Přejít na obsah

Angus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1996

Profilové informace

  • Město
    Orlová
  • Stát
    Česká republika

Angus's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Naprosto stejný problém ( kouřivost se spáleninou ) jsem řešil minulý týden.Začalo to s prvním pořádným mrazem.K tomu se ještě přidal únik oleje kolem vývěvy.Pomohla výměna oleje ( do limitu výměny po 10000km scházelo cca 1500km) a vyčištění systému odvětrávání klikovky a přetěsnění úniku oleje okolo přírub u vývěvy.Sice mi to nedává moc smysl ale momentálně vše OK
  2. Angus

    Prasklá pružina

    Tak mi včera na levém předním taky praskla,nečekaně.Měl bych dotaz.Půjde s tím dojet cca 20 Km.Myslel jsem hodit tam razervu-dojezdovku,ať to nedře o podběh a opatrně se plížit k domovu.Jen nevím,co by to mohlo udělat s brzdovou hadičkou a vůbec.V podstatě to teď vypadá,jako na fotce od Petr.406 Nemáte někdo zkušenost?Děkuji.
  3. Angus

    Čerpadlo na 406

    Naprosto stejný problém s čerpadlem Lucas Epic jsem řešil před měsícem.Nakonec jsem šel do opravy (posílali ho až někde k Bratislavě) a jsem spokojený.Stálo mě to 10 litrů což jsem před vánocema tak tak vydýchal.Autíčko teď méně kouří,což je jediný rozdíl.Taky jsem uvažoval nad Boschem ale mám dodělaný PP,používám klávesnici imo,plánuji tempomat(jestli to půjde),takže nakonec jsem zůstal u Lucase.
  4. Angus

    2,1TD

    Tak to sedí 130 km/hod = 3000 ot./min. 90 km/hod = 2000 ot./min.
  5. Tak už to přišlo a s náběhem 210 000 Km mi začalo kapat čerpadlo Lucas na mojí 406 2,1TD.Teče to někde ve spodní části čerpadla ale to je jedno.Měl bych jen dotaz,co dál.Jestli by stačilo to nechat přetěsnit a nebo je to s těmi 210 000 km už na výměnu (repas).Jo a na kolik by to asi tak vyjde (když jsou teď ty Vánoce).
  6. Angus

    Palubni PC?

    Musím se pochlubit ale od neděle si už taky přepínám a čumím pořád na displej:D.Hlavně díky příspěvkům \"Ferryho\" a taky \"Kdo\":potlesk jsem to zvládnul.Ale i ostatní příspěvky pomohly,jen se správně orientovat.Prostě stačí si přečíst těch 47 stran na servisu a pak už to jde skoro samo.:oTeda když máš správný displej,správnou ŘJ a najdeš správný dráty (1368 atd.)Zvládl jsem to za 5 hodin i se studijem oněch příspěvků. Takže děkuji všem,kdo se na mém úspěchu podíleli a zároveň přeji všem,kdo se do toho pustí,spustu radostných chvil při objevování už objeveného:super
  7. Angus

    praskla predni pruzina

    Ahoj,i já se přidám se svou prasklou pružinou z minulého týdne:grr Bylo to na předním pravém ale na dojezdovku se dá jet.Jen tu pružinu natočit tak,ať nedře o pneu nebo poloosu,což jsem zjistil bohužel pozdě.Takže jedna Goodyear je v p....Ale jak říkám,s prasklou nebo i bez se dojet dá,jen tam hodit dojezdovku.
  8. Tohle už jsem taky řešil.Byl to ten silentblok na pravé straně.Stačilo lehce přizvednout motor a dotáhnout.Od té doby klídek a vše OK.Zpočátku jsem to nemohl najít ale bylo pořád silnější a nakonec už to šlo i vidět.Při vypnutém motoru zařaď kvalt a koukni na to od motoru.Stalilo pak už jen požduchovat tam a zpět.Krásně se to ukázalo.
  9. Angus

    pukanie napravi pri rozbehu

    Podobný problém jsem řešil na podzim.Dokonce i ve značkovém servise na to nepřišli.Čepy,kosti atd. vše OK.Nakonec to byl uvolněný silenblok na pravé straně v motoru vedle ECU.Stačilo přizvednout motor a dotáhnout.Ze začátku to ale nešlo rozeznat.Pozdeji už to bylo vidět.Stačilo potlačit auto při zařazeném kvaltu a šlo vidět,jak to tam chodí.Vyzkoušej to.
  10. Angus

    406 - imobilizér - Jak ho vypnout?

    No můžeš mít klidně i rádio ovládání a stejně to nemusí fungovat.Záleží právě na typu té klávesnice.Tak jako mám já.Mám pocit,že některé klávesnice mají devět drátků a jiné zase jedenáct.Jestli máš ovšem infra,tak je to hotový,dálkačem to neůjde.
  11. Angus

    406 - imobilizér - Jak ho vypnout?

    Mám na své 406 vyzkoušeno,že po odblokovaní a nastartovaní stačí vyndat patici a imob. je vypnutý.K opětovné aktivaci imob. je třeba zpět připojit patici a zadat poslední uložený kód.Ostatně spusta lidí,co mají auto dovezené z venku,jezdí s odpojenou paticí a mají obavy,že po připojení budou v háji,protože neznají poslední uložený kód.Poté totiž dojde k zablokování a konec.Je tady ovšem jedno nebezpečí a to spocívá v tom,že těch klávesnic k imob. je několik typů,(některé umí odblokovat imo na nějaký čas i po odemknutí přes dálku).Ta moje klávesnice to bohužel neumí,takže drátky ve svazku trpí.Na druhou stranu ji lze odpojit jezdit bez imob.
  12. Angus

    automat na světla-problém

    Měl bych jeden dotaz.Je normální,že dioda mezi parkovačkama a potkávačkama docela slušně hřeje.Zapojené to mám nejspíš dobře,páč to funguje ale ta teplota mi přijde nebezpečná.
  13. Angus

    Palubní počítač

    Příspěvků je tu mnoho a tak se blbě orientuji.Dotaz:už to někdo zkoušel na 2.1TD ?Displej bych měl mít dobrý (kdysi jsem v něm měli žárovky a po připojení tam naskočili všechny možné symbloly) ale když jsem dnes zkoušel propojit natvrdo ty kontakty v páčce,tak nic.Neměl by se tam natáhnout ještě nějaký drát z ECU? Jestli máte někdo zkušenost s tímto typem motoru,plíííís.Třeba i na e-mail: angus-y@seznam.cz Děkuji moc
  14. Poradí mi prosím někdo,nač a k čemu slouží tento lžutý konektor?Nachází se vlevo dole od řidiče vedle vypínače před.mlhovek ale je to bez spínače,tedy bez možnosti vyzkoušet. Díky
×
×
  • Vytvořit...