svému uživateli celou řadu zařízení, která usnadňují jízdu a zvyšují bezpečnost:
    -        Adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go umožňující nastavit vzdálenost mezi vozidly;
    -        Systém automatického nouzového brzdění se systémem varování před srážkou, který rozpozná chodce a cyklisty, a to ve dne i v noci, v rychlosti od 7 do 140 km/hod;  
    -        Rozšířené rozpoznávání dopravních značek a jejich zobrazování na digitálním panelu: kromě obvyklých značek omezujících rychlost rozpozná také stop, zakázaný směr jízdy, zákaz předjíždění a konec zákazu předjíždění;
    -        Aktivní systém varování při neúmyslném opuštění jízdního pruhu nebo neoznačeného okraje vozovky s úpravou dráhy vozu;
    -        Sledování pozornosti řidiče – systém hlídající bdělost řidiče během dlouhé jízdy a při rychlostech nad 65 km/hod, a to pomocí analýzy mikropohybů volantu;
    -        Sledování mrtvého úhlu.
     
    ·        Online prodej a servis[3]
    V některých zemích lze nový Peugeot 208 zakoupit na internetových stránkách značky, které umožňují plně zabezpečený 100% digitální nákup („Selling On line“). Zákazníci si mohou zakoupit nový vůz, nabídnout na protiúčet původní vůz a financovat svůj nákup pomocí svého chytrého telefonu, tabletu nebo počítače. Každý zákazník si bude moci zvolit bezplatnou dopravu vozu až domů.
     
    ·        Nabídka online služeb[4]
    Peeugeot Free2move Charge usnadňuje přístup k různým řešením nabíjení elektromobilů:
    -         Doma nebo na pracovišti, prostřednictvím široké nabídky zařízení (zesílená zásuvka, Wall Box, Smart Wall Box, ...), včetně diagnostiky pro posouzení potřebné elektrické instalace a nalezení nejlepšího řešení nabíjení a finální instalace díky doporučeným partnerům;
    -         Nabídka nabíjení ve veřejných dobíjecích stanicích prostřednictvím programu Free2Move Charge, s přístupem k síti více než 350 000 dobíjecích stanic po celé Evropě.
     
    Baterie nového Peugeotu E-208 má záruku 8 let nebo 160 000 km a při servisní prohlídce je vystaven certifikát o kapacitě baterie.
     
    V aplikace MyPeugeot® získal Peugeot E-208 nové funkce:
    Vytvoření virtuální knihy údržby, která umožňuje uchovávat všechny faktury a ukládat do elektronického souboru seznam zásahů provedených na vozidle v rámci servisní sítě. Kromě toho, že je tato funkce šetrná k životnímu prostředí, je velmi užitečná v případě, kdy zákazník svůj vůz prodává jako ojetý, neboť kupujícímu dodává důvěru a zajišťuje rychlý prodej. Odesílání tras připravených předem v telefonu do palubního navigačního systému je jedním ze způsobů, jak ušetřit čas. Stejně tak je možné rychlé nalezení parkovacího místa na veřejné komunikaci po skončení cesty. Navigační systém je předem naprogramován tak, aby reagoval na hlasové pokyny. Se systémem TomTom se mapy automaticky aktualizují. Plánování dobíjecích míst pro optimalizaci cest a předvídání úrovně nabití baterie po příjezdu do cíle. Díky naprogramování cest v aplikaci My Peugeot je možné vůz dobíjet v nejvhodnější dobu a podle dostupnosti dobíjecích stanic. Ovládání centrálního zamykání dveří a aktivace světel a klaksonu na dálku. Tyto praktické a velmi užitečné funkce vám denně pomáhají zabezpečit váš vůz, nebo jej můžete snadno najít na přeplněných parkovištích či ve tmě. Díky nové službě, která vám po příjezdu do města nabídne parkoviště s nejvíce volnými místy, si nemusíte dělat starosti s hledáním parkovacích míst.  
    Připomeňme také praktickou funkci přednastavení teploty a kontroly stavu nabití baterie, či možnost naplánovat, spustit nebo odložit nabíjení baterie na dálku.
     
