Přejít na obsah

cofy1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

O uživateli cofy1

  • Datum narození 23.3.1986

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 301
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Bratislava
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

985 zobrazení profilu

cofy1's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. cofy1

    Slnecna clona

    ak myslime to svetielko na citanie tak to tam je bezne.
  2. Nazdar, viete niekto ako to je pri 301 s rezervou a s dojazdom? Minule som išiel troška na zvedavosť a naschvál som nenatankoval ako bežne ale chvílku som si počkal. Pri jednej paličke z ôsmych mi začalo pipať a zobrazovať že je málo paliva. Dojazd na palubáku som mal ešte vysoký tak by som rád zistil ako to je. Podľa dotankovania mi to vychádza nasledovne: pri 0 paličkách je v nádrži ešte stále rezerva teda asi 5l? Palubák vypočítava dojazd aj s rezervou? Teda ukazuje dojazd až na úplnú nulu alebo dojazd po rezervu a potom tam je ešte dalších cca 120km?
  3. cofy1

    Koroze výfuku - 1.6 16V

    ak to je iba výfuk tak to sa ešte dá prežiť a nič iné ti takto nehrdzavie? napr. predná náprava a jej časti v pohode?
  4. cofy1

    301 na klubu

    A ked uz pisem tak dam aj co to o tej spotrebe. V zime som mal max 5.5 ked som jazdil iba take kratke trasy 3-15 km a aj to som sa naschval neobmedzoval. Bezne je zima max do 5. V lete to je okolo 4-4.3 a raz som sa naozaj velmi snazil a vyjazdil som celu nadrz uspornou jazdou s priemerom 3.56 ale to ma uz moc nebavilo nie ze by som bol najpomalsi ale rad tomu traktoru obcas slapnem na krk a to som vtedy nerobil. Keby necham tie origos eko pneumatiky tak by ro mozno slo este dolu. Este by som rad dodal ze by som neveril aky maly vyznam ma na spotrebu styl jazdy. Myslim tym ze aj ked sa nesnazim tak ta spotreba nejako extra nestupa. Myslel som ze to bude ako na benzine ze rodiel v spotrebe bude vacsi. Takze tolko o mojej spotrebe.
  5. cofy1

    301 na klubu

    Nejazdim neviem ako na hrane skor pohodovo ale brzdou premavky urcite nie som. Priemer 4.3 je realna spotreba merana zo vsetkych tankovani a odjazdeni celkoveho poctu kilometrov nie podla palubaku a je v tom aj zima v lete sa da jazdit este uspornejsie. Pokial ide o hmotnost tych 50 kg som myslel ze je rozdiel oproti normalnemu benzinu. Inak HDi je len o 5 kg tazsie ako vti co je dost brutal a cakal som osobne viac. Pokial ide o tych 20E beriem to ze som mal doterz espero na LPG a tam som musel chodit kazdy rok pre taky papier co som musel nosit v aute. No a ten papier plus to sitko ma stalo rocne 20E. Rozdiel v nakupnej cene diesel vs LPG som neratal bol som len zvedavy na rozdiel v prevadzkovych nakladoch. Inak u nas je za 4-valec cena za prerabku okolo 1000E. Mna osobne stal HDi tolko co stoji benzin a nie je to jazednka. Povodne som chcel prave benzin+lpg ale o tom uz som tu pisal nechcem sa opakovat. Diesel som doteraz nemal a trochu som sa bal ale zbytocne je to phodove vozenie tankujem velmi velmi zriedka a to sa mi paci. Este k tomu rozdielu 60E je to pocitane pri sucasnych cenach samozrejme ze u kazdeho to je ine. Je to iba odhad ak by to niekoho zaujimalo ze ako to vychadza samozrejme ze potom treba brat este do uvahy co kto preferuje a ake klady a zapory mu vznikaju.
  6. cofy1

    301 na klubu

    tak mi to nedalo a prepočítal som si to moje HDI vs. LPG. Beriem ceny na benzínke kde tankujem takže nevravím, že sa to nemôže mierne meniť a beriem aktuálne ceny k 1.3.2016 (LPG-0,519, natural 95-1,054, nafta 55-0,919). LPG - spotreba 6,4 LPG + 0,1 natural 95 (3,32+0,10=3,42E/100km) Diesel - spotreba 4,3 (3,95E/100km) pri mojom ročnom nájazde dajme tomu 15 000 km je to: LPG-513E (+20E každoročný servis) - 533E HDi-592,5E rozdiel cca 60E ročne v prospech LPG Výhody a nevýhody LPG: +cena auta + prerábka 1000E je väčšinou nižšia ako cena za diesel +náklady na 1km jazdy +tichší motor -nadrž v batožinovom priestore a väčšia hmotnosť na zadnú nápravu odhad 50kg -servis nie je drahý ale je nutné chodiť každý rok a aj emisná platí iba rok -menši dojazd ak beriem bežnú toroidnú nádrž tak cca do 600km -možno nie pre všetkých ale pre mňa čas tankovania ak nie je dostatočný tlak na pumpe, prípadne ak čakáte v rade na jeden jediný LPG stojan Výhody a nevýhody Dieslu: +auto bez úpravy a všetko čo k tomu patrí vrátane záruky +dojazd vždy cez 1000 km +230Nm -hlučnejší motor -FAP, turbo a neviem čo všetko sa môže aj keď nemusí pos..ť
  7. cofy1