    ·        Jednoduchá a přehledná řada
    Nabídka nového vozu Peugeot 208 zahrnuje tři úrovně: Active, Allure a GT, jejichž hlavní standardní výbava zahrnuje:
    ₋         ACTIVE: nový světelný podpis se třemi vertikálními drápy vpředu a třemi horizontálními LED světly vzadu, manuální klimatizace, elektrické ovládání předních a zadních oken, elektrické ovládání zpětných zrcátek, Peugeot i-Cockpit® s desetipalcovým centrálním dotykovým displejem, přední zásuvka USB-C.
    ₋         ALLURE: k výbavě Active přidává 16palcová litá kola „NOMA“, mřížku chladiče v barvě karoserie, přední a zadní parkovací asistent, elektricky sklopná zpětná zrcátka, Peugeot i-Cockpit® s desetipalcovým digitálním přístrojovým panelem a desetipalcovým centrálním dotykovým displejem s vysokým rozlišením, systém infotainmentu Peugeot i-Connect® s plnou konektivitou pro chytré telefony, 2 zásuvky UBS-C vpředu, 1 zásuvka USB-C a 1 zásuvka USB-A vzadu atd.
    ₋         GT: k výbavě Allure přidává přední Full LED světlomety, parkovací kameru s vysokým rozlišením, bezklíčový přístup a startování, přizpůsobitelné ambientní osvětlení, desetipalcový digitální přístrojový panel s 3D zobrazením, elektricky sklopná zrcátka s uvítacím osvětlením, leskle černé podběhy kol, monogramy GT atd.
     
    ·        Ideální rozměry
    Nový Peugeot  208 si zachovává stejné vnější rozměry: délka 405,5 cm, šířka 174,50 cm (včetně zrcátek), výška 143 cm. Objem zavazadlového prostoru se nezměnil a činí 309 litrů (pod krytem).
    POZN.: Dostupnost úrovní výbavy, doplňků, motorizací i služeb se může měnit v závislosti na zemi určení.
     
    [1] Ve fázi homologace
    [2] Ve fázi homologace
    [3] V ČR zatím není k dispozici
    [4] V ČR nabídka v rozsahu uvedeném zde




    Cenik_Peugeot_208_2023_10_01.pdf
  22. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v Akce „7 dní Peugeot“ odstartuje 16. října...   
    Akce „7 dní Peugeot“ odstartuje 16. října, nabídne akční ceny a výhody soukromým osobám i firmám
     
    Prvním z tradičních podzimních sedmi dnů, během kterých mohou klienti značky Peugeot využít akčních cen a výhod, bude letos pondělí 16. října. Až do neděle 22. října bude nepochybně v koncesích Peugeot velmi rušno. Letošní nabídka je totiž velmi atraktivní. Navíc souběžně s akcí „7 dní Peugeot“ proběhne i „7 dní Peugeot Professional“.
    Podzimní nabídka „7 dní Peugeot“ se zaměřuje takřka na kompletní produktovou řadu značky: od nejmenšího modelu 208 po sedmimístné SUV 5008. Zahrnuje dokonce i novinku letošního roku, dynamický fastback 408. Akční ceny jsou velmi atraktivní, například skladové vozy Peugeot 208 lze pořídit za 354 000 Kč (ACTIVE PureTech 75 S&S MAN5), skladové vozy 2008 pak za 447 000 Kč (ACTIVE PACK PureTech 100 S&S MAN6). Na další cenově zvýhodněné modely mají klienti kromě skladových zásob k dispozici také možnost objednání vozu do výroby. Hatchback 308 ACTIVE PACK PureTech 130 S&S MAN6 je nabízen na 520 800 Kč, provedení SW za 546 000 Kč.
    Letošní novinka fastback 408 vstupuje do akce „7 dní Peugeot“ poprvé, naopak pro SUV Peugeot 3008 současné generace se nepochybně jedná o jednu z posledních účastí. Model 3008 ACTIVE PACK PureTech 130 S&S MAN6 je nabízen za 647 400 Kč. Větší sedmimístné SUV 5008 ACTIVE PACK PureTech 130 S&S MAN6 má akční cenovku 694 200 Kč. Model RIFTER s homologací N1, který se od září po takřka roční odmlce vrátil do produktové nabídky značky, se ve verzi ACTIVE PACK PureTech 110 S&S MAN6 bude prodávat za 487 900 Kč. Všechny uvedené modelové řady mají nadstandardní pětiletou značkovou záruku (nebo 60 000 km).
    16. října odstartuje také akční nabídka 7 dní Peugeot Professional, která je určena pro firemní klienty. Zahrnuje veškeré lehké užitkové vozy značky Peugeot a přidává k nim zdarma tříletou servisní smlouvu Peugeot Optiway pokrývající kompletní servis vozů. Firemní zákazníci mohou vybírat z bohatých skladových zásob. Navíc mohou využít zajímavých nabídek financování s úrokem 3,5 % nebo operativní leasing s výhodnými měsíčními splátkami: Partner za 8 599 Kč[1], Expert za 9 599 Kč[1] a Boxer za 9 699 Kč[1].
     
    Akce „7 dní Peugeot” a „7 dní Peugeot Professional“ proběhnou od 16. do 22. října 2023 ve všech prodejních místech značky Peugeot.
     
    [1] Bez DPH

  23. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Zabak22 v 308 gray shadow r18 302mm brzdy   
    Vyskúšané na aute a je to BOMBA! 



     
  24. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Béďa v Nový Peugeot 508 fastback, SW a PSE - včetně ceníku   
    Nový Peugeot 508 fastback, SW a PSE
    The new face of attraction
     
    ALLURE
    U nového Peugeotu 508, který je k dispozici ve verzích fastback, SW a PSE (Peugeot Sport Engineered), představuje značka nový design modelů určených pro nejnáročnější klientelu. Přední část je dynamičtější a v jejím středu se nachází nové logo značky. Vůz působí moderně i díky tomu, že se mřížka chladiče opticky prolíná s celkovým objemem nárazníku. U těchto modelů se poprvé objevují nové charakteristické přední světlomety se třemi drápy. Jsou zabudovány do extrémně štíhlých světlometů Matrix LED s jedinečným designem. Tímto luxusním prvkem výbavy jsou vybaveny všechny úrovně výbavy. Vzadu je součástí nových LED světel typický podpis se třemi drápy a směrovky s posuvem světla.
     
    MATTHIAS HOSSANN, šéfdesignér Peugeot: „Peugeot radikálním charakterem nových modelů 508 posiluje svou technologickou identitu a charakteristický vzhled šelmy. Ultratenké světlomety a podpis se třemi drápy jsou zasazeny do masky chladiče, která splývá s nárazníkem, a vytváří tak velkolepou přední část.“
    V kabině nových modelů 508 a 508 SW je patrný jasný posun směrem k luxusnějším kategoriím produktů. Důraz je kladen na kvalitu a modernost materiálů nového čalounění, stejně jako na nové zjednodušené ovládání převodovky přinášející lepší zážitek a propracovanější ergonomii.
     
    EMOTION
    Systém Peugeot i-Cockpit® nového modelu 508 nabízí opět více technologií, a to díky novému systému infotainmentu Peugeot i-Connect® Advanced se středovým desetipalcovým displejem s vysokým rozlišením, online navigací, rozpoznáváním hlasu, bezdrátovým připojením a aktualizacemi „over the air“.
     
    Vozy 508 představují to nejlepší od značky Peugeot, pokud jde o potěšení z jízdy a pohodlí. Samozřejmostí jsou vyspělé asistenčními systémy, které zajišťují bezpečnost jízdy. Mezi ně patří zejména:
    ·        Noční vidění (Night Vision), které řidiče upozorní na přítomnost zvířat, chodců nebo cyklistů v jízdním pruhu dříve, než se objeví v záběru dálkových světlometů;
    ·        Poloautonomní řízení 2. úrovně, které tvoří adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go a systém udržování vozu v jízdním pruhu;
    ·        Parkovací asistent s HD kamerami;
    ·        Řízené odpružení se 3 režimy (Normal, Comfort a Sport).
     
    EXCELLENCE
    Nabídka motorů pohánějících nové vozy Peugeot 508 a 508 SW zahrnuje dvě plug-in hybridní verze, jednu novou o výkonu 180 k a další o výkonu 225 k. Dále lze volit mezi benzinovou[1] a dieselovou variantou, obě o výkonu 130 k. Všechny motory jsou kombinovány s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8. Vlajkovou lodí strategie „Neo-Performance“ je plug-in hybridní 508 Peugeot Sport Engineered[2] s výkonem 360 k a pohonem všech kol.
     
    PHIL YORK, ředitel marketingu a komunikace Peugeot: „Historie značky Peugeot je neodmyslitelně spjata s motoristickým sportem a naše účast ve světovém šampionátu vytrvalostních soutěží (WEC) s vozem Peugeot 9X8 je toho důkazem. Je zřejmé, že pravidla hry se změnila: elektrifikace se i ve světě závodů stala symbolem modernosti, výkonnosti a efektivity. Nový Peugeot 508 Sport Engineered na tyto úspěchy navazuje a zároveň modernizuje svůj design, znak i systém infotainmentu.“
    Více ve videu: https://youtu.be/3KkPzjgAYrM  
     