    301 na klubu

    Nazdar nexus kvôli tebe som chcel kúpiť 1.6 vti a dať to na plyn. Chodil som sem na fórum a čítal každý príspevok od teba o LPG. Máme v rodine espero tuším od 2004 na LPG a všetko v poho tak som hladal náhradu s vhodným motorom na prerábku a vyšla mi 301. Nakoniec som skončil na HDI ale aj dobrý traktor poteší cenu som mal ako na vti tak keby dám benzín prerobiť už by to bol rozdiel cca 1000E a to by sa mi neoplatilo. No ale chcel som sa ťa opytať ako to máš s benzínom. Na espere som mal ešte starú techniku čiže som si vedel sám prepínať režim či chcem plyn, benzín alebo kombináciu. Vedel som jazdiť aj čisto na plyn bez kvapky benzínu prípadne po dosiahnutí 2000 otáčok sa mi to preplo na plyn. Nové LPG je ale vraj robené tak, že vždy štartuje na benzín tak som chcel vedieť čo na to hovoríš. Koľko minieš benzínu prípadne ako dlho trvá kým sa ti to prepne.
  8. cofy1

    Nastavenie odskoku kufra

    Na nete je video ako sa tam dajú jednoducho dorobiť plynové vzpery. Síce ti ostanú tie železné závesy ale kufor sa už neotvára tými pružinami. Plynové vzpery sa dajú dať presne vyrobiť podľa tvojich požiadaviek teda dá sa navoliť aj sila. Mne vyhovuje že sa kufor neotvorí úplne takto keď prší nemám všetko mokré.
  9. Problém nie je, že klíma berie dajme tomu tých 7 koní ale to že keď ideš s ľahkou nohou nemáš 115 koní ale možno tak 30. Neviem presne koľko ale proste 115 je max a to pri ľahkej nohe nemáš určite ani polovicu asi a tam už je ten pomer cítiť a to sa ani nemusíme baviť o krútiacom momente. Keby všetci nakladáme 4000-5000 otáčok na klímu by si nikto ani nespomenul. Ale to je pri každom aute. Myslím si, že človek si musí ujasniť priority. Buď chce jazdiť za málo a občas bude cítiť klímu alebo pôjde svižnejšie a klímu si ani nevšimne. Inak k chybám 301 by som povedal za seba, že pri hdi zatiaľ žiadne chyby nebadám a to som si práve myslel že vti na tom bude lepšie. Tak snáď to vydrží.
  10. cofy1

    Kontrola tlaku v pneumatikach

    Neviem či by to v realite bolo možné ale je to jediné, čo mi napadlo a čo by vysvetlovalo všetky veci ktoré kamzík popísal. Na druhej strane to by asi vedel, že kupuje skladové vozidlo lebo tie sú inak evidované a otázka je či by vôbec mali takú starú skladovku na sklade. Mne by skladovka nevadila skôr by som sa viac bál predvádzacieho vozidla. Predsa len, keď ide niekto na skúšobnú jazdu nerieši, čo bude s autom keď dojazdí a hlavne je zvedavý čo v tom aute je, takže asi nejde ako v zábehu. A to nehovorím o autách čo testujú redakcie
  11. cofy1

    Kontrola tlaku v pneumatikach

    Jediné čo mi napadá, že máš skladové vozidlo vyrobené pred 10/2014 kedy meranie nebolo povinné a keď ti auto predávali tak dodatočne nahodili to meranie iba cez soft. To je ale iba myšlienka neviem či by takáto situácia vôbec mohla vzniknúť.
  12. cofy1

    Kontrola tlaku v pneumatikach

    Caw Kamzik, neviem či tam tlačítko máš alebo nie, ale malo by tam byť. Nie je to výmysel Peugeotu ale EU. Tá do všetkého drbe samé zbytočnosti ako aj ten zbytočný asistent radenia či ako sa to volá. Totálna zbytočnosť. Inak môžeš byť rád že 301 má nepriame meranie teda nepotrebuješ špeciálny ventil. To by si musel mať na zimné aj letné kolesá snímač a to je 8x dosť veľa eur. Manuál str. 92-93 dávam aj fotky pre istotu. Inak ja mám auto od februára a zatial 100% spokojnosť. Musel som dokúpiť plech pod motor aj slnečné clony a mnoho iného ale to by som kupoval aj do iného auta takže ma to stále vyšlo v pohode. Teraz skúšam jazdiť na spotrebu a mal som 3,56 takže paráda. S klímou a s tažkou nohou do 5 takže čo to tomu auto dokážem odpustiť.
  13. cofy1

    Slnecna clona

    cawte, konečne mi prišli bočné clony, tak pridávam pár fotiek. Zadná clona je original Peugeot cca 37E, bočné su x-shades 54E. Zadná je na také zacvačky ale tie som nedal a clona drží aj sama, bočné sú na magnety a držia aj pri otvorenom okne. Sedia presne.
  14. cofy1

    vanicka do priestoru pri rezerve

    ja som kupil takuto cena bola okolo 70
  15. cofy1

    Kryt pod motor

    Cawte, pridávam ešte nejaké foto. Snáď to niekomu pomôže.
×
×
  • Vytvořit...