    Zákazníci
    Nové vozy 508 odpovídají hodnotám a zájmům zákazníků, kteří hledají vůz se sportovním a dynamickým tvarem nabízející skutečný zážitek na palubě, aniž by slevoval z nároků na technologie a konektivitu. Peugeot 508 je ohleduplný k životnímu prostředí a stejný přístup vyznávají i jeho zákazníci. Požadují motory s nízkou spotřebou, ale nechtějí rezignovat na potěšení z jízdy. Nový Peugeot 508 SW přidává ke své elegantní siluetě i mimořádnou praktičnost, což ocení zejména rodiny.
    Ladné a dynamické křivky
    Přední část vozu se vyznačuje velmi moderním vzhledem, a to zejména díky plnému začlenění motivu mřížky chladiče do nárazníku, s postupně se rozvíjejícím vzorem a použitím barvy karoserie, která tento nový design ještě více zdůrazňuje.
    Nové logo značky Peugeot je umístěno uprostřed mřížky chladiče, jejíž vzor se od tohoto podpisu rozšiřuje směrem ven.
    Přední část vozu má také méně vrstevnatý motiv, což přispívá k jejímu modernějšímu vzhledu. Paprsek mizí uvnitř mřížky a dodává celku jednolitější vzhled.
    Verze 508 Peugeot Sport Engineered2 má specifickou ostře řezanou mřížku, u níž se střídá lesklá a strukturovaná černá část. Podpis se třemi drápy v odstínu Kryptonite je umístěn samostatně na konci kapoty.
    Díky technologii Matrix LED, kterou je sériově vybavena celá modelová řada, byl optimalizován design světlometů. Extrémně štíhlé světlomety umocňují vzhled šelmy a jsou ostřejší než kdykoli předtím u vozů Peugeot. Jejich součástí jsou i světla pro denní svícení vytvářející podpis se 3 drápy a 3D efektem, který jim dodává hloubku.
    Nové vozy 508 mají dlouhý rozvor 279 cm a celkovou délku 475 cm u fastbacku a 479 cm u SW, při šířce 186 cm se sklopenými zrcátky.
    Z profilu umocňují přirozenou dynamiku nových modelů 508 a 508 SW nová hliníková kola Epherra o průměru 18 palců s diamantovým výbrusem, v nichž se kombinuje atraktivní design a efektivita.
    Všechna hliníková kola mají pětipaprskový střed s vyraženým znakem Peugeot, přičemž matice kol jsou zcela skryté.
    Přední, boční a zadní znaky nového modelu 508 jsou modernější, mají novou typografii a nový odstín Šedá Basalt.
    Světelný podpis na zádi nabízí novou interpretaci motivu tří drápů v horizontálnější a výraznější podobě. Tato full LED světla se směrovkami s posuvem světla jsou součástí standardní výbavy u celé modelové řady.
    Logo bylo nahrazeno tmavým nápisem „Peugeot“ v odstínu Šedá Basalt, který se táhne po celé šířce středového černého pásu. Zadní část tak díky tomu působí moderněji a opticky širší.
     
    Pro nový Peugeot 508 bude k dispozici 7 odstínů karoserie, včetně 3 nových:
    ·        Bílá Okénite (nový odstín),
    ·        Modrá Eclipse (nový odstín),
    ·        Šedá Titane (nový odstín),
    ·        Šedá Sélenium,
    ·        Šedá Artense,
    ·        Červená Elixir,
    ·        Černá Perla Nera.
     
    Nový Peugeot 508 a 508 SW bude k dispozici ve 3 výbavových stupních:
    ·        ALLURE
    ·        GT
    ·        Peugeot Sport Engineered[3] s exkluzivním pohonem.
     
    EMOTION za volantem: Peugeot i-Cockpit®
    V prostoru pro cestující je jednou z nedůležitějších součástí Peugeot i-Cockpit®. Již deset let je s každou novou generací rozvíjen a modernizován. U nového modelu 508 nabízí nová vylepšení z hlediska ergonomie, kvality, praktičnosti a technologií. Zavádí nový systém infotainmentu  Peugeot i-Connect® Advanced.
    Kompaktní volant, který je součástí systému Peugeot i-Cockpit®, mnohonásobně zvyšuje požitek z jízdy, neboť nabízí jedinečnou hbitost a přesnost pohybu. Volant má ve svém středu nový znak a jsou na něm seskupeny ovládací prvky multimediálního systému (audio zdroje a telefon), ovládání hlasitosti a hlasové ovládání.
    Digitální přístrojový panel, umístěný v úrovni očí těsně nad volantem, je vybaven dvanáctipalcovým displejem. Panel je plně konfigurovatelný a přizpůsobitelný na míru pomocí nových režimů zobrazení (online navigace TomTom, rádio/média, asistenční systémy řízení, tok energie atd.), které lze upravovat přímo pomocí ovladačů na volantu.
    Uprostřed přístrojového panelu se nachází středový desetipalcový dotykový displej s vysokým rozlišením, který je mírně orientován směrem k řidiči („driver oriented“), což optimalizuje ergonomii řízení, aniž by byl spolujezdec omezen v používání a čtení informací z displeje.
    Pod středovým displejem se nacházejí elegantní ovladače připomínající klávesy klavíru, které poskytují přímý přístup k hlavnímu menu, nastavení klimatizace, aplikacím, asistenčním systémům řízení, telefonu, médiím a nastavení vozidla.
    Středová konzola má elegantní design s novým voličem automatické převodovky. Řidič může jediným dotykem volit různé režimy osmistupňové automatické převodovky EAT8.
    U hybridních motorů slouží tlačítko Brake (B) k aktivaci rekuperačního brzdění. V případě verze se spalovacím motorem je nahrazeno tlačítkem Manual (M), které umožňuje manuální volbu převodového stupně pomocí páček za volantem.
    Kromě toho je k dispozici volič jízdních režimů, který umožňuje řidiči volit v závislosti na pohonu různé typy jízdy (Electric, Eco, Hybrid, Normal, Sport a 4WD). Zvolený režim ovlivňuje také tuhost řízeného odpružení (Normal, Sport a Comfort).
     
    EMOTION online: systém Peugeot i-Connect® Advanced
    Nové vozy 508 nabízejí vyspělou konektivitu a s ní spojený ergonomický zážitek. Nový systém infotainmentu umožňuje každému řidiči využívat podle svých schopností a přání to nejlepší ze světa chytrých telefonů a automobilového světa. Uživatel vozu si může definovat a uložit své vlastní preference zobrazení, prostředí a nastavení. Do systému lze uložit až osm různých profilů.
    Funkce zrcadlení propojující chytrý telefon se systémem infotainmentu funguje bezdrátově (technologie Wi-Fi) a prostřednictvím Bluetooth je možné připojit dva telefony současně. Zařízení doplňují čtyři zásuvky USB (dvě USB-C pod loketní opěrkou v 1. řadě a dvě USB-A ve 2. řadě).
    Středový displej s úhlopříčkou 10 palců a vysokým rozlišením je plně přizpůsobitelný, lze u něj nastavit více oken s widgety. Velmi snadno se používá a reaguje jako tablet. Nabídkami lze snadno procházet a tažením zleva doprava nebo nahoru a dolů přesouvat různá menu pro notifikace, případně klepnutím třemi prsty zobrazit seznam aplikací. Stejně jako na smartphonu se lze přes tlačítko „Home“ kdykoli vrátit na hlavní stránku.
    V horní části displeje se na trvalém banneru zobrazují informace o venkovní a vnitřní teplotě, pozice na stránkách widgetů, údaje o připojení, notifikace a čas.
    Peugeot i-Connect Advanced je vybaven výkonnou a efektivní online navigací TomTom®. Pro optimální čitelnost lze mapu zobrazit na celém středovém displeji. Systém se aktualizuje „over the air“, tj. přímo přenosem dat prostřednictvím telekomunikační sítě.
    Jako každodenní spojenec pro větší bezpečnost a jednoduchost slouží povel „OK Peugeot“ s funkcí pro rozpoznávání hlasu, který zajišťuje přístup ke všem požadavkům souvisejícím s funkcemi infotainmentu.
    Pro pomoc uživatelům a zodpovězení jejich dotazů zahrnuje systém palubní dokumentaci i výukové programy.
     
    EMOTION a technologie: asistenční systémy řízení 
    Na palubě nového vozu Peugeot 508 je k dispozici velmi komplexní sada asistenčních systémů řízení nejnovější generace, které využívají informace shromažďované několika kamerami a radary a které zajišťují bezpečné řízení, manévrování a cestování:
    ·        Adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go umožňující nastavit vzdálenost mezi vozidly;
    ·        Systém automatického nouzového brzdění se systémem varování před srážkou – rozpozná chodce a cyklisty, a to ve dne i v noci, v rychlosti od 7 do 140 km/hod;
    ·        Aktivní systém varování při neúmyslném opuštění jízdního pruhu nebo neoznačeného okraje vozovky s úpravou dráhy vozu;
    ·        Sledování pozornosti - hlídá bdělost řidiče během dlouhé jízdy a při rychlostech nad 65 km/hod, a to pomocí analýzy mikropohybů volantu;
    ·        Rozšířené rozpoznávání dopravních značek a jejich zobrazování na digitálním panelu: kromě obvyklých značek omezujících rychlost rozpozná také stop, zakázaný směr jízdy, zákaz předjíždění a konec zákazu předjíždění;
    ·        Systém nočního vidění (Night Vision) umožnuje rozpoznat osoby a zvířata před vozem ve tmě nebo v podmínkách s nízkou viditelností. Systém funguje na vzdálenost vyšší, než je dosah potkávacích světel, infračervené záběry zobrazuje na digitálním přístrojovém panelu v zorném poli řidiče;
    ·        Sledování mrtvého úhlu;
    ·        Zadní kamera s vysokým rozlišením;
    ·        Zpětná zrcátka s funkcí samočinného sklápění při couvání;
    ·        Světlomety Matrix LED pro maximální využití výkonu dálkových světel bez oslňování vozů vepředu nebo vozů přijíždějících v protisměru; 
    ·        Automatické přepínání dálkových světlometů;
    ·        Řízené tlumení se 3 jízdními režimy (Normal, Sport a Comfort).
    K dispozici je i další výbava usnadňující každodenní používání vozu:
    ·        Bezklíčový přístup a startování;
    ·        Hands-free otevírání víka zavazadlového prostoru s elektrickým ovládáním;
    ·        Plně rozmrazitelné vyhřívané přední sklo;
    ·        Alarm s obvodovým a prostorovým čidlem a superzamykání;
    ·        Elektrická parkovací brzda;
    ·        Střešní okno se sluneční clonou.
     
    EMOTION na silnici: Radost z jízdy
    Více než kdy jindy je potěšení z jízdy zapsáno přímo v genech nového modelu Peugeot 508. Výsledkem je příkladná jízdní stabilita, špičkový jízdní komfort, vynikající potěšení z jízdy a dokonalá ovladatelnost ve městě. Využívá k tomu technologie a zkušenosti značky:
    ·        Platforma, která zajišťuje skvělé dynamické vlastnosti a podílí se na snižování hmotnosti, což snižuje spotřebu paliva, zlepšuje pasivní bezpečnost a výkon;
    ·        Technika svařování karoserie s použitím konstrukčního lepidla, která zvyšuje tuhost a zaručuje lepší trvanlivost;
    ·        Silentbloky přední nápravnice zajišťující optimální odpružení;
    ·        Víceprvková zadní náprava spojená u vyšších verzí výbavy s řízeným variabilním odpružením – se 3 režimy Normal, Comfort a Sport;
    ·        Seřízení nápravového systému tak, aby vyhovoval všem motorům a zajistil co nejlepší komfort a odfiltrování nerovností vozovky;
    ·        Kalibrace elektrického posilovače řízení poskytující vynikající manévrovatelnost;
    ·        Stopový průměr otáčení 10,8 m;
    ·        Rozměr pneumatik od 17 do 20 palců.
     
    U verze Peugeot Sport Engineered[4] upravili inženýři Peugeot Sport podvozek vozu tak, aby bylo dosaženo co nejvyššího kompromisu mezi komfortem a jízdními vlastnostmi:
    ·        Optimalizace proměnlivého tlumení se 3 režimy (Comfort/Hybrid/Sport);
    ·        Nižší světlá výška, širší rozchod o 24 mm vepředu a o 12 mm vzadu;
    ·        Přední brzdové kotouče o průměru 380 mm a pevné třmeny se 4 písty;
    ·        20" kola s pneumatikami Michelin© Pilot Sport 4S.
     
    EMOTION na palubě: pohoda a komfort
    Nový Peugeot 508 nabízí širokou škálu prvků výbavy navržených tak, aby umožňovaly plně si vychutnat potěšení z jízdy.
    Přední sedadla jsou mimořádně pohodlná. Nezávislá německá asociace odborníků jim udělila označení AGR (Aktion für Gesunder Rücken = Akce pro zdravá záda), což je ocenění pro ergonomii i rozsah nastavení předních sedadel.
    Sedadla mohou být vybavena elektrickým nastavením. Do paměti systému lze uložit dvě konfigurace. Obě přední sedadla umožňují pneumatickou masáž s osmi různými programy (z toho 3 nové), k dispozici je také funkce vyhřívaní sedadel.
    Design sedadel vozu byl navržen s ohledem na zdůraznění kvality použitých materiálů, přičemž v případě výbavy Allure a GT jsou sériově nabízena dvě nová čalounění: TEP/tkanina pro první stupeň výbavy a TEP/Alcantara® pro výbavu GT.
    Za příplatek jsou k dispozici také dva druhy koženého čalounění Nappa (odstín Mistral nebo Red), u nichž se u předních opěrek hlavy v premiéře objevuje vyražený motiv lva.
    U verze Peugeot Sport Engineered se objevuje specifické čalounění prošité signaturní nití v odstínu Kryptonite, která se objevuje také na palubní desce, panelech dveří a polstrovaných podložkách na konzoli.
    Oblouk středové konzoly mezi předními sedadly zasahuje až do prostoru pro indukční nabíjení telefonu. Zbytek konzoly zabírají úložné prostory a praktické prvky se dvěma držáky nápojů o velkém průměru. Pod loketní opěrkou jsou umístěny dvě zásuvky USB C (nabíjení/data) a úložné prostory o objemu až 6,4 litrů. 
    Ve 2. řadě se na všech úrovních výbavy v zadní části středové konzoly nacházejí dvě nabíjecí zásuvky USB A.
    Nový Peugeot 508 nabízí standardně zadní lavici dělenou v poměru 2/3–1/3 vybavenou otvorem na lyže. U vozu 508 SW lze obě části okamžitě sklopit pomocí dvou ovladačů, které jsou snadno přístupné z bočních stran zavazadlového prostoru.
     
    Objem zavazadlového prostoru je:
    ·        U fastbacku     487 – 1537 litrů.
    ·        U SW 530 – 1780 litrů.
     
    Pro každodenní praktičnost je zavazadlový prostor vybaven 12 V zásuvkou na pravé straně zavazadlového prostoru, dvěma LED světly, síťkou, elastickým popruhem a háčky na tašky.
     
    Víko zavazadlového prostoru je elektricky ovládané pro snadné bezkontaktní otevírání. Otevírá se automaticky:
    ·        pohybem nohou pod nárazníkem;
    ·        stisknutím tlačítka na klíči s dálkovým ovládáním;
    ·        stisknutím vnějšího ovládání víka;
    ·        stisknutím ovladače na přístrojové desce.
    V interiéru nového vozu Peugeot 408 vytváří příjemnou atmosféru měkké LED ambientní osvětlení palubní desky, výplní předních dveří a středové konzoly.
    Pro zajištění zdravé atmosféry v interiéru je Peugeot 508 opatřen systémem AQS (Air Quality System), který neustále monitoruje kvalitu vzduchu vstupujícího do kabiny a je schopen sám automaticky aktivovat recyklaci vzduchu.
     
    Hi-Fi systém Focal®, vyvinutý pro nový Peugeot 508 ve spolupráci s francouzským výrobcem audiosystémů Focal, je výsledkem několikaleté spolupráce. Tvoří ho 10 reproduktorů s exkluzivními patentovanými technologiemi:
    ·        4 hliníkové obrácené kopulovité výškové reproduktory TNF;
    ·        4 basové reproduktory s polyglassovou membránou 165 mm a systémem TMD (Tuned Mass Damper);
    ·        1 středový kanál s polyglassovou membránou;
    ·        1 subwoofer Power-Flower™.
    Reproduktory jsou spojeny s novým dvanáctikanálovým zesilovačem 690 W (vylepšená technologie třídy D).
    Týmy značek Peugeot a Focal společně našly umístění na míru pro každý reproduktor, aby systém všem cestujícím nabídl skvělý zvukový zážitek. Zvuk na palubě je stabilní a přesný, výšky jsou jasné a basy jsou hluboké a silné. Zcela nový režim poslechu „Front-Optimized“ nabízí cestujícím na předních sedadlech skvělý zážitek.
     
    EXCELLENCE a efektivita: motory
    K dispozici jsou dvě plug-in hybridní varianty pro pohon 2 kol:
    ·        Nově plug-in Hybrid 180 e-EAT8: pohon 2 kol / kombinace motoru PureTech o výkonu 150 k (110 kW) a elektromotoru o výkonu 81 kW ve spojení s osmistupňovou převodovkou e-EAT8;
    ·        Plug-in Hybrid 225 e-EAT8: pohon 2 kol / kombinace motoru PureTech o výkonu 180 k (132 kW) a elektromotoru o výkonu 81 kW ve spojení s osmistupňovou převodovkou e-EAT8.
     
    U verze 508 Peugeot Sport Engineered[5] je k dispozici plug-in hybridní   pro pohon 4 kol vyvinutý divizí Peugeot Sport:
    ·         Plug-in Hybrid4 360 e-EAT8: pohon 4 kol / vepředu kombinace motoru PureTech o výkonu 200 k (147 kW) a elektromotoru o výkonu 81 kW ve spojení s osmistupňovou převodovkou e-EAT8 / vzadu elektromotor o výkonu 83 kW a strategie řízení spotřeby energie odvozená od závodního speciálu Peugeot 9X8.
    Lithium-iontová baterie plug-in hybridních verzí 180, 225 a 360 má kapacitu 12,4 kWh a výkon 102 kW. K dispozici jsou dva typy palubních jednofázových nabíječek: standardní o výkonu 3,7 kW a příplatková o výkonu 7,4 kW (u Peugeot Sport Engineered součást sériové výbavy).
     
    Předpokládaná doba nabíjení je následující:
    ·        Wall Box (32 A) 7,4 kW a palubní jednofázová nabíječka 7,4 kW: plné nabití za 1 hodinu 40 minut.
    ·        Zesílená zásuvka (14 A) a palubní jednofázová nabíječka 3,7 kW, plné nabití za 3 hodiny 25 minut.
    ·        Standardní zásuvka (8 A) a palubní jednofázová nabíječka (3,7 kW), plné nabití za 7 hodin 5 minut.
     
    V závislosti na zemi určení jsou dispozici tyto spalovací motory:
    ·        PureTech 130 EAT8[6]: benzínový tříválec 1,2 l o výkonu 130 k kombinovaný s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8 a systémem Start & Stop;
    ·        BlueHDi 130 EAT8: dieselový čtyřválec 1,5 l o výkonu 130 k kombinovaný s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8 a systémem Start & Stop;
    ·        PureTech 218 EAT8: určený pouze pro mimoevropské země (Afrika, Blízký východ, Asie), benzínový čtyřválec 1,6 l o výkonu 218 k, který splňuje předpisy v příslušných zemích a je kombinován s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8.
    Je třeba poznamenat, že motory pro evropský trh splňují emisní normu EURO 6 a jsou spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou, která je zárukou komfortu a efektivity.
     
    EXCELLENCE a každodenní potěšení
    V některých zemích lze nový Peugeot 508 zakoupit na internetových stránkách značky („Selling On Line“).[7] Zákazníci si mohou nový vůz on-line zakoupit i financovat a mohou také nabídnout protiúčtem původní vůz. Lze si také zvolit bezplatnou dopravu vozu až domů.
    Aby značka Peugeot podpořila své zákazníky při přechodu na nové zdroje energie, přichází s nabídkou služeb, které se opírají o několik pilířů:
     
    Peugeot Easy-Charge usnadňuje přístup k různým řešením nabíjení elektromobilů:
    ·        Nabídka řešení nabíjení pro domácnost nebo firmy prostřednictvím široké nabídky zařízení (zesílená zásuvka, Wall Box, Smart Wall Box, ...), diagnostika pro posouzení potřebné elektrické instalace a nalezení nejlepšího řešení nabíjení, finální instalace dodavateli doporučenými značkou;
    ·        Nabídka nabíjení ve veřejných dobíjecích stanicích prostřednictvím programu Free2Move Solutions[8] s přístupem k síti více než 350 000 dobíjecích stanic po celé Evropě; předvýběr stanic v závislosti na vzdálenosti, rychlosti a ceně dobíjení.
     
    Peugeot Easy-care dodává zákazníkům jistotu při seznamování se s vozem a usnadňuje jeho používání:
    ·        Nové digitální simulátory a trasy na webových stránkách Peugeot pro usnadnění používání vozů s elektromotorem;
    ·        Servisní a asistenční smlouvy na míru, které mohou být obsažené v jednom paušálu;
    ·        Certifikát o kapacitě baterie při revizi jako garance úrovně kapacity baterie usnadňující další prodej vozu;
    ·        Baterie má záruku 8 let nebo 160 000 km.
     
    A konečně v aplikaci MyPeugeot® je možné:
    ·        Spustit nebo naprogramovat přednastavení teploty. Kromě komfortu umožňuje tato funkce při zapojení vozu k elektrické síti optimalizovat předvídáním optimální teploty baterie i dojezd (rychlejší náběh nastavené teploty během fází rozjezdu);
    ·        Zkontrolovat stav nabití baterie, naprogramovat, spustit nebo odložit nabíjení baterie na dálku. Kromě značné úspory času je to také způsob, jak nespotřebovávat více energie, než je nutné. Pokyny přenášené do vozidla probíhají v reálném čase.
    ·        Vytvořit virtuální knihu údržby, která umožňuje uchovávat všechny faktury a ukládat do elektronického souboru seznam zásahů provedených na vozidle.
    ·        Odesílání tras připravených předem v telefonu do palubního navigačního systému. Stejně tak je možné rychlé nalezení parkovacího místa na veřejné komunikaci po skončení cesty. Navigace je předprogramována tak, aby analyzovala a prováděla pokyny vydané pomocí hlasového ovládání.
     
    Nový Peugeot 508 lze nyní objednávat do výroby. Vyrábět se bude od 1. června 2023 ve Francii, v závodě Mulhouse.
     
    [1] Benzínová verze PureTech 130 není v ČR u modelu Peugeot 508 a 508 SW oficiálně nabízena. Dá se ovšem individuálně objednat u koncesionáře.
    [2] Verze 508 PSE a 508 SW PSE nejsou v ČR oficiálně nabízeny. Dají se ovšem objednat individuálně u koncesionáře.
    [3] Verze 508 PSE a 508 SW PSE nejsou v ČR oficiálně nabízeny. Dají se ovšem objednat individuálně u koncesionáře.
    [4] Verze 508 PSE a 508 SW PSE nejsou v ČR oficiálně nabízeny. Dají se ovšem objednat individuálně u koncesionáře.
    [5] Verze 508 PSE a 508 SW PSE nejsou v ČR oficiálně nabízeny. Dají se ovšem objednat individuálně u koncesionáře.
    [6] Benzínová verze PureTech 130 není v ČR u modelu Peugeot 508 a 508 SW oficiálně nabízena. Dá se ovšem individuálně objednat u koncesionáře.
    [7] V ČR zatím není tato služba nabízena
    [8] Služby Free2Move zatím nejsou v ČR nabízeny


     
     
     


    Cenik_Peugeot_508_2023_09_01.pdf Cenik_Peugeot_508_SW_2023_09_01.pdf
  25. Líbí
    kemo zvýšil/snížil popularitu uživatele Verýsek v Nový Peugeot 508 už jezdí   
    Dnes na tiskové konferenci 😊



×
×
  • Vytvořit...